• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablamla annemler arasında kalıyorum yorum lütfen

Aileniz kendince haklı, emekli insanlar 2 krş un hesabını yapmazlarsa emekli maaşla ev geçindirmek zor. Ablanızda kendince haklı... madem durumunuz biraz daha iyi benzin yada gaz işte her neyse siz alın, olsun bitsin.

dicled53 ablam ayrıca çokta erken evlendi ve çocuklugumuzdan beri annem bana çok düşkünmüş bunuda herkes söyler bak sen anlıyorsun hemen kendini dışlanmış hissediyo oysaki tam tersi durum olsa ben inan anlayışla karşılardım zaten 10 yaşında yanımıza geldi 17 sinde de evlendi bi soğukluk var yani

şu bir gerçek ki artık çalışan da çalışmayan da tutumlu olmak zorunda.
hayat şartları zor çok da zorlaşıyor.

senin maddi durumun daha iyi olabilir ama herkesin hanesi ödemesi ayrıdır sen de ay sonunda kenarıya atamıyorsundur.

artık ev hanımları evde bile ailesine katkıda bulunabiliyor. ablan ve annen de dertleşeceğine bence de bir uğraş edinsinler. dilde söylenen icraat getirmiyor ne yazık ki..

babanıza gelince de cidden yazık diyorum 5 km lafı mı olur :ssz:

Ablanla hayatlarımız benziyor. Bende 10 yaşımda geldim ailemin yanına. 20 senedir de yanlarındayım.
Bir çok güzel anılarımız oldu. Ama geçmiyor. Babam kardeşlerimin başını okşasa için acıyor.
Ablanın durumu daha kötü daha çok dışlanmışlık hissediyor.

Sen çalışmasan, sizde aynı durumda olacaktınız
Annenle ablan dert yanıp duracağına ya işe girsinler ya evde iş yapsınlar
Taşıma suyla değirmen dönmez

Sen niye arada kalıyosun ki, bende sabahaın köründe kalkıyorum çooook zor de
İkisi dertleşsin dursun, dertleşmekle çözüm oluyosa

Gerçekten öyle. Asgari ücretle akbil gaz hesabı yapacaklarına biraz para kazansalar hiç fena olmaz. İlla ki bir işe girip çalışmak zorunda değiller. Kuzenim evinin altında bone dikiyor, çalıştığım matbaadan evlere mücellit işi alınıyor, evlerde nikah şekerleri yapılıyor. Onların da canı var değil mi?

dicled53 ablam ayrıca çokta erken evlendi ve çocuklugumuzdan beri annem bana çok düşkünmüş bunuda herkes söyler bak sen anlıyorsun hemen kendini dışlanmış hissediyo oysaki tam tersi durum olsa ben inan anlayışla karşılardım zaten 10 yaşında yanımıza geldi 17 sinde de evlendi bi soğukluk var yani

Eğer ablanızın o yaşına kadar yanınızda olmamasına ailen sebep olmuşsa onan hırsı olabilir. Sebep her ne olursa olsun çocuklar aileden ayrılmamalı. Böyle olunca da 5 TL lik yakıt çok görülüyor demek ki...

Ablan sanirim esinin agzina laf vermek istemiyor demekki yüze vuran bir tip,
Babanizda kizi icin 5km gitse birseyi eksilmez neden inatlasiyorki yok bilet parasiysa benimde benzin param gibi,
sonucta kizi var ortada tuhaf gercekten..

