Sagol hemsomEllerine sağlık ABREKA .Çoğunu görüp beğenmiştim zaten.Yeni tariflerini de merakla bekliyorum.
en kısa zamanda hamurunu deneyeceğim ben sosun içine kekik koyuyorum domates rendeliyorum azıcık da ketçap çok güzel oluyor :) ellerine sağlık canımPİZZA
Hamuru için:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 3/4 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1. 5 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
SOS
özel special sosum var ama normal sos olarak
salça,sıvıyağ,su
- üst malzemeleri
zeytin mısır kaşar mantar biber kekik (ne isterseniz)
hamuru yogurup tepsiye yayın sosu sürüp malzemeleri dizip fırında pişirin Eki Görüntüle 1976597
Ketcapla domates degil ama kekik bende koyuyorum hatta piserken pizzanin uzerine de serpistiriyorum gercekten guzel oluyor, tesekkurler balım :)en kısa zamanda hamurunu deneyeceğim ben sosun içine kekik koyuyorum domates rendeliyorum azıcık da ketçap çok güzel oluyor :) ellerine sağlık canım
Tesekkurler daha pek bir sey paylasamadim ama :) begenmene cok sevindim ablacimSayfan hayırlı olsun canım.Sen de baya marifetliymişsin.Eline sağlık.
Evet paylaşımın az ama belli seviyorsun mutfağı ve marifetlisin.Daha çok ekle yaptıklarını.Rica ederim canım.Tesekkurler daha pek bir sey paylasamadim ama :) begenmene cok sevindim ablacim
Ay cok tesekkur ederim konuyu acali daha 1hafta oldu galiba paylasicam surekli insallahEvet paylaşımın az ama belli seviyorsun mutfağı ve marifetlisin.Daha çok ekle yaptıklarını.Rica ederim canım.
Nefis.MUHACİR BÖREĞİ
Eki Görüntüle 1981318 Eki Görüntüle 1981319 Eki Görüntüle 1981321 Eki Görüntüle 1981322 Eki Görüntüle 1981323 Eki Görüntüle 1981324 Eki Görüntüle 1981325
İç malzemesi:
Hamuru:
- 5-6 tane orta boy soğan
- 3-4 tane biber
- 300 gram kıyma
- 1 küçük patlıcan (isteğe bağlı)
- 1 orta boy domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, pul biber, toz biber, kimyon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üstüne:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 küçük tekli paketlerden instant maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Yapılışı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
Öncelikle iç malzememizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Soğanı, biberi ve diğer tüm iç malzemeleri sırasıyla bir tencerede kavuruyoruz. Kavurduktan sonra bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra hamurumuzu hazırlıyoruz. Sütü, suyu ve diğer hamur malzemelerini yoğuruyoruz ve yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru beş eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı tepsi büyüklüğünde açıyoruz(ben yuvarlak tepsi kullandım). Tepsimizi yağlıyoruz. Açtığımız parçalardan birini tepsiye seriyoruz. Serdiğimiz yufkanın üstüne 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp fırçayla her tarafına yayıyoruz. Üç yufkayı bu şekilde tepsiye serdikten sonra dördüncü yufkamızı açıp başka bir tepside hafif kızarana kadar fırınlıyoruz. Daha sonra fırından çıkardığımız dördüncü yufkayı diğer üç yufkanın üstüne seriyoruz. ( Bu şekilde dördüncü yufkayı ayrı olarak pişirmemizin sebebi bu yufkanın üstüne iç malzemeyi sereceğimiz için hafif pişirerek hamur kalmasını engelliyoruz. )Dördüncü yufkayı serip üstüne soğuyan iç harcımızın tamamını seriyoruz. Beşinci yufkamızı da açıp malzemenin üstünü güzelce kapatıyoruz. Hazırladığımız böreğimizin üstüne yumurta, yoğurt ve yağı çırpıp güzelce yayıyoruz ve pişiriyoruz[/ATTACH]Eki Görüntüle 1981325
Tesekkur ederim ablacimNefis.Eline sağlık canım.
Tesekkur ederim dilbercimellerine sağlık, el açma börek daha lezzetli oluyor,defterimde yazılı bide ( muhacir böreği ) tarif de karbonatlı ve ılık su var,iç harcı da peynirli biraz farklı henüz denemedim bakalım ne zaman sıra gelecek.
Azcik sekilsiz sukulsuz mu olduAnalar ne marifetli evlatlar doğuruyor yaa,aferim bana
Tamam bebeğim bekliyorumAzcik sekilsiz sukulsuz mu oldu
Annecimm pissin de hemen afiyetle servis edicem sana
Oyyy oyy marifetli hatun ellerine saglikSEKERPARE
CANİM CEKTİ BU SAATTE YAPTİMhenuz pismekte ben hemen paylasiyim dedimEki Görüntüle 1985163
MALZEMELER
2fincan pudra sekeri
4su bardagi un
Kabartma tozu, vanilin
1paket margarin
2yumurta
Serbet ; 4su bardagi seker,su
Ve ben 2gun sonra girebildim...Oyyy oyy marifetli hatun ellerine saglik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?