• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acemi kayinvalide

yok tek çocuk değil ablacim.bir tane daha oğlum var üniversite öğrencisi oda aynı şehirde. onu bile uyarıyorum yeni evliler sakın davet edinceye kadar gitme diye.o kadar hassas davranıyorum ama yine de biraz sıcaklık bekliyorum gelinimden

Beklemeyin sıcaklık

Oğlunuz ile gelin sıcak olsun sizinle de oğlunuz

Kv ile ne konuşulur ki telefonda yanlış anlamayın ben annemle bile konuşmuyorum sık

Başka şehirde hani insan yüz yüze görüşür alışır birbirine ama böyle çok resmi bir nasılsın muhabbeti olur

Bu şahsen beni gerer ben 40 ına yaklaştım yeni gelini daha da gerer

Burada hep yazdım sizin çocuğunuz kim ise sizi arama sorma onun görevi

Geline iki ay öncesine kadar tamamen yabancı olan belki geçen sene yolda görse tanımayacağı birine sıcaklık göstermek arayıp sormak zorunluluğu getirmek doğru değil ki

iki ay önce oğlumu evlendirdik.ne tanışma ne nişan nede evlenme aşamasında ne gelinimizle ne ailesiyle hiç sorun yaşamadık. başka bir ilde yaşıyorlar oğlumla. ben hep sıcak yaklasmama rağmen gelinimden aynı sıcaklığı hiç göremedim. saygısızlığı asla yok ama ne arama ne hatır sorma hiç yok.üzülüyorum bu duruma.siz ne dersiniz acemi k.vadeye.
zamana bırakıp onun da açılmasını alışmasını bekleyin. o da utanıyodur belki. zamanla rahatlayacaktır.

iki ay önce oğlumu evlendirdik.ne tanışma ne nişan nede evlenme aşamasında ne gelinimizle ne ailesiyle hiç sorun yaşamadık. başka bir ilde yaşıyorlar oğlumla. ben hep sıcak yaklasmama rağmen gelinimden aynı sıcaklığı hiç göremedim. saygısızlığı asla yok ama ne arama ne hatır sorma hiç yok.üzülüyorum bu duruma.siz ne dersiniz acemi k.vadeye.
teyze üzülme en guzeli boyle olması mesafe ınan daha ıyı. ararsa arasın aramazsa aramasın ona bel bağlama sen oğlun mutlu mu ona bak

bırakın aramasın onlar mutlu olsunlar da gerisi çokta önemli değil. ben de aramazdım çünkü utanırdım belki gelininiz de utanıyordur? herkesin dediği gibi mesafe candır :)

Ben 3 yıllık gelinim öyle kv'yi aramış insan değilim.
Boşver hiç takılma, bence en güzeli mesafeli olmak.
Yani en azından benim bulunduğum durum için en uygun olan mesafeli olmak

6 aylık önce kızımda evlendi,oda öyle zırp pırt aramaz,arada belli bir mesafenin olması gerekiyor..
Saygı duyması daha önemli bu durumda..

kadının üstüne gidilmeye başlanmış bile.

kusura bakmayın arkadaşlar,telefonlara dönmek,en azından görgü kuralıdır.kadın diyor ki,arıyorum açmıyor.e duymadı,müsait değildi.sonra,hayırdır beni aramışsın demek çok mu zor?yani bunu arkadaşımıza,hiç tanımadığımız insanlara yapıyoruz.belki kadın zor durumda,birşeye ihtiyacı var.

ne kadar önyargılı bir toplumuz.bütün kayınvalideler kötü değildir,tıpkı,bütün gelinlerin mağdur olmadığı gibi.

B beletay ,daha önce,yazdığım gibi.çok fazla beklentiye girmeyin.üzülürsünüz.biraz zamana bırakın ve siz çizginizi bozmayın.zamanla,ısınıcaktır.ha bütün iyi niyetinizi gördüğü halde,aynı davranmaya devam ederse,o zaman çekeceksiniz kendinizi.oğlunuzun mutluluğu için,üç maymunu oynayın.

zoraki olacak bişey değil,
samimiyet hayal etmişsiniz ama olmamış,
zorlamalar olduğu an , şuan ki saygı da kalmaz daha da kötü olur herşey,
kendimden biliyorum................

