• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acaba sizde böylelerini duydunuz mu

Kadin bu işin ticaretini yapıyor ,bundan para kazanıyor para karşılığı olması bana çok garip gelmedi şahsen

Ama ,torunlarına gönderdiği şeyi hediye olarak göndermesi çok daha şık bir davranış olurdu o tarafı ayrı

Yani emek harcanan bir şeyin karşılığı verilmeli diye düşünüyorum her kim olursa olsun
Hayır balı ticaret için yapmıyor kendileri yemek için yapmışlar. Ama şanslarına bu sene çok verimli olmuş. O yüzden zaten yiyeceklerinden çok çok fazla balları vardi

Eşinize çok çok üzüldüm. Böyle bir aileyi hiçbir insan evladı haketmez kaldı ki yazdıklarınıza bakılırsa gayet de kıymeti bilinmesi gereken bir evlat.

Gönderin paralarını daha da bir şey istemeyin. Para gözlerini bürümüş yaşayacakları Allah bilir gerçi ama 5-10 sene olsa olsa ne ala... Mezara götürecek bazıları.. Evlattan bir balı esirgiyorlar vay ki ne vay!

Öyle bi yazmışsın ki sanki konu sahibi ve eşi,
Adamları çalıştırıp bütün paraları balları yiyolar:deli:
Zaten ogulları düşünüp yollar bi şekilde karşılıgını verir boş bırakacagını sanmıyorum.
Ödediği kendisine üçbeş kuruş gelecek ama üretici için anlam taşıyan bir meseleyi burada dert diye yazan birine ne denir bilemedim

Hayır balı ticaret için yapmıyor kendileri yemek için yapmışlar. Ama şanslarına bu sene çok verimli olmuş. O yüzden zaten yiyeceklerinden çok çok fazla balları vardi

Bal fazlalığı varsa satabilirler de o kadar balı saklaması zaten zor ama işin ucunda emek var o kısmınıda düşünün bir de

Sasirmadim acikcasi cok duydum bu durumlari bir daha bisey istemeyin ne kadar ayip para istenmesi. Oglunu ve sizi gectim insan torunu icin susar istemez parayi. Demekki gozu gonlu bol bir aile degil onu da ogrenmis oldunuz..

Yok artık.
5 kilo bal 100 tl
Nasıl kilosu 50 tl.
Tabi bu işin esprisi insan oglundanda balın parasını istermi..
5 kilo bal 100 tl :D
Bi ara flash tv reklamları dönüyordu sürekli.
Onun gibi oldu :D
Gerçek bal asla ve asla 20 tl değildir kilosu.
Biz de 60-70tl civarı aliyoruz kilosunu.

Ama keşke torunlarına hediye gönderse daha güzel olurdu.
Sanırım herkes bal istiyor kadından.
Görümce de istemiş ve kv haklı olabilir.
Yoksa hiç para kazanamayacak, herkes ister gibi düşünmüş bence

Satar satmaz orasında değilim aslında siz o insanların emeğini karşılıksız nasıl yersiniz
Tenleri güneşte kavrulmuş elleri işten nasırlaşmış sabahın 5 de 6 sında güne başlayıp saatler boyunca alınteri döken bu insanların emeklerinin karşılığını daha istemeden sizin göndermeniz lazım
Bir kilo sütü bile emekle sağıyorlar
Ne olur bir ay fazla değil gidin onlarla omuz omuza çalışın bakalım aynı düşünecekmisiniz
Bizim insanımızda köydeki adamın emeğini küçümseme gibi bir davranış var
Evet tamda böyle olmalı alınteri basit değil hanımefendi
Yaa sizde bizi iyi emek hırsızı ilan ettiniz:KK35:
Eşim asla hiç birşeyin zaten altında kalmaz
Benim gidip orada inek sagmama gerek yok yani
Maddi manevi sürekli destekliyor zaten sürekli ailesini sade anne ve babası değil oradaki tüm akrabaları ni bile unutmaz

Çok ayıp, hiç duymadım böyle bi şey.

