• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acemi elti

ben çok hoş karşılamam ilk davet ve dışarı
pardon ama neden eve yemege alamıyorsunuz , iki çeşit meze yapın yanınada balık şipariş verin içecekler oldu bitti
hediyelerde çok hoşuma gitmedi , küçük ev aleti alsan çeyizine koyardı bari

Hediyeleriniz cok hosmus, giderken tatli da alirsaniz tam olur.
Hic bir zaman eve misafir kabul etmeyecek misiniz? Bi yerden baslamak gerekir bence sonucta her zaman disari da olmaz.
Ben takilmazdim disari da yemege ciksak.

Canım çok teşekkürler
Ama yanlış anlaşılıyorum :)
Misafir kabul etmeme yok
Yemeğe davet etmeme var sadece.
Yemeğe almıyorum yani.
Yoksa çaya kahveye, kahvaltıya gelen giden çok :)

Selam kızlar.
Direk konuya girmem lazım. Şimdi ben henüz 1 aylık elti oldum.
Biraz acemilik çekiyorum.
Eşimin kardeşi yaklaşık bir ay önce nişanlandı. Kızla aile tanışmasına
giderken tanışmıştım. Nişan birde son bayram olmak üzere 3 defa
zaman geçirme şansım oldu. Bayram akşamı da beni bırakırlarken eve davet ettim kahve içtik bu kadar.
Kendisini gayet sevdim, iyi bir kız..
Duygularımızın karşılıklı olduğunu düşünüyorum :)
Hafta sonu davet edildik ev daveti olacak, yemek yani :)
Şimdi giderken el boş gidilmez diye kahve çeşitlerinden oluşan
bir hediye paketi ve zeytin kolonyası sipariş ettim yarın elimde olacak.

Soru: Hediyeler normal mi?
Az mı, yada saçma mı..

Son olarak da şimdi o bizi davet etti yemeğe benimde onları yemeğe
eve mi davet etmem gerekir? (onları dediğim eşimin kardeşi ve nişanlısı)
Dışarıda ayarlasam ayıp mı olur, yada yanlış anlar mı.
Ben yemeğe bugüne kadar misafir almadım bunu herkes bilir
ama bu kız bilmiyor sonuçta.
Direk ona yaa şimdi ben sizi eve davet ederdim ama yemeğe misafir
alamıyorum da diyemem, bu hepten ayıp olur.
Ay anlatabiliyor muyum emin değilim.
Kısaca siz benim eltim olsanız :d Dışarıda yemek davetime bozulur musunuz?
Evde kendinize yemek yapmadiniz mi hiç ?, elinizden geldiğince güzel bi menu hazırlayıp davet edin hiç zor bişey degil bu? Tüm misafir edeceginiz kişileri dışarıya mi cikaracaksiniz?hadi bugün disariya çıkardıniz e yarın ? Kaç yıllık evlisiniz bılmıyorum da hoş karsilamam ben.. bende hix yemek yapmayı bilmiyordum ama evlenince herseyi öğrendim biraz kendinize güvenin

Dışarda yemek daha güzel bencede neden illa eve yemeğe çağırılsın ki ben dışarıyı tercih ederim ordandan kahve içmeye kafeye oh mis daha ne olsun ;)
Aman bu kadar kasma zaten çokda sıkı fıkı olmanıza gerek yok

Ya kahve dediğim damla sakızlısından tut
Az kavrulmuşuna baya geniş kapsamlı bişey.
Yanında draje poşetide olacak..

Üzerine de hatırlı muhabetler falan filan bişiler yazıcam :)

Dışarıda yemeğe hepiniz bozuluyorsunuz maşallah
İyi ki sizinle elti olmuyorum :KK70:

