Acı ile mutluluk arasında kalmak..

arkadaşım sana bir tavsiye yaptığın şeyin yanlışlık derecesini göstermek için sana bi kaç link atmak isterdim ama yasak olabilir konuyu netten araştırırsan çok tatmin edici bilgiler var ve pişman olduğun için Allah affedicidir, örneğin dedikoduyu hepimiz yaparız milyonlarca kez ve asla affedilmeyecek, sen hatan için tövbe etmişsin ve pişman olmuşsun, içini rahatlatmak için mutlaka oku netten

Doğru anladığımı sanarak düşüncem şu ki, bu durum kul hakkına giriyor ve kul hakkına Allah karışmıyor.
Bu durumda yaşadıklarının gerçek olduğuna hiç bir zaman inanamayacak, suçluluk duyacaksın.
Denediğin şeyin hiç bir etkisi olmamış olsa bile, kuşku içinde olacağın anlaşılıyor canım.
Bel ki de etkisi olmamış olan her neyse, mutlaka geri saracağın ve yine etkisi olmayacağı halde
huzura ereceğin basit yöntemler bulabilirsin.
Hiç kimseyi karıştırmadan geri sarmanın yolunu teknoloji yardımıyla bulman mümkün olabilir.

benim amacım sizi mutsuz etmek üzgün etmek değil inanın
çevremde çok görüyorum böyle ve o kadar çok kızıyorum ki
bütün öfkem aslında çevremde gördüğüm insanlara aslında
burda en önemli olan şey sizin pişman olmanız ve dua edip tövbe etmeniz
artık bununla kafanızı yormayın
bebeğinize iyi bir anne olun ve eşinizi de mutlu edin
gerisi sizi bitirir

ben de böyle olmaya çalışıyorum zaten
gerçekten de ben de eşimi bugüne kadar üzecek herhangi bir davranışta bulunmadım hep karşılıklı saygıyı koruduk
ama benim sorunum bu içimi kemirenler

Doğru anladığımı sanarak düşüncem şu ki, bu durum kul hakkına giriyor ve kul hakkına Allah karışmıyor.
Bu durumda yaşadıklarının gerçek olduğuna hiç bir zaman inanamayacak, suçluluk duyacaksın.
Denediğin şeyin hiç bir etkisi olmamış olsa bile, kuşku içinde olacağın anlaşılıyor canım.
Bel ki de etkisi olmamış olan her neyse, mutlaka geri saracağın ve yine etkisi olmayacağı halde
Hiç kimseyi karıştırmadan geri sarmanın yolunu teknoloji yardımıyla bulman mümkün olabilir.

Arkadaşım ben baktım haram olarak geçiyor ve yasaklar arasında, etkilediği bile kanıtlanmış değil ama uğraşmak yasak..

son cümleni tam anlayamadım canım?
sakıncası yoksa biraz daha açabilir misin?

arkadaşım sana bir tavsiye yaptığın şeyin yanlışlık derecesini göstermek için sana bi kaç link atmak isterdim ama yasak olabilir konuyu netten araştırırsan çok tatmin edici bilgiler var ve pişman olduğun için Allah affedicidir, örneğin dedikoduyu hepimiz yaparız milyonlarca kez ve asla affedilmeyecek, sen hatan için tövbe etmişsin ve pişman olmuşsun, içini rahatlatmak için mutlaka oku netten

sağol araştırıcam. bi şekilde huzuru bulmam lazım

ya kusuruma bakmayın lütfen ama şundan çok rahatsız oldum.. bu olaydan sonra ilgisi, sevgisi arttı, evlenmek istedi gibi cümleler kurmak özendirici oluyor. böyle cümleler kurmamaya özen gösterseniz iyi olur gibime geldi...

