• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acemi kayinvalide

Saygı gereği aranılan tlf a dönülür. dönülmüyorsa iletişim kurmak istenilmiyordur. çok basit cevap aslında. bizler kim aradığı zaman tlf a cvp vermeyiz yada duymadığımızı varsayarsak kime geri dönmeyiz... fazla içli dışlı olmama konusunda bir karar almış olabilir,yapısı gereği sıcak kanlı biri değildir, kayınvalidelerle fazla samimi olunmaz cümlesini empoze eden yakınların olduğu bir ortamı vardır...coğaltılabilir... dert etmeyin kendinize. ettikçe gözlemleme yetinizi çok kullanacak mutsuzlaşacaksınız. oğlunuza odaklanın sadece

konuya tersinden bakalım konuyu ben açtım ve size dedim ki kızlar k.validemle çok içli dışlı değiliz ama iki aydır o hiç aramadı ben arayınca da ya telefonumu açmıyor ya da dönmüyor ne yapayım?

eminim burada k.validenin ne görgüsüzlüğü kalır,ne kıskançlığı,ne fesatlığı,ne soğukluğu değil mi?

ah gelinler ah :KK70:

iki ay önce oğlumu evlendirdik.ne tanışma ne nişan nede evlenme aşamasında ne gelinimizle ne ailesiyle hiç sorun yaşamadık. başka bir ilde yaşıyorlar oğlumla. ben hep sıcak yaklasmama rağmen gelinimden aynı sıcaklığı hiç göremedim. saygısızlığı asla yok ama ne arama ne hatır sorma hiç yok.üzülüyorum bu duruma.siz ne dersiniz acemi k.vadeye.
kv ile ilk tanıstıgımda o kadar cok sevmıstım kı kendısını
nişanlı olmasak bıle arada aradım sesını duymak ıstedım hep
o da benımle sıcak kanlı konusurdu
snr nişanlandık benım arama sıklıklarım arttı
yuzyuze geldıgımde de ıyı davranırdı bana.
ama ne zaman evlenme kararı aldık
eşim benım yasadıgım sehıre geldı ve burda duzen kurduk
kv benı kesınlıkle aramadı ,
düğünden snr hep ben aradım
anne nasılsın , neden aramıyorsun vs vs vs derken ben 1 seneye yakın hep aradım
baktım o hiç aramıyor , ben de kestım aramayı.
özel gun dısında asla aramadım.
snr eşim bu durumdan rahatsız oldu( annesının davranısından)
annesi ile tepkılı konustu.
snr kv bana bir sardı, allahım benı hergun arıyor hergün
o kadar sıkıldım ki,çnk eşimin baskısı ile aradıgını bılıyordum.
kendısı ıstese eşimle tartısmalarından evvel de arardı.
bu sefer o aradıkca ben açmadım geri de dönmedim.
çnk onun gercek yuzunu gordum bir kere.
birdaha da son ıkı senedir falan özel gun dsında asla aramam
allaha sukurler olsun o da benı aramaktan vazgecti.

Karşılıklı beklentiler sıfır olsa herşey çok daha güzel olacak da olmuyor işte. Geleneksel düşüncede gelinler hep ezilmiş , nadiren el üstünde tutulmuş. Bu zihniyetten dolayı gelin kaynana ilişkileri hep gergin.

evet sorun da bu. Fransa da bir kadının en büyük derdi elektronla proton arasındaki bilmem ne tepkimesini bulmak ya da kahvesini yapıp, bilmem kaç yüzüncü kitabını okumaya başlamak, veyahut ant dağlarına geziye çıkmakken, bizüm ülkede kadınlar en fazla mahalle pazarına gidiyor sonra da eve gelip kuruyor da kuruyor dediğiniz gibi gelin beni aramıyor aramıyor diye. Toplumsal kültürümüz bu işte maalesef. Utanıyorum ama bu. Evrensel değil, mahalle çapında işliyor. Ne oğlumu, ne gelinimi bu kalıplara sokmak istemiyorum. Bu düzenin değişmesi lazım ama eğitim şart.

