acaba nasıl bir mantık bu

Ne yanlış bir düşünce...
Senle evlendiğinde de açık değil miydin?
Sonuçta onunla evlendikten sonra açılmadığına göre evlendiğinde senin yaşam tarzını biliyordu...
İnsan evlendiği kişiyi değiştirmeye çalışmamalı...
Çok istiyorsa baştan istediği gibi biriyle evlenmeli...
Annen hakkında söylediği çok ayıp ne demek o öyle?
Beni dinlersen ne olursa olsun annen hakkında o şekilde konuşmasına izin verme...

Bosver be güzelim, Kalpleri bilen Allahtir.....

Bazisi vardir kendini dört dörtlük Müslüman gösterir, Namusu ben satiyorum havalarina gezer, onu bunu begenmez, hatta baskasinin ibadetini bile kinar, ama icini bir bilsek kimbilir ne pislikler kayniyordur...
Bazisida vardir, disardan gördügünde, hicte öyle cok dindar, Allaha yakin olarak görünmez, ama benim diyen Müslümandan daha namuslu daha sereflidir.

Cenabi Allah bosu bosuna Ilmi isteyene, imanida istedigme veririm dememis....

Hiç hoş değil evlenmiş barklanmış nasıl böyle birşey söyleyebilir,öyle karakterli biriyle evlenmek istermiş..

Gözünüze baka baka bunu söylemesi nekadar saygısızca,böyle bir cümleyi kendime hakaret sayarım ben.herkesin kişiliği huyu birmi canım.kardeş kardeşe benzemiyo herkesin kendine göre bir huyu karakteri var...bulsaymışda evlenseymiş ozaman.

kimsenin kimseyi yargılama hakkı yoktur.seni sevip beğenip evlendiyse ailenide kabul etmiş demektir sonradan böyle imalarda bulunmak çok kırıcı.koskoca insanlarız herkesin inancı yaşayış biçimi kendinedir bence.

kimse yanlis anlamasin bazen bende kendi akrabalarimda bile boyle seyleri gorebiliyorum..cogu kapali biz acigiz..bu yuzden ayrim yaparken kendilerini baskalarindan ustte gorurler.aciksan kurban,fitre,zekat verilmez bi bahaneleri olur genelde vermemek icin..ayni ortamda seninle konusulmaz,gormezler gelirler.bir kere gercek muslumansan sen zaten baskalarinin gorunuse,ibadetine karisamazsin.kendi yaptiklari ibadetle,gittikleri hacla ovunurler..seytanda ibadetiyle ovunmezmiydi?kibirlenmez miydi?ameller niyetlere gore yazilmaz mi?bu konuda doluyum bende.neyse..
esinizin size karismasini anlarim belki ama annenizin nasil disari cikacagina asla karisamaz.bu hakki kendinde nasil buluyor?ailesi beynini fazla yikamis..esinizden cok daha dogru dusunuyorsunuz.ailesi fazla beynini yikiyor sanirim.kavga cikacagini bilseniz bile tavrinizi net ve kesin sekilde koyun derim.

aılenın yapısından dolayı o sekılde bı yaşam surdugu ıcın ona duzgun olumlu gelen ıse budur herkesın mantıgı bır olcak dıye bısı yokdur kı..herkes dusuncesınde ozgurdur..
ama sızde evlenmeden once secımınızı ıyı yapabılırdınız..
gelelım namus kavramına..
bası kapalı olan herkes namus lu degılkı....
bası acık olan herkesde namussuz degıldır..
ne kapalılar var kırmadık yemedık halt bırakmayan evden pardusu ve çarşafla cıkan ılk durakda kafasından carsafı atan..kısa etegı ıle dolanan ..ne acıklar var alısverıs merkezlerınde suslu dısarda bakındımmı havasından gecılmez denılen aama ezan vaktı mescıtte uzun elbıse gıyıp guzelce ortunupde namaz kılan cıkısda ıse elbıselerını guzelce katlayıp cantasına koyan dısardan bakınca ..
ılahıyatcı olsun ısterse şarkıcı ıbadetı kendısıne olur sadece..
bu sekılde yorum yaparak gunaha gırdıklerını bılmıyolarmı cok merak ettım!..
ımanın dının kımde oldugu bellı olmaz..

