Açık gelin, kapalı kayınvalide

eşimin aileside kapalı.. ben açığım annemde öyle..

neticede seni o şekilde görmüşler herkesin kendi bakış açısı.. kimse kimseye
zorla birşey yaptıramaz.. Yani benimde kayınvalidem biraz patavatsızdır.
Benim yanımda başkalarının gelinlerini anlatır : ''ay şunun gelini çok güzel kapanmış
bi görsen.. '' vb.. gibi :)) eşimde istiyor kapanmamı ama baskı yok.

Beni bu şekilde gördüler ne yapabilirim..

slm arkadaşlar.benim de kayınvalidem kapalı haci.aslında onun tüm ailesi akrabası kapalı ben açık olduğum icin benim de kaderim biraz zor.nişandan sonra bana 3tane Kuran verdiler.Türkçe arapça ve bitane de Namaz kitabı..kayınvalidemin hoca arkadaşı sağolsun.takı çeyiz falan vermedi de ama napalım kısmet..yanlış anlamayın kızlarrr gözüm altın para da değil ama kendisi 5tane 70gramlı burmalar geziyor hiç unutmaz..neyse ağızımı yinede açmadım nişanlım bana ufak birşey taktı.severek evlenecez İNŞALLAH. ben hayatta kolsuz yada kısa kollu birşey giymem bir tek başım açık ama bazen diyorumki keşke bende kısa kollu kolsuz gezseydim ozaman kayınvalidem çaresiz ümitsiz hiç birşey demezdi sanırım.kadın beni 2 tane hocaya götürdü konuşturdu beni orda.arkadaşları da sorduruyor BAŞÖRT TAKMAYI DÜŞÜNÜYONMU KIZIM falan. kayınvalideme tanıştımız günde hediyeler verdim 2tane başört
kendim elimle yaptığım salon dekorasıyonu.başörtleri hiç kullanmadı.her gün üzülyorum vede ağlıyorum ama nişanlıöm bunu görmüyor beni çok güçlü sanıyor..hata bana kızıyor ailemi sevmiyon falan diyor.
YA HER NEYSE GULSEN058 BALAYINA AYRI GİTMEK YOK! DÜĞÜN FALAN DA SENİN İSTEDİĞİN GİBİ OLACAK SONUCTA GELİN SENSİN ANNESİ GELİNLİK GİYMEYECEK HERHALDE.yeterki kimseyi üzme hep kibar davranalım EFENDİ DAVRAN patlasın o senin kocan onun değil.yapmacık yapmayalım hiç birzaman bu onların silahı çünkü. bizim silahımız efendilik olsun kızlar.slmlarrr

slm arkadaşlar.benim de kayınvalidem kapalı haci.aslında onun tüm ailesi akrabası kapalı ben açık olduğum icin benim de kaderim biraz zor.nişandan sonra bana 3tane Kuran verdiler.Türkçe arapça ve bitane de Namaz kitabı..kayınvalidemin hoca arkadaşı sağolsun.takı çeyiz falan vermedi de ama napalım kısmet..yanlış anlamayın kızlarrr gözüm altın para da değil ama kendisi 5tane 70gramlı burmalar geziyor hiç unutmaz..neyse ağızımı yinede açmadım nişanlım bana ufak birşey taktı.severek evlenecez İNŞALLAH. ben hayatta kolsuz yada kısa kollu birşey giymem bir tek başım açık ama bazen diyorumki keşke bende kısa kollu kolsuz gezseydim ozaman kayınvalidem çaresiz ümitsiz hiç birşey demezdi sanırım.kadın beni 2 tane hocaya götürdü konuşturdu beni orda.arkadaşları da sorduruyor BAŞÖRT TAKMAYI DÜŞÜNÜYONMU KIZIM falan. kayınvalideme tanıştımız günde hediyeler verdim 2tane başört
kendim elimle yaptığım salon dekorasıyonu.başörtleri hiç kullanmadı.her gün üzülyorum vede ağlıyorum ama nişanlıöm bunu görmüyor beni çok güçlü sanıyor..hata bana kızıyor ailemi sevmiyon falan diyor.
YA HER NEYSE GULSEN058 BALAYINA AYRI GİTMEK YOK! DÜĞÜN FALAN DA SENİN İSTEDİĞİN GİBİ OLACAK SONUCTA GELİN SENSİN ANNESİ GELİNLİK GİYMEYECEK HERHALDE.yeterki kimseyi üzme hep kibar davranalım EFENDİ DAVRAN patlasın o senin kocan onun değil.yapmacık yapmayalım hiç birzaman bu onların silahı çünkü. bizim silahımız efendilik olsun kızlar.slmlarrr

