• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acemi kayinvalide

Ya arkadaşlar yapmayın Allah aşkına gayet kibar müdahaleci olmayan bir kv. Gelini iyi gösterme çabasını bırakalım.
Kadın zaten uzakta kaynanalık yapacak hali yok.Ben bayramda seyranda yeri geliyor yedi kat el dediğimizi arıyorum yani çok mu zor 2 dk ayırıp iyi bayramlar demek?
Telefonla konuşmayı sevmiyordur diyenler olmuş bu kadar komik bahane duymadım 15 günde bir 1- 2 dk konuşsa incileri dökülmez yani.
Sonra bu kadın kırılsa üzülse suratı düşse adı kötü kv ye çıkar eminim ki.
Kv evime gelsin temizlik yapsın demiyor ki kadıncağız ayda 1 arasın istiyor sadece gayet insani bir istek.
Besbelli birileri doldurmuş önyargılı işte.Hayır bir de kv aramış telefona geri dönüş yapmaya da tenezzül etmemiş.
İnsan yabancı numara bile arasa dönüş yapıyor yani yaptığı ayıp bence.
Konu sahibi kv ben size hak verdim ama yapacak bir şey yok şimdi oğlunuza söyleseniz bu kez o üzülecek arada kalacak.
Bence hiç beklentiye girmeyin derim o aramadığı sürece siz de aramayın hatta bence ailesini de aramayın.
Bir kv oğluna gelininden dolayı dert yandığı zaman oğlu annesi ile karısı arasında kalmıyor direk annesinden yana oluyor.Burda olan zavallı geline oluyor.Gençleri biraz rahat bırakmak lazım.Ben ilk evlendigim aylarda hafta da 2 defa arıyodum hem kaynanamla hem kayınbabamla ayrı ayrı konuşuyodum.Her aradığımda moralimi bozup laf söylüyorlardı stresten hastalaniyodum, çok ağladım. Artık aylardır 8 ay olmuştur hiçbir şekilde hiçbir gün aramıyorum,bayramda zaten oturmaya gidiyoruz,ayda bir de evlerine gidiyoz bu kadar.Arayan gelinde yaranamıyor laf yiyor gerek yok bence aramaya.

benim kv ile aramda pek sorun yok, hatta eşim mutlu olsun diye kızıma kv nin ismini koydum ki eşim teklif bile etmemişti.
gel gelelim kv me saygıda kusur etmemekle beraber sesini duymaya da çok meraklı olduğum söylenemez. eşimin annesi olduğu için bende bir değeri var elbette ama o kadar.
annemi her gün ararım, onu 10 günde bir. Kv ler şunu anlamalı bence, gelin kendi annesini sever, damat kendi annesini. kimse kimsenin annesini benimsemek zorunda değil. arada saygı olsun yeter. bırakın o kendi annesine yakın olsun oğlunuz da size. mesafeli olmak her zaman iyidir.

Kayınvalidemi özel günler ve hastalık hariç hiç aramadım, aramam da.
Aynı şehirde yaşıyoruz, ortalama haftada bir görüşüyoruz.
Şimdi ne diye sohbet etmeye arayayım ki, ayrıca o benim kayınvalidem, arkadaşım değil.
Haddimi ve sınırımı bilirim, bu sebeple sevecen ama mesafeli bir ilişkim vardır.
Haftada bir çok sık değil mi. Her hafta her hafta çekimez ya

Allah nasip ederse evlenmeme az bir sure var. Kayinvalidemi severim sakin bir tip. Ancak ben de arayamayanlardanim. Telefonla konusmaktan nefret ederim. Dediginiz gibi yanyanayken cok iyiyizdir o ayri konu. Ancak zor ısınıp, benimseyenlerdenim. Neticede ben esim olacak insani taniyip, sevdim hop aileler devreye girdi. Sevmek zorundasin yani, istersen sevme.
Ikincisi ben de o aileye giriyorum haliyle cekiniyorum, korkularim var. Kaliplasmis kayinvalide, gorumce hikayeleri var. Ilk adimi karsidan bekliyorum. Bu evrede ben kucugum aramak bana duser diyemiyorum maalesef.
Benim annem damadini haftada 1 ariyo, gulerek konusuyo gonlunu yapiyo sicaklik gosteriyo. Ancak kayinvalidem beni aramiyo. Gecen yeni yilini kutlamak icin aradim evet cok guzel konusuyo ama katiyen kizim nasilsin hazirliklarin ne alemde vs yok. Gorumcem de ayni sekilde...

