Acaba ben hayırsız bir kardeş miyim?

Ben hayırsız bir kardeş miyim?

• Evet

OY: 4 15,4%
  • Hayır

OY: 22 84,6%

• Ankete Katılan
    26
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Azyiyen_azimli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2017
570
1.134
113
Merhabalar güzel kadınlar!
Ben 2 ay oldu İstanbul dan yurtdışına taşındım, normalde istanbulda doktora yapiyordum, burda tez calismami yapabilecek hoca vs ariyorum, ablamin yaninda yasiyorum. Lisans mezuniyet sonrasi hep calistim şimdi ise işsizlikten sıkılmaya başladım, ablam malesef benim alanımla ufaktan bir ilgisi yok. Ablamın 3 çocuğu var ve 3 senedir onlar da buraya taşınmış durumdalar, bana aile hayatı 10 sene tek yaşadıktan sonra zor geldi.
Buraya geldiklerinden beri genel olarak çocukların okul, ödev, hastahane randevu alma, ablamın kredi odemeleri vs uzaktan istanbuldan ilgileniyordum, ve malesef buna ablam alışmış durumda. Ablamın bu ülkenin dilini bilmiyor diye yapıyordum, ve bir baktım oda pek öğrenemiyor. Şimdi bazılarını kendisi yapıyor ama geldiğimden beri sanki siyam ikiziyiz gibi oraya buraya gidiyorum. Ona göre belki ben pek bir şey yapmıyorum çünkü zaten hep yaptığım şeyler. Maddi olarak evinde kaldığım için herhangi bir ücret ödemiyorum, ki eğer bu şehirde iş bulursam aynı evde kalmaya düşünmüyorum.
Buna ek olarak ablamla eniştem arası çok iyi değil ve ben hep arada kalmaktan yoruldum, ablama bir kaç kez dedim, ama ne yaparsan yine arada bırakıyor. Geçen kötü tartiştilar ve istemsizce aralarına girmiş bulundum, çünkü ablama hakaret etti. Güven sorunları var( bir daha girmeye düşünmüyorum)
Şimdi barıştılar ve ablamın ciddi olmayan bir rahatsızlıği var ve memlekete gidip ameliyat olmak istiyor, yaklaşık 6 -8 hafta kalacak, küçüğünü alıp iki büyük çocukları bana bırakmaya düşünüyor.
Ben bu sorumluluğu almak istemiyorum, eniştem tır şöförü bir hafta var bir hafta yok, çocuklar 9-8 yaşındalar okullar tatıl 3 tane kursa gidiyorlar, ve normalde ablam getir götür yapıyor, gidince bana kalacak, bu bir taraftan benim başvurularıma olumlu cevap gelirse ben bir an önce işe başlamak istiyorum.
Ben 2-3 kez dedim cocuklarının sorumluluğunu almak istemiyorum, 1,5-2 ay üstelik aciliyeti olmayan bir tedavi için.
Bunu ablama diyince sen insafsız hayırsız oldum.
Ben bekar bir insanım, iş dışında cocuk gibi önemli bir mesuliyetim olmadi. Empati kurup gerçekten ben hayırsız bir kardeş miyim kabul etmemekle birlikte?
(İmla hatalarım için özür dilerim, türkçe eğtım olarak TUR101, ve TUR102 ders dışında hiç eğitim almadım) ( ablama destek olarak hep zamanımdan oldu, herhangi bir parasal yardımda bulunamadım).

Tatilde çocukları da götürsün. Ne kadar borçlu hissedersen hisset iki çocuğun sorumluluğunu gece gündüz iki aya kadar bırakıp girmek istemesi çok anormal. Kabul etmemekte haklısın. Çiçek mi bu, sular mısın ben tatildeyken gibi birşey mi! İşten haber beklerken Günlük yevmiyeli de olsa bir iş bul kurtar kendini. Belki evindeki huzursuzluğu bile sana mal edebilirler.
Tabii ki markete gider eşiyle yemeğe gider, bir işine eğlencesine gider yeğenlere bakılır üç beş saat hadi iki üç gün ama iki ay o çocuklar açısından da çok saçma ve mantıksız.

Bence hayirsiz degilsiniz ama orda olmaniz sacma geldi.

Ben ablanizin yerinde olsam pek istemezdim sizi. Hani okul is vs ayarlarsiniz da gelirsiniz adapte olana yer ayarlayana kadar kalirsiniz anlarim.

Ama ortada fol yok yumurta yokken gidip eniste ve 3 cocukla kalmam 1 haftadan 10 gunden fazla. Simdi ablaniz diyor ki benim evimde kaliyorsa benim kurallarim gecerli.

