Bazı sözlerine katılmakla beraber şunlarida belirteyim adamlar cocuk parası veriyor cunku dogurmuyorlar.Bizimkiler gidip doguruyor orada cocuk icin.Burda da calisip didinirsen orada olduğu gibi kazanirsin ve hatta zengin olursun.Ben artık okuduğumda sinir olmaya başladım avrupada yerde altin mı bitiyor.Oranın insanı da calisiyor.Ister kabul et, ister etme, avrupaya gitmek icin cok fazla insan can atiyor. Sirf bunun icin evlenenler cok insanlar var. Ve evet, avrupada hayat sartlar daha iyi. En basit asgari maas ile günde 12 saat calismiyorsun. Issizlik maasi aliyorsun, cocuklar icin ayri para aliyorsun. Saglik desen özel ve devlet hastanesi ayrimi yok, herkesin saglik sigortasi var,...
Ve bunun gibi daha nice seyler sayabilirim. Yani evet Türkiye ve avrupa arasinda baya fark var. Ha Türkiyede bir yigin sinav verdikten sonra, biraz cabalayip, birazda torpil ve sansin yaver giderse bir yerlere gelebelirsin dogru. Ama bu avrupaya gitmek isteyen gürüh zaten cabalamak istemiyor. Cogu lise yada üni terk insanlar.
Bu konudada, diyelimki maddi durumdan dolayi pastane isi yapiyor. Hangi mantik ile gidip evlenmek istiyor bu cocuk? Surda güya üni'ye gidemezken, nasil bir evi gecinderecek? Hatta gerikerse hem üni'ye gidip, hem part time is yapabilirdi. Bu sekilde cok insan okuyor. Cocukta yani en basit, caba yok. Anlatabildim mi? Bundan dolayi evet, avrupa meraklisi oldugunu düsünüyorum.
Tamam hadi söylediklerin somut şeyler kabul edelim ama adamın kalbini açıp bakmadik ki niyeti temizde olabilir.Herkes avrupa meraklısı olmuyor en azından kendi adima diyebilirim bunu.Ister kabul et, ister etme, avrupaya gitmek icin cok fazla insan can atiyor. Sirf bunun icin evlenenler cok insanlar var. Ve evet, avrupada hayat sartlar daha iyi. En basit asgari maas ile günde 12 saat calismiyorsun. Issizlik maasi aliyorsun, cocuklar icin ayri para aliyorsun. Saglik desen özel ve devlet hastanesi ayrimi yok, herkesin saglik sigortasi var,...
Ve bunun gibi daha nice seyler sayabilirim. Yani evet Türkiye ve avrupa arasinda baya fark var. Ha Türkiyede bir yigin sinav verdikten sonra, biraz cabalayip, birazda torpil ve sansin yaver giderse bir yerlere gelebelirsin dogru. Ama bu avrupaya gitmek isteyen gürüh zaten cabalamak istemiyor. Cogu lise yada üni terk insanlar.
Bu konudada, diyelimki maddi durumdan dolayi pastane isi yapiyor. Hangi mantik ile gidip evlenmek istiyor bu cocuk? Surda güya üni'ye gidemezken, nasil bir evi gecinderecek? Hatta gerikerse hem üni'ye gidip, hem part time is yapabilirdi. Bu sekilde cok insan okuyor. Cocukta yani en basit, caba yok. Anlatabildim mi? Bundan dolayi evet, avrupa meraklisi oldugunu düsünüyorum.
Bazı sözlerine katılmakla beraber şunlarida belirteyim adamlar cocuk parası veriyor cunku dogurmuyorlar.Bizimkiler gidip doguruyor orada cocuk icin.Burda da calisip didinirsen orada olduğu gibi kazanirsin ve hatta zengin olursun.Ben artık okuduğumda sinir olmaya başladım avrupada yerde altin mı bitiyor.Oranın insanı da calisiyor.
Tamam hadi söylediklerin somut şeyler kabul edelim ama adamın kalbini açıp bakmadik ki niyeti temizde olabilir.Herkes avrupa meraklısı olmuyor en azından kendi adima diyebilirim bunu.
