• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acemi kayinvalide

bilemiyorum ki canım benim.şaşırdım kaldım o kadar da hassasiyet gösteriyoruz ailecek ama asamadigimiz bir mesafe var en başından. saygısızlık asla yok .çok tok gözlü b

neden yok saysın. bunu anlayamıyorum işte. Neden yapar bir gelin bunu.
Tamamen onyargi ,doldurmuslardir ,duyduklari vs kayinvalide
ciss uzak durulacak ,uzakta ohh birde gormeyelim ,
Cok iyiliginiz dokunsa bile degismez o yuzden kendinizi uzmeyin ,
Benim anneminde gelini var ,gozunun ustunde kasin var demez ,hasta oldu aylarca bakti ,donup aramaz bile isi dusmedikce ,insanoglu cig sut emmis

Ben de hiç aramam. Ama telefonda konuşmayı sevmiyorum.:KK23: Onlar da beni aramadılar zaten.
Bekarken ev telefonu çalar çalar annem tuvaletteyse bile açmazdım:olamaz:. Annem aceleyle çıkar Bir ton laf sayar telefona bakardı.
Şimdi eşim arayınca Elvan'a veriyorum der hemen kulağıma tutar telefonu. Mecbur konuşuyorum. Zamanla alışıyorsun ama . Eskiden nasılsınız ? der tıkanırdım. Şimdi bir kaç şey buluyorum konuşmak için. 9 yıllık evliyim bu arada

Kvalidesine asik bir gelin olarak yazayim; onun beni aradigi kadar ben onu arayamiyorum. Gerci simdi cocuklar beni cok mesgul ediyor ama cocuk olmadan once de o kadar hizli geciyordu ki gunler bir turlu zaman bulamiyordum :27: tee kac senelik gelinim hala kvalidem beni iki gunde bir arar napiyorsun diye bebisim, valla helal olsun ben olsam en azindan sitem falan ederim en olmadi atar yaparim diyorum ama o yapmiyor :) yani o sizi aramasa bile siz onu arayin, boylece birbirinize isinirsiniz da :)

Tamamen onyargi ,doldurmuslardir ,duyduklari vs kayinvalide
ciss uzak durulacak ,uzakta ohh birde gormeyelim ,
Cok iyiliginiz dokunsa bile degismez o yuzden kendinizi uzmeyin ,
Benim anneminde gelini var ,gozunun ustunde kasin var demez ,hasta oldu aylarca bakti ,donup aramaz bile isi dusmedikce ,insanoglu cig sut emmis
bu da çok üzücü birşey anneniz için .bilemiyorum inşallah böyle şeyler yaşamayız. ben zaten 12 saat uzaklikta bir şehirdeyim onlara yani k.valdelik yapacak bir durumumda yok ama belki de zamana ihtiyacı vardir

Kvalidesine asik bir gelin olarak yazayim; onun beni aradigi kadar ben onu arayamiyorum. Gerci simdi cocuklar beni cok mesgul ediyor ama cocuk olmadan once de o kadar hizli geciyordu ki gunler bir turlu zaman bulamiyordum :KK53: tee kac senelik gelinim hala kvalidem beni iki gunde bir arar napiyorsun diye bebisim, valla helal olsun ben olsam en azindan sitem falan ederim en olmadi atar yaparim diyorum ama o yapmiyor :) yani o sizi aramasa bile siz onu arayin, boylece birbirinize isinirsiniz da :)
canim ilk önceleri o aramasa da arıyordum. zaman içinde o aramayinca rahatsız mı ediyorum acaba diye çekindim. sonra birkaç aramamda tlf na cevap vermeyince aramaz oldum bende.yani çok masum bir alisamama durumu gibi gelmiyor biraz.günahını almiyayim ama sanki biraz uzak durmak gibi algılıyorum ben bunu

Sakin ustelemeyin ve bu durumundan asla oglunuza sikayette bulunmayin

Kiz cekingendir utaniyodur daha yeni diyosunuz sonucta

Ben de utanirdim yanlis bisey yapmaktan yanlis bisey demekten

Kaynana bunu boyle anlamadi tabi ya da anlamak istemedi dirdirdir beni ogluna sikayet edip durdu

Sonuc bosaniyorum

Siz gelininizle samimi olmak istediginiz icin konusursunuz oglunuzla oglunuz da eve gider efelik taslar

Oglunuzun mutlulugu icin susun onemli olan da bu degil mi zaten

Gelininize zaman taniyin ve ona butun samimiyetinizle yaklasin

Zaten mayasinda insanlik varsa yaptiginiz iyilikleri hos muameleyi gorur ve size dogru adim atmaya baslar