5 kilo bal 100 tl :KK70:
Bi ara flash tv reklamları dönüyordu sürekli.
Onun gibi oldu :KK70:
Gerçek bal asla ve asla 20 tl değildir kilosu.
Biz de 60-70tl civarı aliyoruz kilosunu.

Ama keşke torunlarına hediye gönderse daha güzel olurdu.
Sanırım herkes bal istiyor kadından.
Görümce de istemiş ve kv haklı olabilir.
Yoksa hiç para kazanamayacak, herkes ister gibi düşünmüş bence
Ordan esinlendim bende :KK48:

Turkiyede boyleleri zor duyulur tabi.
Hep sagdan soldan gelsin hediyeler herkes birbirinin emegi uzerinden gecinme derdinde. Sonra ucreti istenildimi, ahh ne paragoz insanlar vsvs diye ayiplamalar baslar.
Benim bildigim akrabalar icerisinde koyde yasayanlar olursa ve iclerinden koparsa verirler emeklerinden hediyelik. Ama esiniz kendi istemis. Uretimde yardimci olmuyorsa tabiki karsiligini verecek veya yardimci olacak kendi balini kendi cikaracak. İstemiyorsa satin alsin marketten bukadar basit.
Yok oyle dunya..bide ayiplaniyor millet birde pes dogrusu..
Anne baba bile olsa emek var ortada. Ailesi hic karsilik beklediklerini soylemeden esiniz kendisi bahsetmeliydi maddi karsiligindan.

Emek veriyorlar diye yorum yapanlara cok sasirdim. Komsumuzun kovani var her sene hediye getirir bir kavanoz bal parasini kabul etmez. Ogluna torununa iki kavanoz bal vermis cok mu?? Sanki gelinleri onlari calistirip parasini yiyor. Abartmayin bu kadar hersey para degil insanlik öldümü?

Satar satmaz orasında değilim aslında siz o insanların emeğini karşılıksız nasıl yersiniz
Tenleri güneşte kavrulmuş elleri işten nasırlaşmış sabahın 5 de 6 sında güne başlayıp saatler boyunca alınteri döken bu insanların emeklerinin karşılığını daha istemeden sizin göndermeniz lazım
Bir kilo sütü bile emekle sağıyorlar
Ne olur bir ay fazla değil gidin onlarla omuz omuza çalışın bakalım aynı düşünecekmisiniz
Bizim insanımızda köydeki adamın emeğini küçümseme gibi bir davranış var
Evet tamda böyle olmalı alınteri basit değil hanımefendi
Ay istemsizce bi gulme tuttu beni. Naptin öyle ya toruna bal yollayacak altı üstü. Böyle bir dramatik yazı ne alaka şimdi

Turkiyede boyleleri zor duyulur tabi.
Hep sagdan soldan gelsin hediyeler herkes birbirinin emegi uzerinden gecinme derdinde. Sonra ucreti istenildimi, ahh ne paragoz insanlar vsvs diye ayiplamalar baslar.
Benim bildigim akrabalar icerisinde koyde yasayanlar olursa ve iclerinden koparsa verirler emeklerinden hediyelik. Ama esiniz kendi istemis. Uretimde yardimci olmuyorsa tabiki karsiligini verecek veya yardimci olacak kendi balini kendi cikaracak. İstemiyorsa satin alsin marketten bukadar basit.
Yok oyle dunya..bide ayiplaniyor millet birde pes dogrusu..
Anne baba bile olsa emek var ortada. Ailesi hic karsilik beklediklerini soylemeden esiniz kendisi bahsetmeliydi maddi karsiligindan.
Aile kendi ogullarına bi emek vermemiş,
Torununa yolladıgı 1 kilo ballada kimse batmaz,
Amma abarttınız vallahi :))

Yarın bir gün babasının yada annesinin mahkemelik işi olsa, benim dava ücretim şu kadar mı diyecek konu sahibinin eşi?

Alın teri heryerde alınteri köyü şehri Yok.
Gelene yemek yaptık parasını mı alıcaz?
Olay aile bağı, aile içinde bu kadarcık paranın söz konusu olmaması lazım.

Back
X