• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acaba sizde böylelerini duydunuz mu

Sizinkiler ucuza vermiş, bizim kv 90 dan veriyor, pazarlık bile yok ki maddi durumumuz çok iyi denemez, Onların durum çok çok iyidir.
Diğer taraftan benim ailem tarlasını bagaja doldurur, ısrarla istemesek de. Ama asla eşime birşey söylemem.
İçinden gelecek bacım onlar da öyle, kabullenmekten başka yapacak bişey yok.Alırsan alırsın almazsan eyvallah diyorlar işte.
Bizde alamadığımız için istemeyiz de, lafını da etmeyiz...
Yalnız değilsiniz yani, boşverin sıkmayın canınızı.

Ah be kardeşim ne desin adam, o zaten az çok biliyordur. Bazen beklenmedik durumlar oluyor, adam şaşırmamıştır da üzülmüştür. Onlara ne dersen de zihniyet değişmez.
İşte ya az çok biliyorsa birşey istemeyecek yada ne bileyim bişeyler söyleyecek. Böyle bi durumda benim eşim olsa geri gönderirdi herhalde. Burda gerçekten bazı şeyleri okuyunca çok şaşırıyorum ya. Ben üniversitede okurken kek, kurabiye yaptığım zaman komşularıma verirdim kokmuştur diye, onlar bize kızardı siz öğrencisiniz gerek yok diye :) Benim yeğenim olacak hayırlısıyla, ben doğmamış bebe için deliriyorum şu an teyzem teyzem diye. Bu insanların yürekleri bu kadar mı sevgisiz, gerçekten yazık. İnsan torununa bal parayla verir mi yahu.

Yarın bir gün babasının yada annesinin mahkemelik işi olsa, benim dava ücretim şu kadar mı diyecek konu sahibinin eşi?

Alın teri heryerde alınteri köyü şehri Yok.
Gelene yemek yaptık parasını mı alıcaz?
Olay aile bağı, aile içinde bu kadarcık paranın söz konusu olmaması lazım.
Ben de tam onu diyecektim, aynen katılıyorum size:)

Kim ne derse desin onların hayat standartlarını emeklerini çektiklerini biliyorsam karşılıksız yiyemem ben
Bir arkadaş ne demiş bir kilo bal parayla isteniyorsa yarın ailesi mahkemelik olduğunda oda ücret istesin
Arkadaşım yerinde oturup fikir almak adına bir avukatın sadece danışmanlık ücreti ne kadar peki bir kilo peynir için harcanan emek ne kadar
Mesele bir kilo bal değil kendsi için çok cüzzi miktar olan bu kadar küçük mevzuyu dile getirmek
O avukat yerinde oturup fikir vermek için yıllarca dirsek çürütüp sabahlara kadar ders çalıştı. Sürekli değişen kanun ve içtihatlar yüzünden hala gözleri pörtleyene kadar okuyor, okuyor. Geceleri huzurla uyumuyor. Çünkü herkesin derdi tasası onda. En ufak hatada, görevi ihmal suçu sebebiyle ağır ceza mahkemesinde yargılanma korkusu taşıyor. 2 sayfa dilekçe için sayısız yargıtay kararı inceliyor ve verdiği emeği, yaptığı işi anlamayanlara izahat yapmakla uğraşıyor. Şehirdışı duruşmaları için sabahın 6 sında yola çıkıyor, havaalanlarında terminallerde sabahlıyor. Kdv,stopaj,baro aidatı, çalışanların maaşları, sgk primlerini, büro kirası, faturaları ödüyor. Müvekkin işini çözmek için zibilyon tane adama dil döküyor, yemek, sigara ısmarlıyor, yeri geliyor tehdit hakarete uğruyor. Ama doğru; peynir yapamıyor. En fazla, işi yüzünden sağa sola bırakmak zorunda kaldığı bebişine yoğurt yapabiliyor. Vur beline kazmayı...

Son düzenleme:
Benim esim de Doğulu ve kV tarafı hayvancilikla ugrasiyor. Biz de peynir yağ tavuk gibi gıda ürünlerini parayla alırız. Benim annemler de bu durumu garipsiyor.

Ne olmuş alınteri ile çalışan siz lüx içinde yaşan insanlardan parasını istemişse
Kolaymı sanıyorsunuz hayatlarını madem öyle birsene bal kesmeye gidin
Hayatta paradan daha kıymetli şeyler var çocuk gibi torun gibi aile gibi mesela.50 tl ile zengin olmuşlardır herhalde.sonuçta o balı yabancıya değil torunlarına veriyorlar.

Bence eşinize bu konuyla ilgili bir şey demeyin.Esiniz durumun farkında ve çok üzülüyordur zaten.Bosverin.ayip etmisler.

Back
X