Okurken bile icim acildi valla, gelismek ne güzel sey, bunun icin ugrasmak vs :)

Benim annem de 49 yaşında, kisin dagcilik kuluplerine, yazin da paraşüt kuluplerine katiliyor, her mevsim trekking yapar, hayvanlar icin bagis toplayan derneklere uye olur. Valla benden cok geziyor. Ustelik uber bir gelirimiz de yok, duz bir memur kendisi.
Telefonlari ancak zaruret halinde kullanir, 2 saat dedikodu yapmaz, bos muhabbetlerden, kendini gelistirmeyecek her seyden nefret eder, her bos vaktinde kitabi, kahvesi, gazetesi yanindadir, siyaset yapar çatır çatır konuşur, tam bir ozgurlukcudur, asla kisitlanmaya gelemez. Hala umut var yani, az da olsa :) Ee benim çıta cok yuksek, mustakbel kayinvalidem de boyle olsun istiyorum dogal olarak :)

6 aylık önce kızımda evlendi,oda öyle zırp pırt aramaz,arada belli bir mesafenin olması gerekiyor..
Saygı duyması daha önemli bu durumda..

canım,zırt pırt aramasın ama ,eminim,kızın kayınvalidesi aradığında açmamazlık yapmıyordur.
Abla dönmüyor niye diyorsun da geriliyor işte

Bir şey oldu ise oğlunu arasın

Ben mesela Kv bize gelirken beni değil oğlunu arıyor diye kızanları da anlamıyorum

Kv ile yakın olan oğlu, onu arasın
Hal hatır sormaya da oğlunu arasın

Ben 10 yıllık gelinim çocuğun vs de var yine de beni değil oğlunu arasın

Ben bir şey derim kabahat olur oğlu der Canım oğlum olur

Bu arada modum düşükse anneme de açmam telefonu arkadaşıma da

Her an ulaşılabilir olma zorunluluğu yok ki

tamam dönmesin ,canım:KK36:

zorunluluk yokta ne bileyim.arada kötü birşey yoksa,kayınvalideden herhangi bir kötülük görmediyse,niye diye soruyorum.yani,oğlumu ararım tabi.ama bu kez de,beni hiç aramıyor,oğlunu arıyor demez mi,gelinler?

vallahi bilemedim.ben aradığım da ısrarcı davranmıyorum.yani bir kez ararım,açmıyorsa,müsait değil derim.aklına gelince,geri arar.aramasa da takmam gerçi,ama bu kadıncağız bekliyor işte.

ben bu konularda,biraz sıkıntılıyım,galiba.beni arayacaklar da ulaşamayacakar merak edecekler,diye ben panik olurum.
gelinim aramışsa,duymamışsam,kafamda türlü senaryolar oluşur.önemli birşey miydi, diye.

öyle her gün,sırf geyik yapmak için,aransın demiyorum zaten.ama bir bayram da aransın yani.yaşlanınca beklentiler artıyor galiba.

Ben nişanlıyken falan arıyordum mesela ama baktım iyi ve samimi oldukça beklentiler hoop artıyor. Görümcem tatillerimizi köyde geçirmemizi ima etti mesela. Karı koca öğretmeniz köyde kalıp bağ bahçe işlerine bakacağız güya herkes rahat edecek bizde ne halimiz varsa göreceğiz.Bende samimiyeti kestim. İyi oldu kafam rahatladı.

canım,zırt pırt aramasın ama ,eminim,kızın kayınvalidesi aradığında açmamazlık yapmıyordur.

tamam dönmesin ,canım:KK36:

zorunluluk yokta ne bileyim.arada kötü birşey yoksa,kayınvalideden herhangi bir kötülük görmediyse,niye diye soruyorum.yani,oğlumu ararım tabi.ama bu kez de,beni hiç aramıyor,oğlunu arıyor demez mi,gelinler?

vallahi bilemedim.ben aradığım da ısrarcı davranmıyorum.yani bir kez ararım,açmıyorsa,müsait değil derim.aklına gelince,geri arar.aramasa da takmam gerçi,ama bu kadıncağız bekliyor işte.

ben bu konularda,biraz sıkıntılıyım,galiba.beni arayacaklar da ulaşamayacakar merak edecekler,diye ben panik olurum.
gelinim aramışsa,duymamışsam,kafamda türlü senaryolar oluşur.önemli birşey miydi, diye.

öyle her gün,sırf geyik yapmak için,aransın demiyorum zaten.ama bir bayram da aransın yani.yaşlanınca beklentiler artıyor galiba.

Yok tabiki açıyor,o an işten dolayı müsait değilse mutlaka geri dönüp arar..
Şu anki çalıştığı yer telefon olayına çok sıcak bakmıyormuş,ben bile öğlen tatilinde arayabiliyorum.
K.valideside bildiği için oda akşam filan arıyordur..
Ama normalde ilişkileri iyidir,haftada 1 gün gidiyorlar onlara,onlarda öyle anlaşmışlar..