Kusura bakmayin 2 yasinda cocugum var ve atesi cikti dün geceden beri o yüzden fazla adapte olup cevap yazamadim. Biz Almanyada yasiyoruz. Elbette kimse bilemez erkegin niyetini ablamda kesinlikle almanyaya gelmeyi istemiyor kac kere konustuk bunu dedi yani. Ee iyide bacim madem öyle orda nasil yapacaksiniz diyorum? Sevgilisi ben seni ac birakmam acikta birakmam diyor. Ablamda türkiyede calismam diyor cünkü burdaki isi gayet rahat (sekreterlik) yapiyor. Yok ya ablam orda gercekten yapamaz. Hadi özlem yine neysede maddi acidan dayanamaz. Cünkü varlikliyiz cok sükür. Kendide calisiyor istedigini alip giyer,disarda gezer tozar,yer icer. Ablam icin cok zor olur. Annemde ablami cok iyi bildigin icin onaylamiyor zaten..Herkes ne kadar da emin..
Valla yurtdisindan turkiyeye evlenip mutlu olan da cookk,
yurtdisindan biriyle evlenip orada is guc sahibi olup aslanlar gibi eve ekmek getirende cookk...
Yurtdisina gitmek varsa bile aklinda, oyle burda yazilan gibi herkesin niyeti bu kadar cirkin olmuyor..
Cocugun kalbine acip bakmadim, iliski halinde olan ablaniz bilecek cocugun huyunu suyunu davranisini, burda hic kimse bu cocugu tanimiyor..
Ha yurtdisi meselesini tamamen es gectim,
(ki zaten konu sahibi kendisi bile biz avrupadayiz demiyor, uyeler direk oyle yorum yapip o algi olusturuldu),
anne bilir kendi yetistirdigi kizini, gercekten yokluk cekemeyecek, ailesinin uzakta olmasi sebebiyle surekli kahirlanan bir yapiya sahipse ablaniz, evet evlenmek yanlis olur derim..
Ha ama dusmez kalkmaz bir Allah, yarin bir gun bir yerden kapi acilir maddiyatida duzelir fln o zaman da ablaniz aaa tamam ben evlenirim demesin yani..
Sorulan sorulara cevap verip biraz daha konunuzla mesgul olabilseniz keske..
Kesinlikle katiliyorum..Ben avrupa süper harika demedim ki fakat avrupa ile Türkiye arasinda evet fark var. Sonucta cocuk icin para aliniyor mesela, hangi neden ile olursa olsun. Hatta cocugunu kres'e yolladiginda ödedigin ücret, maasina bagli. Az maas aliyorsan, ücretide az oluyor ve yil sonunda vergidende geri aliyorsun. Ve genel olarak temizlik, hayat sartlarindan bahs etmedim bile.
Ve evet Türkiyede hayat standartlarini yükseltebilirsin fakat bunun icin bir yigin sinav vermen gerek. Üniversiteye girmek bile cok para. Kisacasi, cok daha cok emek vermen gerek. Avrupada biraz calis, hooop fena olmayan issizlik parani al yada hoop hasta numarasini yap sigortadan para al..Yani gitmek istiyenler öyle düsünüyor. Ki elbette insanlar calisiyor. Bende yurtdisinda yasiyorum ve burda mesela aksam 7-8'den sonra kimseyi göremezsin cünkü herkes ertesi gün sabah 6-7'de kalkiyor ise gitmek icin.
Dididinmek ve emek vermek istiyen insan üni'yi birakip, pastanede calismaz. Evlenmek icin herkes zengin olmasi lazim demiyorum ben, ama bir caba, bir emek verme olmali. Ve bu konuda bunu göremiyorum. Niye? Büyük ihtimalle harbiden avrupayi cennet olarak gördügü icin, orada didinmek, emek vermiyecegini sandigi icindir.
Cok tesekkür ederim ayni fikirdeyim:)Malesef gercek hayatta samanlık seyranlık olmuyor. Ama biz ne desek bos. Ablan gitsin.. cok sürmez, ben ne b*k yedim der ve geri dönmenin yollarını arar.
Aynen aynennnnAblan türkiye sartlarinin farkinda mi? Burda cogu insan issiz kocasinin pastaneden aldigi parayla gecinmeleri mumkun degil. Kendide gunde 12 saat asgari ucretle calismaya razi mi?
Sevgilisinin bi meslegide yok ilerde ask bitince ne olacak? Burda ablaniz aldatilsa, dayak yese, evde huzursuz olsa siz hemen cikip gelemiceksiniz.
Ablaniz mantigiyla hareket etsin ilerde cok pisman olur.
