• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

saf mıyım, iyi niyetli miyim yoksa dümdüz salak mıyım

Tamm
SSK başladıktan sonra parmak izi ile giriş yapacaksın dediler. Ve iş emirlerinde imzalarım vardı. İspatı zor değil aslında orda çalıştığımı. Bir fimanın bütün teknik resim detaylarını ve iş emirlerini ben hazırlamıştım
Tamm iste her turlu anlarlar ispat ederler yetkililer birgun bile calismis olsaniz sigortaniz yatmali
Sikayrt edin

Zamanında senin gibi düşündüm ve şikayet etmedim şimdiki aklım olsa ederdim.
Ayrıca ne kadar lakayt konuşmalar var öyle ona ne ayakkabından terbiyesiz ben olsam sessiz kalamazdım et şikayetini hakkını yine haram et tabiki canım.
burada herkes şikayet et dedi. Babamın kuzeni ile sahibi samimi arkadaş. Acaba önce ona mı danışsam ?

kesinlikle şikayet et. en azından başka hakkı yenilenler olmaz sayende. uzun süre çalışsan bi vefa olsa samimiyet olsa tereddüt ederdim şikayet konusunda ama baştan sona çirkin sana yapılan. arkadaşınla konuş. patrona da para yüzünden değil personele yaklaşımın hoş olmadığı için bu şikayeti yaptığını anlatırsın. o tavrı sergileyen cezasını çeksin asıl. yol yakınken kurtulmuşsun. geçmiş olsun :)

Deneme süresi 15 gün değil mi? Hatta bazı şirketler deneme süresinin bi ay olduğunu söyleyip daha sonra maaş vs vermeden sizinle çalışamayız deyip çıkışını veriyorlar insanların.
Aile şirketlerinde çalışmak hep sıkıntı zaten ya o aileye uyum sağlayıp aileden biri oluyosun ya hep zevzekliklere maruz kalmış oluyosun. Ayakkabı konusu da şu benim bildiğim üretim hattında çalışanlar herhangi bir tehlikeli durum için koruyucu malzemeli ayakkabılar giyerler. Belki siz bir şey yaparsınız diye takılarak anlatmak istemiştir.
Haklısınız. Üretim-imalat alanındaki mühendis ve işçiler tam donanımlı kişisel koruyucu ekipmanlarını kullanmalılar. Çelik uçlu bot,baret,eldiven vs. Fakat çalıştığım yerin ortamı çok temiz olduğu için ve tehlike az olduğu için kimse kişisel koruyucu ekipman kullanmıyordu.
Aksine beklentileri topuklu ayakkabı gibi duruma absürt olan şeylerdi.

üzerinden 1 ay geçti sizce bi hak elde edebilir miyim ?
Hakkımı haram ettim. Ve bu dünyanın adaletine çok inanıyorum. Kendime çok ama çok güveniyorum. Çok iyi bi mühendis olacağıma da inancım tam. Keser döner,sap döner gün gelir hesap döner demişler. Allah bi gün karşıma getirir o insanları.
Şikayet edebilirsiniz tabiki hemen yarın gidin SGK ya şikayet edin mutlaka

burada herkes şikayet et dedi. Babamın kuzeni ile sahibi samimi arkadaş. Acaba önce ona mı danışsam ?
tanidiklara danismayin. sikayet edin. ucretinizi alirsiniz..hem baskasina da yapamaz. sikayet etmek istrmiyorsaniz en azindan paranizi almak icin baski yapin. sizde birakmam parami vs diye zorlarsaniz verirler. yok vermemek icin israt ederlesrse kesin sikayet edin.