[/QUOTE]
Okurken bile icim acildi valla, gelismek ne güzel sey, bunun icin ugrasmak vs :)

Benim annem de 49 yaşında, kisin dagcilik kuluplerine, yazin da paraşüt kuluplerine katiliyor, her mevsim trekking yapar, hayvanlar icin bagis toplayan derneklere uye olur. Valla benden cok geziyor. Ustelik uber bir gelirimiz de yok, duz bir memur kendisi.
Telefonlari ancak zaruret halinde kullanir, 2 saat dedikodu yapmaz, bos muhabbetlerden, kendini gelistirmeyecek her seyden nefret eder, her bos vaktinde kitabi, kahvesi, gazetesi yanindadir, siyaset yapar çatır çatır konuşur, tam bir ozgurlukcudur, asla kisitlanmaya gelemez. Hala umut var yani, az da olsa :) Ee benim çıta cok yuksek, mustakbel kayinvalidem de boyle olsun istiyorum dogal olarak :)

Sizin anne gibi kayınvalide bulmak zor. %0.50 lik dilimde anneniz. Ne mutlu ona. Ben böyle kadınları seviyorum. Femme fatale yaşamayan, ufku geniş, Hayata dair Fikri olan kadınları seviyorum. Paraşütle atlamış o kadının gökyüzünden gördüğü güzellikleri ve ruh halini en büyük derdi 'o beni aramıyor bu beni aramıyor, aynı apartmandayız, bana eziyet ediyor, oğluşumu üzüyor' olan birine ya da birilerine anlatabilir misiniz? Yok.''Kadınlarımız, soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen'' işte hep bu yüzden.

Canım öncelikle hayırlı olsun. Rabbim ağızlarının tadını bozmasın.

Gelin açısından malesef ister istemez ilk zamanlar bir kaynana önyargısı oluyor insanda. Benim kayinvalidem ilk tanışmamızda kizim diyerek bana sarıldı sanki kirk yildir görmediği bir yakınıymışim gibi ama ona rağmen etrafta öyle çok kaynanalı hikaye duyuyoruz ki ister istemez çekinik durdum. Evlerine gittiğim zamanlar da diken üstündeydim. Zamanla onların samimiyetini gördükçe ben de daha samimi oldum. Yine de öz annemi her gün aradığım gibi kayınvalidemi her gün arayamam ne yalan söyleyeyim. Arada söyleyeceğim bir mesele olursa arıyorum ya da kandilde vs arıyorum ama her dakika arayıp ne konuşacağım ki?

Sana tavsiyem ilk 1 sene gelinine karşı herşeyde gözünü kapat. Ne iyisine iyi de ne kötüsüne kötü de. Sadece gözlemci ol. Kendin gibi ol bırak o seni önce iyice bir tanısın. Şuan 3 yıllık evliyim ve mesela kayınvalidem asla söylemez ama diyelim ki bana kötü gelen birşey söyledi, kesinlikle olumsuz tepki vermem çünkü niyetinin iyi olduğunu bilirim.

iki ay önce oğlumu evlendirdik.ne tanışma ne nişan nede evlenme aşamasında ne gelinimizle ne ailesiyle hiç sorun yaşamadık. başka bir ilde yaşıyorlar oğlumla. ben hep sıcak yaklasmama rağmen gelinimden aynı sıcaklığı hiç göremedim. saygısızlığı asla yok ama ne arama ne hatır sorma hiç yok.üzülüyorum bu duruma.siz ne dersiniz acemi k.vadeye.

lütfen kişisel algılamayın, ben de yeni evlendim, kayınvalidem şehirdışında, sorunsuz lafsız sözsüz evlendik, kayınvalidem de iyi kadındır severim ama düşünün hayatımda 7-8 kere gördüğüm bir insan, yani sayısını bilirim, o nedenle farklı şehirlerdeyken aklıma bile gelmiyor varlığı, sevmediğimden falan değil ama gerçekten benim için bir yabancı. eşim her gün arıyor bana da ara demiyor. ben aklıma gelince arıyorum ama mesela en son 15 gün önce konuştuk. belki sizin geliniz de öyledir, şehirler farklı, sizi tanımıyor bir bağınız yok haliyle resmiyet oluyor. ama inanın bu da kötü bir şey değil.

yok tek çocuk değil ablacim.bir tane daha oğlum var üniversite öğrencisi oda aynı şehirde. onu bile uyarıyorum yeni evliler sakın davet edinceye kadar gitme diye.o kadar hassas davranıyorum ama yine de biraz sıcaklık bekliyorum gelinimden
Ablacim iste sizin gibilere soguk davraniriz, afedersiniz sumuk gibi yapisanlara da sicak davraniriz :) dogamizda bu var genel olarak. Tabii istisnalar var o ayri.
Mesafe iyidir diyorum ben de. Iki tarafin da zarar gormemesi ve mutlu olmasi adina

kadının üstüne gidilmeye başlanmış bile.

kusura bakmayın arkadaşlar,telefonlara dönmek,en azından görgü kuralıdır.kadın diyor ki,arıyorum açmıyor.e duymadı,müsait değildi.sonra,hayırdır beni aramışsın demek çok mu zor?yani bunu arkadaşımıza,hiç tanımadığımız insanlara yapıyoruz.belki kadın zor durumda,birşeye ihtiyacı var.

ne kadar önyargılı bir toplumuz.bütün kayınvalideler kötü değildir,tıpkı,bütün gelinlerin mağdur olmadığı gibi.

