• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acaba bir ihtimal var mı?

feslegenyurekli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
23
60
3
32
öncelikle merhaba nasıl başlasam bilmiyorum zor bir durumdayım aslında zor değildi ama bugün zor oldugunu öğrendim. benim bir ilişkim vardı... 7 ay sürdü baya güzel toz pembe bir dünya yaşıyorduk. fakat ben epilepsi hastasıyım ve ileri düzeyde. çocuk doğurmam riskli ve erkek arkadaşım evlenmek ve çocuk istiyordu ona hastalığımı söylememiştim. bu arada ben 22 yaşındayım o 31 yani sürekli evlenmek için baskı vardı üstümde o urfada ben istanbulda yaşıyorum evlenince urfaya gitmem gerekiyodu. ailem urfaya gitmemi istemiyordu oda garibim sürekli uğraşıyor üzmem el üstünde tutarım diye ailemde baskı uyguluyordu hastalıımı söylemem için hastalığımı söylemeden sudan bir sebepten ayrıldım. tabi arada onca verilmiş sözlerden sonra beni baya rezil etti. neyse ayrılalı 2 ay oldu ve bugün ögrendim ki yiğenine benim adımı vermişler. hani ismimde eski bir isim babaannemin adı herkeste yoktur ülkede toplasan 100 tane anca vardır. belli bana mesaj için yapılmış birşey. madem bu kadar seviyor dedim hastayım böyle böyle bu seferdee bana diyor ki beni kandırdın sonra baya çirkinleştik en son o isim değiştirilcek gibi birşey saçmaladım çok özlüyorummmm. size sormak istediğim herşeyini engelleyip birdaha konuşmasam mı yoksa üstüne üstüne gitsem mi barışır mıyız?

Barışırsanız değişecen ne olacak,bu kadar çirkinleşmiş iş,çocuk da yapamıyor olacaksınız hastalığınızdan ötürü.Allah şifa versin bu arada.Kültür farklılığı,şehir farkı hiiiç de kolay bir durum değil.İyi düşünün,ben olsam barışmazdım.Bir daha da görüşüp kendimi boşa oyalamaz ve üzmezdim.

Neden Türk filmi gibi hastalığı söylemeden ayrıldınız? Sizi seven Ada'm her koşulda yanınızda olur. Kendi elinizle mutluluğunuzu bozmuşsunuz.
ya zannettiğiniz gibi birşey değil herkes size marazlı gibi bakıyor hastayım dediğin zaman onu sevdiğim için onun benden kaçması yerine benim benim ondan kaçmam daha az canımı acıtırdı.

geçmiş olsun.biraz bekleyin isterseniz yazı kader ne olacağı belli olmaz.benim bir arkadaşımda elpilepsiydi.görücü usulu evlendi.çocukla birbirlerini görecekleri zaman ben hastayım evlenemem böyle böyle rahatsızlığım var anlatmış.çocuk o gün masadan kalkmış kızın babasına gitmiş ben kızını istiyorum verememzlik yapma demiş :) suan çok tatlı bi çocukları var.hastayım diye taliplerini reddetme lütfen

Bu ciddi bir hastalık..
Ama sadece hastalık suç değil..
Böyle önemli bir durumu baştan söylemeliydiniz..
Ben olsam saklandığı için çok kızardım..
Güvenim de sarsılırdı..
Aileniz de haklı sizi göndermemekte..

Kıyamazlar tabi evlatlarına..

öncelikle merhaba nasıl başlasam bilmiyorum zor bir durumdayım aslında zor değildi ama bugün zor oldugunu öğrendim. benim bir ilişkim vardı... 7 ay sürdü baya güzel toz pembe bir dünya yaşıyorduk. fakat ben epilepsi hastasıyım ve ileri düzeyde. çocuk doğurmam riskli ve erkek arkadaşım evlenmek ve çocuk istiyordu ona hastalığımı söylememiştim. bu arada ben 22 yaşındayım o 31 yani sürekli evlenmek için baskı vardı üstümde o urfada ben istanbulda yaşıyorum evlenince urfaya gitmem gerekiyodu. ailem urfaya gitmemi istemiyordu oda garibim sürekli uğraşıyor üzmem el üstünde tutarım diye ailemde baskı uyguluyordu hastalıımı söylemem için hastalığımı söylemeden sudan bir sebepten ayrıldım. tabi arada onca verilmiş sözlerden sonra beni baya rezil etti. neyse ayrılalı 2 ay oldu ve bugün ögrendim ki yiğenine benim adımı vermişler. hani ismimde eski bir isim babaannemin adı herkeste yoktur ülkede toplasan 100 tane anca vardır. belli bana mesaj için yapılmış birşey. madem bu kadar seviyor dedim hastayım böyle böyle bu seferdee bana diyor ki beni kandırdın sonra baya çirkinleştik en son o isim değiştirilcek gibi birşey saçmaladım çok özlüyorummmm. size sormak istediğim herşeyini engelleyip birdaha konuşmasam mı yoksa üstüne üstüne gitsem mi barışır mıyız?
Ayy tam türk filmi olmuşş :) Tek eksik gramofon ve ropdöşambır :) Şaka bi yana üstüne gidilecek bişey yok kandırmışsınız adam haklı.. Çocuk da istiyosa hayatını mahfetmeyin derim ;)

Bu ciddi bir hastalık..
Ama sadece hastalık suç değil..
Böyle önemli bir durumu baştan söylemeliydiniz..
Ben olsam saklandığı için çok kızardım..
Güvenim de sarsılırdı..
Aileniz de haklı sizi göndermemekte..