Mayasinda insanlik yoksa da siz kendinizi de paralasaniz yaranamazsiniz

Size alismasina sizi sevmesine firsat verin

canim ilk önceleri o aramasa da arıyordum. zaman içinde o aramayinca rahatsız mı ediyorum acaba diye çekindim. sonra birkaç aramamda tlf na cevap vermeyince aramaz oldum bende.yani çok masum bir alisamama durumu gibi gelmiyor biraz.günahını almiyayim ama sanki biraz uzak durmak gibi algılıyorum ben bunu
bir de hiç tatsızlık yaşamadık tüm tanismamiz süresince bunu kendiside ifade etti birçok kez.siz hep sıcak yaklastiniz hep çok verici oldunuz dedi.ama bunlara rağmen beklediğimiz sıcaklığı hiç bulamadık maalesef

Sakin ustelemeyin ve bu durumundan asla oglunuza sikayette bulunmayin

Kiz cekingendir utaniyodur daha yeni diyosunuz sonucta

Ben de utanirdim yanlis bisey yapmaktan yanlis bisey demekten

Kaynana bunu boyle anlamadi tabi ya da anlamak istemedi dirdirdir beni ogluna sikayet edip durdu

Sonuc bosaniyorum

Siz gelininizle samimi olmak istediginiz icin konusursunuz oglunuzla oglunuz da eve gider efelik taslar

Oglunuzun mutlulugu icin susun onemli olan da bu degil mi zaten

Gelininize zaman taniyin ve ona butun samimiyetinizle yaklasin

Zaten mayasinda insanlik varsa yaptiginiz iyilikleri hos muameleyi gorur ve size dogru adim atmaya baslar

Mayasinda insanlik yoksa da siz kendinizi de paralasaniz yaranamazsiniz

Size alismasina sizi sevmesine firsat verin

Yapı meselesi sanırım. D.gününde aramamak neyse de bayramlarda aranır.
Bilmiyordur aileden de görmemiştir belki!
Korkuyordur kv.den uzak dur demişlerdir. Alıştırma fazla yüz verme diyerek doldurulmuşta olabilir.
Oğlunuz öğretecek. Oğlunuz aradıkça görecek eşi.
Çekiniyordur. Alışır diye düşünüyorum zamanla.

Bende evlenince öğreneceğim :)
Mesafe iyidir. Nişanlıyım bende aramadım henüz kv.yi
Henüz özel bir gün denk gelmedi. Özel günde ararım.

Kızınız olmadığı için beklentiye girmişsiniz üzüldüm. Anne kız ilişkisi için sürekli görüşüyor olmanız lazım ki uzaktalar.
Oğlunuzun ilgisi size nasılsa gelinde öyle davranacaktır zamanla. Oğlunuz az arıyorsa gelinde az arar. Çark böyle dönüyor sanırım gördüğüm kadarıyla.

Çok dert etmeyin. Düzelir. Mutlu olsunlar.

çok üzüldüm sizin için .tabii ki oğluma hiç bahsetmedim bu durumlardan.kendisinin içinden gelmesini bekliyoruz

Ne kadar süredir tanıyorsunuz.
Yeni evlenmişler fakat öncesi. Ne kadar nişanlı kaldılar.
Uzak şehirlerde olunca tanımanız zor olur.

Çekiniyordur şikayet etmeyin.
Bende güleryüzlüyüm aynı şehirdeyiz ama çekiniyorum.

Uzak durmak istiyor ağırdan satıyor.
Çok önemli bir şey olmayınca sizde aramayın.
Ya da çok sık aramayın.

Bilemedim. Acemi gelinim bende :)
Yinede bu işler karakter yapı meselesi.
Gönlü hoş tutmak lazım.

Kendi acimdan söyleyim:
Bende mustakbel kayinvalidemi cok nadir ararim.
Bazen Whatsapp'den mesaj atarim.

Ama aslinda hic bir sorun yok...yani tatli kadin. Nedense ama kanim isinamadi (ve asla kv'lere önyargim yokdur, hatda nişanlimla beraber her alişverişe cikmamda degişik hediyeler alirim kv'ye. Ne bilim kendi kizi yok ogullarida bilmez diye bir bayanin ne begenicegini).