Ailecek incir cekirdegini doldurmayacak sorunlari buyutme huyunuz var sanirim.
Ne var yani 5 km daha gitmis gitmemis, kendi kizina gidiyor, 7 kat yabanciya harcamiyor.
Baba gevsemiyor mu? Ablan insin carsiya, ne var yani, olmez ya...
Sen bu kadar dert ediyorsan, koyarsin 5-10 liralik benzin, hadi ablami da alalim simdi dersin. Seni niye saf sansinlar da alissinlar? Sen onlarin oz kizi degil misin, seni yolacak kaz gibi mi gorecekler?
Bir kisinin fedakarligiyla 5 dakikada cozulecek sorun bayagi buyumus.
Ne bileyim, sanki herkes aile iliskilerini bozmaya yer ariyor gibi duruyorsunuz valla. Zor.

ya benim nasıl ailem var anlamıyorum gerçekten eşimin ailesine bakınca sürekli kıyas yapıyorum şaşırıyorum ablam hadi yanlarında çok kalmadı soğuklar diyelim banada çok verici değiller işte farkım ben iddialaşmam ben onlarla birmiyim çok şükür maaşım var derim. ama onlar sürekli rekabet halinde mesela erkek kardeşim var öğretmen atandı nasıl evlendiricem diyo annem kardeşim çok tutumlu para biriktirip kendi bile evlenebilir. ablamınsa 2 oğlu var daha okuyup okumayacakları meçhul ablam bunları nasıl okutucam nasıl evlendiricem deyince aynı aile bu defa "çok büyütüyon kafanda düşün düşün yıpranıyon boşver kızım birazda babaları düşünsün sen sık sık nereye kadar üstüne bi kıyafet almaya korkuyon böyle olurmu" diye kızıyolar bu arada ablamda annemde çalışıyolardı annem kardeşim atanınca zaten zor gidiyorum çocuklarda kendini kurtardı dedi işten ayrıldı ablamda kayınvalidesinin zoruyla ayrıldı çünkü kayınvalidesi oğlanların saatinde eve gelmiyolar bende hastayım çıkıp arayamıyorum işten çık evinde çocuklarının başında dur kızım senin oğlanlar haylaz devir kötü dedi oda ayrıldı. ama şimdi evde kendince işler yapıyorda günlük kazancı 5 tl imiş :(

valla bilmiyorum ama ablamın çocukları büyük benimki 3 yaşında eniştem diyomuşki onunkine hiç kızmıyolar cesaret bile edemiyolar bizimkilere öyle değillerdi diyomuş şimdi benimde ailem onlar evet eniştem biraz haklı gibi. ama bana farklı davrandıklarınıda sanmasınlar sen uzakta olsan senide almazdık dediler hem geçen gün bana gelirken bile 5 tane çikolata almışlar birer tane yiyelim diye halbuki eşim onlara hep tatlılar pastalar alır ben bişey diyomuyum bakalım olmazsa gaz alıcam arabalarına ama gerçekten yıpratıyo bu durumlar beni. zaten arada bir gönüllerini alıyorum eşimede duyurmuyorum çünkü kayınbabamlar böyle değiller şimdi oda beni anlamaz

ya ben gerçekten insanları anlamıyorumm..
bu bahsettiğin kişiler senin ailen dimi..sizi bu yaşa getirip elinizin ekmek tutması için gündüzünü gecesine katan insanlar..
inan bana aynı durumdayız..kayınvalidemin 4 tane evladı var..memur maaşıyla 4 çocuğuda türkiye standartlarının çok üzerinde okuyup para kazana insanlar haline getirmişler..eşim dahil..ama allahım bu kadar mı çocuklarına düşkün bir aile olur..taparlar..ölürler...son kuruşu bile onlara harcarlar...ailem de tam tersi şimdi anlatıp ta daha çok üzülmek istemiyrum..aslında senin ailen gibi..ben de okudum mükemmel bir mesleğim var..ailem beni bugüne getirdi ya...artık yapmasın zaten...elimden geldiğince ben yaparım..evli kardeşlerime bile yiğenlerime bile..ha çokmu param var...hayır..borç ödüyorum..ama yeterki mutlu olalım..ne demek ablan mutlu olsun diye 10 tl lik gazı almamak..bırak alışkanlık yaptıkları şey bu olsun..eşin pasta alacak güçteyse ailenin gücüde çikolataya yetiyor demekki...
enişten haklı da olsa ablan susturacak o kadar...benim ailem emekli..insanları neden mecbur bırakayım..ben giderim bunun değerle ilgisi yok deyip kapatacak..ama diyorum ya...ablanızdan çok sizin tavrınız çok ma çok yanlış...ne demek ya ailem bunu alışkanlık yapar demek...çok ama çok ayıpppp...