Burdaki çoğu arkadaşımın yorumuna katılıyorum (fazla muhabbet tez ayrılık getirir) ben kv ile artık o kadar yüzgöz olduk ki görüşmüyoruz evime geliyo bebek sevmeye yokmuş gibi davranıyorum. İhtiyaçları olduğunda yanlarında olun sizin arkalarında olduğunuzu bilsinler güvenebileceklerini bilsinler sonrası zaten boş. Oturup konşu kızını çekiştirmesenizde olur.

siz sıcaklık gösterdiniz mi peki? saygısızlık yapmıyorsa mesafe iyidir. ben de şahsen hep mesafemi korurum.

Haklısınız. Ben de bu ısrarı anlamıyorum. Hatta tüylerim diken diken oluyor. 'Gelinim saygılı, tok gözlü, yan yanayken sıcak ancak beni aramıyor' eee? Yani? Arkadaşı mısınız yahu? Yan yana olduğunuz anların keyfini çıkarın, oğlunuzun mutluluğuna mutlu olun, tonton bir babaanne olun güzel yemekler yapın, duracağınız yeri bilin. ama nedir bu kadını kendi akranınız görüp ya da zoraki bir hürmet bekleyip gelinim beni arasın da arasın demek. böyle düşünen insanlar beni çok korkutuyor. saplantılı gibi kafalarında aynı düşünce dönüyor. 50 sinden sonra halk eğitime, derneklere, vakıflara üye olan, gezilere katılan, arkadaş çevresini genişleten, el işleriyle ilgilenen, o beni arasın bu beni arasın demeden hayatını yaşayan, özgürlüğünün tadını çıkaran kadınlara imreniyorum. Ne yazık ki ülkemizde çok az.

Takiyorlar kafayi geline, neden aramadi, niye boyle uzak vs vs kuruyorlar da kuruyolarlar. Insani evlilikten sogutuyorlar. Halbuki oglu artik baska bir aile kurdu, o kiz onun kendi ailesine eklenmedi soyadini aldi diye, hatta ve hatta annesi de olmuyor kadinin, illa bir samimiyet gostermek zounda degil yani. Insan iliskilerinde aslolan saygidir, sevgi sonradan gelir, ki gerekli de degildir. Ama bunu anlayabilecek, dediginiz gibi sosyal hayatina devam edebilecek kayinvalideler bir elin parmaklarıni gecmez. Gelinle ugrasmak hobileri oluyor , her ufak hareketinden anlam çıkarmak falan, yazik. :)

Bir kv oğluna gelininden dolayı dert yandığı zaman oğlu annesi ile karısı arasında kalmıyor direk annesinden yana oluyor.Burda olan zavallı geline oluyor.Gençleri biraz rahat bırakmak lazım.Ben ilk evlendigim aylarda hafta da 2 defa arıyodum hem kaynanamla hem kayınbabamla ayrı ayrı konuşuyodum.Her aradığımda moralimi bozup laf söylüyorlardı stresten hastalaniyodum, çok ağladım. Artık aylardır 8 ay olmuştur hiçbir şekilde hiçbir gün aramıyorum,bayramda zaten oturmaya gidiyoruz,ayda bir de evlerine gidiyoz bu kadar.Arayan gelinde yaranamıyor laf yiyor gerek yok bence aramaya.
Işte sorun da burada zaten.Her kv modeli aynı değil her gelin de sizin gibi değil ki.
Kendi durumunuzla kiyaslamaniz yanlış o nedenle.
Ben burada konu sahibinin anlattıklarını degerlendirdim ve bana göre saygısız düşüncesiz bi gelin var.
Eğer her şeye burnunu sokan bir kv durumu hissetsem o zaman farklı bi yorum yapardım.
Iyi anne ve kv leri de yok yere üzmemek lazım önyargılarla hepimiz potansiyel kv adayiyiz neticede de.