ne kadar benziyoruz severek aileler öyle peki sen kapanmayı düşünüyor musun ?yani bu durumdan korkmuyor musun?ben çok korkuyorum da bitek nişanlıma güveniyorum o pek ailesi gibi değil...ailededen de birtek anne öyle

ah gulsen ah sorma çok korkuyorum.nişanlımı çok seviyorum ben ilk zamanda onu hiç ciddi almadım sonra bende aşık oldum artık seviyorum.onu asla kaybetmek istemiyorum ama aslında kapanmayı düşünüyordum ALLAH için kendim için ama bu güzel kayınvalidem başka bi konudan bahsetmediği için bıktım artık bu konudan.abartmıyorum bak o gerçekten başka bi konudan bahsetmez.düğünden bile bahsetmez.seninle beraber gelinliğimi alacam anne dedim ona cevap bile verdim 2kere söyledim eve gittim ağladım.duymuyormuş...ama nişanlımla sessiz sessiz birşey konuştummu duyar abooo hemde nasıl duyar.alışverişe çıktıkmı en az 5kere arar oraya şuraya gelin diye.ya biz boş boş mı nişanlandık biraz huzur ver sultan validem...nişanlım bana asla hak vermez.onu çok seviyorum da ama bazı şeyler çok yanlış yapıyor bilerek değil belki de ama çok mutsuzum.nişanımda bana çiçek bile almadılar.öyle küçük şeyler beni çok üzüyor.nişanlımdan önce biri vardı hayatımda onun hiç parası yoktu benim gibi öğrenciydi ama ne olursa olsun bana bahçeden çiçek yada mektupları hediye etti.kusura bakma çok şey yazdım da ama kendimi çok yalnız hissediyorum kimsele konuşamıyorum.YANİ DEDİĞİM GİBİ TADI KAÇTI İSTİYORDUM AMA HEMEN DEĞİL İÇİMDEN NEZMAN GELİYORSA OZAMAN.AMA MİLLET İÇİN DEĞİL KENDİM İÇİN.belki de hiç olmayacak kimseye söz vermem yani nişanlım da bunu biliyor.sende kimseye söz verme.sende kendine...hep olduğun gibi kalacaksın diye.İNSANLARI OLDUKLARI GİBİ KABUL ETMELİ.kayınvaliden sana sadece başörtlü değer veriyorsa ozaman...boşver sen.

