Açık gelin, kapalı kayınvalide

gözün aydın canım zaten sen kendi tavrını net olarak koyduktan sonra kimse sana bişi yapamaz belki bir süre canın sıkılır ama sonuçta gene kendi bildiğini yaparsın

bence mesele açıklık kapalılık değil saygı karşıdakine, onun yaşam tarzına, kişiliğine saygı duymakla ilgili

zaten her iki aile de kapalı olsa da her ikisi de açık olsa da evliliklerdeki sorunlar hep ailelerin çocuklarının yaşam tarzına saygı duymamasından kaynaklanmıyor mu mesela evli çiftin gezmesine karışan kayınvalide yok mu var ya da gelinin evinde neyi nereye koyacağına eşyasına karışmaya kalkan benim gözümde aynı mantık ha giyimine karışmış ha evine aldığın eşyaya olayın temeli karşıdakine saygı duymama kendi bildiğini empoze etme karşıdakini malı gibi görme başka birşey değil

o yüzden sırf onlar kapalı ben açağım diye korkma sana saygı duymamalarından kork sadece o saygıyı sağlarsan zaten herşey yoluna girer

inşallah tek istediğim karşılıklı saygı ve anlayış birbirimizi olduğumuz gibi kabullenmek sivri yönlerimizi törpülemeye çalışmadan

iyi yapmışsın karşısındaki ne istiyor ne düşünüyor umurun da değil kimsenin Allah için isteseler sesimi çıkarmıyacam çoğu el ne der düşüncesiyle hareket ediyor

Kapanıp kapanmamak elbette senin tercihin canım ama ben hocalık yapan bir bayanın el ne der diye senin kapanmanı isteyeceğini düşünmüyorum. Emin ol Allah rızası için istiyordur, zaten el ne der diye düşünse oğlunun seninle evlenmesini kabul etmezdi.

Kapanıp kapanmamak elbette senin tercihin canım ama ben hocalık yapan bir bayanın el ne der diye senin kapanmanı isteyeceğini düşünmüyorum. Emin ol Allah rızası için istiyordur, zaten el ne der diye düşünse oğlunun seninle evlenmesini kabul etmezdi.

ben kendi kayın validem için demedim toplumumuz da öyle yapan insanlar çok

Son düzenleme:
Herşeyi konuşmanız iyi olmuş.
Açık olmak çok önemli, siz ve nişanlınız isteklerinizi,
yaşayacaklarınızı açıkça karşı tarafa söylerseniz, karşı tarafta
sınırının ne kadar olduğunu anlamış olur.
Yoksa herşey için bir fikirleri oluyor malesef.
Şimdiden tavırlarınız net olursa, size kapanma konusunda karışmamaları gerektiğini de bilirler bu durumda. Nişanlınız bu duruşunu bozmaz inş.
Herşey gönlünüzce olur inş.

Son düzenleme:
ben kendi kayın validem için demedim toplumumuz da öyle yapan insanlar çok sizde hocaymışsınız sizin tavrınız ne olurdu gerçekten merak ettiğim için soruyorum gelininizi olduğu gibi kabul edermiydiniz açıklığı dışında saygısında hizmetinde kusuru yoksa

Bir konu yanlış anlaşıldı galiba ben hoca değilim canım ama bilinçli olan bir bayan hoca da onun zaten zorla olmayacağını bilir ve baskı yapmaz, Hoca olmamama rağmen benim tavrım gelinimi olduğu gibi kabul ederdim. Kızım var henüz küçük büyüdüğünde kapansın isterim ama diretirse zorlayamam sadece anlatırım gerisi ona kalmış.

Bir konu yanlış anlaşıldı galiba ben hoca değilim canım ama bilinçli olan bir bayan hoca da onun zaten zorla olmayacağını bilir ve baskı yapmaz, Hoca olmamama rağmen benim tavrım gelinimi olduğu gibi kabul ederdim. Kızım var henüz küçük büyüdüğünde kapansın isterim ama diretirse zorlayamam sadece anlatırım gerisi ona kalmış.

evet kurura bakmayın yanlış okumuşum düzelttim:)

Herşeyi konuşmanız iyi olmuş.
Açık olmak çok önemli, siz ve nişanlınız isteklerinizi,
yaşayacaklarınızı açıkça karşı tarafa söylerseniz, karşı tarafta
sınırının ne kadar olduğunu anlamış olur.
Yoksa herşey için bir fikirleri oluyor malesef.
Şimdiden tavırlarınız net olursa, size kapanma konusunda karışmamaları gerektiğini de bilirler bu durumda. Nişanlınız bu duruşunu bozmaz inş.
Herşey gönlünüzce olur inş.

sağolun dediğim gibi 3 yıldır beraberiz 1 yılı aşkın nişanlıyız ilk defa şaşırttı beni nişanlım onunda açıklamasını yaptı bende herşeyi çok net söyledim hatta şimdiye kadar olan biten herşeyii oda her konuda hak verdi ben ne zaman sözümde durmadım dedi şimdide öyle olucak ben sözlerimin arkasındayım sana desteğim bana güven yeter dedi

hani kadin hoca olduguna gore karisabilir yani boyel bir potansiyel ortada zaten var ama belki de cok seker biri ve bu konuda sana hic karismayacak.
sormadan ogrenemezsin ve biz de bilemeyiz ki canim :6:
nisalina simdiden cok guvenme derim cunku evlenene kadar kararindan caymaman icin boyle soyluyor olabilir.

insallah hersey istediginiz gibi olur canim...
insallah nisanlin sozunde durur :93:

Son düzenleme:
ben bu hikayenin sonunu biliyorum aslında sende biliyorsun kendini rahatlat ama beklediğin gibi olmıycak balayına karışan herşeyine karışır.