Ee nabza gore serbet ben de mesafeli oluyorum cunku benimseyemiyorum...

Ama sizin gelin ayip ediyo hastalik vb durumlar, ozel gunler atlanmaz bu biraz alinan terbiyeyle alakali.

Konu sahibi kv. Bende bir gelinim ve benimde oğlum var ilerde bende kv olcam.Sizden ricam oğlunuzu hergün arayın konuşun oğlunuzda sizi arasın.Ama gelininizi rahat bırakın. Aramak içinden geliyorsa zaten arar, aramak içinden gelmiyorsa siz bin senede bekleseniz aramaz. Siz kendinizi iyi görüyor olabilirsiniz ama gelininizi kırmış gücendirmiş olabilirsiniz.Belki bunun farkında bile değilsinizdir.Biraz kendinizi geri çekin. Ben kaynanama kayınbabama annecim babacım diyodum saygıda kusur etmiyodum, etraflarında dönüyordum ,hafta da 2 kez arayıp ikisiyle de ayrı ayrı sohbet edip hal hatır soruyordum sağlığınıza dikkat edin diyodum. Ama onlar her aradığımda bana laf söylüyorlardı beni ağlatıp üzüyorlardı.15 günde bir evlerine oturmaya gidiyorduk o zamanda laf söylüyordu kayınbabam.Artık üzüntüden hastalanmaya kalbim sıkışmaya başladı,eşim de bir kez savunmadı beni haklı olsamda.Kendi kendimi savunmayı öğrendim. Patlama durumuna geldim aileler 2 kez karşı karşıya geldi evimde huzurum kalmadı, eşimin ailesi yüzünden kaç kez eşimle boşanma aşamasına geldik kavgalar ettik yine de sabrettik.Artık daha temkinliyim asla ama asla eşimin ailesini aramıyorum.Eşime de laf yemek için mi arıcam diyorum haklısın diyor genelde.15 günde bir gidiyorduk,artık 1 ayda bir kez ya da 1 buçuk ayda bir kez gidiyoz eşimin ailesine,bunu hakettiler.Artık vefat etseler umrumda değil mezar başında dua bile okumam onlara,mezara da eşimle aram bozulmasın diye formaliteden gider gelirim o kadar, bana çok çektirdiler her konuda. Arayan gelinde değer görmüyor. EN İYİSİ MESAFE.RAHAT BIRAKIN GELINI!!!Oğlunuzu da gelininize karşı doldurmayın huzurları bozulmasın benim gibi.

Merhaba, ben de yeni gelinin :) henüz bir ay olmadı evleneli. Kayınvalidem çok görmüş geçirmiş çok asil kadındır. Çok seviyorum kendisini hele ki bu kadar mükemmel bir erkek evlat yetiştirdiği için minnettarım kendisine.
Bir kez olsun saygısızlık etmedim, keza o da aynı şekilde hep saygılı davranmıştır.
Ancak kayınvalidem ve ailesi nasıl denir bilmiyorum ama böyle asilzadedirler. Asla kötü niyetle söylemiyor anlıyorum ama her şeyin en iyisi olacak en pahalısı alınacak en lüksü olacak... Hep böyle görmüş ya da böyle yetişmiş. Çekiniyorum kendisinden. Hep bir resmiyet var onun tarafından. Git gide daha sık aramaya başladık birbirimizi, mesela eşim de konuşurken bazen telefonu alıp elinden konuşuyorum. Ancak dediğim gibi çekiniyorum.
Biraz zaman tanıyın gelininize. Bu durum sizin için ne kadar yeniyse onun için de o kadar yeni. Üstelik üzülerek söylüyorum ama toplumda yerleşmiş olan bir gelin kaynana olgusu var. Birlikte bunu aşıp anne kız olun gelininizle.
İnşallah annemle biz de öyle oluruz.