bizde de tam tersi :))iki ablam babannemin yanında kalmış..ben ve benim bir büyüğüm için öyle bir durum olmadı...biz annemle kaldık ama şuanda annem hayatta değil...babam büyük ablalarımı daha çok tutar...biz biraz dışlanır gibi oluruz bazen...mesela en büyük ablam babamın boş evinde kaldı,kirada oturmadılar hiç..evlerini aldılar..eşinin maaşı da iyi...ama ablam birşey alsın babama,babam hemen parasını vermeye çalışır fazlasıyla hem de....teşekkür ede ede bir hal olur...
biz alalım küçük ablam veya ben hiç teklif teşekkür olmaz...o teşekkür etsin diye alınmaz tabi ama ayrım olması üzücü....

diğer ablam da şuanda babamın o evinde oturuyor ablamlar çıktığı için...hem de çok uzun zamandır...üstelik ikisnin de maaşı bayaiyi....babam onlara birşey diyemez....kiraya çıkın madem ev almıyorsanız gibi....ben ve benim bir büyüğüm kiradayız....durmadan bize laf sokuyor....bir de benim büyüğüm olan ablamın eşi ücretsiz izne çıkarıldı falan...kimsenin aklına gelmedi....

ben evlendim en son enküçük olarak...evin herşeyini ben biliyrodum dolaysısıyla...herişe ben koşturmaya çalıştım evlendikten sonrada...ama bir kez görünmedi....ablam birşey yaptı bin oldu...ablam ortada görünmesin hemen babam başlardı ablan nerde yardım edin falan =))ben birşey yapıp yenice oturmuşumdur oysa....yemek yapar sağol kzızım eline sağlık diye diey bir hal olur...artık haftada 1 gidebilirsem gidiyorum hamile olduğumdan bu yana birşey yapamıyorum zaten yapsam da görünmüyordu =))

bir de babamın bir yeri daha var..orada kiracısı vardı...çıktılar....ablamlar hiç demiyor biz oturduk bak biri bari otursun yok...allah hayırlı kiracı versin hayırlı insan olsunlar diye dua ediyorlar =)))
iyi kötü idare ediyoruz,zaten babamdan birşey bekleyerek evlenmedik ama ayrım oluyor illa işte....sen farkındasın neyseki ayrım yapıldığının....sen ablanla buluş git,baban anneni götürsün....

Son düzenleme:
ya yemin ederim ben vereceğim gaz parasında değilim. ben zaten annemin ihtiyacı olan bişeydi vardı onu aldım sürpriz olacak o istemediği halde aldım. ama onlarda ablam için bişey yapmalılarmı yoksa biz iki kızkardeş saçmalıyormuyuz? neden annem babam kızımız küser kırılır diye derdine düşmüyolarda ben dünden beri kafa yoruyorum? yoksa veririm 20 tl nolucak oda alınır. ama sorun bu değilki alışkanlık yapar derkende bunu demek istedim evlatlarını düşünmeye alışsınlar. onlar anne baba tamam babamın geliri çok iyi değil ancak geçiniyor ama ayda yılda bir kızını evinden aldı diye aç kalmaz galiba. yanlışmıyım bunu düzeltin lütfen