aynen binlerce kişi okuyor sonuçta cümlelere dikkat etmek lazım

Canım zaten zamanında arkadaşının tavsiyesiyle bulaştığın bir iş bu değil mi? çok çok güçlü bi iş çıkaran birini bulmuş olman çok düşük ihtimal, çok çok güclü iş demek etkisi öyle hemen azalmayan demektir :) seninkisi büyükk ihtimalle tutan olan bir şey değil. En iyi sen anlarsın zaten, baksana adamın gözünün içine ne diyor? seni seviyorum mu diyor yoksa, sadece ağzı diyor gözleri bomboş mu :)

istanbul'da olmasaydın, bir iki isim söyleyebilirdim gidip konuşman bilgi alman için. Ama eminim ben İstanbul'da da bulursun, iyiliksever; bu açıdan bilgisi senden benden çok daha yüksek olan kimseleri. Git konuş içini rahatlatsınlar bi anlat içini bilen birine dök. Vardır kesin çevrende bilen biri bak cidden 1 2 soruştur anlayacaksın. Kimseye para ver, yok efendim başka işlere bulaş falan demiyorum. Zaten bu işler parayla olmaaaz. içini ferah tut sen.

özelden cevap yazamadım 100 mesaj gerekiyormuş çok sağol, verdiğin tavsiyeleri uygulıycam

Son düzenleme:
Arkadaşım ben baktım haram olarak geçiyor ve yasaklar arasında, etkilediği bile kanıtlanmış değil ama uğraşmak yasak..

Araştırdığına göre doğrusu budur canım.
Yüce yaradana sığınıp yürekten pişmanlığını, varsa etkisinden kurtulmak istediğini dile getirerek tövbe ederse,
olumsuz duygularından kurtulabilir.

son cümleni tam anlayamadım canım?
sakıncası yoksa biraz daha açabilir misin?

Temkinli mesajlaştığımız için üstü kapalı açıklamak istemiştim lakin bir arkadaşın
dediği gibi nette seni huzura kavuşturacak yollar vardır demek istemiştim.
Hiç bakmadım, bilmiyorum canım sanıyorum sadece.
Bunca çabaladığına göre, sen eşine değil de ne yaptıysan kendine yapmışsın.
Rabbim affedecektir İnşaallah. Daha fazla üzerinde durmamaya çalış ve zamanın
iyileştirici gücüne bırak kendini. Mutluluğun daim olsun İnşaallah.

Anladığım şeyse;

Eşinden de helallik mi almak istiyorsun acaba öyle mi huzur bulacaksın ki ?

Bir kere şakayla karışık söylesen tepkisini ölçsen olmaz mı ?

Belki ondan helallik alınca huzur bulursun ?

Ya da şöyle yapsan bi tanıdığım sevdiği adam kendisiyle evlensin diye böyle bir şey yapmış

Sence tutar mı, yoksa zaten kaderlerinde evlenmek mi vardı tarzında eşine sorular yöneltip ondan alacağın cevaplarla içini rahatlatırsın belki

Benim sevgilim ben böyle bişey yaptım seni kendime aşık ettim filan dese ben ne düşünürdüm acaba :27:

Herkese ''bu çocuk cidden yakısıklı mı yoksa ben mi onu öyle görüyorum'' diye sorardım :1:

Onu o kadar çok seviyorum ki bi insanı öyle sevebilmemi sağlayan bişey yapmış diye çok kızmazdım heralde =)

Sevilmek kadar, sevmek de güzel çünkü :69:

İnşaAllah doğru anlamışımdır meseleyi :17:

Ben eşime şakayla söyleyip önce tepkisini ölçerdim vicdanımı rahatlatmak adına sonra bilge bir cami hocasından fikir alırdım unutma Allahü Teala dinimizde herşeye bir çare her yapılana bir karşılık bir çıkar yol vermiştir atıyorum yemin edersin bozarsın sana bir kurban kes denir misal.