Konu sahibi kv. Bende bir gelinim ve benimde oğlum var ilerde bende kv olcam.Sizden ricam oğlunuzu hergün arayın konuşun oğlunuzda sizi arasın.Ama gelininizi rahat bırakın. Aramak içinden geliyorsa zaten arar, aramak içinden gelmiyorsa siz bin senede bekleseniz aramaz. Siz kendinizi iyi görüyor olabilirsiniz ama gelininizi kırmış gücendirmiş olabilirsiniz.Belki bunun farkında bile değilsinizdir.Biraz kendinizi geri çekin. Ben kaynanama kayınbabama annecim babacım diyodum saygıda kusur etmiyodum, etraflarında dönüyordum ,hafta da 2 kez arayıp ikisiyle de ayrı ayrı sohbet edip hal hatır soruyordum sağlığınıza dikkat edin diyodum. Ama onlar her aradığımda bana laf söylüyorlardı beni ağlatıp üzüyorlardı.15 günde bir evlerine oturmaya gidiyorduk o zamanda laf söylüyordu kayınbabam.Artık üzüntüden hastalanmaya kalbim sıkışmaya başladı,eşim de bir kez savunmadı beni haklı olsamda.Kendi kendimi savunmayı öğrendim. Patlama durumuna geldim aileler 2 kez karşı karşıya geldi evimde huzurum kalmadı, eşimin ailesi yüzünden kaç kez eşimle boşanma aşamasına geldik kavgalar ettik yine de sabrettik.Artık daha temkinliyim asla ama asla eşimin ailesini aramıyorum.Eşime de laf yemek için mi arıcam diyorum haklısın diyor genelde.15 günde bir gidiyorduk,artık 1 ayda bir kez ya da 1 buçuk ayda bir kez gidiyoz eşimin ailesine,bunu hakettiler.Artık vefat etseler umrumda değil mezar başında dua bile okumam onlara,mezara da eşimle aram bozulmasın diye formaliteden gider gelirim o kadar, bana çok çektirdiler her konuda. Arayan gelinde değer görmüyor. EN İYİSİ MESAFE.RAHAT BIRAKIN GELINI!!!Oğlunuzu da gelininize karşı doldurmayın huzurları bozulmasın benim gibi.
sizin durumunuza da çok uzuldum.inşallah duzelmistir aranız. ama diyorum ya baştan bu yana Ne gelinimle ne ailesinle hiç bir kırıcı olay tatsızlık yaşamadık. bunu kenduside ifade etti defalarca

konu sahibi buradaki bazı yorumları okuyup kendine göre dersler çıkarmışsındır umarım.

ilk yorumumda canım desen canın çıksın diyecek gelinler var demiştim bak okudukça göreceksin zaten.

gelininden bir şey bekleme ama oğlunla iletişimin hep olsun.o senin evladın.

Eger telefonuna donmuyorsa bunun adi en hafifinden terbiyesizliktir ablacigim o yuzden hic uzerine dusme. Bak buradaki gelinlere cogu senin gibi birine bile atarlanacak kadar kvalide dusmani, muhtemelen gelinin de bu trendin kurbani olmustur. Zamana birakmani oneririm, ben yerinde olsam onun beni arayacagi gune kadar onu aramaz ama oglumla her allahin gunu gayet keyifli sohbetler yapar gelin nasil diye bile sormazdim.
çok haklısın canım. teşekkür ederim yorumun için

Haklısınız. Ben de bu ısrarı anlamıyorum. Hatta tüylerim diken diken oluyor. 'Gelinim saygılı, tok gözlü, yan yanayken sıcak ancak beni aramıyor' eee? Yani? Arkadaşı mısınız yahu? Yan yana olduğunuz anların keyfini çıkarın, oğlunuzun mutluluğuna mutlu olun, tonton bir babaanne olun güzel yemekler yapın, duracağınız yeri bilin. ama nedir bu kadını kendi akranınız görüp ya da zoraki bir hürmet bekleyip gelinim beni arasın da arasın demek. böyle düşünen insanlar beni çok korkutuyor. saplantılı gibi kafalarında aynı düşünce dönüyor. 50 sinden sonra halk eğitime, derneklere, vakıflara üye olan, gezilere katılan, arkadaş çevresini genişleten, el işleriyle ilgilenen, o beni arasın bu beni arasın demeden hayatını yaşayan, özgürlüğünün tadını çıkaran kadınlara imreniyorum. Ne yazık ki ülkemizde çok az.