Kesinlikle psikolojik baskı altında kalacaksın. Çok iyi düşün.

ben bu hikayenin sonunu biliyorum aslında sende biliyorsun kendini rahatlat ama beklediğin gibi olmıycak balayına karışan herşeyine karışır.

bu konu yanlış anlaşıldı tam anlatamadım balayına karışmadı nereye gideceğimizi bile sormadı nişanlım öyle söylemiş sadece

canım konuşman çok iyi olmuş, kafanda ki bütün soru işaretleri kaybolmuş..
rahatlamışsındır tabii.
kayınvalden ve ailenin dışında kalan insanlar
sen izin verdiğince sana karışabilirler..
sende öyle birşey hissettiğinde önemini alır,
gereken cevabını verirsin olur biter..
hayatımızı insanların eline bırakırsak, yandık :))
iş kılık kıyafette kalmaz herşeyimize karışırlar..
bu konu ciddi, şimdi taviz vermiyorsak,
sonrasında problem yaşamamak için..
senin adına çok sevindm canım,
seni anlayan, dinleyen, destek olacağına söz veren bir nişanlın var
bence herşeyden önemlisi bu..
Allah' ım mutluluğunuzu daim etsin inşallah :D

canım konuşman çok iyi olmuş, kafanda ki bütün soru işaretleri kaybolmuş..
rahatlamışsındır tabii.
kayınvalden ve ailenin dışında kalan insanlar
sen izin verdiğince sana karışabilirler..
sende öyle birşey hissettiğinde önemini alır,
gereken cevabını verirsin olur biter..
hayatımızı insanların eline bırakırsak, yandık :))
iş kılık kıyafette kalmaz herşeyimize karışırlar..
bu konu ciddi, şimdi taviz vermiyorsak,
sonrasında problem yaşamamak için..
senin adına çok sevindm canım,
seni anlayan, dinleyen, destek olacağına söz veren bir nişanlın var
bence herşeyden önemlisi bu..
Allah' ım mutluluğunuzu daim etsin inşallah :D

çok teşşekkür ederim sizlerinde çok yardımı oldu Rabbim hepimizin mutluluğunu daim etsin mutluluğumuza mutluluk katsın inşallah

biz muğlada kayınvalidem ıspartada oturuyo ,dini nikahımızın olduğu gün başımı kapadım hoca gelicek nikah kıyıcaktı,kayınvalidem ben böyle gelin istiyordum ne olur bari buraya geldiğinizde örtünseniz dedi,ben de dedimki ben de açık kayınvalide isterim sizde muğlaya gelince açılın (tabi şakayla karışık gülerek ) öyle kaldı tabi :))

biz muğlada kayınvalidem ıspartada oturuyo ,dini nikahımızın olduğu gün başımı kapadım hoca gelicek nikah kıyıcaktı,kayınvalidem ben böyle gelin istiyordum ne olur bari buraya geldiğinizde örtünseniz dedi,ben de dedimki ben de açık kayınvalide isterim sizde muğlaya gelince açılın (tabi şakayla karışık gülerek ) öyle kaldı tabi :))

Süper bir cevapmış :kkk:

1 sattir nişanlımla konuşuyorum eteğimdeki bütün taşları döktüm annesinin bütün yaptıklarını söyledim neden öyle bir şey söylediğini sordum vallahi billahi bir şey düşünerek söylemedim dedi annemde bana nereye gideceksiniz diye sormadı bile dedi ben neden söyledim nasıl söyledim bilmiyorum dedi bu kadar ince düşüneceğini düşünmedim ayrıntılı düşününce de çok haklısın hatalıyım özür diliyorum dedi ben annemi severim anneme saygı duyarım ama her şey onun istediği gibi olcak diye bir şey yok benim dediğimin olacağını da çok iyi bilir dedi bizim evimiz ayrı olcak sen hafta da 1 yada ayda 1 ne zaman görmek istiyorsan o kadar zamanda gidersin dedi hep saygıdan bahsediyoruz dedik ama sana da saygı duyulmadığı an sen konuşmak yada görüşmek zorunda değilsin dedi ben sana kefilim dedi......diğer olan biten her şeyi söyledim oda bazı şeyler ona göre doğru geliyor ona göre en güzel hediye baş örtüsü sana göre öyle olmuyor ben her zaman hediye almalarını söylüyorum sen aldıklarını beğenmiyorsun diye dedi ...annem sıcak kanlı insan değildir belli bi yapısı vardır onun bize karşı bile değiştirmedi ben okuldan geldiğimde(bşka memlekette okuyordu) sadece hoşgeldin oğlum der biterdi dedi ve annesine otelin nasıl bir otel olduğunu söyleyeceğini söyledi bana da söylememi istedi
ben bu kızı düşünen yok mu hiç bu ne istiyor ne düşüyor diye soran yok dedim o konuda da haklısın hayatım sen yeterince fedakarlık yaptın fedakarlık sırası bizde dedi
bugün ki konuştuğun her konuda haklısın dedi
ayrıca ben o otel olayını idare etmek amaçlı söyleseydim anneme sana söylemezdim iki tarafında haberi olmazdı ne konuştuğumdan dedi
(ayrı şehirlerdeyiz biz ayda bir belki konuşuruz)içim rahatladı herşeyi söyledim sağolun her konuda da haklı çıktım oh be
konuşup anlaştığınız iyi olmuş, size mutluluklar:86:

Back
X