? Acıdan öleceğim :( 5 aylık İkizlerimden biri alınırsa diğeri yaşar mı ??

allah yardımcınız olsun , başka bir doktora daha görünün bence ,

diğer bebeğinizi aldırın yada aldırmayın diyemem ama kendimle ilgili bir durumu yazmak istedim ; (hastalık olarak aynı değil ama ) benimde anne karnındayken bir rahatsızlığım ortaya çıkmış doktorlar da aynı şekilde doğsa da yaşamaz demiş hatta ben doğduktan sonra da bir kaç ay en fazla yaşar vs demişler ama şu an 23 yaşındayım demem o ki Allahın takdiri belki bebğiniz doğduktan sonra tedavilerle iyileşecek umudunuzu kaybetmeyin , çok çok geçmiş olsun

kalbine kimyasal gönderecekler iğne ile bedenim bebeğime mezar olcak... o kenarda yassılaşacak büyük olduğundan vucudumda kaybolmıycak....
bu durum diğer bebeğimi ve anneyide etkilermiş riski varmış...
Allah yardımcınız olsun,şu yazınızı okuyana kadar kendimi tuttum ama okuduktan sonra dayanamadım. Biz böyle oluyorsak sen nasıl durumdasın kimbilir. Çok zor bir karar ama dr.çok iyi araştırmanı tavsiye ederim,küçücük bir yanılma ihtimali varsa üzerine git derim. Hangi ildesiniz,İstanbulda çok iyi bir dr.önerebilirim size. Gittiğimiz sayısız doktorun içinde kızımın doğduktan sonra ameliyat olma ihtimalini tek o söylemişti.Biz de tavsiye üzerine gitmiştik. Lütfen belirli bir doktora bağlı kalmayın

anlamadığım 5 aylık olana kadar görülemiyor mu bu durum?
ben şöyle yapın diyemem sadece ,ben olsam ne yapardım onu yazayım..öncelikle başka doktora da gidip emin olrudum durumdan..sonra da gebeliğe aynen devam ederdim.neden mi, çüünkü her türlü riski var diyorsunuz.birini aldırmak diğerinin hayatını kurtaracaksa düşünülebilir.ama her türlü aynı risk varsa,sağlıklı doğma ihtmali de var..
bu yazdıklarımı sadece içgüdüyle yazıyprum tabi,Allah yaşatmasın ama yaşamadan da bilmek çok zor.

ankaradayim. O kadar cok dr gittimki... Pazartesi kurul toplanacakmis kizim nasil kiycam kizima.... Elini ayagini gordukten sonra.... Nefes alamiom suan

Farklı doktorlara da gidin alanının en iyilerine gidin hatta.Doğru da olabilir tabi ama burada bir konu açılmıştı aylar önce sağlam bebeğe öldü diyip alacaklarmış az daha para kazanmak için. Ne acı.
Çok geçmiş olsun umarım bunlar bir yanlış teşhis çıkar ve iki bebeğinize de sağlıkla kavuşursunuz

eğer ikizlerden birini kaybederseniz diğerinin de düşme riski var mı?varsa çok büyük bir ihtimal mi? doktor neyi öneriyor?
Var kizim alininca oglumun dusme riski var ,dayanamiom artik agkamaktan gozlerim sizliyo dr asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik diyo

İnsallah ama tukendim artik

No
nolur. cevap yazarmisin kacinci haftanda alindi 3.bebegin????