Kıyamazlar tabi evlatlarına..
zaten onunda kabullenemediği ona bir seçim hakkı bile vermeden kendi kendime karar almam. ama biliyorum çok kalabalık bir ailede ve çocuk çok önemli onlar için.ve benim çocugum olmasa bizim mutluluğumuz iki gün sonra onun aile baskısıyla sona erecekti

zaten onunda kabullenemediği ona bir seçim hakkı bile vermeden kendi kendime karar almam. ama biliyorum çok kalabalık bir ailede ve çocuk çok önemli onlar için.ve benim çocugum olmasa bizim mutluluğumuz iki gün sonra onun aile baskısıyla sona erecekti

Benim anlatmak istediğim başka bişeydi..
Seçim hakkı verip vermemek değl..
En başından söyleyip ondan sonra yolunuza devam etmeliydiniz..

gercekten Turk fılmı gbı sacmalamıssınız...hastalıgınızı soylerdınız kabul etmezsede yollarınızı ayırırdınız olur bıterdı...boyle daha kotu olmuş...hem her zaman umut vardır tıpta...
yalnız ısım konusuna gelınce bence ısmınızı begenmış farklı gelmış koymuslardır..abartacak bırsey yok yanı....

Ha bi de şöyle bir ayrıntı varmış bence siz bi doktor değiştirin ;)

Epilepsi Anneliğe Engel Değil
Epilepsisi olan ve hamile kalmak isteyen kadın, gebe kalmadan en az altı ay önce nöroloji uzmanınabaşvurmalı, kullandığı ilaçları etkin oldukları en az düzeye doktorkontrolünde indirmeli ve mümkünse kullanılan ilaç sayısını azaltmalı.

Bu öneriler, Nöroloji Uzmanı Dr. Bilge Çetin’e ait. Dr. Çetin ayrıca gebelik kararı verilmeden en az 3 ay önce anne adayının her gün folik asit tabletleri kullanmasının, bebekte sakatlık riskini ortadan kaldırmakta önemli olduğunu söyledi.

Gebeliğe Bağlı Şikayetler Artabilir

Özellikle plansız gebeliklerde, gebelik öğrenildiğinde doktora danışılmadan ilaçların kesilmesinin sık yapılan bir hata olduğunu belirten Çetin, “Böyle bir durum epilepsi nöbetlerini tetikleyerek hem anne hem de bebek için ölüm riski doğurur. Gebelikte epilepsi nöbetleri üçte bir hastada sıklaşmaktadır. Bu değişimin sebebi stres, uykusuzluk gibi nedenler, hormonal değişiklikler ve ilaçların etkisinin değişmesi olabilir.

Bununla birlikte gebelikte, tedavi olan kadınların yaklaşık yüzde 60’ında nöbet görülmez. Epilepsili kadınlarda, gebelik ve doğum komplikasyonları bir derece artar. Kusma, yüksek tansiyon, gebelik toksemisi, kanamalarda artış görülebilir” dedi.

Epileptik Anneler Bebeklerini Rahatça Emzirebilir

Epilepsi hastası anneden doğan bebeklerde, epilepsi oluşma riski diğer bebeklere göre biraz daha fazla. Bu bebeklerin büyüme ve gelişmelerinde bir miktar gecikme olabildiğini belirten Dr. Bilge Çetin, emzirme konusunda ise sıkıntı olmadığını vurguladı ve şunları söyledi:

“Anneler, doğumdan sonra bebeklerini rahatça emzirebilir çünkü epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçların çoğu sütle bebeğe geçmesine karşın, bu bebeğe zarar vermeyecek düzeydedir. Gebelik süresince epileptik anne nörolog ve kadın-doğum uzmanı tarafından yakın şekilde izlenmelidir. İlaç kullanan epileptik annelerin normal çocuk doğurma oranı ise yaklaşık yüzde 90-95’dir.

o isim değiştirilecek tripleri saçma olmuş istedikleri ismi koyarlar sonuçta.
ayrıca hastalığınızı açıkca söyleyip durumu anlatarak ayrılsanız daha iyi olurdu. Adam nerden bilsin ki? bir anda verdiği sözlerden dönen biri oluyorsunuz onun gözünde. bence onunla konuşun en azından helallik isteyin aslında durum buydu kusura bakma diye

Kiz aşık olmuş çaresizlikten ayrılmış. Adamın hayatını mahvetti vs nasıl sözler bunlar. Belli ki korkusu kaybetmekten söyleyemems. Eleştiri de biraz insanı olmalı çocuk olmazsa hayat mahvedilmiyor Allah korusun her an hersey başımıza gelir
Allah a sükür sonunda 1 kişi anladı halimi . çocuk olmazsa mahvedilmez ama onlarda önemli . çocugum olmayacak diye birşey yok öyle bir ihtimal var . onu çokk seviyorum oda beni seviyor ama allaha bıraktım hayırlısı olsun hakkımızda. sizede teşekkür ederim olaya dümdüz bakmadığınız için.

Ben esasen adinizi merak ettim acaba nedir nedir ....eger seviyorsaniz kulture uyarim onada guvenirim derseniz tekrar donun bence bu ayriliga goturecek bir tartisma degil duzelir karsi tarafin biraz ikna edilmesine bagli,Allah cc sifalar nasip etsin bua arada,kendi kendinize karar almissiniz ama oda gurura baglamis yani tamm durum hos degil ama affedilemeyecek de degil ailesinede guvenemiyorsaniz birakin. Boyle kalsin aile onemli

Back
X