acemi anne ve soruları :(:(

KALABALIKamaYALNIZ

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
145
58
53
Ankara
kızlar 34 haftayken doğum yaptım, bebişim bana ben bebişime alışmaya çalışıyorum, deneyimli anneler sorularım basit gelebilir, yalnız büyütüyorum, bocalıyorym anlıycanız
bebeğiml 2 ya da 3 saate emİrmeye çalışıyorun ama tek memeden 10 dakka emiyor uyuyor uyandıramıyorum doyuyo mudur?

hıçkırık tutuyor süreklş bu üşüyor mu demektir yojsa nefesle ilgili bi sıkıntı mı?

bebek emerken süt gelip gelmediğni nasıl anlarız ? ya da şöyle sorayım bebek yalnızca süt gelfiğinde mi emer boş boş da çeker mi içine?

on dakika emerek doyuyor olabilir tabi o daha çok minnak :) ama sık sık emzirmeni tavsiye ederim. iki saati hiç geçirme zorla uyandır gerekirse. hıçkırık tutması iyi bişeymiş midesi genişliyor demişti doktorumuz. telaş yapma onun için sorun yok yani. emerken bebişin yutkunma sesini duyman gerek bunu duyuyorsan boş çekmiyordur güzel emiyordur. sen kendin de sıkarak kontrol edebilirsin akıp akmadığını.

Hayirli olsun canim guzel gunler gorsun bebisin.
Bebeginin emisi kuvvetli ise 10 dk da doyuyor olabilir huzursuz degilse sorun yoktur.ne zman dogum yarin bilmiyorum ama emzirme sikligin normal bence daha sik emzirdiginde sonraki aylarda arayi acmak daha guc pluyor ancak sen saglik ocaginda haftalik olarak kgsini takip et kg alimi az ise daha sik emzirebilirsin bence.

Birde yutkunuyor ise bos cekmiyordur yani ilkk emmeye basladiginda her emisinde yutkunur sonra iki cekiste bir yutkunur ama daha fazla cekipcekip yutkunmadan bekliyorsa bos cekiyordur bos celmesi sadece sut olmadigi icin olmaz seni emzik yerinede kullaniyor olabilir

2-3 saat prematüre bebek için uzun bi zaman canım. daha sık emmesi gerekiyor. benimkiler 35 haftalık doğdular dr yarım saatte bir anne sütü 2 saat te bir mama takviyesi demişti, dr tavsiyesinde haklıydı, bunu gayet iyi anladım. bebek emerken siz göğsünüzden süt geldiğini hissetmeniz lazım hissetmiyorsanız gelmiyor olabilir, bebeğiniz küçük olduğu için kuvvetli çekemiyor olabilir memeyi, boş boş çekiyor olabilir. açken uyumaz diyor büyükler ama uyuyorlar çünkü halen kendini anne karnında zannediyor,prematüreler öyle. mümkünse uyandırmaya çalışın. hıçkırdığında emse yada mama içse geçebilir, tabi baş yüksekte içmeli. benim kızım öyle uyanmadı uyanmadı ve sodyumu ve şekeri düştü 5 günlükken yoğun bakımda kaldı 4 gün. erken doğan bebeğin bakımı normal doğana göre çok zor.
oda ısısı normalde 21 yeter ama erken doğanda 23-24 olması iyi. burnu üşüme konusunda iyi bir gösterge burnuna dokunduğunuzda soğuksa üşüyordur. değilse üşümüyordur.
bilmişlik etmek istememde benimkiler 1,5 yaşına kadar kontrol oldular üni de. o yüzden bildiklerimi aktardım. Analı babalı bütün inşallah.

Hayırlı olsun ,
Yeni doğum yaptıysanız ilk ay yarım saatte bir emzirmeniz daha uygun olur bence . Sıksık emzirin ki yenidoğan sarılığı olmasın .

10 - 15 dk tek taraf için yeterli .
Bebekler hep hıçkırır normal , büyüyor der eskiler ama bildiğim kadarıyla ciğerleri geliştiği için hıçkırıyorlar .

Üşümeyle ilgili yazılmış ama bende ekliyim .
Giyinik kısımlarını kontrol ederseniz üşüyüp , üşümediğini anlarsınız . Soğuk hissedersiniz üşüyordur .

yarım saate bir emzirmiyodum zarar veriyomışum çocuğuma bilmeden o zaman işin garibi doktor da 2 saate bir dedi anlamıyorum ya aklın yolu bir değil mi , üstüne bide acemilik çok zormuş gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…