Var kizim alininca oglumun dusme riski var ,dayanamiom artik agkamaktan gozlerim sizliyo dr asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik diyo
peki bu şekilde devam etseniz??
yani her türlü büyük riskler var..her 2 bebek içn de...dediğim gibi oğlunuz sağlıkla doğacaksa,diğerinin acısını içinşize gömüp belki müdahale edilebilir ama ...ne bileyim ben..

konu sahibi 29 aralıkta ki bir msjında bebeğimin sağlığı iyi yazmışsın,peki sonradan mı görüldü bu durum?

acaba başka bi doktora daha mı gitsen,ondan sonra kesin kararını versen?
İste zekai tahirde down dediler su aldir dediler hep dr arastrdim hacettepede iyi dr buldum... O burnuda var ense kalinligida iyi dedi ama 1 ay sonra bu cikti

içini ferah tut başka dra git belki bebeğinin alacağı nefes yiyeceği yemek vardır bende engelli biriyim tabiki zor bir durum ama elimizde gelen bişey yok hasta dururken sağlam çocugu alırlarsa Allah daha beterinden korusun

benim bi tanıdıgım vardı.Karısı hamileydi,bebeğın beynınde su var dediler aldırın dediler,sakat olur dediler ama onlar Ankara İstanbul cok doktora gittiler..Sonra anne karnından bi dr bebegın beynındekı suyu aldı,cok kişi dogurma dedi,kadın dogurdu.Kız sanırım suan 8-9 yasında hiç bir engeli sorunu yok masallah.
Sizde önce bir kaç dr gidin derim ben

İste zekai tahirde down dediler su aldir dediler hep dr arastrdim hacettepede iyi dr buldum... O burnuda var ense kalinligida iyi dedi ama 1 ay sonra bu cikti

sizin icin yürekten dua ettim.Bugün burayi okuyan pek cok kisi de bunu yapicaktir.umarim en kisa zamanda iyi haberlerinizi aliriz.yalniz degilsiniz sevgili lima...

ankaradayim. O kadar cok dr gittimki... Pazartesi kurul toplanacakmis kizim nasil kiycam kizima.... Elini ayagini gordukten sonra.... Nefes alamiom suan
İstanbulda göründünüz mü peki?

Benim kizim icin de bir cok sey söylendi.yatalak özürlü olucak.görmicek duymucak.bu sekilde yasamasi zor olucak dendi.alti aylik hamileyken teshis kondu.kafa büyümicek dendi.suan üc yasinda ve cok hiperaktif bir cocuk.sadece RABBIME sigindim.baska da kimseden hicbirsey beklemedik.dr.lar biz isteseydik ölü dogum yaptiricaklardi.ama RABBIMDEN hicbir zaman ümidimi kesmedim.o yüzden anne karninda cocuk bes veya altinci ayinda sorun var dendiginde pek inanmiyorum.RABBIM kullarina hicbir zaman kaldiramayacagi yükü vermez.yine de birkac dr.daha gidin bence.ben suan alti haftalik hamileyim.gecen cmrts siddetli kanamyla acile gittik dr.hemen almamiz gerek bebek ölmüs öleli de baya olmus dedi.kabul etmedim baska hastaneye gittik orada da ikiz oldugunu ögrendik ve bebegim yasiyodu.o yüzden tek dr.la kalmayin

Allah yardimciniz olsun durumunuza cok uzuldum. Tabiki karar sizin ama mudahale yapilicaksa bile 25. Haftadan sonra yapilsa diger bebeginiz erken dogarsa kuvez sansi olur.

Canım 5 aylıkbir bebeğin alınması çok riskli değil mi? Bu şekilde devam et bence doğduğunda yaşarsa yaşar yaşamazsa melek olur ama ciddi ileri bi haftadasın kesin bi komplikasyon oluşur böyle bir ameliyatta sanki. Bence gittiği yere kadar devam ettir hamileliğini 6-7 aylıkken ikisinide doğur. Tabi bu söylediklerim bebek diğer bebeğe ve ya sana zararı yoksa gecerli. Allah cc inşallah çıkar bir yol gösterir. Bh arada birde etlik araştırma hastanedine gitsen. Ben zekai tahirden hertürlü sorumluşuk bana ait diye imza atıp etliğe gitmiştim doğumumu 2 gün daha gec yaptım bbu sayede tabi çok fark yoktu ama en azından 2 araştırna hastanesinde teyit ettirdim ve erken doğumdan dolayı içim rahat. Hayırlısı olsun çok fazla da hırpalama kendini yine o da bebeklere sana zarar verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…