Bazı insanlar yapısal olarak mesafelidir. Fıtrat ları öyledir. Sadece size karşı değil genel anlamda böyleyse sorun yok bence. Sizin istemenizle oluşacak sahte bir ilgidense, gerçek bir mesafe daha iyidir.

Valla ben de ilerisi için parlak bulamadım durumu. Bu tarz şeyler kendiliginden olur, zorla sicaklik olmaz ki. Bu "ille de sicak olsun, cunku oglumun karisi" tavrini anlayamiyorum. Siz oglunuzla iliskinize devam edin de o kadincagizi rahat birakin lütfen. Hem daha 2 aylik evlilermis, beklentileriniz huzursuz edici.
Bu kadar israrla gelininizin isinacagi varsa da iteceksiniz. İstenmedigini de anlamali bir insan daha fazla huzursuz etmeden kimseyi. Mesafeli olmak kotu bir sey degildir, su toplumda bir anlasilamadi gitti.

Haklısınız. Ben de bu ısrarı anlamıyorum. Hatta tüylerim diken diken oluyor. 'Gelinim saygılı, tok gözlü, yan yanayken sıcak ancak beni aramıyor' eee? Yani? Arkadaşı mısınız yahu? Yan yana olduğunuz anların keyfini çıkarın, oğlunuzun mutluluğuna mutlu olun, tonton bir babaanne olun güzel yemekler yapın, duracağınız yeri bilin. ama nedir bu kadını kendi akranınız görüp ya da zoraki bir hürmet bekleyip gelinim beni arasın da arasın demek. böyle düşünen insanlar beni çok korkutuyor. saplantılı gibi kafalarında aynı düşünce dönüyor. 50 sinden sonra halk eğitime, derneklere, vakıflara üye olan, gezilere katılan, arkadaş çevresini genişleten, el işleriyle ilgilenen, o beni arasın bu beni arasın demeden hayatını yaşayan, özgürlüğünün tadını çıkaran kadınlara imreniyorum. Ne yazık ki ülkemizde çok az.

Son düzenleme:
canim ilk önceleri o aramasa da arıyordum. zaman içinde o aramayinca rahatsız mı ediyorum acaba diye çekindim. sonra birkaç aramamda tlf na cevap vermeyince aramaz oldum bende.yani çok masum bir alisamama durumu gibi gelmiyor biraz.günahını almiyayim ama sanki biraz uzak durmak gibi algılıyorum ben bunu

Eger telefonuna donmuyorsa bunun adi en hafifinden terbiyesizliktir ablacigim o yuzden hic uzerine dusme. Bak buradaki gelinlere cogu senin gibi birine bile atarlanacak kadar kvalide dusmani, muhtemelen gelinin de bu trendin kurbani olmustur. Zamana birakmani oneririm, ben yerinde olsam onun beni arayacagi gune kadar onu aramaz ama oglumla her allahin gunu gayet keyifli sohbetler yapar gelin nasil diye bile sormazdim.

yok tek çocuk değil ablacim.bir tane daha oğlum var üniversite öğrencisi oda aynı şehirde. onu bile uyarıyorum yeni evliler sakın davet edinceye kadar gitme diye.o kadar hassas davranıyorum ama yine de biraz sıcaklık bekliyorum gelinimden
Siz onu arıyormusunuz peki, yoksa hep ondan mı beklıyorsunuz

Konunun en başını okuduğumda biran benim kayınvalidem yazdı herhalde dedim :KK53:
2 ay oldu biz de evleneli, aramızda bir soğukluk yok ama sıcaklık da yok. Öyle olunca aramak da gelmiyor içimden. Zaten arayıp konuştuğumuzda da 2 dk yı geçmeyen anlamsız bir muhabbet oluyor.
İlk defa geçen hafta geldi evimize, 1 gece kaldı görümcesine gitti kalmaya, kendi bilir dedim ben de.
Isınamıyorum kadına, bana kötü bişey yaptığı için değil aslında sanırım ondan bir iyilik görmediğim için. 5.5 ay nişanlı kaldık, hiçbirşeyimize ne maddi ne manevi karışmadılar, ben de buna şükür dedim, fazlasını beklemedim.
Annemle her gün konuşuyoruz, onun niyetini biliyorum, karışmayacağını biliyorum. Ama kayınvalideyi tanımıyorum ki arayıp da onunla konuşayım.
Bence de mesafe iyidir, dertlenilecek bişey yok. Heee illa arasın, konuşalım içiçe olalım diyorsanız ya siz arayacaksınız sürekli ya da kötülük yapmıyorum ben düşüncesinden çıkıp iyilik yapmaya başlayacaksınız. O zaman minnet duyar da arar belki.