Simdi ablaniz cocuklari alsa gitse siz enisteyle mi kalicaksiniz evde? Ben olsam kalmam. Kardesimin esimle kalmasini da istemem gerek yok.

Aynen, ilişkileri gerçekten karmaşık daha çarşamba günü boşanmak için hukuksal desteğe başvurduk, ablam memleketeyken çocukları babaları götürebilir, yada başka bir şey hak idda edebilir, en son kavgaların sebebi eniştem kendi rızasıyla atmış olduğu bir imza idi, ablama sen bana tuzak kuruyorsun dedi, çünkü o belgeyi ablam istiyordu, öyle tuzak kurabilecek bir olayda değildi. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Benim bu kadar uzun kalacağımı düşünmüyorumdum, malesef bazı sorunlar oldu, arkadaşım var başka şehirde geçen dedim ona gideyim ablam pek istemedi. Erkek kardeşimde ayni ülkede başka şehirde ablam ona güveniyor, bugün onunla konuştum, diyor ben bir yere gelmem. Yok ablam giderse bende başka yere taşınırım zaten.

Ablanıza yaptığınız yardımlar bence fazla değil. Çocukları var ve dil bilmiyor.

Kaldığınız evde özellikle eşiyle sorunları olduğu için maddi destek vermeseniz bile en azından bikaç ihtiyacını almalısınız bence.

Enişteniz olmasaydı çocuklara bakın derdim ama bende olsaydım eniştemle kalmak istemezdim.

Çocuklara bakmak da neyse de ben eniştemle aynı evde durmazdım. Ne münasebet yani.. Baştan da böyle ablamın, kardeşimin vs. evine yerleşmezdim. Sığıntı gibi insan rahat edemez.

Çocuklara bakmayın tabii ki. Bir şey olsa siz suçlu olursunuz. Anneniz filan varsa o gelsin yanınıza. Yardım etsin. Yoksa da ablanız otursun oturduğu yerde.

Ben anlamadım İstanbul da doktora yapıyorsunuz ama Türkçe dersi almadınız

Doktorada ALES şartı yok mu

Siz nerede yaşadınız bunca yıl

Ablanız dil bilmiyor olabilir de çocuklar biliyordur onlarla yapsın işini

Ayrıca aylarca o çocuklar annesiz ne yapsın

Tabiki hayırsız değilsin , ablan sorumluluklardan sıkılmış tatil için bahane arıyor o kadar. O arada gerçekten çocuklara birşey olsa ömür boyu çekeceksiniz vicdan azabıni. Ben istemiyorm otur oturduğun yerde de ona

İmkanınız varsa şimdiden ayrılın o evden. Ablanız biraz nefes almak, sorumluluktan kaçmak istiyor anlaşılan. Olan size olur.

Ben de ablamın evinde yaşadım iki yıl kadar. Özellikle çocuklar konusunda elimden geleni yapardım. Ama fazla beklenti insanı geriyor. Ablaniz sizden fazla şey bekliyor. 2 ay çocuklar ve eşiyle yalnız kalmak, ne bileyim, çok önemli bir sağlık sorunu olmadığı sürece saçma.

Abalani taşımayı bırak. Insanlar buna alistiklarinda bu senin görevinmis gibi davraniyorlar. Onun çocukları onun hayati

Kavga ettiklerinde çocukları da alıp odanıza gidin. Asla karışmayın dediğiniz gibi.

Kim olursa olsun çocuğun sorumluluğu alınmaz. En basiti düşse siz sorumlusunuz.

Kabul etmeyin. Yaz tatili neticede alıp gitsin.
Bakıcı tutsunlar , sizde destek olursunuz, sorumluluk onda olur , en fazla bunu kabul ederdim.
Baba olsa neyse de baba yok.

İyilkler bi sure sonra görev haline geliyor.
O size evini açmış,siz bunca zaman dil vs konularda yardm etmişsiniz.
Karsılıklı yapılmış.
Ama 2 ay enişteyle aynı evde ne münasebet?
Cocukların sorumlulğunu zaten kabul etmeyın.
Abladaki de maşallah ,çocuklarını niye götürmüyr yanında?

3 cocuklu,esiyle sorunlari olan bir kadin olsam kardesimi evime kabul edemezdim. Kabul ettiysem de gercekten cok iyiliksever,cok yuce gonullu bir insanimdir demek ki.

Cocuklarla ilgili sorumluluk almak istememenizi anlayabilirim,asla hayirsiz kardessiniz diyemem ama vefa borcunuz var onu da unutmayin bence

Ben GRE ile girdim doktoraya, inglizce eğtim aldım çünkü yabancı uyrukluyum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…