Acaba neden?

aaa janselii ne tesadüf bende olaya kaptırıp gerçek hayatımla ilgili yazmışım.

ama biz eşimle bizim evliliğimize karışanlara hiç pabuç bırakmıyoruz şu günlerde. eşim böyle konularda benden daha katıdır. başına musallat olan öğretmeni çok uyardı başa çıkamayınca adını soyadını bildiği için facebookta buldu arkadaş listesindeki herkese mesaj attı evliyseniz veya erkek arkadaşınız varsa bu kadından uzak durun diye.

böyle kadınlara hadlerini bildireceksin ki bir daha yapamasınlar aynı şeyi başkalarına.

Evet handecim demek ki ne kadar hassasız bu konuda..
Hemencik derinlere dalmışız..-tatlicadiarzu-
a.s.

bu konuda ben de düşüncemi belirteyim...kimsenin rol yaptığını sanmıyorum ama gerçek hayatla bu tabi bir olmaz...biz sadece arkadaşın yazdıklarına dayalı olarak ona yorumumuzu yapıyoruz...belki onu tümüyle tanısak yorumlarımız başka olacak ya da gerçekten benim gibi biri size uygun olmadığı için ya da sizin gibi biri arkadaşlık konusunda bana uymadığı için arkadaşlık kurmayacağız veya da tam tersi gerçek hayatta tanışsaydık çok sıkı dostlar olacağımız insanlar da vardır hayatımızda...örneğin burda bir yorumunu beğenmediğimiz için yargıladığımız insanı gerçek hayatta tanısak belki de can ciğer kuzu sarması olurduk değil mi ama

çünkü burada olayları tek taraflı olarak okuyoruz ve herkes kendine göre haklı olduğu için herkes melekmiş de hep karşı taraf haksızmış gibi bir durum oluyor.
mesela "kocam hep kardeşine yardım ediyor, ben çalışıyorum eltim yiyor" diyeni de haklı bulabiliyoruz.
"bizim maddi durumumuz hiç iyi değil,kocamın abisinin durumu çok iyi,insan bir kardeşine yardım eder,bir açız onlar refah içinde bu nasıl kardeşlik" diyeni de haklı bulabiliyoruz.
herkes sorunu kendi açısından değerlendiriyor ve o şekilde anlatıyor...yoksa hiç kimse %100 melek ya da şeytan değil.hepimizin içinde iyi ve kötü var bence.

Senza arkadaşım sana katılıyorum..
Bu yorumunla birşeye daha parmak basmak isterim.
Burda hep tektaraflı yorumlar yapıyoruz
Çoğunlukla buraya yazanlar haklı oluyor
Bunu engellemek için bu yanlışlığı düzeltmek için,
Herkes karşı tarafın düştüğü durumuda yazmalı
Hep kendi mağduriyetini yazarsa
Bizde ona göre yorumlarız, bu ne kadar doğru yol gösterme olur ki...fisfisfis

Evet handecim demek ki ne kadar hassasız bu konuda..
Hemencik derinlere dalmışız..-tatlicadiarzu-
a.s.

vallahi çok hasas bir dönemimdeydim. hamileydim ve lohusaykende yaşadım bu olayı ben.

mesela ben bu kadının sadece adını soyadını biiyorum birde facebookta aradığımızda profil resmini görmüştüm.

ayy bir bakmışım burada derdini anlatanlardan birisi o olumuş ve ben ona akıl vermiş üzülmüş olurmuşum. pehhh bak bu da traji komik olurdu.

Kendi adıma konuşabilirim ancak ;

- Ben burda ne yorum yapıyorsam , ya kendim uyguluyorumdur , ya da olası durumda yapacağım şeydir... (Atıp tutmam asla, kendi yapamayacağım şey için kimseye yap , et demem ! )

- Burda nasıl konuşuyorsam , gerçek hayatta da tıpkısının aynısıyım... Siz çıkarın burdaki yorumlarımdan beni...İşte aynısıyım...

