? Acıdan öleceğim :( 5 aylık İkizlerimden biri alınırsa diğeri yaşar mı ??

Benim yengemin de tek yumurta ikizleri vardı. Onun da 1 bebeğinin beynin de su toplanmıştı ve burnu da gelişmemişti.. Doktor bu bebeğin aldırmasını istemişti de, yengem aldıramadı. Kanlı canlı çocuğu nasıl aldırayım, diğerine de bir şey olur diye.. Doğurdu şu anda 4 aylık gayette sağlıklı..

kalbine kimyasal gönderecekler iğne ile bedenim bebeğime mezar olcak... o kenarda yassılaşacak büyük olduğundan vucudumda kaybolmıycak....
bu durum diğer bebeğimi ve anneyide etkilermiş riski varmış...
canım Allah yardımcın olsun, Allahım seni ve yavrunu korusun, öteki yavrunun da bu dünyada yiyecek ekmeği yokmuş demek ki.. canım ne denir bilmiyorum, dua ediyorum ki sağlıkla bebeğini kucağına alabilesin..

Durumunuza uzuldum biz ancak size teselli verebiliriz.Birkac doktora daha gidebilirsiniz.Belki hayirlisi budur diger bebeginiz daha saglikli olacaktir.

hacettepede öyle bir durumda biri anlatmıştı.aldırmamış.kıyamamış.dogumdan sonra çocuk yaşamamış.

Off cok zor bir imtihan.Allah yardimcin olsun.Cocugu aldirmasan sana zarar verecekmi? Cocugun dogduktan sonra ne kadar yaşayacağıni Allah bilir ancak.Cok iyi dusunun hemen karar vermeyin baska doktorlarada gorun tedavi olanagi varmi arastir iyice.

canım kusura bakma nolu kafam çok dağınık şu sıralar yazılanları düzgün okumuyorum.. henüz kararını vermemişsin ben kararını vermişsin gibi bi cevap yazdım. Allahım senin ve bebeklerin için en doğru kararı vermende yardımcı olsun sana, sonrasında ise hepinize sağlıklı bi ömür versin.
bazı arkadaşların dediği gibi 2. hatta bi 3. doktora daha gitmenizde yarar var, doğru kararı almanıza yardımcı olurlar

Seni çok çetin bir sınav bekliyor be arkadaşım...

Ben bu forumda bir çok konuya rastladım doktorların "bebeğinin anomalisi var almak gerek, tedavisi mümkün değil" şeklindeki uyarılarına kulak asmayıp doğuran, sonradan da haliyle bebeğinin acısına katlanamayacak hale gelen arkadaşları...

Doktorunun tavsiyesine değilde tertemiz annelik içgüdüsüyle, kalbinin sesine kulak verip doğurunca, maddiyi geçte manevi olarak yıkılan, toparlayamayan çok kişinin yazdıklarını okudum.

Dünyanın en zor kararı bu olsa gerek bir anne için. Tabi senin durumun daha da zor. Anomalili olan yavrucuğu aldırmasan öbürkünüde kaybedebilir miyim şüphesi ? Böyle devam etsem iki yavruyuda kaybeder miyim riski ?

Umarım hakkında en hayırlısı olan başına gelir.
Bugün dualar senin için...

hatırlamak istemediğim günlerimi hatırlattı bu konu.ben ilk hamileliğıimde üçüzlere hamile kaldım,doktorum üçünü birden taşıyamayacağımım ya birisini feda etmem gerektiğini ya da hepsini kaybedeceğimi söyledi..neyse acısı çok büyük daha fazla yazmak da istemiyorum şimdi ikiz çocuklarım var,sağlıklı doğdular.

İnşallah en doğru kararı verirsiniz.Allah yadımcınız olsun.

Allah yardımcınız olsun arkadaşım ama
arkadaşlara bende katılıyorum en azından 1-2 doktora daha görünün.

eğer ikizlerden birini kaybederseniz diğerinin de düşme riski var mı?varsa çok büyük bir ihtimal mi? doktor neyi öneriyor?

Allah yardımcın olsun zor bir durum kesinlikle ama Allah ne isterse o olacak bir şekilde.
Sen şimdi dünyaya getirmek istersin ama belli anomaliler var diyorsun. Bir ömür hem onun hem de senin çekmen çok daha acı olur. Dua et bol bol diğer bebeğe bir şey olmasın.

arkadaşım Allah ın dediği olur eğer ölecekse bırak doğduğunda ölsün demekki Allah öyle kader yazmış ama aldırmak çok büyük bir sınav.kaldı ki ölür yaşamaz denilen ama sapasağlam doğan bir sürü hikaye okudum duydum..belki şuan senin sınavın bu..ama senin sağlığını aldırmadan etkileyecekse en iyi fikri dr verir birkaç dr la görüş fikir al..sana şu an ne desek aldır da aldırma da desek boş Allah hayırlı olanı versin hayra çevirsin durumunu inşallah..inşallah doğru kararı verirsin..

İçim acıdı okurken Rabbim yardımcınız olsun inşallah...

konu sahibi 29 aralıkta ki bir msjında bebeğimin sağlığı iyi yazmışsın,peki sonradan mı görüldü bu durum?

acaba başka bi doktora daha mı gitsen,ondan sonra kesin kararını versen?

Allah yardimciniz olsun.. Su mübarek cuma gününün yüzü suyu hurmetine evlatlarinizi size bagislasin..
Kesinlikle en az bir doktora daha görünün derim. Kendimden bir örnek vereyim:küçükken cenemde bir apse çıkmış. Doktor kanser demiş, annem yıkılmış, hemen başka bir doktora daha goturulmusum, abartılacak bir şey yok basit bir apse demiş. Neden anlattım çünkü doktorlar da yaniliyorlar bazen..
Allah yardimciniz olsun, imtihanı alniniz ak atlatmaniz dileğiyle..

bizim 3 bebeğimizden (ayrı yumurta tüp bebek olması sebebiyle) bir tanesi gelişmediği için alındı diğer ikisi için normal süreç devam etti doğum gerçekleşti.
allah sizin de bebeklerinizin de yardımcısı olsun.

Allah razı olsun gülüm... burdan biri çıkıpta bende 5 aylıkken aldırdım diğerini sağlıklı dünyaya getirdim dese biraz olsun yüreğimdeki yangınım hafifleyecek...
şu an 25 yaşında sağlıklı olan kuzenim, düşün bundan 25 sene önce teyzem aynısını yaşamış dediğim gibi kuzenimde gayet sağlıklı ve yakışıklı bir delikanlı içini ferah tut sakın sıkma canını

Allah yardımcınız olsun
ıns bebeklerınızede sızede hıc bırsey olmaz sapasaglam dunyaya gelır yavrularınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…