kimse kimsenin ne kadar namuslu yada ne kadar imanlı olduğunu bilemez...Sadece bunu Allah bilir..
günde 5 vakit namaz kılarken,ettiği duanın anlamını düşünmeden bugün ne yemek yapacağını,yada elektrik faturasının son günü ne zamandı diye düşünen bir sürü insan var...
bakın gazetelerin 3. sayfa haberlerine..sevgilisiyle bir olup,kaçtı..kocasını aldattı..hamile kaldı,bebeğini iple boğdu,çöpe attı..şudur budur..bakın tiplere..kapalı,non-stop ibadet edermiş gibi bir hayat yaşıyormuş gibi görünen tipler..
Bu arada hemen kapalı arkadaşlar atlamasınlar bizi rencide ettin diye..bu konular hassas konular..
Allaha iman bir adet bez parçasıyla olmaz..kalpte,yürekte olacak..
bazen bir fakiri doyurmak,bir çocuğu okutmak körü körüne dinin gereklerini yapıp anlamını idrak etmeden yaşamaktan daha sevaptır..
bunu eşin de zamanla öğrenir umarım..

pes 1 buçuk yıldır,kapnın önünedemi çıkamadınız.
eşinizikırmak istemediniz, birde.akannehir
vayy.
onu kırmamak için eve hapsetmişsiniz kendinizi.

o zaman valla ,katlanın diyeceğim.:hulya:
siz kırmamak için gönüllü köleliğe razıysanız bizede bir laf etmek düşmez zaten.

Ama arkadaşın eşinin yaptığı hataya düşmemek lazım, kapalılarda şöyle demek yanlış olur. ınsan birşeyleri yanlış yaşamaya niyetli ise kapalı ya da açık yapar. Kapalılar öyle görünür ama yapar da yanlış olur. Her kapalı ya da her açık diye olayı genellememek lazım. Açık ya da kapalı herkes herşeyi ,her yanlışı yaşayabilir ya da yaşamaz. Hepsi insanca.

beyni yıkanmış eşinizin resmen. normal bir insan hayatını paylaştığı insana ve ailesine bu imaları yapar mı hiç!

normal hayatıma devam edicem yoksa biter imasını yapın. zor ama...

ne kadar dar kafali bir esin var ya kötükedihüso Allah sabir versin :gitme:

eşin sanada ailenede büyük saygısızlık yapmış bence
al karşına iyice konuş eşinle canım imayla değil açık açık içindekileri sen de söyle o da söylesin
umarım eşin yanlışını anlar ve tekrarlamaz

hangi devirde yaşıyoryuz Allah aşkınaaa size söyledikleri çok kötü şeyllerr birde annenizle ilgili söyledikleri yine çok saçmaaa ozaman türkiyede namuslu insan yok bir tek onun ailesi varrr...
korkmasınn cenneti garantilemişş bu saygısız düşünce tarzıylaaa...
imanla paranın kimde olduğu bilinmezmişş ayrıca böyle bi düşünceye sahip biri evlenmede önce açıklık kapalılık testi yapıp evlenseymiş ozaman..
ama sen ona şunuda hatırlatt herkes o örtüyü din için takmıyorr o örtünün altında neler neler yapanlar varr....
(bu lafım yanlış anlaşılırsa diye belirteyim benim annemde kapalı..)

Son düzenleme:
evlenmeden öncede biliyodu sizi ve ailenizi bune şimdi ?
bence büyük saygısızlık yapmış eşiniz size ve ailenize
inş hatasının farkına varır eşiniz

eee bi yürüsün gitsin yaaa. anaokul çocukları gibi. Hiç sallama, konuşma bile bu konuları. O açarsa da dalga geç. Sığ adam.

burada biraz farklı şeyler sezinledim
eşiniz sizi yeni tanımadı kimse kimsenin namus bekçisi olamaz
lütfen dini kullanıp kargaşa çıkarmayın sitede yazdıklarıızın dinle alakası yok.

burada biraz farklı şeyler sezinledim
eşiniz sizi yeni tanımadı kimse kimsenin namus bekçisi olamaz
lütfen dini kullanıp kargaşa çıkarmayın sitede yazdıklarıızın dinle alakası yok.

pardon ama ne demeyte çalıştığınızı anladım yada siz beni anlamamışsınız ben dini kullanıp kargaşa çıkarmaya çalışmıyorum benm yazdıklarımla dinle alakası yok sadece eşimle sıkıntımı dile getirdim ya düzgün akuyun anlayın yada hiç gereksiz yorumları yapmayın edepsizliğin anlamı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…