ah gulsen ah sorma çok korkuyorum.nişanlımı çok seviyorum ben ilk zamanda onu hiç ciddi almadım sonra bende aşık oldum artık seviyorum.onu asla kaybetmek istemiyorum ama aslında kapanmayı düşünüyordum ALLAH için kendim için ama bu güzel kayınvalidem başka bi konudan bahsetmediği için bıktım artık bu konudan.abartmıyorum bak o gerçekten başka bi konudan bahsetmez.düğünden bile bahsetmez.seninle beraber gelinliğimi alacam anne dedim ona cevap bile verdim 2kere söyledim eve gittim ağladım.duymuyormuş...ama nişanlımla sessiz sessiz birşey konuştummu duyar abooo hemde nasıl duyar.alışverişe çıktıkmı en az 5kere arar oraya şuraya gelin diye.ya biz boş boş mı nişanlandık biraz huzur ver sultan validem...nişanlım bana asla hak vermez.onu çok seviyorum da ama bazı şeyler çok yanlış yapıyor bilerek değil belki de ama çok mutsuzum.nişanımda bana çiçek bile almadılar.öyle küçük şeyler beni çok üzüyor.nişanlımdan önce biri vardı hayatımda onun hiç parası yoktu benim gibi öğrenciydi ama ne olursa olsun bana bahçeden çiçek yada mektupları hediye etti.kusura bakma çok şey yazdım da ama kendimi çok yalnız hissediyorum kimsele konuşamıyorum.YANİ DEDİĞİM GİBİ TADI KAÇTI İSTİYORDUM AMA HEMEN DEĞİL İÇİMDEN NEZMAN GELİYORSA OZAMAN.AMA MİLLET İÇİN DEĞİL KENDİM İÇİN.belki de hiç olmayacak kimseye söz vermem yani nişanlım da bunu biliyor.sende kimseye söz verme.sende kendine...hep olduğun gibi kalacaksın diye.İNSANLARI OLDUKLARI GİBİ KABUL ETMELİ.kayınvaliden sana sadece başörtlü değer veriyorsa ozaman...boşver sen.

benim kayınvalidem bana hiç kapan demedi ilerde dermi diye korkuyorum baskı yaparsa diye korkuyorum beni böyle aldı zorlada değil ben nişanlıma söz verdirtmiştim beni böyle kabul etmezlerse aileni zorlama ben istenmediğim yere gitmem diye başının etini yemiştim
korma nedenim şudur ben kendimi çok iyi savunurum istemediğim şeyide yapmam ama kötü gelin durumuna düşmek istemiyorum nişanlım eşim arada kalsın hiç istemiyorum seni o kadrr iyi anlıyorum ki
ben bize ilk geldiklerinde bu kadar kapalı olduğunu blmiyordum ağladım ben bunlarla ne yapıcam diye annemler biz sana baştan söylemiştik dediler :)ama hala vazgeçemem ki ondan hayatımda o kadar olgun o kadar düzgün insan tanımadım aptal aşık kesinlikle değilim nişanlım çok düzgün biri bu sebepten ben ona aşık oldum

Güzel arkadaşım. Birebir örneklerle açıklamak istiyorum düşüncelerimi. Eşimin sülalesinde ki bütün kadınlar kapalı. Gelinler,kızlar,anneler... Ben ilk ve tek açık gelinim. İlk tanıştığımız gün kayınvalidem kapanır mısın dedi. Ben de zaman ne gösterir bilemem,şu anda böyle bir düşüncem yok dedim. Ama bu evliliğin baskı altında olacağını anladım. Ben şanslıyım evim onlardan 2 vasıta uzaklığında. Ama olmasaydı...

Cenazeye gittim,başımı kapattım tabi. İstisnasız bütün kadınlar "pek yakıştı kızım,çıkartma dedi" :22:
Ne kadar sinir bozucu olduğunu tahmin edebiliyor musun? Kayınvalidem düğünden önce gelinliğimin koluna,bilmem neresine karışıp durdu. (birebir bir şey söylemedi,ama o baskıyı hşssetmek hiç zor değil)Eşim ise hep millet ne der diye düşündü.

