- 5 Mart 2018
- 1.394
- 1.355
- 53
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
Şuan iş bulamıyorum mesela. Düşünün iş imkanlarını ...mühendisin ve bu maaşa calışmak mı? şıkayet et sıgortasız calıştırdıgı için ders olur onlara![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şuan iş bulamıyorum mesela. Düşünün iş imkanlarını ...mühendisin ve bu maaşa calışmak mı? şıkayet et sıgortasız calıştırdıgı için ders olur onlara![]()
Arkadaşıma mesaj attım. Hakkımı talep ettiğimi,aksi taktirde çalışma bakanlığına başvurarak hakkımı arayacağımı insan kaynaklarına iletmesini istedim.Hey gidi hey
Kendi gencligimi okudum konunuzda
Sikayet edin tabii ki. Ben etmemistim ama salaklik iste
Ilk tecrübe,iyi niyet,saflık. .. Çıkardığım iş emirlerinde imzam var,tüm şirkette ne nerde resmini dahi çizebilirim. Bi firmaya attigim mailde kendi imzamı kullandım. Işe girmek için adlı sicil kaydını e devletten çıkartır iken firmanın ismini yazdım. Yanı bunlar orada calistigima ispat olur zaten. Peşini bırakmayacağım.Istıfa ederek hata etmişsiniz,
Aynı gün sgk ya şikayet edecektiniz. Siz ordayken baskına gelirlerdi. 1-2 tane de mail yarışmasını kendi mailinize alıp müfettişlerle birlikte işten ayrılacaktınız. Şahit bulmaniza bile gerek kalmadan rapor tutulurdu. Siz hakkınızı alırdınız, onlar da bir daha başkasının kanını ememezdi. İyi bir ceza alırlardı
Bunlar yeterli değil, boşa kürek sallarsınız. Oradayken kanıt toplamaliydiniz. Şimdi sahitsiz ispat edemezsiniz. Oradan kimsenin de size şahit olacağını sanmiyorumIlk tecrübe,iyi niyet,saflık. .. Çıkardığım iş emirlerinde imzam var,tüm şirkette ne nerde resmini dahi çizebilirim. Bi firmaya attigim mailde kendi imzamı kullandım. Işe girmek için adlı sicil kaydını e devletten çıkartır iken firmanın ismini yazdım. Yanı bunlar orada calistigima ispat olur zaten. Peşini bırakmayacağım.
Bunlar yeterli değil, boşa kürek sallarsınız. Oradayken kanıt toplamaliydiniz. Şimdi sahitsiz ispat edemezsiniz. Oradan kimsenin de size şahit olacağını sanmiyorum
hangi şehirdesinHerkese merhaba. Sırf bu derdimi yazabilmek için üye oldum. Biraz uzun bir derdim var kısaltılacak gibi değil.
Ben yeni mezun Metalürji ve Malzeme Mühendisiyim.
Arkadaşımın çalıştığı şirket üretim mühendisi aradığı için iş görüşmesine çağırdılar ve gittim. Yeni mezunum ve tek beklentim bir şeyler öğrenmekti.Çok pahalı ekipmanlar ve çok temiz bir şirket.. Dedim ki buradan öğreneceğim çok şey var. Şirketin sahipleri kardeş ve büyük olan asıl patron. Diğeri ise genel müdür yardımcısı. Genel müdür yardımcısı ile konuştuğumda '' Burada herkes mesaiye kalıyor ve mesai ücreti veriyoruz. Sana da 1750+mesai verelim '' dedi. Bende yol masrafım olmadığı için ve arkadaşım da aynı şekilde mesai ile 2500 aldığı için kabul ettim.Çünkü sektör hiç bilmediğim bir sektördü ve kendimi geliştirebileceğim bir şirketti.
Neyse..
Başladığım ilk gün bu genel müdür yardımcısı atölyede yanına çağırarak ''Beni görüp neden gelmiyorsun ? Ayakkabıların ne öyle ya çocuk ayakkabısı gibi? (lacivert düz spor ayakkabı) Şu atölyedeki saat neden çalışmıyor ? '' gibi sözler sarfetti. Yemekhanede herkesin içinde ustabaşına ayakkabısını değiştirsin.Bi ayakkabı alalım dedi.
Bir müşterinin yanında X hanımda fizik yok.Bizim burda kendimize dikkat etmemiz gerekiyor.Özenli olmamız gerekiyor dedi.
2. Hafta aynı kişinin yanında ''Anladık X hanımın 2 ayakkabısı var. X hanım sana ayakkabı alalım''dedi. Kusura bakmayın ben bunu kabul edemem dedim.O zaman sen bana alacaksın bak ayağımdakinin lacivertini istiyorum 480 tl alacaksın'' dedi.