ya yemin ederim ben vereceğim gaz parasında değilim. ben zaten annemin ihtiyacı olan bişeydi vardı onu aldım sürpriz olacak o istemediği halde aldım. ama onlarda ablam için bişey yapmalılarmı yoksa biz iki kızkardeş saçmalıyormuyuz? neden annem babam kızımız küser kırılır diye derdine düşmüyolarda ben dünden beri kafa yoruyorum? yoksa veririm 20 tl nolucak oda alınır. ama sorun bu değilki alışkanlık yapar derkende bunu demek istedim evlatlarını düşünmeye alışsınlar. onlar anne baba tamam babamın geliri çok iyi değil ancak geçiniyor ama ayda yılda bir kızını evinden aldı diye aç kalmaz galiba. yanlışmıyım bunu düzeltin lütfen
ben seni haklı buluyorum. burda komşudan, sıradan bir akrabadan bahsetmiyoruz ki. evlat bu evlat. kadıncağız o kadar da söylemiş. eşime, ailesine karşı bakın benim ailem beni almaya gelmiş demek istiyor. ama ailen ısrarla 2 kuruşun derdine düşüyor. bunun için çirkefleşebiliyor. aile bakımından çok şanssızsınız.:50:

Son düzenleme:
sanırım babanız da alışkanlık yapmasın diye almıyor,bir kere evden aldım hep bekler diye mi bilemiyorum.
haklısınız tabi,sizin para vermeniz önemli değil,anne babanızın düşünüp alması...
siz para verdikten sonra ablanız açısından da bir kıymeti kalmıyor

Özel olmazsa ablanızın yanınızda kalmama sebebi neydi?

yok özel değil sevgicankurt, tabiki sorsabilirsiniz. annemle babannem ben doğmadan beraber oturmuşlar ama birgün iyiyse birgün evde mutlka bir savaş varmış. hiç dirlik düzen yokmuş. kavga kıyamet öyle tahmin edilir gibi değil. bildiğimizinde üstünde yani... 4-5 yıl sonra babam evi ayırmaya karar veriyor babannemde ben torunumdan ayrılamam diiyor. babama yapma etme torunumu bari götürme hem buraya okula yazdırdık diyor ama babamın olmadıgı yerde annemede "sen beni evladımdan kopardın bende seni evladından koparacağım" diyor. annem başlarda çok ağlıyor babama götürme yapma etme diyor ama şurda açıklamadığı bişey var ben öyle hissediyorumki bana hamile kalınca zaten çokta anneliği tatamadığı çokta büyütemediği hatta emziremediği diğer evladından sanıyorum biraz soğumuş. çokta çabalamamış. ben doğmuşum benim bakımıma vermiş kendini anneliği anladım çok sevdim çok düşkündüm sana diyor. sonra birgün abamı görmeye okula gittiğinde ablamı berbat vaziyette görüyor. saçlar kirli didik dağınık, halamın oğlunun pantolonunu giydirmiş babannem oda kısa gelmiş zaten diyorumya ablam çok masum durur. annem ağlayarak eve geliyor. babam akşam gelince ister boşanalım ister devam edelim nasıl isitoysan o olsun ama ben evladımı artık yanıma alıcam diyor. babam bağırıp çağırıyor esip gürlüyor çünkü annemin dediği bişey olunca babannem babama "sen nasıl erkeksin" diyor. erkekliğine laf ettirmemek için annemi dövmeyede kalkıştı hayal meyal hatırlıyorum. ertesi gün annem ablamın okuluna gitti müdürle konuştu ve ablamın kaydını bizim ordaki okula aldırdı. ablam bize geldiğinde 4. sınıfa gidiyordu. ve içler acısıydı anlatamam çok uzar ablam evimizde hep misafir gibiydi bizlere hep mesafeliydi. sofra kurulurdu ben koşar otururdum ablam yerinden kalkmazdı davet beklerdi. zaten çok yiyip içmezdide. çok derin ya anlatamam neler yaşadık. buda evladını biyerlerde bırakmak isteyenlere ibret olsun. ablam şu an 2 çocuk annesi hala bizim evde misafir gibidir. annemede evlattan çok bir arkadaş gibidir. benim kadar düşünemez mesela onları. daha çok kayınvalidesine ve çocuklarına bağlı. çünkü yanımızda çok az kaldıııı :((((

