selam kızlar bu konunun benzeri şeyleri çok açtım ama bu sefer ayrıntı bir şey soracağım. sadece sorduğum soruya odaklanırsanız sevinirim.
sınava çalışıyorum sınav dönemim baya uzadı elimde olmayan sebeplerden. ailemle yaşıyorum, bekar bir öğretmen ablam var aramızda 6 yaş var.
şöyle bir sorunum var; zaten stresli bir dönemdeyim bir de ablam canı sıkıldıkça bana sarıyor. onla kavga etmemeyi başaramıyorum ya, illaaa beni o kavgaya sokmanın bir yolunu buluyor, gittikçe dozu arttırıyor, damarıma basıp, bundan çok yoruldum artık. bir de kavga anında beni çok küçümsüyor, hakaret ediyor, uzun süre etkisinden çıkamıyorum, özgüvenim çok zedeleniyor. bu yüzden hiç kavgaya karışmak istemiyorum aslında.
bu aralar annemle aramız düzeldii, sanırım onu da kıskanmaya başladı beni evde bulduğu vakit, ağlıyor zırlıyor, bağırıyor çok fazla, üstüme gelip bağıra bağıra hakaret ediyor, insan kayıtsız kalamıyor. annemle eski kavgalarımızı hatırlatmaya çalışıyor sanki anneme, tuhaf taktikleri var. çocuk gibi oldu iyice. zaten bu kavga içeren yarışmaları da çok sever ve resmen ordaki taktikleri öğrenir survivor kısmetse olur fanıdır misal. sanki oralardaki taktikleri uyguluyor bana. ben de böyle konularda hiç bilmem ne yapacağımı. ondan zorlanıyorum.
(psikiyatra gidiyorum, sorunumuzun ablamın benim mesleğimi kıskanması olarak buldu. yani değiştirebileceğim bir şey yok maalesef bu konuda)
ne yapabilirim böyle bir şekilde sataşmaya geldiğinde? yani olay kavgaya girmeden nasıl çevirebilirim? bi tavsiyeniz var mı?