Istıfa ederek hata etmişsiniz,
Aynı gün sgk ya şikayet edecektiniz. Siz ordayken baskına gelirlerdi. 1-2 tane de mail yarışmasını kendi mailinize alıp müfettişlerle birlikte işten ayrılacaktınız. Şahit bulmaniza bile gerek kalmadan rapor tutulurdu. Siz hakkınızı alırdınız, onlar da bir daha başkasının kanını ememezdi. İyi bir ceza alırlardı

Bence kesinlikle şikayet etmelisin. Onlar bunu mutlaka yalnızca sana yapmıyorlardır. Sen hakkını alamasan bile genel kontrolden sonra sağlam bi ceza yerlerse akılları başlarına gelir.
Ayrıca asgari ücret verip kılık kıyafet sorgulamak da neyin nesidir. Böyle hadsiz, tiniyetsiz insanlara katlanamıyorum. Kendini ezdirmeden ve yıpratmadan ayrılmakla iyi etmişsin. İnşallah gönlüne göre biyer bulursun.

Herkese merhaba. Sırf bu derdimi yazabilmek için üye oldum. Biraz uzun bir derdim var kısaltılacak gibi değil.
Ben yeni mezun Metalürji ve Malzeme Mühendisiyim.
Arkadaşımın çalıştığı şirket üretim mühendisi aradığı için iş görüşmesine çağırdılar ve gittim. Yeni mezunum ve tek beklentim bir şeyler öğrenmekti.Çok pahalı ekipmanlar ve çok temiz bir şirket.. Dedim ki buradan öğreneceğim çok şey var. Şirketin sahipleri kardeş ve büyük olan asıl patron. Diğeri ise genel müdür yardımcısı. Genel müdür yardımcısı ile konuştuğumda '' Burada herkes mesaiye kalıyor ve mesai ücreti veriyoruz. Sana da 1750+mesai verelim '' dedi. Bende yol masrafım olmadığı için ve arkadaşım da aynı şekilde mesai ile 2500 aldığı için kabul ettim.Çünkü sektör hiç bilmediğim bir sektördü ve kendimi geliştirebileceğim bir şirketti.
Neyse..
Başladığım ilk gün bu genel müdür yardımcısı atölyede yanına çağırarak ''Beni görüp neden gelmiyorsun ? Ayakkabıların ne öyle ya çocuk ayakkabısı gibi? (lacivert düz spor ayakkabı) Şu atölyedeki saat neden çalışmıyor ? '' gibi sözler sarfetti. Yemekhanede herkesin içinde ustabaşına ayakkabısını değiştirsin.Bi ayakkabı alalım dedi.
Bir müşterinin yanında X hanımda fizik yok.Bizim burda kendimize dikkat etmemiz gerekiyor.Özenli olmamız gerekiyor dedi.
2. Hafta aynı kişinin yanında ''Anladık X hanımın 2 ayakkabısı var. X hanım sana ayakkabı alalım''dedi. Kusura bakmayın ben bunu kabul edemem dedim.O zaman sen bana alacaksın bak ayağımdakinin lacivertini istiyorum 480 tl alacaksın'' dedi.
Ve ben 2. hafta başladığında mesai almayacağımı çünkü sadece kalite kontrolcülerin mesai aldığını öğrendim. Ve 2. Hafta hala SSK yapılmadığı için sorduğumda daha değil dendi. Bende şalter attı.
Bütün bu olayların üzerine 2. hafta çarşamba günü istifa ettim. İK'ya müdüre ve patrona anlattım. Günde 12 saat 1750 TL'ye it gibi çalışacak başka salak bulamayacakları için hepsi gitme çözelim diye ısrar etti.
Ve Muhasabeci beni çalıştığım günün ücretini vermek için çağıracağını söyledi. Fakat dün arkadaşıma sorduğumda musasebeci '' Ben yanlış söylemişim. 15 gün dolmadan kendi çıktığı için ücret veremiyoruz '' dediler.
Haram ettim hakkımı. Helal etmiyorum. Sizce ben ne yapayım. Sigoortasız çalıştırdıkları için şikayet et öyle çık dedi çevrem ama arkadaşıma zarar vermemek için böyle birşey yapmadım.
Hemen çalışma bakanlığına şikayet et

Benim kayınbabam da çalışanlarla münakaşaya girmez. Bir kardeşi var leş bi adam. Çalışanı küçük görür dalga geçer millet ne dese ters ters cevap verir.
Elini attığı işi kuruttu bize dünya kadar zarar verdi. Bu patron kardeşleri hep böyle asalak densiz galiba.
Senin çalıştığın yer çok adaletsizmiş işe girildiği gün sigorta başlatılıyor kaç günde çalıştıysan maaşın ödeniyor.
Bence hakkını aramadan çıkmasaydın keşke.

