acele yorum istiyorum kızlar :(

Eşine söyleme bence kayınvalidene yine lafı geçerse inceden bir dokundurabilirsin neden sürekli o kızdan bahsettiklerini sor..

Kaynanan ona beş beş bayılmıyordur kesinlikle. Sırf laf olsun gıcıklık olsun diye yapıyor.
Ama hiç istifini bozma hatta sen cevap ver "evet hala daha orda ne kadar iyi bi kız o" falan de
Seni sinir edememek onu sinir edicektir canım merak etme;)
Kocana da bişe belli etme başkasını adamın aklına getirme yoksa aranızda bu mesele uzar gider

eşinin aklına düşmez merak etme hatta sen rahatsızlığını kesin ve net söylersen bırak bu sohbetlere cvp vermeyi kızla yanyana gelmemek için uğraşacaktır. sonuçta seni sevmiş evlenmiş senin üzülmeni yada evinde mutsuz huzursuz olmayı oda istemez sen kayınvaldene iyi bir uslupla bu kızdan da amma bahsettiniz yoksa benim gelininiz olmamı hoş karşılamıyor musunuz keske o kız mı olsun die düşünüyorsunuz de o da tepkini ve bu durumdan hoşlanmadığını anlayıp dikkat edecektir hem oğlunun karısı sensin seninle bozuşmak yada sıkıntı yaşamak isteyeceğini sanmıyorum. boşboğazlık yapıyor o kadar. sen eşini de uyar o da bilirse böyle soru ve sohbetleri engeller. Allah yuvanıza huzur versin kalplerinizdeki sevgiyi arttırsın bol muhabbetli bir evliliğiniz olsun inşallah. hiç canını sıkma.

canım hiç durduk yere huzurunu bozma.k.validenle aran nasıl bilmiyorum ama belki kalbinde art niyet olmadan soruyordur.sırf meraktan kız duruyomu evlendimi diye olabilir.

bence kayınvaliden gayet sinsice dolduruşa getirmeye çalışıyor seni ya da oğlunun aklını bulandırmaya çalışıyor... bir daha konusu açılırsa açık açık söyle neden sürekli bu kızı sorduğunu neden sürekli konusunu açtığını, eskiden onu istediklerini bildiğini ve bu yaptığı davranışı hiç olgun karşılamadığını ve yakıştıramadığını söyle yüzüne utandır. bir daha da bu tarz konuşmalar duymak istemediğini belirt aynı şeyi benim ailem yapsaydı ne kadar rahatsızlık verirdi bunu düşünün de. ayıpladığını belirt.

ya arkadaşlar size bir sorum olacak. eşimin iş yerinde çalışan bayan bir iş arkadaşı var, eşim beni hiç tanımadan önce eşimin ailesi eşimin kız arkadaşı olsun diye etrafta kız bakarken bu kızı gördüklerinde bak hem işyerinde çalışıyor onu tanısana falan demişler. eşimin anneannesi özellikle. hatta bunu bana bile anneannesi demişti. bak zamanında böyle biri vardı ama onla olmadı senle oldu işte nasip nerden nereye falan die. bende bozulmuştum baya ne gerek var sonuçta böyle bişy söylemeye.neyse sonuç olarak eşim o kız için hiç böyle bi düşüncesi olmamış hatta ailesini susturmuş olmaz öyle bişy die (bana böyle anlattı ) o kızı tanıdıktan 6 ay sonrada benle tanıştı ve 2 yıl sonrada evlendik.. şimdi kayın validem bu kızı sorup duruyor konuşma arasında sevalde hala senin iş yerindemi falan diye ama 1-2 değil 2 haftada bir falan kızın adı geçiyo bu durum beni rahatsız ediyor sizce eşime söylemelimiyim bunu yada eskiden benm bilmediğim bişymi var diye sormalımıyım yoksa böyle bişy yoksa bile aklına kızımı sokmuş olrum:(

bence k.v. direk söylemelisin rahatsız oldugunu en azından kadın oldugu için seni anlıycaktır diye düşünüyorum .. eğer k.v ile konuyu çözemezsen eşine de söyleyebilirsin ..

ben böyle şeyleri hayatta içimde tutamam böyle bir konu içinde kayınvalidemle yüzgöz olmam
eşimin aklına düşürürmüyüm düşüncesi bende hiç olmadı
direk söylerim suratına karşı bu nedemek böyle anneni uyar diye

aynısını bende yaşadım yeni evlendiğimiz yıl hatta kız bayramlaşmaya geldi kayınvalideme verdiğim cevap eşime alamadın kızı kaynıma mı alacaksın yoksa dedim. eşimin yanında söyledim ama kızgın değil espiriyle karışık ses içıkmadı kızıda bida görmedim ogünden sonra. bi kere daha buna benzer bi laf söyledi akrabaların içinde sesimi çıkarmadım eşim çekti kayınvalidemi bi kenara sen düşümüyomusun aurianı ben onla evliyim bi daha bunun lafını etme diye çok kötü kızıdı. sonra geldi kayınvalidem kızım az önce söylediklerime üzüldünmü ben art niyetli söylememiştim dedi bende problem değil dedim aklıma bile gelmedi dedim.

Ben olsam kayınvaldemle hıc konusmam.Esıne sadece bu konunun gecmesınden rahatsız oldugunu uzuldugunu mantıklı ve sakın bır sekılde aktar.Oda kendı adına annesıne sen yokken bu konunun kapanmasını bırdaha adının gecmemesını soler zaten hanı kendını benım yerıme koy de ozaman daha anlayısla karsılar.Erkekler bazı seylerı dıle getırmeden anlamazlar acıklamak gerekır.

ben olsaydım kesin eşime söylerdim içimi rahatlatmak için ama böyle konularda hep suçlu çıkarım. en iyisi ben sana tavsiye vermeyeyim:1:

bence kayınvalidene hiçbirşey deme eşine bu durumdan rahatsız olduğunu söyle annesine gereken cevabı o versin annesini tanıdığı için nasıl konuşması gerektiğini bilir eşin:31:seni hiç karıştırmasın kendi rahatsız oluyormuş gibi konuşsun

Back
X