• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acemi elti

Ya kahve dediğim damla sakızlısından tut
Az kavrulmuşuna baya geniş kapsamlı bişey.
Yanında draje poşetide olacak..

Üzerine de hatırlı muhabetler falan filan bişiler yazıcam :)

Dışarıda yemeğe hepiniz bozuluyorsunuz maşallah
İyi ki sizinle elti olmuyorum :KK70:
aman canım kafalar uyuşsun gerisi boş. söylerseniz de sıkıntı yapmaz belki eşinizin kardeşine söyleyin isterseniz o söylesin geline :D

Hediyeler yerinde ama sanki tatlida beklenir baklava tarzi.

Ben disarda daveti olumlu bulurum bana gore deger vermedir ama herkes bunu boyle kabul etmiyor.Disarida agirlayin cok gecmeden evede caya cagirirsiniz.

Yemeği dışarda yiyip çaya eve geçebilirsiniz. Laf arasında da aç kalmayın diye bunu düşündüm yemek konusunda hiç iyi değilim falan dersin. Böyle olursa bozulmazdım. Hediyeler çok hoş bence

hediyeler çok tatlış ve ilginç kahve sevdiğim için ben olsam bayılırdım hediyelere. davet etme konusuna gelince de uygun bir dille söylense ben hiç bozulmazdım, nasıl söylenir onu bilemedim gerçi ama:) bence dışarda ağırlamakta herhangi bir sorun ya da ayıplanacak bir şey yok.

Keşke böyle bir eltim olsaydı..
5 ay önce nisan oldum ..
Ne çağıran ne hediye alan nede arayan oldu..
Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz .
Hoş dusunmussunuz .
Benim için de dışarı daveti daha iyi olurdu.
Hem yemekten sonra dolaşma sansiniz olur ..

ayy hakikaten çok acemisin.hemen niye kanka moduna giriyorsun dur hele. en az 2 hafta sonra görüşürsünüz

Ay sizde şimdi burda eltiyi gömsem
Ne yemeğe alıcam ya lalala lololo yapsam ayıp dil mi
kızı daha tanımadan dışlıyosun diye topa koyardınız :)
Yalan mı seboş.
Yakınlık gösteriyorum işte aileye yeni giren birine
açtım kucağımııı sevcem :d

Ama eve davet daha özen isteyen emek verilen birşey. Beklerdim ama küsmezdim bunun için. Ama ben de bir daha çağırmazdım herhalde

hediyeler güzel..
ama ben eve yemeğe davet etmiyorum kimseyi derseniz ben bozulurum:))
ha bozulup tavır almam kendi kendime bozulurum o ayrı:)
şimdi bu kardeş ya evlendikten sonra daha sık görüşürsünüz muhtemelen her seferinde dışarıda mı ağarlayacaksınız insanları ?

Ay sizde şimdi burda eltiyi gömsem
Ne yemeğe alıcam ya lalala lololo yapsam ayıp dil mi
kızı daha tanımadan dışlıyosun diye topa koyardınız :)
Yalan mı seboş.
Yakınlık gösteriyorum işte aileye yeni giren birine
açtım kucağımııı sevcem :d
ama dengeli olmak lazım senin dediğin de uç bir şey her hafta görüşmek de.2 hafta sonra olsun eve alsın bir şekilde.

bir de eltiye iyi demek için henüz erken gibime geliyor.üzülmeyin diye söyluyorum :)))))))))))))))

hediyeni çok beğendim bence ince düşünce eseri.

dışarda yemeğe çağrılan ben olsam ilginç bakmam, arkandan da konuşmam. sadece yukarıda bahsettiğin bahaneler burda beni rahatsız etti. tamam herkes dört başı mamur ev kadını olacak yemekli davetler verecek diye bi kaide yok ama ev ortamı dediğin samimiyet göstergesidir. elli çeşit yapıp milleti memnun etmek seni yorabilir ama evine davet ettiğin kişiye bir kek bile çıkarsan mutlu olabilir. dışarda günler, misafir ağırlamalar bizim geleneklerimize bana göre ters geliyor ve insanlar arasındaki ilişkileri azaltıyor gibime geliyor. bu tabi benim düşüncem.
çocuk mevzusunda da benim de oğlum var 20 aylık ben de çalışıyorum ve oğlum hafta sonları da yüzmeye gidiyor. her boş fırsatta oğlumla kaliteli zaman geçirdiğimizi düşünüorum. hatta ben bir de tiyatro ile uğraşıyorum işin dışında. buna rağmen dar vakit bile bulsam evimde misafir ağırlamaktan çok keyif alıyorum çünkü bu bir paylaşımdır. zaten seni seven adam senden saray sofrası beklemez. ben arkadaş çağırıyorum pizza söyleyip yiyoruz al sana hazırlık olmadan misafir ağırlamak. yanına çay ve kek yapsam yeter.
bilmem anlatabildim mi?