Hey gidi hey
Kendi gencligimi okudum konunuzda
Sikayet edin tabii ki. Ben etmemistim ama salaklik iste

Herkese merhaba. Sırf bu derdimi yazabilmek için üye oldum. Biraz uzun bir derdim var kısaltılacak gibi değil.
Ben yeni mezun Metalürji ve Malzeme Mühendisiyim.
Arkadaşımın çalıştığı şirket üretim mühendisi aradığı için iş görüşmesine çağırdılar ve gittim. Yeni mezunum ve tek beklentim bir şeyler öğrenmekti.Çok pahalı ekipmanlar ve çok temiz bir şirket.. Dedim ki buradan öğreneceğim çok şey var. Şirketin sahipleri kardeş ve büyük olan asıl patron. Diğeri ise genel müdür yardımcısı. Genel müdür yardımcısı ile konuştuğumda '' Burada herkes mesaiye kalıyor ve mesai ücreti veriyoruz. Sana da 1750+mesai verelim '' dedi. Bende yol masrafım olmadığı için ve arkadaşım da aynı şekilde mesai ile 2500 aldığı için kabul ettim.Çünkü sektör hiç bilmediğim bir sektördü ve kendimi geliştirebileceğim bir şirketti.
Neyse..
Başladığım ilk gün bu genel müdür yardımcısı atölyede yanına çağırarak ''Beni görüp neden gelmiyorsun ? Ayakkabıların ne öyle ya çocuk ayakkabısı gibi? (lacivert düz spor ayakkabı) Şu atölyedeki saat neden çalışmıyor ? '' gibi sözler sarfetti. Yemekhanede herkesin içinde ustabaşına ayakkabısını değiştirsin.Bi ayakkabı alalım dedi.
Bir müşterinin yanında X hanımda fizik yok.Bizim burda kendimize dikkat etmemiz gerekiyor.Özenli olmamız gerekiyor dedi.
2. Hafta aynı kişinin yanında ''Anladık X hanımın 2 ayakkabısı var. X hanım sana ayakkabı alalım''dedi. Kusura bakmayın ben bunu kabul edemem dedim.O zaman sen bana alacaksın bak ayağımdakinin lacivertini istiyorum 480 tl alacaksın'' dedi.
Ve ben 2. hafta başladığında mesai almayacağımı çünkü sadece kalite kontrolcülerin mesai aldığını öğrendim. Ve 2. Hafta hala SSK yapılmadığı için sorduğumda daha değil dendi. Bende şalter attı.
Bütün bu olayların üzerine 2. hafta çarşamba günü istifa ettim. İK'ya müdüre ve patrona anlattım. Günde 12 saat 1750 TL'ye it gibi çalışacak başka salak bulamayacakları için hepsi gitme çözelim diye ısrar etti.
Ve Muhasabeci beni çalıştığım günün ücretini vermek için çağıracağını söyledi. Fakat dün arkadaşıma sorduğumda musasebeci '' Ben yanlış söylemişim. 15 gün dolmadan kendi çıktığı için ücret veremiyoruz '' dediler.
Haram ettim hakkımı. Helal etmiyorum. Sizce ben ne yapayım. Sigoortasız çalıştırdıkları için şikayet et öyle çık dedi çevrem ama arkadaşıma zarar vermemek için böyle birşey yapmadım.
mühendisin ve bu maaşa calışmak mı? şıkayet et sıgortasız calıştırdıgı için ders olur onlara;)

15 gün dolmadan çıktı diye maaş veremiyoruz diye birşey mi varmış. sigorta olmadığı için maaş çıkışını yapamıyorlardır belki. uyanıklara bak sen. şikayet edin sonrada gidip noterden ihtar çekin bakın bakalım ne oluyor o zaman. tabiki ispat edersin. burada böyle biri çalışmadı dese ne olacak. şahit olan arkadaşını bırak tek tek iş yerşndekilerin ismini, cismini, hangi katta ne olduğunu söylesen yeter ki ben işin oralara geleceğinide sanmam. ispat etmeni bile sorgulamazlar merak etme hakkını yedirme onlara ki ders olsun başka birinede böyle birşeyi yapmaya kalkmasınlar.