ayakta alkışlıyorum :KK54: kv nin okuması yazması olsaydı okuttururdumi o derece

Benim kocam annemi ne kadar arıyorsa kayın validemi o kadar arıyorum. Ve benim kocam annemi hiç aramaz. Biri birşey desin vereceğim cevap bu. Biz karıkoca bunu takmıyoruz. Karşılıklı olarak beklentilerimiz sıfır. Gelininiz çalışıyorsa sıkıntı yapmayın yoğun oluyor insan. Birde zaten uzaksınız henüz kaynaşmamışsınızdır. Belki de yapısı böyledir. Ben annemi bile haftada bir zor arıyorum mesela. Uzun konuşmayı da sevmiyorum. Nasılsın iyi misin faslından sonra konu hep havalar nasıla gelir. Dert etmeyin. iyi sevecen hoşgörülü bir kayın valide olun yeter.

Son düzenleme:
kadının üstüne gidilmeye başlanmış bile.

kusura bakmayın arkadaşlar,telefonlara dönmek,en azından görgü kuralıdır.kadın diyor ki,arıyorum açmıyor.e duymadı,müsait değildi.sonra,hayırdır beni aramışsın demek çok mu zor?yani bunu arkadaşımıza,hiç tanımadığımız insanlara yapıyoruz.belki kadın zor durumda,birşeye ihtiyacı var.

ne kadar önyargılı bir toplumuz.bütün kayınvalideler kötü değildir,tıpkı,bütün gelinlerin mağdur olmadığı gibi.

B beletay ,daha önce,yazdığım gibi.çok fazla beklentiye girmeyin.üzülürsünüz.biraz zamana bırakın ve siz çizginizi bozmayın.zamanla,ısınıcaktır.ha bütün iyi niyetinizi gördüğü halde,aynı davranmaya devam ederse,o zaman çekeceksiniz kendinizi.oğlunuzun mutluluğu için,üç maymunu oynayın.

Abla dönmüyor niye diyorsun da geriliyor işte

Bir şey oldu ise oğlunu arasın

Ben mesela Kv bize gelirken beni değil oğlunu arıyor diye kızanları da anlamıyorum

Kv ile yakın olan oğlu, onu arasın
Hal hatır sormaya da oğlunu arasın

Ben 10 yıllık gelinim çocuğun vs de var yine de beni değil oğlunu arasın

Ben bir şey derim kabahat olur oğlu der Canım oğlum olur

Bu arada modum düşükse anneme de açmam telefonu arkadaşıma da

Her an ulaşılabilir olma zorunluluğu yok ki

Takiyorlar kafayi geline, neden aramadi, niye boyle uzak vs vs kuruyorlar da kuruyolarlar. Insani evlilikten sogutuyorlar. Halbuki oglu artik baska bir aile kurdu, o kiz onun kendi ailesine eklenmedi soyadini aldi diye, hatta ve hatta annesi de olmuyor kadinin, illa bir samimiyet gostermek zounda degil yani. Insan iliskilerinde aslolan saygidir, sevgi sonradan gelir, ki gerekli de degildir. Ama bunu anlayabilecek, dediginiz gibi sosyal hayatina devam edebilecek kayinvalideler bir elin parmaklarıni gecmez. Gelinle ugrasmak hobileri oluyor , her ufak hareketinden anlam çıkarmak falan, yazik. :)

evet sorun da bu. Fransa da bir kadının en büyük derdi elektronla proton arasındaki bilmem ne tepkimesini bulmak ya da kahvesini yapıp, bilmem kaç yüzüncü kitabını okumaya başlamak, veyahut ant dağlarına geziye çıkmakken, bizüm ülkede kadınlar en fazla mahalle pazarına gidiyor sonra da eve gelip kuruyor da kuruyor dediğiniz gibi gelin beni aramıyor aramıyor diye. Toplumsal kültürümüz bu işte maalesef. Utanıyorum ama bu. Evrensel değil, mahalle çapında işliyor. Ne oğlumu, ne gelinimi bu kalıplara sokmak istemiyorum. Bu düzenin değişmesi lazım ama eğitim şart.

Back
X