Ve ben 2. hafta başladığında mesai almayacağımı çünkü sadece kalite kontrolcülerin mesai aldığını öğrendim. Ve 2. Hafta hala SSK yapılmadığı için sorduğumda daha değil dendi. Bende şalter attı.
Bütün bu olayların üzerine 2. hafta çarşamba günü istifa ettim. İK'ya müdüre ve patrona anlattım. Günde 12 saat 1750 TL'ye it gibi çalışacak başka salak bulamayacakları için hepsi gitme çözelim diye ısrar etti.
Ve Muhasabeci beni çalıştığım günün ücretini vermek için çağıracağını söyledi. Fakat dün arkadaşıma sorduğumda musasebeci '' Ben yanlış söylemişim. 15 gün dolmadan kendi çıktığı için ücret veremiyoruz '' dediler.
Haram ettim hakkımı. Helal etmiyorum. Sizce ben ne yapayım. Sigoortasız çalıştırdıkları için şikayet et öyle çık dedi çevrem ama arkadaşıma zarar vermemek için böyle birşey yapmadım.
Canım sen bunu yaptığın anda benim ordan çıkmam gerekecek ben sana kefil olduğum için girdin sen oraya ve böyle bişey olması durumunda işin ucu direk bana dokunacak ha alacağın para değilse mesele ben uzatmanı istemem böyle olayların olacağını tahmin edebilseydim hiç söylemezdim sana zaten ben kendimce bi pişmanlık ve sana karşı bi mahcupluk yaşadım sadece 1hafta kaldın orda alacağın para tahmin ediyorum ki hiç bişey olmayacak eğer beni arkadaş kardeş olarak sayiyosan yapma bunu ha dersen ki sende umrumda değilsin ben gidip şikayetimi ederim diyecek bişeyim olmaz ama az çok birbirimizin üzerinde hakkımız var biraz kıymetim varsa senin gözünde uzatma lütfen dediğim gibi bunu yapman demek benim orda bir dakika bile durmamam demek.Noterden ihtarname cek su nedenlerden (yapilan mobbing, sgknin baslamamasi, mesainin odenmemesi 9saatin ustunu odemek zorundalar çünkü) dolayi hakli sebeplerden ötürü isi birakmam hasil olmustur. Uc is gunu icinde calismamin karsiligi olan su parayi su hesaba yatirin diye. Yaturmazlarsa icra celbi yollayacaksin. Icraya itiraz ederletse dava aciosun.
Ankarada yaşıyorum. Inanın bursa,Izmır,Karabük gibi pek çok şehirde iş başvurusu yaptım.hangi şehirdesin
yazık ediyorsun kendine
gerekirse farklı şehirlerde iş basvurusu yap
bursada yasıyorum
eski işyerim türkiyenin önde gelen firmalarından biriydi, 8 sene çalıştım orada.
metalurji malzeme mühendisleri ciddi derecede kıymetli idi.
1700 tl mesleğin için çok düşük tecrübesiz olsan da.
Öncelikle zaman ayırıp uzun uzun açıkladığınız için tesekkur ederim.Oncelikle ilk is tecrubende boyle birsey yasamis olmana gercekten cok uzuldum.. bende 8 sene ingilterede yasadim ve orda yedigim kaziklarin haddi hesabi yoktur. Ama bunlar ilerde guclenmene, hakkini savunmayi ogrenmene, dimdik durmana sebep olacak inan.. bu ne saflik ne salaklik.. insanliktan yoksun insanlarin ayibi sadece..
Simdi konuya gelelim.. bundan bir bucuk iki yil oncesine kadar 2 aylik deneme surecu vardi bu dogru. Ama o artik tamamen kalkti. Diil isyerinde evinde calistirdigin haftanin bir gunu gundelikle gelen yardimci bayanlara bile 10 gunden az sigorta yaptirmak zorindasin kendi uzerinden. Bir kere bunun icin hemen sikayet etmelisin ki mutlaka et...
Ikincisi anlattigin kadariyla is guvenligi konusunda ciddi aciklari var.. ortamin temiz olmasi hicbir sey ifade etmez her isletmeye girildiginde mutlaka donanimli girilmis olmali. Ha senin ayakkabina hicbir sekilde karisamaz o ayri ama seni de gomlek ve kotla
Isletme icine sokamaz. Bir onluk vs hic mi birsey yoktu? Sikayet wtsen bir baskin yapilsa zaten tahmin dahi edemeyecegin cezalari alirlar inan..
Ucuncusu oyle kafasina gore seni 12 saatten fazla calistirip 9 a kadar tutamaz. Mesai kagidini hazirlar isverende calisanda imzalar ve bu belge mesai dosyasi adi altinda biryerde biriktirilir.
