Ablamın sözlerine şok oldum

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
Evet arkadaşlar herkesle problemlisin diyebilirsiniz, ama gerçekten insanlarla imtihan oluyorum..
Dün ablamla yazışmamız bir anda hararete dönüştü. Eşimle dışardaydık telefonu koydum çantama. Ben bakmadıkça yazmadıkça cıldırmıs yağdırmış resmen. Bunu yazan ablam 35 yasında.

- sen bizi evine istemedin ki, evden tiksindim dedin dedin çıktın geldin, eminim simdide gelmeyelim diye yapıyorsun.. ( mide bulantılarım aşırı olmuştu ev kokuyordu, gel yat ben bakarım dediğinden eşim sabah işe giderken bırakıyordu akşam alıyordu)

-evine geldiğimde yediğimizi içtiğimizi hesapladın, yedirip içirmemek için uzak duruuosun( Allah şahit çocukları geldiği zaman evi yiyecekle dolduruyordum normalde almıyoruz yemiyoruz, evim biraz uzak muhakkak kahvaltıya gelirler dört dörtlük hazırlarım,5 çayı, akşam yemeği sonra evlerine dönerler)

- çocuklarımı her zaman azarladın evinde ( yalnız birkez uyardım oda tatlı bir dille 10 yasında kızı buzdolabını çizmeye çalıştığı için, daima kendisi kızar abla rahat bırak çocukları derim)

- size yemek konusu sormuştum gideyim mi görümcemin daveti diye. Beni o yemekle vurdu tabii sen görümcelerinle barış, onlarla samimi ol yazmış halbuki yemekten sonra görüşmedik

- en sonunda da benden sana prim çıkmaz kızım byee yazmış.

Sabahtan aşırı stresliydim. Doktor bebeğin kalp atışlarını alamadı, eşimle ağlaya ağlaya başka doktora gittik Allah’a şükür diğer doktorun cihazı bozukmuş.
İşte böyle arkadaşlar. Ben sadece “ benim ruh sağlığım için benden uzak dur yazdım” sonrasında gece 1de 20-30 kez aramış. Yazdığı mesajları herkesten sil yapmış, kızkardeşle ilgili özlü sözler göndermiş. Ben gerçekten kaldıramıyorum bu dengesizliği.

Kardeşlerde genelde olan bi durum değilmidir tabi ablanız biraz fazla abartıp alınganlık göstermiş

herkesle sorun yaşıyorsan sorun sende olabilir mi?
acaba sen insanların imtihanı olabilir misin?
ruh sağlığım için benden uzak dur neden yazdın mesela

Olayın sebebi şu , eşim eniştemden borç almıştı, eşimle eniştemin arası iyidir. Ablam da duymuş herkesin yanında otururken benim eşimde para tutamıyor herkese dağıtıyor dedi. Ki eniştem kimseye kesinlikle bir kuruş vermez eşimi sevdiği güvendiği için vermiş. Laf bize geldi yani. Bende abla ödeyeceğiz eşim nakit iş almış dedim. İşte burdan patladı

Ablanizin neye alindigini anlamadim.
Birden bir hararete donusen ne
Olayın sebebi şu , eşim eniştemden borç almıştı, eşimle eniştemin arası iyidir. Ablam da duymuş herkesin yanında otururken benim eşimde para tutamıyor herkese dağıtıyor dedi. Ki eniştem kimseye kesinlikle bir kuruş vermez eşimi sevdiği güvendiği için vermiş. Laf bize geldi yani. Bende abla ödeyeceğiz eşim nakit iş almış dedim. İşte burdan patladı

'benim ruh sağlığım için benden uzak dur yazdım 'çokta kolay bi laf değil.fazlasıyla ağır.ben olsam kardeşim yazsa bende çıldırırım olayıda çok yavan ve tek taraflı anlatmışsınız kısaca özünü yazsaydınız belki kim haklı yada değil net anlaşılırdı.

Yukarda yazdım. Ben onca lafına rağmen cevaben yazdım onu. Çünkü yazdıkları yenilir yutulur değildi

Odeyecegiz dediginiz halde neden parlasın sinirleri mi bozuk
Lafı da çirkin olmuş borcu size verdiğini bile bile neden eşim para tutamaz demiş ki

Odeyecegiz dediginiz halde neden parlasın sinirleri mi bozuk
Lafı da çirkin olmuş borcu size verdiğini bile bile neden eşim para tutamaz demiş ki
Ödeyeceğiz dedim diye sinirlenmiş. O onların arasındaymış ben alınganmısım. Ama bir kez demedi. Birkez de babam sıkışmıştı. Anneme “anne eşimden borç istesin nasıl olsa herkese veriyor “ dedi

Yok bu da sebep olacak bir şey değil. Ablasına benden uzak dur diye yazabilen birinin bu kadar sakin abla ödeyeceğiz demesini beklemiyorum açıkçası. Kadını bu hale getirecek bir şey söylemediğinize emin misiniz? Sakin, alttan alacak bir insana benzemiyorsunuz sanki.

hayırlı olsun oncelıkle sagllıkla dogsun ınsallah. 35 yas sendromu gercekmıs demek. senın yerıne hamıle stresı cekıyor da olabılır. kızkardeslık zamanla degısmıyor. 70 ıne de gırsen trıplesebılır kusebılırsınız. bu cok dogal. ılgı aılecek sende yogunlastıysa kıskanmıs bıle olabılır. baska derdı bıle olabılır bunun senle hııııııııc alakası olmayabılır.. sen belkı gercekten bu ara kendı hayatına yogunlastın ve onun derdını dınlemedın gıbı gelmıstır.. canı sıkılınca oooooo neler neler dıyo ınsan bırbırıne gene donup dolasıp can cıger kuzu sarma oluyosun ^^ benım de ıkızım var malum .. dert de bıze nese de bıze. hamılelıkten dolayı zaten herseyı daha yogun yasıyosun bıraz sana gore davranmaları gerekıyo da ıste sende olaylar degısırken baskasının da hayatı degısmeye devam edınce boyle problemler oluyo..:)) bı de ben yazarken yukarda acıklama yaptın borc meselesı dıye. olay onun tarafından daha da haklı moda gectı. borc meselesının yıpratmadıgı bı aıle dahı olmaz. yok dıyen bıle ıcden ıce rahatsızlık duymus bellı etmemeye calısmıstır. hele kı sımdılerde bısı alması tatıle gıden arkadaslarının storylerıne bakıp ozenıp tatıl yapması gıbı seylere uzaksa buna engel paraysa.. olay sızde dugumlenmıs oluyo.. borcunuz kısa donemde ınsallah kapanır da kardeslıgınız bozulmaz..

Engelledim ama eniştemden yazıyor. Fake instagram açıp yazıyor.

Niye engelliyorsunuz ya hu dusmaniniz degil ablaniz
Kadini neden farkli mecralardan yazmak zorunda birakiyorsunuz
Yani abla da cok normal gelmedi bana ama en azindan iletisim cabasi var sanki
Guzelce konusun abla gel yuz yuze konusalim deyin

kesinlikle vermez kimseye demişsiniz ama eşinize vermiş demek enişte verebiliyormuş bir kuruş bile olsa

Normal konuşurken abla sen böyle dedin ama ödeyeceğiz dedim. Oda parladı bir anda. Sen hep alıngansından başladı sonrasını da cok sonra gördüm. İnanın moralim cok bozuktu tartışmaya mecalim bile yoktu. Ben sessiz kaldıkça saydırmış zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…