Durumu açıklamalısın. Vicdan azabı çekmekten kurtul derim. Hakkında hayırlısı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya Allah aşkına ne açıklaması.şu saatten sonra açıklamak için çok geç.evliliğim düzgün gidiyor diyorsunuz.ve en önemlisi hamilesiniz.açıklama durumunda olabilecek riskleri göze alabiliyor musunuz?karnınızdaki masumun günahi ne?kesinlikle öyle bir açıklama yapmayın.tek yapmannız gereken bol bol tövbe etmek ve af dilemek.sonuçta pişmanlık içindesiniz.bir daha o çok büyük günahtan kaçının.mutluluğum gerçek mi sahte mi diye şüpheniz var.evet sizin yerinizde olsam aynı şüpheyi ben de duyardım.ama yapacakk bir şey yok.ayrıca eşinizin sevgisinin o nedenle olduğunu bilemezsiniz.belki de gerçek,çünkü Allah istemezse hiç bir şey tutmaz.şu anki mutluluğunuz için Allaha şükredin ve sizi afffetmesini isteyin.illa helallik alacaksanız da,Allah gecinden versin,Allah nasip ederse, mümkün olursa bir vefat durumundan önce eşinizden ''sana karşı bilerek ve ya bilmeyerek girdiğim her ne hakkın varsa bunları bana helal et''deyin ve gerisini ALLAH bilir artık.

walla yanlıs anlamadıysam cokd erın bı mevzunun ıcındeyız..
yaptıgınız şeyin açıklaması olamaz bence...
bunalımdı psıkolojıydı o yaptıgınızı acıklamaz..
ama su an hamılesınız ve bebegınızın gelısımı ıcın bunları duusnmemenız gerekıyor...
mumkunse hamilelikten snra ne yapacaksanız yapın..
ve bence bu eşinize söylenmeli...
zamanında böle bbişey yaptım affet denmeli..
ama bunları hamılelıkten snra yapın lutfen

yok canım asla aldatmadım ben eşimi çok seviyorum onu, bu hata bambaşka bi hata. zaten ne yaptıysam ona olan aşkımdan yaptım.
açıkca da yazamıyorum çünkü burada sanırım bu tarz konular yasak, konum bir kere silindi ama şöyle anlatayım evlenebilmek için bi günah işledim biraz daha soyut bi konu bu. bu nedenle de şu anki mutlu evliliğim ve bana aşık kocam bu hatanın sonucu mu yoksa herşey bu yönde mi ilerliyordu bilmiyorum ama. bu yaşadığım mutluluğun gerçek olmama ihtimali beni çok korkutuyor. ve yaptığım hatadan dolayı kaderimle oynamışsam diye vicdan azabı çekiyorum. ve eşimi kaybetmek de istemiyorum:(

Yahu nıe kafana takılıyo xaten baksana bu adam senın kaderınde varmıskı

Istede kabul etmeye de bılıreı ahaaaaa bak dun daha baska bır kız forumda konu acmıs adam terk etmıs hamılelıgınden haberı yok yanı hayat cok deyısık evet ama bunları sacma seler dusunerek kendını yuwanı uzme

Eski konuyu okumadım ama mevzuyu anladım kelimelerin gidişatından.Öncelikle şunu söyleyim ki dinimizde bu olayı yapanın da yaptıranın da cehennemde bile yeri yoktur derler.Hamilesiniz,bunu daha da sizi dibe çekmek için söylemiyorum Allah kalbimi biliyor.Söylüyorum ki okuyanlar,ya da siz asla ve asla böyle işlere bulaşmayın.Bu olay vardır,gerçektir,yaşarken Peygamber Efendimize bile yapılmıştır.Kişinin iradesini elinden alıp,kader çizgisini değiştirmektir ve vardır.Söyleyebileceğim,eğer yaparken bunun günahını bilmiyorsanız,af kapısı her zaman açıktır,bilmeden yapılan fiilin her zaman affı vardır.Ha bile bile,2. yazdığım cümleyi bile bile yaptıysanız,illa ki bedelleri olacaktır.Bol bol dua edin,yaptığınız yanlışı hayat boyu yapacağınız ve yaşayacağınız doğrular silsilesiyle düzeltmeye çalışın derim ben.Allah bahtınızı güzel etsin,bundan sonra sizi ve kimseyi böyle yanlışlara düşürmesin...

Back
X