Son olarakta seni ise aldigin andan itibaren ellerinin altinda ozluk dosyasi adi altinda bir dosya tutmak zorundalarki mutlaka tutmislarsir. Saglik raporun, cv in adli sicil kaydin vs vs ne evrak istedilerse ellerinin altinda bulunur. Sen isten ayrildiginda da en son istifa dilekcen eklenir bu dosyaya. Ve tam net tarihini bilmiyorum ama birkac yil suresi var ve bu sure zarfinda bunu saklamak zorundalar. Cunku calisanin onundeki 5 yil icerisinde isten cikarildigi takdirde herhangi bir sebeple firmayi sikayet etmeye hakki var. ancak kendi rizanla ayrildiginda bu durumda kazanma sansin duseceginden istifa dilekcelwrini mutlaka ellerinde tutmaya ozen gosterir firmalar. (Senin durumun farkli yalniz istifa dahi etmisolsan parani almadigin icin zaten direk kazanansin.
Bu durumda her anlamda bir cok nedenle sikayetetme hakkin var senin. Ancak maalesef ilk is tecruben olmasindan yararlanilip maalesef hicbir prosedur uygulanmamis. Keske sikayet edecegini hic kimseye soylemeseydin cunku muhtemelen su anda tedbir amacli ozluk dosyasi vs herseyi yokedip kendilerini guvenceye almaya calisirlar uyaniklar. Cunku o kadar buyuk yaptirimlari varki her isveren neyin ne olmasi gerektigini cokta iyi biliyor aslinda.
Acik konusayim yerinde olsam hic soylemeden direk sikayet ederdim. Calisma bakanligindan maliyeden baskinlarda normalde habersiz gelinir ve tak tak tum dosyalar indirilir ve eminim -anlatikklarindan yola cikarak soyluyorum- yiginla acil bulurlardi zaten o firmadan.
Zaten arkadaşımın cevabı ayben şu şekilde olduSektör içinde değilim şuan ne desem yalan olur zaten bayağı kişi yardımcı olmuş ama şunu merak ediyorum gerçekten; siz kendi hakkınız için niye tanıdıkları veya arkadaşınızı düşünüyorsunuz? Arkadaşınızla bu durumun kesinlikle alakası yok hatta ona mesaj atacağınıza kendiniz konuşup halletseydiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun daha fazla beklemeyin şikayetinizi yapın bence.Bende mühendis olarak mezun olacağım bu dönem, emek hırsızlığı konusuna girmiyorum bile ama zaten yeni mezun mühendisler illaki düşük maaş alıyorlar yani çalışacağınız diğer yerlerde çok yüksek maaş beklemeyin.
kesinlikle şikayet etmelisinAnkarada yaşıyorum. Inanın bursa,Izmır,Karabük gibi pek çok şehirde iş başvurusu yaptım.
Fakat kariyer sitelerinde özgeçmişi görüntülemiyorlar dahi. Çok üzgünüm inanın ki.
Bende kesinlikle hakkım olan parayı almak isterim ki ben çok hırslı ve çalışkan biriyimdir.
Hiç iş görüşmesine çağırılmadim. Kendime güveniyorum. Çağırılsam iş görüşmesi olumlu geçer diye düşünüyorum. Ama sağlam bi tanıdığım olmadığı için bi sonuca ulaşamıyorum
Kararlıydım şikayet için fakat arkadaşımdan gelen mesaj beni çok üzdü. Haksızlığa bu kadar kör olabileceğini düşünmezdim.kesinlikle şikayet etmelisin
çalışma ve sosyal guvenlik bakanlığına şikayet et
seni sigortasız calıstıramazlar
sen şikayet et ki, bu işlerin bu kadar kolay olmadıgını anlasınlar
biz de işvereniz, günlük işçi kiraladığımız zaman bir gününün bile sigorta girişini yapıyoruz.
sen susarsan bu düzen böyle devam eder, susma ltf.
Canım sen bunu yaptığın anda benim ordan çıkmam gerekecek ben sana kefil olduğum için girdin sen oraya ve böyle bişey olması durumunda işin ucu direk bana dokunacak ha alacağın para değilse mesele ben uzatmanı istemem böyle olayların olacağını tahmin edebilseydim hiç söylemezdim sana zaten ben kendimce bi pişmanlık ve sana karşı bi mahcupluk yaşadım sadece 1hafta kaldın orda alacağın para tahmin ediyorum ki hiç bişey olmayacak eğer beni arkadaş kardeş olarak sayiyosan yapma bunu ha dersen ki sende umrumda değilsin ben gidip şikayetimi ederim diyecek bişeyim olmaz ama az çok birbirimizin üzerinde hakkımız var biraz kıymetim varsa senin gözünde uzatma lütfen dediğim gibi bunu yapman demek benim orda bir dakika bile durmamam demek.
Arkadaşımın cevabı bu şekilde. Çok şaşırdım.
