• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acaba yanlış mı yaptım( uzun bir konu)

sibelizim

Kağanin annesi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
2.989
2.929
398
Merhaba arkadaşlar konum oldukça uzun dilerim sıkılmadan okur ve bana fikirlerinizi söylersiniz uzatmadan konuya gireyim,ben bir fabrikada 5 aydır çalışıyorum,o dönem 4-5 kişi aynı anda işe başladık,başladığım gün bir miktar param çalınmıştı ama ben konduramamıştım 1-2 kişiyle paylaştım durumu sadice neyse aradan biraz zaman geçti ve bu hırsızlık olayları arttı , ve birçok kişi biz nerdeysek oraya gelip '' yeni gelenlerden sonra olduu'' demeye başladı! yemekhaneciyle ilgili sorunlarımız vardı,azar,yemeği az vermek bahane olarak diğer guruba yetmiyor demek ( halbuki onlara da ayrı geliyor) kendi akrabasına bol keseden vermek , eskilerin kayrılması yenilerin ezilmesi vs bende birgün dayanamadım ve şikayet kutusuna bir dilekçe yazdım ..2 ay önce oluyor bu olanı biteni şikayet eder gibi değilde çözüm istercesine yazdım,bugün büyük patron geldi bir toplantı yaptı tüm fabrikayla, ve hitap biçimi imla ve açık yüreklilikten ötürü hiç yapmadığım birşeyi yapıcam bu çok beğendiğim dilekçeyi okuycam dedi ve okudu.. sibel kim dedi bende benim dedim,teşekkür ederim kızım dedi.. ben çok büyük tepkiler bekliyordum ama büyük çounluk tebrik etti bizim söyleyemediklerimizi söylemişsin dedi bunların içinde şeflerde var. yalnız sorun şu ki yemekhaneci ve akrabası bayan bana küstü, aslında önemsemezdim,ama yemekhaneci kadına büyük patron bi ton laf söylemiş sanırım , akrabası şöyle dedi'' senin yüzünden kaç yaşındaki halam azar işitiyor'' işte şimdi bu noktada üzüldüm acaba yazmasamıydım?adımı yazmak ayrı bi cahillikti tabi ama onun herkesin ortasında okuyacağını da bilemezdim yinede üzüldüm, kızlar hata mı yaptım yarın o bayandan ve yemekhaneciden özür dilemeliyim?

Yarası olan gocunur bence özür dileme ama hiç birşey olmamış gibi davranmaya devam et em doğru olanı yapmışsın dilekçe ile eğer kötü olsaydı tepki alırdın zaten bi de isim yazmak cahillik değil cesarettir bence tebrik ederim

bence hata yapmamıssın gayet hakkını savunmussun onların senden özür dilemesi gerekirken sen mi özür dileyeceksin bir de.Olanı anlatmıssın sonucta.Sen şu an suçluluk duygusu hissediyorsun onların yapmaya çalıştıkları da bu.İftira atmamışsın bir şey yapmamışsın neden özür dileyeceksin ki

onlar yaptıklarından utanmalı kendini sorgulamalı bence..sen büyük cesaret göstermişsin ve diğer arkadaşlarınında hakkını savunmuşsun.onlar haksızlık yaparken hak yerden utanmıyo dert etmiyor da sen neden edesin..rahat uyu rahat çalış umursama

Ozur dilemenizi gerektirecek birşey yok bence hakkinizi savunmussunuz

Ben olsaydım yemekhanedeki aşçı ile ilgili ;

Bana az yemek koyuyor , akrabasına çok gibi bir şikayet / öneri dilekçesi yazmazdım . Dilekçenin geri kalan içeriğini bilmiyorum ama altını çizdiğiniz önemli hususlar için size teşekkür edebilirdi patron ama onunda toplantıda aşçının kepçe miktarını konu alması komik olmuş hatta yersiz olmuş.

Şimdi özür dilemek yersiz olur . Sonuçta yazmışsınız ve uyarılacağını biliyordunuz kadının .
:34:

Çok iyi yapmissin.. Azar işitmek istemiyorsa isini düzgün yapmayi deneyebilirler değil mi? Bunlar onlarin secimi sonucta...

Sen ismini yazarakda gayet iyi yapmissin ancak okurken patron soylemeseymis daha iyi edermiş adini...
Sana ayrıca tesekkur edebilirdi. Yine de kendini suçlu hissetme insanlar laf duymak istemiyorsa ona gore calisip davranabilir

belki adını yazmaman gerekirdi her ihtimale karşı ancak yaptığında bir sıkıntı yok. ki zaten şikayet eder gibi yazmamışsın, neden hep insanları ezenler duygu sömürüsü yapıyor ki? haksızlığı yapan onlar, senin hakkını yiyen de onlar. üzülen sen.