yok özel değil sevgicankurt, tabiki sorsabilirsiniz. annemle babannem ben doğmadan beraber oturmuşlar ama birgün iyiyse birgün evde mutlka bir savaş varmış. hiç dirlik düzen yokmuş. kavga kıyamet öyle tahmin edilir gibi değil. bildiğimizinde üstünde yani... 4-5 yıl sonra babam evi ayırmaya karar veriyor babannemde ben torunumdan ayrılamam diiyor. babama yapma etme torunumu bari götürme hem buraya okula yazdırdık diyor ama babamın olmadıgı yerde annemede "sen beni evladımdan kopardın bende seni evladından koparacağım" diyor. annem başlarda çok ağlıyor babama götürme yapma etme diyor ama şurda açıklamadığı bişey var ben öyle hissediyorumki bana hamile kalınca zaten çokta anneliği tatamadığı çokta büyütemediği hatta emziremediği diğer evladından sanıyorum biraz soğumuş. çokta çabalamamış. ben doğmuşum benim bakımıma vermiş kendini anneliği anladım çok sevdim çok düşkündüm sana diyor. sonra birgün abamı görmeye okula gittiğinde ablamı berbat vaziyette görüyor. saçlar kirli didik dağınık, halamın oğlunun pantolonunu giydirmiş babannem oda kısa gelmiş zaten diyorumya ablam çok masum durur. annem ağlayarak eve geliyor. babam akşam gelince ister boşanalım ister devam edelim nasıl isitoysan o olsun ama ben evladımı artık yanıma alıcam diyor. babam bağırıp çağırıyor esip gürlüyor çünkü annemin dediği bişey olunca babannem babama "sen nasıl erkeksin" diyor. erkekliğine laf ettirmemek için annemi dövmeyede kalkıştı hayal meyal hatırlıyorum. ertesi gün annem ablamın okuluna gitti müdürle konuştu ve ablamın kaydını bizim ordaki okula aldırdı. ablam bize geldiğinde 4. sınıfa gidiyordu. ve içler acısıydı anlatamam çok uzar ablam evimizde hep misafir gibiydi bizlere hep mesafeliydi. sofra kurulurdu ben koşar otururdum ablam yerinden kalkmazdı davet beklerdi. zaten çok yiyip içmezdide. çok derin ya anlatamam neler yaşadık. buda evladını biyerlerde bırakmak isteyenlere ibret olsun. ablam şu an 2 çocuk annesi hala bizim evde misafir gibidir. annemede evlattan çok bir arkadaş gibidir. benim kadar düşünemez mesela onları. daha çok kayınvalidesine ve çocuklarına bağlı. çünkü yanımızda çok az kaldıııı :((((

Gerçekten dehşetle okudum. Ablanız neler yaşamış öyle :26: Bence ablanız tavır yapmakta sonuna kadar haklı. Anası babası hayattayken yetim gibi büyümüş kızcağız. Çocukluğu ve gençliği kendisinden çalınmış. Off....

lisede okulu dereceyle bitirdi dersleride çok iyi olduğu halde üni okumadı (babamın maddi sorunlarından etkilendiğini söylüyor) ama bence asıl seep bu değil... bende büyümeye başlamıştım ve evde yalnız gibiydi özellikle benimle asla bir arada olmak istemiyordu. sonra eniştemle tanışmış düşünsenize öss ye girdi öys ye bir kez bile girmeden ailemin tüm karşı çıkmalarına rağmen evlendi gitti... allah a şükür şimdi aramız iyi. birde erkek kardeşim var ama en çok benimle dertleşir anneme babama kardeşime pek güveni yok sadece beni yakın buluyor. ben ona çok üzülüyorum ve gerçekten ablamı çooookkk seviyorummm

5 km ne kadar yakar bilmiyorum ki herkes haklı kendince devir maddiyat devri oldu gerçekten

Ben ablanızın yerinde olsaydım gelmezdim asla böyle bir durumda eşide kendiside haklı... Yazık mı değil 800 tl ile ev geçindiriyorlarmış.. Aileniz adil davranmıyor :20:... Eşi 800 tl aylıkla dolmuş parasının da hesabı yapılır afedersiniz... Madem bu durum sizi üzüyorsa alın babanızı karşınıza konuşun...

Back
X