Ablanın evlenince eskisi kadar aramaması

lal38

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2025
13
0
1
28
Ablamla çok yakın bir ilişkimiz vardı kendisi 1 ay önce evlendi . Önceden gün içinde defalarca arayan ablam şimdi günde 1 defa aramaya başladı. O da kocasınyanında yoksa kocası öyle zorba biri değil ama nedense böyle davranıyor sebebini anlamıyorum.
Kendisiyle üniversite zamanında aynı evde yaşadık o zaman ve daha sonrası arkadşlarımla buluşsam beni unuttun diye sürekli söyleniyordu.
Evlenince hayat değişir anlıyorum ama bu biraz zoruma gidiyor önceden bu kadar kolay ulaşabilfiğiin birine ulaşamamak zoruma gidiyor .
Sanki yakın arkadaşımla küsmüşüz nedeni bilmiyor gibiyim.
Birde size zamanında bu kadar söylenen biri neden bu kadar ikili davranır.

Ablanız evli sorumlulukları var bir hayatı var. Yani çok yakınmışsınız daha çok yeni ayrılmışsınız zamanla bu durumun normal olduğunu anlayacaksınız. Günde 1 kez zaten arıyormuş yani çok yeni evli bırakın evine yuvasına adapte olsun bu fikirlerinizi hissettirmeyin bence çok üzülür

Daha 1 ay olmuş evleneli onun açısından bakın,bencil olmaya hemen ne oldu diye panik yapmaya gerek yok.Alışma, evliliğe yeni ortama adapte öyle kolay değildir,sorumluluk artar,öncelik sırası değişir,anlayışlı olmak yerine kabahatli aramak sorun var çığırtkanlığı yapmak hiç olsun ve doğru hareket değil.Dünya sizin etrafınızdak dönmüyor....

Günde birkaç kere aradığı zaman ne konuşuyorsunuz ki ? Bende evliyim kardeşim bekar ve bende arayamıyorum günde 1 kere araması da normal sürekli mıç mıç insan sıkılır . Ayrıca zaten evlenince bir sürü sorumluluk biniyor üstümüze

Bir de ben çalışırken telefonla konuşamadığım için sana istediğim arayıp ulaşamamak canımı sıkıyor derdi ben zorunluluktan konuşamıyordum kendisi keyiften

Ablam farklı şehirde yalnız yaşadığı için sıkılıdığında sürekli arardı. Yani ablamla konuşcakşeyimiz mutlaka olurdu. Başka kardeşler gibi mesafeli ilişkimiz yoktu.
Bazı kızkardeşler sık görüşmüyor.

Hanımefendi dünyanın benim ettafımda döndüğü yok sadece derdimi anlattım kendisine sıkıntı yarattığımda yok yorumlarınız birazda fazla üstten konuşma başka böyle yaşayan car mı diye sordum ne bencilliğim kalmış ne çığırtkanlığım

Ablanın sıkılacak bir zamanı yok artık işi gücü sorumlulukları kocası var

Daha evleneli 1 ay olmuş ablam beni günde 1 kere arıyor diye apar topar buraya konu açmanın bende daha mantıklı izahı yok

Hayatınızda büyük bir boşluk oluşmuştur, bu çok anlaşılır bir şey...

Ancak bu durum, ablanızın evlenerek eşiyle kurduğu kendi hayatına, yeni önceliklerine ve yeni sorumluluklarına yönelmiş olmasıyla ilgili. Benzer şekilde, bazı anneler de oğulları evlenince, her gün aramasını, uğramasını, eski düzeni bozmamasını ister; bu beklentilere boyun eğen erkekler burada sıkça eleştirilir.

Sizin durum da temelde benzer: Alışık olduğunuz yakınlığın birden kesilmesi, yeterince aranmamak hissi…

Ama aynı evde yaşarken arkadaşlara ayrılan zamana kırılmak başka; evlenip yeni bir hayata düzene sorumluluklara geçmek bambaşka bir şey.
Kıyas doğru yapılmayınca, vardığınız sonuç da yanıltıcı olabiliyor. Daha doğru bir yerden bakarsanız, daha olgun ve anlayışlı yaklaşabilirsiniz.

Yani sanki ulusa sesleniş yaptım hanımefendi burdan sadece derdimi açtım mantıklı yorumlayanlar varken insanı azarlar gibi yorumlamakta sizin hayattaki üslubunuzu gösteriyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim

en doğrusunu yapiyor.
annem de her dakika kardesleriyle konusur haliyle evde böcek cihazi var gibi ne var ne yoksa naklen yayin olur. onla da cok kavga ediyorum ne var yani bunca konusacak?
hergun hergun / hatta gunde birkac kere konusunca insan evinin herseyini söylüyor.
misal kocasıyla tartismistir sesi kötüdür "ne oldu ne oldu" israrina dayanamaz anlatir, pisman olur falan. bes dakika sonra kocasiyla öpüşüp sevisip coktaaaan unutacagi olayi ailesi hatirlar, gereksiz mesele olur.
herhangi birseyi soylemese sakladi/gizledi olur, gonul koyulur...
sacma yani
en iyisini yapıyor bence ablan, doğru yolda
(ki bence gunde bir bile cok. ayni sehirdeysen birkac haftada bir bulus paylas herseyini, birkac gunde bir ara olsun bitsin. ben de ablamla cok yakindim, ayni donem uni okuduk gezdik ettik. 2 ayda bir görüşürüz birkac haftada bir araşiriz bir de reels atariz. oldu bitti)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…