Ama ben akıllılık yaptım açıkcası. Aldım karşıma dedim ki " senin kızın kapalı değil mi anne? Farzetki sevdi birini evlenecek,adamın ailesi de açık. Kızına açıl diye baskı yapsalar. Gelinliğinin kapalı olan kolunu biraz daha açsak deseler hoşuna gider mi? Ben sana desem ki bizim akrabalar hep açık. Sen nişanda başını açsan? El alem yobazlara gelin gitmişler demesin (!) Eşim beni böyle sevdi ve kapanmamaı istemiyor. İsteseydi çevrenizde yeterince kapalı kız var onlardan birini tercih ederdi"

En son da kaynım için bohça muhabbeti falan vardı. Bende ki başörtüleri vereyim koyun. Ben takmayacağım nasıl olsa dedim. Anlamıştır sanırım. Ay nişanlıyken uzun uzun etekler hediye ediyordu bana. Ben kısa etek giymem ama pantolon giyerim. Ciddi bir baskı vardı yani.Eğerrrr baskın birkaraktersen,lafını esirgemiyorsan korkma! ama pasifsen 1 yıl sonra farketmeden çarşafa bile girersin.

Çok uzun yazdım,sevgilerrr

Güzel arkadaşım. Birebir örneklerle açıklamak istiyorum düşüncelerimi. Eşimin sülalesinde ki bütün kadınlar kapalı. Gelinler,kızlar,anneler... Ben ilk ve tek açık gelinim. İlk tanıştığımız gün kayınvalidem kapanır mısın dedi. Ben de zaman ne gösterir bilemem,şu anda böyle bir düşüncem yok dedim. Ama bu evliliğin baskı altında olacağını anladım. Ben şanslıyım evim onlardan 2 vasıta uzaklığında. Ama olmasaydı...

Cenazeye gittim,başımı kapattım tabi. İstisnasız bütün kadınlar "pek yakıştı kızım,çıkartma dedi" :22:
Ne kadar sinir bozucu olduğunu tahmin edebiliyor musun? Kayınvalidem düğünden önce gelinliğimin koluna,bilmem neresine karışıp durdu. (birebir bir şey söylemedi,ama o baskıyı hşssetmek hiç zor değil)Eşim ise hep millet ne der diye düşündü.

Ama ben akıllılık yaptım açıkcası. Aldım karşıma dedim ki " senin kızın kapalı değil mi anne? Farzetki sevdi birini evlenecek,adamın ailesi de açık. Kızına açıl diye baskı yapsalar. Gelinliğinin kapalı olan kolunu biraz daha açsak deseler hoşuna gider mi? Ben sana desem ki bizim akrabalar hep açık. Sen nişanda başını açsan? El alem yobazlara gelin gitmişler demesin (!) Eşim beni böyle sevdi ve kapanmamaı istemiyor. İsteseydi çevrenizde yeterince kapalı kız var onlardan birini tercih ederdi"

En son da kaynım için bohça muhabbeti falan vardı. Bende ki başörtüleri vereyim koyun. Ben takmayacağım nasıl olsa dedim. Anlamıştır sanırım. Ay nişanlıyken uzun uzun etekler hediye ediyordu bana. Ben kısa etek giymem ama pantolon giyerim. Ciddi bir baskı vardı yani.Eğerrrr baskın birkaraktersen,lafını esirgemiyorsan korkma! ama pasifsen 1 yıl sonra farketmeden çarşafa bile girersin.

Çok uzun yazdım,sevgilerrr

yok çook güzel yazmışsınız benim kayınvalidem de etek alma girişiminde bulundu ben sevmiyorum dedim yinede denemez misin dedi nişanlıma söyledim bir daha öyle bi teklif gelmedi bana karşı saygısız olursa bende onlara karşı saygımı yitiririm eminim hayalinde hiç açık gelin yoktu ama oğlu sevdi...bu durumda tek suçsuz ben oluyorum oğlunun tercihi ama böyle lafla sözle olmasa da baskısını hissetmek hiç hoşuma gitmiyor giydiğim pantolona bakması falan.Bazı insanlar açıklara resmen pislikmiş gibi bakıyorlar bazı açıklarda kapalılara öyle ben onlardan değilim herkes özgür istediği gibi yaşar umarım benim karşımdaki insanlarda böyle düşünür

Canım benim eşimin ailesi de hep kapalı, ben açığım. Bana herhangi bir baskı olmadı, eşim de kapan ya da kapanma demez. Ben hayatımın hiçbir döneminde başımı kapatmayı düşünmüyorum. Büyük konuşmayayım ama istemiyorum.
Karşı tarafın kapalı olması sana baskı yapacağı izlenimini vermez, cenazede falan başını örttüğünde yakışmış demeleri normal ben bir kötülük görmüyorum sürekli sana benimsetmeye çalışmıyorlarsa.