B beletay ,daha önce,yazdığım gibi.çok fazla beklentiye girmeyin.üzülürsünüz.biraz zamana bırakın ve siz çizginizi bozmayın.zamanla,ısınıcaktır.ha bütün iyi niyetinizi gördüğü halde,aynı davranmaya devam ederse,o zaman çekeceksiniz kendinizi.oğlunuzun mutluluğu için,üç maymunu oynayın.
evet haklısınız ve beni çok iyi anladınız. teşekkür ederim.zamana bırakmalı evrt

Sizin anne gibi kayınvalide bulmak zor. %0.50 lik dilimde anneniz. Ne mutlu ona. Ben böyle kadınları seviyorum. Femme fatale yaşamayan, ufku geniş, Hayata dair Fikri olan kadınları seviyorum. Paraşütle atlamış o kadının gökyüzünden gördüğü güzellikleri ve ruh halini en büyük derdi 'o beni aramıyor bu beni aramıyor, aynı apartmandayız, bana eziyet ediyor, oğluşumu üzüyor' olan birine ya da birilerine anlatabilir misiniz? Yok.''Kadınlarımız, soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen'' işte hep bu yüzden.[/QUOTE]

Sizin anne gibi kayınvalide bulmak zor. %0.50 lik dilimde anneniz. Ne mutlu ona. Ben böyle kadınları seviyorum. Femme fatale yaşamayan, ufku geniş, Hayata dair Fikri olan kadınları seviyorum. Paraşütle atlamış o kadının gökyüzünden gördüğü güzellikleri ve ruh halini en büyük derdi 'o beni aramıyor bu beni aramıyor, aynı apartmandayız, bana eziyet ediyor, oğluşumu üzüyor' olan birine ya da birilerine anlatabilir misiniz? Yok.''Kadınlarımız, soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen'' işte hep bu yüzden.[/QUOTE]

Aslinda bu algiyi yikabilecek cok takdir ettigim kadinlarimiz var. Internetten Ummiye Koçak'i arastirin bir bilmiyorsanız. Kendisi Adana'da bir koyde yasayan, ilkokul mezunu bir kadin ve koyunde bir tiyatro toplulugu kuruyor, bir oyun yazıyor ve bu oyun New York'ta bir ödül aliyor!

Herkesin tercihi aslinda hayatlarimiz. O kadin da koyde oturup, baskalarini cekistirip yasayabilirdi ama yapmadi. Keske herkes kendini geliştirmeyi tercih etse. Herkes cok daha mutlu yasayacak :)

Bence oğlunuzu aradığınız da, gelin hanım da yanında ise telefona isteyebilirsin. Hal hatır sorarsın, iki dakika konuşursun..
Böyle böyle buzlar erir.. Hatta arada da sitem et, hiç beni aramıyorsun sormuyorsun gibisinden..
Ama bence biraz zaman tanıyın birbirinize.. İnan oda ne konuşacağını bilmiyordur..
Ama şuda bir gerçek, sizin arayıp da telefona çıkmaması ve de geri dönmemesi çok terbiyesizce bir davranış.

bir de hiç tatsızlık yaşamadık tüm tanismamiz süresince bunu kendiside ifade etti birçok kez.siz hep sıcak yaklastiniz hep çok verici oldunuz dedi.ama bunlara rağmen beklediğimiz sıcaklığı hiç bulamadık maalesef

soğuk bir tip demek ki :işsiz: benim kuzenim de böyle, bayramlarda zorla arattırıyoruz kayınvalidesini, kadını da seviyor aslında ama çekiniyor yakın olamıyor olmak istemiyor kimi insan sıcak kanlı olamıyor maalesef.:KK14:

arkadaşlar sanıyorum pek cogunuza kendimi yeterince ifade edemedim .48 yaşında genç sayılabilecek sosyal hayatı olan hobileri olan ne maddi anlamda nede başka bir anlamda beklentisi olan bir k.valide değilim. zırt pırt arayan darlayan mizahtan biriside değilim ara sıra aranması bekleyen kızım gibi sevebilecegimi düşündüğüm gelinimden biraz sevgi bekleyen bir insanım. burada acımasızca yargılayan arkadaşlar var ve onlarda yarının k.valide adayı. yine de yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Back
X