15 gün dolmadan çıktı diye maaş veremiyoruz diye birşey mi varmış. sigorta olmadığı için maaş çıkışını yapamıyorlardır belki. uyanıklara bak sen. şikayet edin sonrada gidip noterden ihtar çekin bakın bakalım ne oluyor o zaman. tabiki ispat edersin. burada böyle biri çalışmadı dese ne olacak. şahit olan arkadaşını bırak tek tek iş yerşndekilerin ismini, cismini, hangi katta ne olduğunu söylesen yeter ki ben işin oralara geleceğinide sanmam. ispat etmeni bile sorgulamazlar merak etme hakkını yedirme onlara ki ders olsun başka birinede böyle birşeyi yapmaya kalkmasınlar.
Arkadaşıma mesaj attım.
Kuzum bu saatte rahatsız ettiğim için kusura bakma. Ben bu olayı yediremeyip bi tanıdığıma danıştım. 15 gün dolması gibi bir süreç yokmuş. Sen çok hata yapmışsın dedi. Sigortasız çalıştırma için bile asgari ücretin 32 kati ödeme yapmaları gerekiyormuş. Kesinlikle şikayet et. Notere git ihbar çektir ve çalışma bakanlığına şikayette bulun dedi. Seni tecrübesiz görüp,sigorta girişin olmadığı için maaş kesimi yalamıyorlardır dedi. Çalışma bakanlığı tarafından her türlü ispat edilir çalıştığın. Sana mesai konusunda ssk konusunda usulsüzlük yapılmış ve buna rağmen ücretin ödenmemiş 1 lira veya 1000 tl hiç farketmez hakkını ara ki başka birine yapılmasın bu usulsüzlük dedi. Ve haklı da. Ben Allah'ın adaletine bırakmıştım ama inan yapılanı hazmedemiyorum . Benim emeğim,hevesim vardı. Ben keyfimden bırakmadım orayı. Sen benim hak ettiğim ücreti talep ettiğimi ve bu gerçekleşmez ise yasal yollardan yapılan hakkımı arayacağımı Y Hanıma iletir misin ? Sen karışma istemez isen ki çok hak veririm. Ben kendim arayarak halledeyim. Inan kuruşuna dokunmadan ihtiyacı olan birine vereceğim. Bu saat oldu hala bak uyuyamadım. Sen bunu iletir misin ? Yoksa ben halledeceğim. Is bu hale gelsin istemezdim.

Bunu yazdım. Eğer ki vermeyeceğiz derler ise işte o zaman bende pençelerimi göstereceğim.

Benim kayınbabam da çalışanlarla münakaşaya girmez. Bir kardeşi var leş bi adam. Çalışanı küçük görür dalga geçer millet ne dese ters ters cevap verir.
Elini attığı işi kuruttu bize dünya kadar zarar verdi. Bu patron kardeşleri hep böyle asalak densiz galiba.
Senin çalıştığın yer çok adaletsizmiş işe girildiği gün sigorta başlatılıyor kaç günde çalıştıysan maaşın ödeniyor.
Bence hakkını aramadan çıkmasaydın keşke.
Arkadaşıma ücretimi istediğimi aksi taktirde çalışma bakanlığına başvuracağımı söyledim. Yarın insan kaynaklarına ilet istemezsen ben arayım dedim. Beni salak yerine koydular. Inanın 1 tl ise o 1 tl benim hakkım. Onu alacağım.

Back
X