Canım benim eşimin ailesi de hep kapalı, ben açığım. Bana herhangi bir baskı olmadı, eşim de kapan ya da kapanma demez. Ben hayatımın hiçbir döneminde başımı kapatmayı düşünmüyorum. Büyük konuşmayayım ama istemiyorum.
Karşı tarafın kapalı olması sana baskı yapacağı izlenimini vermez, cenazede falan başını örttüğünde yakışmış demeleri normal ben bir kötülük görmüyorum sürekli sana benimsetmeye çalışmıyorlarsa.

vallahi ben henüz bilmiyorum nişanlıyım zaten nişanlımın ailesini de toplam 5 6 kez gördüm 1 senede ayrı şehirlerdeyiz artık başıma ne gelecekse evlendikten sonra görücem hayırlısı diyelim belkide hiç karışmayacak ama bunu söylerken bile kendi söylediğime inanamıyorum kayınvalidem yaşlı da değil ama bakalım hayat ne gösterecek eşim arkamda olsun yeter

Son düzenleme:

yakışmış demeleri normal canım ama yakışmış çıkartma bir daha bence demeleri anormal. Bende döndüğümüzde kayınvalideme dedim ki 3 günde hiç bir kadını namaz kılarken,kuran okurken görmedim. Hep dedikodu yapıyorlardı maşallah. Ama kapan demeye geldiğin de herkesin bir fikri var maşallah. Demek ki Allah için değil,onlar öyle oldukları için istiyorlar. Yani çevredeki herkes öyle,gelenekleri böyle diye istiyorlar. Allah öyle emretmiş diye değil. Neyseki ben yırttım tabiri caizse.
He şöyle bir sıkıntısı oluyor. Oturduğum yerde pantolonumu vs. giyiyorum ama onlara giderken eşim kıyafetime müdahale ediyor Buradayken giymemde sakınca görmediği bir şeyi,oraya giderken beğenmeyebiliyor (!). O kadar olsun diyorum,mne yapayım :)))

insanlar farklı oluyo cnm mesela benim teyzem evlendi onun eşinin ailesi kesinlikle kapalı gelin isterler sınırlı kılık kıyafet konuları falan...

ama benim kaynanamda sohbetlerden cemaatlerden cıkmayan pardüseli biri,görümcem çarşaflı :))

ama kaynanamın 2 gelinide açık ben ve eltim...açık derken kolsun tayt,mini falan yok ama açığız sonucta

hiç karışmaz mutlaka kapalı olmamı ister ama ben böyleydim sonuçta hersey eşinde biter...

kayınvaliden hiç karıişmaz eşime bile sen öyle begendin onu ozaman kapalı alsaydın der..

arada kurAn okunurken falan basımı kapatınca bi hoşuna giderki...ne güzel olmuşsun der :))

hele geçende bi, sohbete gittim görümcemle herkez çarşaflı ee beni açık biliyolar...başımı kapadım kuran okunurkenn hepsni bi görsn çok güzel olmuşsun maşallh diye diyee bi hal oldular..

ya bence tamamen kişilik ben onlara saygı duyuyorum onlarda bana...