Üniyi birakmasinin nedenini yorumlarin birinin altinda yazmistim ama sizin icin tekrar yazayim:) askerligi yüzünden ve unisi daha uzun süreceginden lakin oda evlenip para kazanmasi gerektigini düsünerekten birakti.Annen haklı bu iş zor.
Üniversiteyi ne sebeple bırakmış? Erkek tarafı kalbiyle değil de mantığıyla hareket ediyor gibi geldi bana.
Aynen ablamizi karsimiza alip konuscaz..anneniz haklı ablanız annenizi dinlemez evlenirse beklenen sonuç yaşanır mutsuzluk özlem huzursuzluk maddi sıkıntı = BOŞANMA bide çocuk olursa al sana dram.bence oğlan yurtdışına çıkmak içinde ablanızla birlikte olmuş olabilir.iyice tanıyıp tartmak gerekir.mesela ablanız ben orda yapamam seni buraya aldıralım desin.tepkisini ölçsün bakalım ne diycek.bir taraftanda gerçekten seviyor olabilir.ama evlilikte maddiyat önemli bir unsur.hele hele varlık görmüş bir insan için sonra türkiyeye gelip pastanede çalışıp alıcagı 1500 tl maaaşla ev kirası ödeyip geçinmek mümkün değil.ya ablanız da çalışacak yada maddi sıkıntı çekmemek mümkün değil.biz karı-koca çalışıyoruz 1 çocugumuz var iyide kazanıyoruz.ünv.mezunuyuz evimiz arabamız var ama yinede sıkılıyoruz maddi anlamda.türkiyede pastanede çalışarak iyi bir hayat yaşanmaz bu çok net .bence ablanız bunları iyi düşünsün...
Banada sacma geliyor acikcasi..Askerlik okul nedeniyle tecil edilebilirdi..
Biriyle evlenmek istediği için okulu bırakmak kadar saçma bir neden duymadım hayatımda..
Malesef hayat sarti ablamin isteklerini karsilayacaginin altinda... o yüzden yapamaz onunlaHayatıyla kumar oynamak gibi bir durum...
Üniversite terk olabilir, kim bilir hayat şartları nasıl zorladı onu. Buradaki kıyas ablanın eğitim-kültür seviyesi.
Eğer görgü-bilgi-kültür olarak ablandan düşük birisiyse, zorlanırlar.
Ailesini tanır mısınız? Nasıl yetiştirildiği hakkında bir tutam fikriniz olabilir.
Çalışma azmi var mı çocukta, iş yerinde ne derler, çevresinde ne derler onun için, fırsatınız var mı sordurabilecek?
Her şey maddiyat değil. Sadece kazanıma bağlayacak bir meslek, bir azim lazım, ablanı alıştığı rahatlığın altına düşürmesin, en önemlisi bu.
Zengin olur, huzurun olmaz, zengin olur bir iflasa, bir kıvılcıma bakar sıfıra inmesi her şeyin.
Benim bu konu için görebildiğim tek sorun, ablan ile ailen arasındaki mesafeler. İstenmeyen bir şey olsa, ailen ivedilikle müdahale edebilecek konumda olmayacak.
Bilmiyorum, ablan çok seviyorsa, doğru kaynaklardan iyice araştırın çevresini ailesini, haklarında ne derler iyice öğrenin.
Üniyi birakmasinin nedenini yorumlarin birinin altinda yazmistim ama sizin icin tekrar yazayim:) askerligi yüzünden ve unisi daha uzun süreceginden lakin oda evlenip para kazanmasi gerektigini düsünerekten birakti.
Kusura bakmayin 2 yasinda cocugum var ve atesi cikti dün geceden beri o yüzden fazla adapte olup cevap yazamadim. Biz Almanyada yasiyoruz. Elbette kimse bilemez erkegin niyetini ablamda kesinlikle almanyaya gelmeyi istemiyor kac kere konustuk bunu dedi yani. Ee iyide bacim madem öyle orda nasil yapacaksiniz diyorum? Sevgilisi ben seni ac birakmam acikta birakmam diyor. Ablamda türkiyede calismam diyor cünkü burdaki isi gayet rahat (sekreterlik) yapiyor. Yok ya ablam orda gercekten yapamaz. Hadi özlem yine neysede maddi acidan dayanamaz. Cünkü varlikliyiz cok sükür. Kendide calisiyor istedigini alip giyer,disarda gezer tozar,yer icer. Ablam icin cok zor olur. Annemde ablami cok iyi bildigin icin onaylamiyor zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?