Bence asla özür dileme. Koskoca kadın azar işitiyor diye duygu sömürüsü yapıp seni sanki yanlış birşey yapmışsın durumuna düşürmeye çalışıyorlar. Madem koskoca kadınsa herkese adil daranmasınıda bilmeliydi. En iyisini yapmışsın sakın üzülme ve özür dileme :34:

Merhaba arkadaşlar konum oldukça uzun dilerim sıkılmadan okur ve bana fikirlerinizi söylersiniz uzatmadan konuya gireyim,ben bir fabrikada 5 aydır çalışıyorum,o dönem 4-5 kişi aynı anda işe başladık,başladığım gün bir miktar param çalınmıştı ama ben konduramamıştım 1-2 kişiyle paylaştım durumu sadice neyse aradan biraz zaman geçti ve bu hırsızlık olayları arttı , ve birçok kişi biz nerdeysek oraya gelip '' yeni gelenlerden sonra olduu'' demeye başladı! yemekhaneciyle ilgili sorunlarımız vardı,azar,yemeği az vermek bahane olarak diğer guruba yetmiyor demek ( halbuki onlara da ayrı geliyor) kendi akrabasına bol keseden vermek , eskilerin kayrılması yenilerin ezilmesi vs bende birgün dayanamadım ve şikayet kutusuna bir dilekçe yazdım ..2 ay önce oluyor bu olanı biteni şikayet eder gibi değilde çözüm istercesine yazdım,bugün büyük patron geldi bir toplantı yaptı tüm fabrikayla, ve hitap biçimi imla ve açık yüreklilikten ötürü hiç yapmadığım birşeyi yapıcam bu çok beğendiğim dilekçeyi okuycam dedi ve okudu.. sibel kim dedi bende benim dedim,teşekkür ederim kızım dedi.. ben çok büyük tepkiler bekliyordum ama büyük çounluk tebrik etti bizim söyleyemediklerimizi söylemişsin dedi bunların içinde şeflerde var. yalnız sorun şu ki yemekhaneci ve akrabası bayan bana küstü, aslında önemsemezdim,ama yemekhaneci kadına büyük patron bi ton laf söylemiş sanırım , akrabası şöyle dedi'' senin yüzünden kaç yaşındaki halam azar işitiyor'' işte şimdi bu noktada üzüldüm acaba yazmasamıydım?adımı yazmak ayrı bi cahillikti tabi ama onun herkesin ortasında okuyacağını da bilemezdim yinede üzüldüm, kızlar hata mı yaptım yarın o bayandan ve yemekhaneciden özür dilemeliyim?

Ne özürü dleyeceksin ki? Şikayet edilsin istemiyorlarsa şikayet edilecek şeyler yapmasınlar. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.Sen en doğrusunu yapmışsın sakın özür falan dileme. Hakaret etmemişsin birşey söylememişsin. Ortada bir yanlış var onu düzeltmek için usulüne adabına uygun şekilde davranmışsın. Asıl özür dilersen kapı açmış olursun onlara. Taviz verme tavrından orası iş yeri öyle samimi akraba eş dost muhabbetlerine hiç gerek yok...herkesin içinde okunması iyi olmuş üstüne alınmışlar en azından...

Son düzenleme:
Neden özür dileyeceksin ki? Sen doğru olani yapmissin. Özürü dilemesi gereken de o şahislar bilakis. Ohh ne ala hem haksizlik yap hem üste çık.

Çok iyi yapmışsın büyük diye haksızlığa gözmü yumucaksın bırak ya iyi olmuş :34:

elbetteki dilemeyeceksin. iftiramı attın? yalanmı söyledin? hatamı ettin? doğru olanı söylemişsin. hrkes işini hakkıyla yapsa böle alınmasına gerek kalmaz. yaptıgıda kul hakkıdır ayrıca senden alıp akrabasına fazla yemek vermekde ne demek... koca kadın olmuş bunu bilmiyormuymuş... sadece aklında olsun böle kutulara isim yazmadan atarsan daha iyi olur:DD

hepinize teşekkür ederim ,hak aramak konusunda vijdanım rahat ,ama ne biliyim herkesin içinde okundu ve azar işitmiş ya acaba dedim bir an hata mı yaptım,. bir arkadaş bana az verdi ona çok verdi demezdim demiş,zaten bunun üzerine değil sadice bu konudan ötürü kırılan olduğu için bukadarını yazdım, 12 saat ayakta çalışıyorsanız yoğun bir şekilde yemekhanede size ve diğer yeni gelenlere 1 yemek kaşığı pilav konup akrabasına silme dolduruyorsa sorduğunuzda azarlıyorsa ,hergün evden yemek götürmek zorunda kalıyorsanız bence sizde dilekcede bunu belirtirdiniz:17:

Ohhh ıyı olmuş,insan kaç yaşında olursa olsun eğer haksızlık yapılıyosa susmıcaksın ben bunu bılır bunu söylerım.Özür dilencekte hiç bişey yok ortada sen doğru olanı yapmışın tatlım.Hatalarını anlarlar inşallah.

Bence pişman olacak yada mahcup olacak birşey yok siz doğru olanı yaptınız bence isminizi de yazmış bulundunuz bu hata değil hakkınızı savundunuz halası da herkese eşit davransaymış canım yanlız kendinizin değil tüm çalışanların derdi hakkıyla işini yapmıyor ve bunu siz fdile getirmişseniz en iyisini yapmışsınız halasını önceden uyarsaydı kendi kabahatini başkalarında aramasın bi zahmet

Bence pişman olacak yada mahcup olacak birşey yok siz doğru olanı yaptınız bence isminizi de yazmış bulundunuz bu hata değil hakkınızı savundunuz halası da herkese eşit davransaymış canım yanlız kendinizin değil tüm çalışanların derdi hakkıyla işini yapmıyor ve bunu siz fdile getirmişseniz en iyisini yapmışsınız halasını önceden uyarsaydı kendi kabahatini başkalarında aramasın bi zahmet

Özür dilemeyin hatta siz mesafe koyun anlasın

Back
X