Örnek; burda ilk defa konusuna yorum yaptığım ve arkadaşlık yaşamadığım birine "canım" diye hitap ederim... Günlük hayatta da öyle... İlk defa gördüğüm birine hemen en sıcak halimle yaklaşırım , sıcak davranırım, direk mesafe koymam...Ön yargısız ve içten yaklaşırım çünkü... Karşı taraftan da aynı sıcaklığı görürsem bu sevgim kat kat artar... Ancak zamanla bana ters gelen haraketlerini görürsem ve karşılığını almazsam o zaman mesafe koyarım...

yorumlarınızı teker teker okudum kızlar hepiniz çok haklısınız handenin anlattıgı kadın şu anda bu forumda olsa bize kendini anlattıgı gibi anladıgımız için kötülügünü sinsiligini göremezdik ve ona yarımcı olmaya çalısırız..eger kendini açık açık anlatsaydı kabul görmeyeceginden korkardı bu yüzden hem kendini hemde bizi kandırmıs oluyo..
herşeyden önemlisi içten samimi olmak bence.. :)

ben olayın sanal yada reel olarak ayrıldığına pek katılmıyorum
burda yapılan yorumlar iyi niyetli herkes süt liman geçiniyor diyorsanız
yanlış yönlendirmelerle alakasız yorumlarla yada nasıl olsa internet başındayım
istediğimi yaparım herkese diye düşünen yorumlara hiç rastlamamışsınız demektir
nitekim art niyetli insan her yerde art niyetlidir
kimse burda kendi yapmadığı uygulamadığı bir şeyi tavsiye etmiyor bir başkasına
en azından ben kendi adıma öyle yapıyorum
asıl mesele reel yada sanal fark etmeksizin sinirde olsanız karşınızdaki insana saygı duymanız
kadın yada erkek fark etmez aslında bunun için insan olarak değerlendirmek daha doğru olur

normalde mesafeliyimdir ben, herkese canım vs diyemem ama burda sık kullanıyorum çünkü ses tonu vs. şansımız olmadığı için dümdüz yazdığımız birşey ters anlaşılıyor
bunu da istemiyorum çünkü sanal ortamda kendimi ifade etmem ve savunmam zor oluyor
günlük hayatta burdakine göre daha sinirli ve kötü olabiliyorum ama rahatlamak için bulunduğum kkda sinirlenmemek için daha melek gibi davranıyorum ne edeyim:)

Ayni seyleri bende dusundum gerçekten...
Burdada tartismalar oluyor çok oldu olacak da zaten
Ama sen daha çok hani her konuda herkes iyi yorumlar yapiyor ve sanirim herkes çok iyi gorunuyor, halbuki gerçek hayatta ise çok dusman kadinla karsilastim demeye getiriyorsun saniyorum yanlis anlamadiysam...
Aslinda soyledigin seylerde dogruluk var...
Bende diyorum, acaba, bana kotuluk yapan eskilerden dost dedigim yilanlar varmi ki burda, onlarda her gun KK ya gelip melek yuzlu gibi goruyorlarmi
Dusundurucu....

vallahi çok hasas bir dönemimdeydim. hamileydim ve lohusaykende yaşadım bu olayı ben.

mesela ben bu kadının sadece adını soyadını biiyorum birde facebookta aradığımızda profil resmini görmüştüm.

ayy bir bakmışım burada derdini anlatanlardan birisi o olumuş ve ben ona akıl vermiş üzülmüş olurmuşum. pehhh bak bu da traji komik olurdu.
delikafadulden delikafadulden

amanın nerden aklıma geldi be. ben bundan sonra yorum yapacağım arkadaşların şehir yazan yerlerine ve mesleklerine bakarak yorum yaparım. aklıma gelen başıma gelir benim yaaa. şimdi ben o kadına mı akıl verdim diye düşünmektense. valla midem bulandı. kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı

ben olayın sanal yada reel olarak ayrıldığına pek katılmıyorum
burda yapılan yorumlar iyi niyetli herkes süt liman geçiniyor diyorsanız
yanlış yönlendirmelerle alakasız yorumlarla yada nasıl olsa internet başındayım
istediğimi yaparım herkese diye düşünen yorumlara hiç rastlamamışsınız demektir
nitekim art niyetli insan her yerde art niyetlidir
kimse burda kendi yapmadığı uygulamadığı bir şeyi tavsiye etmiyor bir başkasına
en azından ben kendi adıma öyle yapıyorum
asıl mesele reel yada sanal fark etmeksizin sinirde olsanız karşınızdaki insana saygı duymanız
kadın yada erkek fark etmez aslında bunun için insan olarak değerlendirmek daha doğru olur