Ama dedigim gibi...kanim isinmadi. Oysaki kadin elinden gelen herşeyi yapiyor

Benim de kV ile hiç sorunum yok çok da severim ama aramam pek.. o da biliyor huyumu.. böyle güzel gidiyor hersey.. Eşim haftada 1-2 arar.. ayda 1 gideriz..

iki ay önce oğlumu evlendirdik.ne tanışma ne nişan nede evlenme aşamasında ne gelinimizle ne ailesiyle hiç sorun yaşamadık. başka bir ilde yaşıyorlar oğlumla. ben hep sıcak yaklasmama rağmen gelinimden aynı sıcaklığı hiç göremedim. saygısızlığı asla yok ama ne arama ne hatır sorma hiç yok.üzülüyorum bu duruma.siz ne dersiniz acemi k.vadeye.

Ben de kayınvalidemi ayda bir ararım o da kendimi zorlayarak. Kv ise sürekli benle konuşmak istiyor biliyorum. Başlarda aradı birkaç kere, oğluna çıtlattı, sonra o da bıraktı peşimi. Çalışıyorum, kafamda trilyon tane sorun sıkıntı, çok afedersiniz ama 60 yaşındaki kadınla sürekli ne paylaşabilirim? Hem ben damdan düşer gibi bir kadının sırf oğluyla evlendiğim için hayatımın ortasına gelip 'anne' sıfatı alarak kurulmasını anlamıyorum. Herkesin annesi bir tanedir. Başka bir kadına anne demek bana zul geliyor. Bir türlü sıcak kanlı, iyi gelini oynayamıyorum maalesef. Mesafeliyim çünkü insanların özel alanlara benim kadar saygı göstermeyecekleri şüphesi taşıyorum. Misal aynı şehirde yaşadığı eşimin abisi ve eşi ile her akşam birlikte yiyip içiyor kayınvalidem ve eşi. Yani sınırları yok. Bu beni mutsuz eder. Türk adetleri biraz ağır gerçekten. Siz de üzülmeyin. Önemli olan oğlunuzun mutluluğu değil mi? Gelininizle her gün kpnuşsanız ne olacak? Benim oğlum olacak. Eşimle şakalaşıyoruz kaynana olunca seni de göreceğiz diyor. Düşünüyorum ve tek dileğim oğlumun mutluluğu, suratsız bir kadınla evlense bile onlar anlaşıyorsa sorun yok. Herkes yerinde sağolsun. Siz de oğlunuzu büyütmüş, evlendirmiş, misyonunuzu yerine getirmişsiniz. Bırakın hayatını yaşasın gençler:) siz de özgürlüğünüzün keyfini çıkarın.

çok üzüldüm sizin için .tabii ki oğluma hiç bahsetmedim bu durumlardan.kendisinin içinden gelmesini bekliyoruz
Uzulmenize gerek yok ablacim ben kaynanamla 3 sokak otede yasiyorum bende aramam sormam mesela o arar beni bisey yapinca yemeye gelin falan der saygisizlik asla yapmam cokta severim kendisini ama aramam hic nedenini bilmiyorum

Benim ilk yillarda kv uzakta iken daha iyidi.arada ben ariyordum .bazen o ariyordu.aramayi pek sevmez .3 yil sonrq yakinima tasindilar.simdi gelinsin gidilsin misafiri olsun orada olalim.zirt pirt ...iyi biri ama bir yere kadar...simdi hamileyim bir cizgi cizdim ohhh ne rahat.bu sekil devam ettircem.

Ne kadar süredir tanıyorsunuz.
Yeni evlenmişler fakat öncesi. Ne kadar nişanlı kaldılar.
Uzak şehirlerde olunca tanımanız zor olur.

Çekiniyordur şikayet etmeyin.
Bende güleryüzlüyüm aynı şehirdeyiz ama çekiniyorum.
tanışma nisan evlilik hepsi yaklaşık ikibucuk yıl içinde oldu.küçük oğlumda onun yaşadığı şehirde okuduğu için orada da evimiz var.her gittiğimizde geldiğimizi bilmesine rağmen hiç aramazdi , ben arardım hep kendisini görüsmek için mecbur kalirsada vatsaptan yazardı bana.

Ben bu mesafe olayını pek anlamıyorum. Çok duyuyorum aramızda hiç bir sorun yok ama kayınvalideyi aramıyorum, evine ayda yılda bir gidiyorum diyenleri.

Bizim de bir sorunumuz yok çok şükür severim kayınvalidemi ve sevdiğimi, düşündüğümü de belli ederim. Bir telefon açmak zor değil. Hal hatır sorup, gönül almak mesafeyi bozmaz ki. Mesafe koyacağım derken aradaki ilişkiyi koparıyor bence bu durumlar.

Back
X