• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acaba yanlış mı yaptım( uzun bir konu)

koca kadın azar işitmek istemiyorsa işini doğru yapsın.Tebrik ederim hakkınızı savunmanız çok hoşuma gitti :)

desteklerinizden ötürü çok teşekkür ederim dediğinizi yaptım geri adım atmadım bugün gelişmeler yaşandı,bana küsen akrabası kendi kendine konuşma çabasına girişti,ara ara laf sokmuyor değil( bi dilekçe yazıverirsiniz nolcak? gibi) yemekhanecinin yeri değiştirilmiş bizimle bir bağı kalmadı.yemek şirketinden bir eleman gelecekmiş.bakalım diğer konularda ne gibi çözümler üretilecek ?

Özür dilenecek bir durum göremiyorum. O şikayet kutularını insanlar şikayetlerini yazabilsin diye yapmışlar. Genelde bu tip şikayet notları imzasız verilir şirketlerde ama senin imzalı vermen de iyi olmuş bence. Etrafındaki insanlar da ona göre davranırlar.

Merhaba arkadaşlar konum oldukça uzun dilerim sıkılmadan okur ve bana fikirlerinizi söylersiniz uzatmadan konuya gireyim,ben bir fabrikada 5 aydır çalışıyorum,o dönem 4-5 kişi aynı anda işe başladık,başladığım gün bir miktar param çalınmıştı ama ben konduramamıştım 1-2 kişiyle paylaştım durumu sadice neyse aradan biraz zaman geçti ve bu hırsızlık olayları arttı , ve birçok kişi biz nerdeysek oraya gelip '' yeni gelenlerden sonra olduu'' demeye başladı! yemekhaneciyle ilgili sorunlarımız vardı,azar,yemeği az vermek bahane olarak diğer guruba yetmiyor demek ( halbuki onlara da ayrı geliyor) kendi akrabasına bol keseden vermek , eskilerin kayrılması yenilerin ezilmesi vs bende birgün dayanamadım ve şikayet kutusuna bir dilekçe yazdım ..2 ay önce oluyor bu olanı biteni şikayet eder gibi değilde çözüm istercesine yazdım,bugün büyük patron geldi bir toplantı yaptı tüm fabrikayla, ve hitap biçimi imla ve açık yüreklilikten ötürü hiç yapmadığım birşeyi yapıcam bu çok beğendiğim dilekçeyi okuycam dedi ve okudu.. sibel kim dedi bende benim dedim,teşekkür ederim kızım dedi.. ben çok büyük tepkiler bekliyordum ama büyük çounluk tebrik etti bizim söyleyemediklerimizi söylemişsin dedi bunların içinde şeflerde var. yalnız sorun şu ki yemekhaneci ve akrabası bayan bana küstü, aslında önemsemezdim,ama yemekhaneci kadına büyük patron bi ton laf söylemiş sanırım , akrabası şöyle dedi'' senin yüzünden kaç yaşındaki halam azar işitiyor'' işte şimdi bu noktada üzüldüm acaba yazmasamıydım?adımı yazmak ayrı bi cahillikti tabi ama onun herkesin ortasında okuyacağını da bilemezdim yinede üzüldüm, kızlar hata mı yaptım yarın o bayandan ve yemekhaneciden özür dilemeliyim?

Sakın geri adım atmayın, bu sefer adınız dengesize çıkar, kimse sözünüze itibar etmez. Bence küsmeyin, küserse de aldırış etmeyin. Siz utanacak bir şey yapmamışsınız, tam tersi herkesi rahatsız eden bir konuya değinmişsiniz. Ne demişler namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalı. Zaten aşçınızda utanma duygusu olsaydı size küsmek yerine ben nerde hata yapıyorum diye düşünmesi gerekirdi. Asla ama asla geri adım atmayın, böyle insanlara ne yaparsanız yapın yaranamazsınız.

Bence özür dilemeyin işine geldiği gibi davranmak akrabayi kayirmak çok gereksiz akrabayi kayircam derken insanların hakkina giriliyo sizi tebrik ederim :16:

Haklısınız hakkınızı savunmuşsunuz.
Özür dilemesi gereken varsa o da yemekhane yönetimi.:31:

ne münasebet ne özürü dileyecekmişsin ki? haklısın sen özüre falan gerek yok bence

Merhaba arkadaşlar konum oldukça uzun dilerim sıkılmadan okur ve bana fikirlerinizi söylersiniz uzatmadan konuya gireyim,ben bir fabrikada 5 aydır çalışıyorum,o dönem 4-5 kişi aynı anda işe başladık,başladığım gün bir miktar param çalınmıştı ama ben konduramamıştım 1-2 kişiyle paylaştım durumu sadice neyse aradan biraz zaman geçti ve bu hırsızlık olayları arttı , ve birçok kişi biz nerdeysek oraya gelip '' yeni gelenlerden sonra olduu'' demeye başladı! yemekhaneciyle ilgili sorunlarımız vardı,azar,yemeği az vermek bahane olarak diğer guruba yetmiyor demek ( halbuki onlara da ayrı geliyor) kendi akrabasına bol keseden vermek , eskilerin kayrılması yenilerin ezilmesi vs bende birgün dayanamadım ve şikayet kutusuna bir dilekçe yazdım ..2 ay önce oluyor bu olanı biteni şikayet eder gibi değilde çözüm istercesine yazdım,bugün büyük patron geldi bir toplantı yaptı tüm fabrikayla, ve hitap biçimi imla ve açık yüreklilikten ötürü hiç yapmadığım birşeyi yapıcam bu çok beğendiğim dilekçeyi okuycam dedi ve okudu.. sibel kim dedi bende benim dedim,teşekkür ederim kızım dedi.. ben çok büyük tepkiler bekliyordum ama büyük çounluk tebrik etti bizim söyleyemediklerimizi söylemişsin dedi bunların içinde şeflerde var. yalnız sorun şu ki yemekhaneci ve akrabası bayan bana küstü, aslında önemsemezdim,ama yemekhaneci kadına büyük patron bi ton laf söylemiş sanırım , akrabası şöyle dedi'' senin yüzünden kaç yaşındaki halam azar işitiyor'' işte şimdi bu noktada üzüldüm acaba yazmasamıydım?adımı yazmak ayrı bi cahillikti tabi ama onun herkesin ortasında okuyacağını da bilemezdim yinede üzüldüm, kızlar hata mı yaptım yarın o bayandan ve yemekhaneciden özür dilemeliyim?
Günahlarını almadıysanız, şikayetinizden eminseniz özür dilemeyin asla. Uslubunuzdan samimi ve iyi niyetli düşünüyorum ama bu konuda geri adım atmayın. Fırça yemek istemiyorlarsa işlerini layıkıyla yapsınlar.

Back
X