Bizimki daha komik. Kapali gelin, acik kayinvalide :) haha. ama bunlarin konusu bile olmadi, sonucta oglu boyle begendi boyle aldi.

tıpkı ben ve kayınvalidem durumu senin yaadıkların.
benim kayınvalidemde hoca...
taaa en başta bana bi uyarıda bulundu ama bende tavrımı koyunca ondan sonra en ufak imada dahi bulunmadı..

balayına haremlik selamlık olur mu ya?????? bence baştan fikirlerini hissettir ki sonradan sorun çıkmasın.birkez taviz verirsen emin ol devamı gelecektir arkadaşım.taviz verme kırmadan da dile getir.direkt olarak kapan demese de ileride benzer bir durumu çaktırmadan belirtecektir eminim.kendi hayatın olduğunu ve sen istemedikçe kapanmayacağını da belirt..Allah yardımcın olsun gerçekten zorlayabilir ileride seni..

Kaynana kapalı ve aile tutucu ise evet kapalı gelin istiyorlar..
Bunuda yaşadım yaa demekten bıktım valla.. :9:
Eltilerim ve görümcelerim+ kaynana hepsi kapalı..
Bende açığım..
Eşimle problem yok
Eşim annesine böyle sevdim aldım dedi yanımda hemde..
Ama kadın sürekli imalı laflarla. sokuşturmalarla..
Açık geziyosunuz (sunuz yalnız çoğaltıyo depe depeme vuruo lafı açık gezen sadece ben)
Korkunuz yok..
Günah..
vs .. vs.. vs...
Habure konuşuo gelinleri kapalı ya bir ben açığım..
Başını yesin inş..
Dahada kudursun
Saçımı hatta gecen sene sarı yaptım..
Baya böle cart sarı rus karıları gibi olmuş dedi durdu:9:
dahada kudursun..
bu sene pembe yapıcam..

yap bacım yap yakışırrrrr :60: :60: :60::24:

Canım o sarı saçlı halimi eltimle beraber gördü..
İkisinin de gözlerini görmeliydiniz..
Bakıp bakıp durdular ilk başta bişede diyemediler birde öyle eltilerim gibi paspal gezmem ben..
Süslenirim giyinirim kokoşum biraz..
Zayıfım saçlarım nerdeyse belimle yaklaştı
Bide sapsarı görünce şokeler..
Kadın kapansın diye bakarken bide baktı şaştı..
Eltileriminde beni sürekli süzmeleri cabası..
saçımı rengimi sormalar..
Giysilerimi nerden aldığımı..
Eşiniz sorun etmiyorsa kapalı olmanızı ki etmemeli eğer açık evlendiyseniz sizi öyle tanıdıysa..
Kaynanaya benim yaptığımı yapın..
:9:
Bu arada ben çetin ceviz çıktım..
3 senedir kapalılık ile ilgili konu açamıyor..

Son düzenleme:
Canım o sarı saçlı halimi eltimle beraber gördü..
İkisinin de gözlerini görmeliydiniz..
Bakıp bakıp durdular ilk başta bişede diyemediler birde öyle eltilerim gibi paspal gezmem ben..
Süslenirim giyinirim kokoşum biraz..
Zayıfım saçlarım nerdeyse belimle yaklaştı
Bide sapsarı görünce şokeler..
Kadın kapansın diye bakarken bide baktı şaştı..
Eltileriminde beni sürekli süzmeleri cabası..
saçımı rengimi sormalar..
Giysilerimi nerden aldığımı..
Eşiniz sorun etmiyorsa kapalı olmanızı ki etmemeli eğer açık evlendiyseniz sizi öyle tanıdıysa..
Kaynanaya benim yaptığımı yapın..
:9:
Bu arada ben çetin ceviz çıktım..
3 senedir kapalılık ile ilgili konu açamıyor..

zaten bakıyorlar sessiz bu kız daha çok baskı yapıyorlar bakalım bize neler olcak bilemiyorum ama eşim yanımda olur ondan eminim onun benden öyle bi beklentisi yok...

9 yıllık evliyim kaynanam öldüğü güne kadar açığım diye baskı yaptı ama ne eşim ne ben asla taviz vermedik.tavrını belli etmen çok önemli ama ben sana söyleyeyim bunlar sana çok sorun çıkarır

Back
X