Bugün bana yapılan haksızlığın yarın daha büyüğünün ona yapılmayacağını bilemez.
Yalniz 15 günu doldurmak gibi bir sey var tazminat ve maaş almak içinHerkese merhaba. Sırf bu derdimi yazabilmek için üye oldum. Biraz uzun bir derdim var kısaltılacak gibi değil.
Arkadaşımın çalıştığı şirket üretim mühendisi aradığı için iş görüşmesine çağırdılar ve gittim. Yeni mezunum ve tek beklentim bir şeyler öğrenmekti.Çok pahalı ekipmanlar ve çok temiz bir şirket.. Dedim ki buradan öğreneceğim çok şey var. Şirketin sahipleri kardeş ve büyük olan asıl patron. Diğeri ise genel müdür yardımcısı. Genel müdür yardımcısı ile konuştuğumda '' Burada herkes mesaiye kalıyor ve mesai ücreti veriyoruz. Sana da 1750+mesai verelim '' dedi. Bende yol masrafım olmadığı için ve arkadaşım da aynı şekilde mesai ile 2500 aldığı için kabul ettim.Çünkü sektör hiç bilmediğim bir sektördü ve kendimi geliştirebileceğim bir şirketti.
Neyse..
Başladığım ilk gün bu genel müdür yardımcısı atölyede yanına çağırarak ''Beni görüp neden gelmiyorsun ? Ayakkabıların ne öyle ya çocuk ayakkabısı gibi? (lacivert düz spor ayakkabı) Şu atölyedeki saat neden çalışmıyor ? '' gibi sözler sarfetti. Yemekhanede herkesin içinde ustabaşına ayakkabısını değiştirsin.Bi ayakkabı alalım dedi.
Bir müşterinin yanında X hanımda fizik yok.Bizim burda kendimize dikkat etmemiz gerekiyor.Özenli olmamız gerekiyor dedi.
2. Hafta aynı kişinin yanında ''Anladık X hanımın 2 ayakkabısı var. X hanım sana ayakkabı alalım''dedi. Kusura bakmayın ben bunu kabul edemem dedim.O zaman sen bana alacaksın bak ayağımdakinin lacivertini istiyorum 480 tl alacaksın'' dedi.
Ve ben 2. hafta başladığında mesai almayacağımı çünkü sadece kalite kontrolcülerin mesai aldığını öğrendim. Ve 2. Hafta hala SSK yapılmadığı için sorduğumda daha değil dendi. Bende şalter attı.
Bütün bu olayların üzerine 2. hafta çarşamba günü istifa ettim. İK'ya müdüre ve patrona anlattım. Günde 12 saat 1750 TL'ye it gibi çalışacak başka salak bulamayacakları için hepsi gitme çözelim diye ısrar etti.
Ve Muhasabeci beni çalıştığım günün ücretini vermek için çağıracağını söyledi. Fakat dün arkadaşıma sorduğumda musasebeci '' Ben yanlış söylemişim. 15 gün dolmadan kendi çıktığı için ücret veremiyoruz '' dediler.
Haram ettim hakkımı. Helal etmiyorum. Sizce ben ne yapayım. Sigoortasız çalıştırdıkları için şikayet et öyle çık dedi çevrem ama arkadaşıma zarar vermemek için böyle birşey yapmadım.
Tanıkla ispat edeceksin, orada çalışan 2 3 kişi sana tanıklık edecek mahkemede.Parmak okutma veya imza atma var mı? Bizim şirkette girişte parmak okutuyorsun mesela
İş hayatı oldum olası böyle tatsız ve ahmak kişilerle doludur. Sorun onların bize hükmedecek pozisyonda olmaları malesef. Altımızda olsa güzel adam ederiz de hep üst makamlara gelir bu karaktersizler. Benim karşıma çıkan bu modeller hep kadındı, beni ezmek, geri plana atmak için ellerinden geleni yaparlardı. Bir kısmı erkeklere yalaka kadınlara düşmandı geri kalanı tüm insanlığa düşmandı. Allahım bu tipler neden var? Acaba bu model neden yaratıldı çok merak ediyorum. Olmasalar hayat ne güzel olurdu. umarım daha az oldukları bir iş bulursunuz geçmiş olsun. Fazla mesai yaptırıp ücret ödenmemesine muhtemelen bir çok yerde denk geliceksiniz ama sigorta konusunda çok kesin ve net olun, ısrarcı olun, ilk girişinizde evraklarınızı teslim edin ve 1-2 gün sonra da sigorta girişimin çıktısını alabilir miyim diyin çekinmeyin hakkınızHerkese merhaba. Sırf bu derdimi yazabilmek için üye oldum. Biraz uzun bir derdim var kısaltılacak gibi değil.
Neyse..