canım sen söylediğinde haklısın ama burda şu açıdan düşün, karşımızdaki insana sinir olsak, tabi ki onun yaşadıklarına, hissettiklerine değer veririz, zaten öyle de olmalı..ama işin şu açısından bakmak gerek bir de...buraya biri bir bayanla ya da kocasıyla olan tartışmasını yazıyor ve kim haklı diyor ya da çok üzüntülü bir şekilde anlatıyor..biz olayı ancak onun gözleriyle görüyoruz...karşı tarafı değerlendiremiyoruz çoğu zaman...belki karşı tarafta bir başlık açıp aynı konuyu anlatsa ona da başka türlü yazacağız doğal olarak...ama gerçekte onların ikisinin de arkadaşımız olduğunu ve olayı bildiğimizi düşünsene...yorumlar elbetteki değişecektir...ben kendi adıma sanalda nasılsam reelde de öyleyim, kimseye ne kendi yapamadığım birşeyi tavsiye ederim ne de gerçek bir arkadaşıma söyleyemediğimi söylerim, aksine burda daha anlayışlı olmaya kırmamaya çalışıyorum çünkü karşımızdakinin gönlünü alma gibi bir durumçok zor ya da karşımdakine hislerimi tam olarak yansıtmam çok zor, ayrıca burdaki kişi benim yapımı bilemez, neyi nerde ne şekilde söylediğimi bilemez..benim nazımı çekemez, çekmek zorunda değil...

Son düzenleme:
canım handecım senınle fıkırlerımız zaten cok benzeşıyor, senı anlıyorum sonsuz katılıyorum. arzu arkadaşıma da katılıyorum samımıyetımle. ve janselı arkadaşım bende burada oldugu gıbıyım emınım sende oylesındır zaten burada bu konuyu açma sebebım de bu. aslında hepımız ıyı ınsanlarız ama ne yazık kı kadının adı cıkmış, bıraraya gelsek, guçbırlıgı yapsak ama gerçek hayatta olmuyor ne yazık kı.

canlarım hepımız ınanıyorum kı neysek oyuz burada da. ben dıyorum kı dışarıda bu kocamıza yan gözle bakan, dedıkodumuzu yapan, canımızı kadan hemcinslerımız görmuyor mu yazdıklarımzıı, bıraz duzeltmıyorlar mı kendılerını,ıyılık bulaşmıyor mu acep bu yazdıklaerımızdan. umarımmm

gerçek hayatta bazı insanlardan kötülük görebiliyoruz.öyle oluncada o insana karşı ufakta olsa bi kin duyuyoruz.ama buraya yazan insanlar genelde madur insanlar.yani onları direk o hallariyle karşılıyoruz ve birbirimizin derdine çare arıyoruz.yoksa gerçek pc dışında da kötülük görmediğin bir insana art niyet beslemezsin ki.

sevgılı lırıkcım haklısın ama şu 35,5 olayı için senınle papaz olucaz sanırım delikafadulden ben ızmırlıyım 35 yani buçuk ta ne oluo bakım lülülülülülü şaka yapıyorum şekerım. karşıyakayı cok severım kumru ve kumpırlerını de olsa da yesek :teytey:

kadın kadının kurdudur, ben bu sözu hep desteklemişimdır ne yazık kı!!![/QUOTE]

ben de özledim izmiri ablaaaaaa ve evettt kadın kurtları olayıııı katılıyorummm
sengözlerimebaksanab

Maalesef bazı hemcinslerimiz çok kıskanç oluyor.Bazen evimizi,ailemizi,
güzelliğimizi ve de çoğu zaman kocalarımızı kıskanıyorlar..............................
çok hatta ötesi katılıyorum cicimm :delphin:

burası sanal alemm, gerçek hayatta nasıllar bilemem ama oldugu gibi olan da var (ben gibi) oldugu gibi degil dee gorundugu gibi olan da varr....

ne demiş Mevlanamız, ya oLdugun gibi görün ya da göründügün gibi oL
(!) :jeyyar:

Bence oyle degıl malesef arkadasım.. :1no2: Huylu huyundan ne sanalda vazgecıyor ne gercekte...
Her yerde kendını temızlıgıyle de art nıyetıyle de ıspatlıyor insanlar.. Burda yazılan yazıların altında neler yatıyor bıraz tanıdıktan sonra anlıyorsun.. (tabıkı hepsı degıl oyle olanları kastedıyorum)
Samımıyet oyle bırsey kı ne kadar yapmacık olursa olsun gercegının yerını tutmuyor.. Tabı anlayan anlıyor, anlamayan bunları gercek sanıyor..
En sevmedıgım seyde yalan ve yalancı samımıyettır (ve gereksız kompleksler).. sozum oyle olana malesef kı bu da cok var... :(

Son düzenleme:
Back
X