Ben olsam cok sevinirim.ev davetlerinde ev sahibini goremiyorum cunku hep servis yapiyor,mutfakta vs. Sevmem ev davetlerini.

İşte buu :)
Dil mi yaa mutfaktan çıkamıyor insan.
Topla kaldır.
Ama bütünlük olmaz diyor
Şimdi o seni eve davet edip hizmet edecek
sen hazır yere götüreceksin gibi algılanıyor.
Haklılık payı var ama yanlış anlaşılması hiç hoş değil yaa.

güzel bir yere dışarı davet edilsem daha çok sevinirdim, eve de çaya uğranabilir. bence hediye işi de gayet güzel hoş düşünülmüş.ben beğenirdim.

Yaaa elbette guzel oluyor ama ben de mahvoluyorum birini cagirinca. 1 yasinda oglum var durmuyor zaten ben yemek yaparken. İnsanlar cok doke saca yiyor,onlerine onluk baglicam yakinda :KK66: hem onden hem de onlar gidince temizlik cok yorucu. Ben de kimseye gitmek istemiyorum cunku ev sahibi surekli ugrasip didiniyor, yuzunu bile goremiyoruz. Birsuru dezavantaj yani ev davetinde
Ama bu is boyledir yani.herkes boyle usense kimse kimsenin evine gidemez ki:)haftasonu alin bence.madem sevdiniz kizi.birazcik katlanin yorgunluga.onlar sizi davet etmis hem.kibar bir bayansiniz incelik etmeniz lazim.disarda cok ozensiz olur bence.

İşte buu :)
Dil mi yaa mutfaktan çıkamıyor insan.
Topla kaldır.
Ama bütünlük olmaz diyor
Şimdi o seni eve davet edip hizmet edecek
sen hazır yere götüreceksin gibi algılanıyor.
Haklılık payı var ama yanlış anlaşılması hiç hoş değil yaa.

hah iki misafirsevmez birbirini ağırlar olmuş tam:KK70:

Selam kızlar.
Direk konuya girmem lazım. Şimdi ben henüz 1 aylık elti oldum.
Biraz acemilik çekiyorum.
Eşimin kardeşi yaklaşık bir ay önce nişanlandı. Kızla aile tanışmasına
giderken tanışmıştım. Nişan birde son bayram olmak üzere 3 defa
zaman geçirme şansım oldu. Bayram akşamı da beni bırakırlarken eve davet ettim kahve içtik bu kadar.
Kendisini gayet sevdim, iyi bir kız..
Duygularımızın karşılıklı olduğunu düşünüyorum :)
Hafta sonu davet edildik ev daveti olacak, yemek yani :)
Şimdi giderken el boş gidilmez diye kahve çeşitlerinden oluşan
bir hediye paketi ve zeytin kolonyası sipariş ettim yarın elimde olacak.

Soru: Hediyeler normal mi?
Az mı, yada saçma mı..

Son olarak da şimdi o bizi davet etti yemeğe benimde onları yemeğe
eve mi davet etmem gerekir? (onları dediğim eşimin kardeşi ve nişanlısı)
Dışarıda ayarlasam ayıp mı olur, yada yanlış anlar mı.
Ben yemeğe bugüne kadar misafir almadım bunu herkes bilir
ama bu kız bilmiyor sonuçta.
Direk ona yaa şimdi ben sizi eve davet ederdim ama yemeğe misafir
alamıyorum da diyemem, bu hepten ayıp olur.
Ay anlatabiliyor muyum emin değilim.
Kısaca siz benim eltim olsanız :d Dışarıda yemek davetime bozulur musunuz?

Kimseyi evde yemeğe davet etmiyorsanız, yani durum bana has değilse bozulmazdım. Ama sonra başkasını yemeğe davet ettiğinizi duysam bozulurdum.

Hediye olarak da kahve çeşidi ve kolonya yerine evde yapılmış veya dışarıdan alınmış güzel bir tatlı getirmenizi tercih ederdim. Siz tatlı getirirsiniz diye tatlı yapmama ihtimali de var.

Yazdım sebeplerimi bir yorumumda
Görmüşsündür :)
Altından kalkabileceğim birşey değil demek istemiyorum ama
yorgun argın, sadece hizmet etmek istemiyorum
böyle yazınca tembell olduğuma kanaat getirdim.

böyle düşünüyorsanız balık öneririm,güzel fırında bir balık, yanına bir salata bir çorba.
ben de yemeğe misafir ağırlamak konusunda tembelimdir, topla et derken ilgilenemem doğru dürüst.

Back
X