Ben bayıldım kahve seti güzel, Dışarı davete de hiç bozulmam daha çok hoşuma giderdi hatta, yeni gelin olarak gideceğim için o eve sıkılırdım biraz , Eşimin ailesiyle ilk tanışmaya çaya gittiğim de hiç mutfağa girmedim, onlar servisi yaptı mesela ama bi yandan da içim içimi yedi acaba ne biçim kız hiç yardım etmiyo derler mi diye . Aynı şekilde nişanlımın abisinin evine gidecek olsam ne çok samimi bi şekilde mutfağa yardıma gelmek isterim ne de hiçbişey yapmadan oturabilirim. İlerde evinize çağırın ama , öyle aman aman hazırlıklar yapmanıza gerek yok. Kolay bi fırın yemeğı çorba salata falan, bi de tatlı alsanız yeter. ağırlamış olursunuz zaten. Gözünüzde büyütmeyin, ben çalışıyorum yetişemiyorum dersiniz en kötü ihtimalle

Ben yorumunu okuyana kadar illa ki okumuşsundur diye
düşünüyorum :)

Okudum okudum hak verdim : ))
Bizde de aynıdır aslında annemler senede iki kez yemeğe gelirler evime büyükler daha çok küçükleri alır, ağırlar, sevdikleri yemekleri yaparlar.

Şu an çalışmıyorum kayınvalide ve görümcem haftada bir çaya, yemeğe, kahveye zırtı pırt bendeler ben de dört gözle çalışmayı bekliyorum yalan yok :)))

Konuya dönersek ben elti yerinde olsam bozulmam ya sonuçta ağırlanma ağırlanmadır.

Hediyeler çok zarif bence sağlam bir kahveseverim bayıldım

Soruna gelince evet bozulurum

Tamamını okumadım konunun ama neden yemeğe misafir alamiyosun almıyorum değil alamıyorum demişsin ondan soruyorum

Hepi topu 2 tabak daha koyacaksın

Merak ettin nede eve misafir almıyorsun?
Hediyeler gayet iyi fena değil,tatlı,lokum vs. De olabilirdi...

Ya bu cok ucu açık bir konu.
Simdi nereye çeksen oraya gider.
Eltin iyi niyetliyse oo süper disarda sohbet muhabbet der,
Biraz dedikoducuysa suna bak bi eve alamadı,istemiyor evine sokmak der
Yani bakış açısına bağlı bir olay,
Ha gel gelelim iyi niyetli olup da bu duruma kötü bakan ve eksi puan verende olur illa ki,mesela ben :KK53:
Saka saka
Suan yeni tanisiyorsunuz,ilk izlenim olarak ikinizde pozitif etkilendiniz ama her ne olursa olsun daha tam manasiyla tanimiyorsunuz birbirinizi bu yüzden böyle riskli olaylara girmeyin iyice tanimadan.
Mesela biz eltimle birbirimizi çözdük bu yuzden bu durumu yasasak hic alinmayiz ama ilk evlendigimiz zamanlar olsaydı bi dusunurduk yani anlatabiliyor muyum,siz henüz o raddeye gelmediginiz icin isinizi saglama alın ve annenize kv ye ya da parayla bi yaprak sardirin bi borek actirin yanina kisir cay oh mis,
Yemek olsun dersende firinda cop sis pilav salata corba bi cesit meze,tatliyi gerekirse hazir al tamamdır.
Hediyelere laf yok ama: )
KAhve aşığı biri olarak hic boyle hediye almadim alsaydım cok ama cok sevinirdim.
Nerden aldiniz bu arada marka yani?
Bende esime hediye diye alıp bi guzel gomerim :KK45:
not:sayfalari okumadim.neden yrmege almiyorsunuz kimseyi? yani özel bir nedeni mi var?

Tamamını okumadım konunun ama neden yemeğe misafir alamiyosun almıyorum değil alamıyorum demişsin ondan soruyorum

Hepi topu 2 tabak daha koyacaksın

Çay, kahveye alıyorum diyor çalıştığı için akşam almıyormuş, aileler de anlayış gösteriyormuş uzun oturmalı, hazırlanmalı davet beklemiyorlarmış.

Olması gerekende odur zaten..
Verilen davete karşılık olarak almaktır.

Bide abla mesela çocuğum var benim onu nereye bırakıcam da kaç saat dışarda oturcam, evde sere serpe oturacağıma dışarda sandalye ya da koltuk tepesinde kaç saat oturulacak, yemek tatlı bir de çay sonra garsonlarin kalkın hadi bakışı başlıyor

Back
X