ablamin istetegi üzere konu acmam gerekiyor sizlerinde fikrini merak ediyor

Annen kesinlikle haklı ablan bu topa hiççç girmesin,sonra çok pişman olur
Varlıktan yokluğa düşmek gerçekten çok zor

annen çok çok çok haklı insan bir semt uzak olsa ailesine dayanamıyor birde ülke büyük cesaret umarım ablan buraya gelmek gibi bir hataya düşmez

Ben de yurtdisinda yasiyorum.sonradan geldim.eger yurtdisi dogumluysa tr de yapamaz.bu kadar netim yani.yurtdisinda yetisip buranin sartlarina gore yasayan bi insan orda hayatta yapamaz.hele yaninda aile yoksa

Az önce yine böyle bir konuya yorum yaptim orda söylediklerimi burdada söylüyorum Ailesinin sözünü dinlesin sonra cok pisman olur ben annemin sözünü dinlemedim simdiki aklim olsa sözünden cikmazdim anneler biliyor herseyi görüyorr mantigini dinlesin sonra döner geri gelir haberi olsun

ben de ablanla ayni durumdayim yurtdisinda yasiyorum, sevgilim Istanbul'da. Benimkinin bir de baya bir borcu var kalbimi mi mantigimi mi dinlesem bilmiyorum. Su an cok canim aciyor ama gelecegim icin mantigimi secmek zorundayim galiba

Anne kesinlikle haklı.Hem binlerrrrce kilometre uzaklarda olucak evlenirse,hemde zaten maddiyat yok diye gidip gelmeside sorun olucak.Mutsuz olur bencede.Kazandığı okulu yarıda bırakan,ben evlensem ailemi nasıl geçindirirm sorumluluğu olmayan adamın teki.Ne kadar iyi olursa olsun. Anneler her zaman haklıdır dedikleri bu olsa gerek.Bende olsam kesinlikle istemezdim.

Şunuda söylemek istiyorum, evlendikten sonra hayat bitmiyor.Evlendikten çok değil 5 yıl sonrasını bi düşünsün abla derim ben.Evleneli yıllar olmuş, adamın işi olurmu olmazmı o süreçte belli bile değil.Yok yok.. mantık şart gerçekten.

Ablan napsam diye düşünüyorsa zaten çcuğa çok da aşık değildir ve ilerde pişman olur, o yüzden annesini dinlesin bence

Nedir bu avrupa merakı ben anlamadım.Eziyet yahu dil bilmezsin iz bilmezsin .Ülkem de öyle abartıldıği kadar kötü bir ülke de değil ayrıca.Buraya gelenlerin yapamaması alıştıği ortam olmaması,şartlar açısından ne farkı var?Ülkenin gidip en ıssız yerin de yaşarsan tabi yapamazsın.Neyse ya ben çocuga üzüldüm açıkcası niyeti öyle olmasa bile avrupa meraklısı deniyor.Yerin de olsam ben bırakırdım ablanı.

Kiz biz avrupadayiz dememis ki, nerden cikti hemen bu ohh cocuk avrupaya kapagi atmak istiyor dusunceleri cozemedim..
Okulunu birakma sebebi nedir, maddiyat mi okuyamadi calismak zorunda mi kaldi? Bolumu neydi?
Ablaniz sevgilisiyle konusuyorken hic "ilerisi icin neler yapmayi dusunuyorsun" tarzinda konular geciyor mu aralarinda mesela?
Oturup hic gelecek planlarindan bahsediyorlar mi, sevgililer arasinda olur boyle hayal kurmalar fln..
Cocugun ailesi nasil insanlar, ablaniz tanismamis olsa bile sevgilisi anlatiyor mu hic ailesini nerde yasiyorlar kulturleri yasam tarzlari nasil insanlar vs vs...

Bende ulkemden vazgecmem ama gorumcem almanyada yasiyor.imkanlari cok iyi.her cocuk basina iyi miktarda gelir aliyorlar mesela.esi lise mezunu olmasina ragmen cok iyi paralar kazaniyir.2 evi var.arabalar cok ucuz.yasam standartlari cok iyi.
Turkiyeye yerlestiler bi donem tamamen.
1 yil kalamadilar.cunku imkanlar kesildi.milyarlar alan esi turkiyede 1200 maasla ve 800 tl ev kirasiyla kala kaldi.umduklari gibi olmayinca hooop almanyaya tekrar yerlestiler.
Fakat gorumcem memleket hasreti ceker.turkiyede gecinebilenlere imrenir.
Ordaki insanlarin cok rahat olmasindan ve esininde ayni rahatlikta olmasindan bikmis durumda.alkolu su gibi tuketmeleri,insanlarin cok merhametsiz oldugundan bahseder.samimiyetin olmadigini soyler.havasida hep kapali yagmurlu genelde.ama sokaklar tertemiz.bir yaya adim attiginda tum arabalar duruyor mesela.ulkemizdeki gibi karda kista arabalarin yol vermesini beklemiyorsun.sonra lokantalar wcler tertemiz.disiplin cok fazla.
Ozetle artilari eksilerinden fazla gelince en cokda maddi imkanlar tekrar donduler almanyaya

Ister kabul et, ister etme, avrupaya gitmek icin cok fazla insan can atiyor. Sirf bunun icin evlenenler cok insanlar var. Ve evet, avrupada hayat sartlar daha iyi. En basit asgari maas ile günde 12 saat calismiyorsun. Issizlik maasi aliyorsun, cocuklar icin ayri para aliyorsun. Saglik desen özel ve devlet hastanesi ayrimi yok, herkesin saglik sigortasi var,...

Ve bunun gibi daha nice seyler sayabilirim. Yani evet Türkiye ve avrupa arasinda baya fark var. Ha Türkiyede bir yigin sinav verdikten sonra, biraz cabalayip, birazda torpil ve sansin yaver giderse bir yerlere gelebelirsin dogru. Ama bu avrupaya gitmek isteyen gürüh zaten cabalamak istemiyor. Cogu lise yada üni terk insanlar.

Bu konudada, diyelimki maddi durumdan dolayi pastane isi yapiyor. Hangi mantik ile gidip evlenmek istiyor bu cocuk? Surda güya üni'ye gidemezken, nasil bir evi gecinderecek? Hatta gerikerse hem üni'ye gidip, hem part time is yapabilirdi. Bu sekilde cok insan okuyor. Cocukta yani en basit, caba yok. Anlatabildim mi? Bundan dolayi evet, avrupa meraklisi oldugunu düsünüyorum.

Sevgilisinin ahlak bakımından iyi olup olmadığını bu kadar çabuk anlayamaz. Üniversiteyi bile azmedip bitirememiş. Maddiyat önemsiz olabilir yeri gelince. Karşındaki insanın ailesinin maddiyatı yoktur ama adam çalışkandır yani bilirsin ki zorda kalmazsın. Güvenirsin. İyi ahlaktan kasıt nedir bilmiyorum. Ama pastanede geçici çalışırken zengin bir kızla evlenip onu zorlu hayat şartlarına mecbur bırakmak çok da ahlaklı gelmedi. Kesin ailesi zorda bırakmaz bizi diye düşünüyodur. Ya da yurtdışına gelme hayalleri vardır kafasında. Gerçekten ablan da sen de dikkatli olun. Türkiyeden biriyle aman diyim evlenmeyin. Herkesin kafasında aynı şey var çünkü ..

Ablanın yerinde olsam annemi dinlerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…