Daha 2 ay olmus yahu
Bı omur bırlıktesınız

bende k.validemle çok muhabbet edebilen bir tip değilim konuşmalarımız aynı aşağıdaki gibi oluyor.

-anne nasılsın

-iyiyim kızım sen nasılsın

-hep işte aynı ne olsun anne iş güç çocuk

-bende aynı be ya nolsun

-bende öyle vallahi

-aynı aynı

muhabbet bu kısır döngüde devam edince ne diyeyim bilmiyorum :KK70:

Amaan boşverin. Ben de bu siteden biliyorum ki, bu zamanın gelinlerinin birçoğu daha kafadan nefret dolu erkek ailesine. Hiç bir zararını görmediğini söylediği halde arkasından hakaret edeni mi dersin, her lafında daha da nefret dolan mı dersin... adı kayınvalide, görümce vs diye gözünün üstünde kaşı var diye burada ne eften püften konular açılıyor hergün. Neyse. Sizin gelinin kimbilir kafasından ne geçiyor ki bırakın aramayı, telefonunuza bile çıkmıyormuş. Belki o da yeni nesil kin dolu gelinlerdendir. Bilemeyiz. Yerinizde olsam elalemin kızı hiç umrumda olmazdı. Oğlumu arar sorardım, yeter, bitti. Herkese kendi gösterdiği kadar ilgi.

iki ay önce oğlumu evlendirdik.ne tanışma ne nişan nede evlenme aşamasında ne gelinimizle ne ailesiyle hiç sorun yaşamadık. başka bir ilde yaşıyorlar oğlumla. ben hep sıcak yaklasmama rağmen gelinimden aynı sıcaklığı hiç göremedim. saygısızlığı asla yok ama ne arama ne hatır sorma hiç yok.üzülüyorum bu duruma.siz ne dersiniz acemi k.vadeye.
sizi arayıp sormuyorsa siz de gelınınızı arayıp sormayın
belli ki mesafeli olmak istiyor.
kardesımın eşi de annemı babamı aramaz sormaz
annem de asla aramaz zorunlu bırsey olmadıgı zamanlar dısında

ben de kvalıdemı aramıyorum.
çünkü sevmiyorum kendisini.

ay arayıp sormasın ne var bunda. saygısızlık etmiyomş daha ne bekliyosunuz ki? arasa ne aramasa ne? oğlunuz arasın kafi.

canim ilk önceleri o aramasa da arıyordum. zaman içinde o aramayinca rahatsız mı ediyorum acaba diye çekindim. sonra birkaç aramamda tlf na cevap vermeyince aramaz oldum bende.yani çok masum bir alisamama durumu gibi gelmiyor biraz.günahını almiyayim ama sanki biraz uzak durmak gibi algılıyorum ben bunu
gelininiz aramıyorsa siz aramayın
bu durum itici olur bence
belli ki sıkı fıkılığı sevmıyor

Şu siteye (bdv'ye) açılan konulardan en az %80'i yüksek beklentiler yüzünden. Karsilanamayan o yüksek beklentiler. Kimseden bir şey beklemeyin, hele ki 3 gündür hayatınızda olan birinden. Beklentiniz yoksa yapmayınca üzülmez, yaparsa sevinirsiniz. Ben insanlardan beklentilerimi o kadar düşürdüm ki iyi bir şey yaptıklarında şoka giriyorum, kötülük görürsem hiç şaşırmıyorum, "insan işte" deyip geçiyorum.

Back
X