- 12 Temmuz 2016
- 2.195
- 6.645
- 158
- 41
methaba yüzümde gözeneklerim çok açık ve bunu takıntı yapıyorum. Yarım saatte bir evde aynaya bakıyorum yüzüme. Sonra okuldaysam kamerayı açıp derste inceliyorum. Takıntı haline geldi bunun bir tedavisi var mı gözenek küçültücü? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Kimyasal Peeling sonrası oluştu doktor fazla derin olmadığını söyledi kremler işe yaramadıMalezmanın neden kaynaklandığı ve hangi türü olduğuda önemli. Pigmentasyon sorunuyla oluşan küçüklü büyüklü kahverengi lekeler oluyor genelde. Hamilelikten sonra olabilir, genetik olabilir veya hormonal denge bozukluğundan olabilir (Doğum kontrol hapı kullanıyorsanız) derinliğide önemli, eğer cildin ilk katmanlarındaysa kimyasal peelingle (uzman kişiler tarafından yapılmalı) o lekeler yok ediliyor. Daha derindeyse lazerde yapılabilir genelde 3 seansta bitiyor. Siz iceriginde hormon bulunmayan ürünler kullanmanız gerekiyor. Güneş ışınlarından koruyucu kremler kullanmalısınız ama dikkat edin güneş kremlerindede çok hormon olabiliyor. Size eczaneden iceriginde alfadroksi asit veya Türkçesini bilmemekle beraber butylresorcinol maddesini içeren bi krem tavsiye ederim. Elbette öncelikle uzman bi hekime görünün ama bu hastalığın tedavisi pigmentasyon bozukluğunu gidermek ve ciltteki lekelerin koyulugunu açmak, bunun içinde bu iki madde kullanılıyor. Alanında uzman cilt bakım merkezleri de bu ürünlerden peeling ve bakım yapıyorlar, bi araştırın
Fazla derin değilse o zaman bence başka bi doktora veya uzman bi cilt bakım merkezine gidin. Derin olmaması iyi bişey üzülmeyin lütfen, tedavisi mümkün. En kötü ihtimalle lazerle kurtulabilirsiniz ama bunu lütfen doktora yaptırın, ben açıkcası lazeri doktordan başkasına yaptırmazdım. Benimde güneş lekeleri vardı ve derindi, 3 seansta biter diye lazere başladım tek seansta bitti bidaha da çıkmadı. Biraz da cilt yapısına bağlı, benim cildim çok çok hassas ama bir o kadarda hemen kendini yenileyen bi cilt. Üzülmeyin, tek doktorla da kalmayın, eminim birinden biri bi çare bulacaktır ki çaresi olan bi dert. Bende o kadar çok cilt doktoruna gittim ki, hatta bitanesi şöyle yüzüme baktı, sende bişey yok ne kötü durumda olanlar var biliyormusun ama icin rahat edecekse krem yazayım deyip benim derdime uzaktan yakından derman olmayacak olan saçma sapan bi krem yazmıştıKimyasal Peeling sonrası oluştu doktor fazla derin olmadığını söyledi kremler işe yaramadı
Teşekkür ederim cevap için yaptırdığınız lazer hangisiFazla derin değilse o zaman bence başka bi doktora veya uzman bi cilt bakım merkezine gidin. Derin olmaması iyi bişey üzülmeyin lütfen, tedavisi mümkün. En kötü ihtimalle lazerle kurtulabilirsiniz ama bunu lütfen doktora yaptırın, ben açıkcası lazeri doktordan başkasına yaptırmazdım. Benimde güneş lekeleri vardı ve derindi, 3 seansta biter diye lazere başladım tek seansta bitti bidaha da çıkmadı. Biraz da cilt yapısına bağlı, benim cildim çok çok hassas ama bir o kadarda hemen kendini yenileyen bi cilt. Üzülmeyin, tek doktorla da kalmayın, eminim birinden biri bi çare bulacaktır ki çaresi olan bi dert. Bende o kadar çok cilt doktoruna gittim ki, hatta bitanesi şöyle yüzüme baktı, sende bişey yok ne kötü durumda olanlar var biliyormusun ama icin rahat edecekse krem yazayım deyip benim derdime uzaktan yakından derman olmayacak olan saçma sapan bi krem yazmıştıbende tabi başka doktora gittim, sonra yine bi başkasına. En son kendim cildime neyin uygun olup olmadığını araştıra araştıra, deneye deneye buldum, ne zaman doktora gitmeyi bırakıp cildime rutin bakım yapmaya ve sürekli orasını burasını sıkıştırıp ellememeye başladım cildim kendine geldi. Şimdi kocaman yara olsada aman geçer diyorum, birkaç uygulama yapıyorum 2 güne bişey kalmıyor
Hiç hatırlamıyorum tatlımTeşekkür ederim cevap için yaptırdığınız lazer hangisi
Nerede oturuyorsunuzHiç hatırlamıyorum tatlımama uzman bi cilt doktoru yapmıştı, bu konularda güzellik merkezlerine çok güvenemiyorum acıkcası
Yurtdışındayım ben tatlım Almanya’da. Ama Türkiye’de bu konuda baya ileride. Aynı lazerleri bi cilt merkezindede görmüştümNerede oturuyorsunuz
Cilt bakımı ilk başta sonrasında dermapen dermaroller gözenekler için iyi geliyor tabii bu tedaviler sonrasında prp ile de destekleyebilirsiniz.Hem göznekleriniz toparlanır hem cildiniz parlar.Ben saçlarım için Mehmet Akgüne gidiyorum Ankaradaysan öneririm.Daha piratik yöntemlerde sunabilir.methaba yüzümde gözeneklerim çok açık ve bunu takıntı yapıyorum. Yarım saatte bir evde aynaya bakıyorum yüzüme. Sonra okuldaysam kamerayı açıp derste inceliyorum. Takıntı haline geldi bunun bir tedavisi var mı gözenek küçültücü? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhaba, benimde gözeneklerim açık. Sözünü ettiğin clinique ürününün tam adını yazabiıir misin? Çünkü sitesine girdin pek çok vesiyonu var. Losyon tonik 1, losyon 2 .... gibi gibi..Elbette var. Düzenli cilt bakımı, doğru ürünler ve dogru beslenmeyle cildinizi sıkılaştırabilirsiniz. Bol bol su için, haftada 2 kez kahve peelingi yapabilirsiniz (herhangi bi cilt hastalığınız varsa onu yazarsanız daha iyi bişey önerebilirim) clinique clarifying losyonlar var, cilt tipinize göre o üründen 1 ay bi deneyin ve farkı görün derim
ben de aynı dertten muzdaribimElbette var. Düzenli cilt bakımı, doğru ürünler ve dogru beslenmeyle cildinizi sıkılaştırabilirsiniz. Bol bol su için, haftada 2 kez kahve peelingi yapabilirsiniz (herhangi bi cilt hastalığınız varsa onu yazarsanız daha iyi bişey önerebilirim) clinique clarifying losyonlar var, cilt tipinize göre o üründen 1 ay bi deneyin ve farkı görün derim
merhaba ben dermaroller aldım ama satıcı dediki aktif sivilceleriniz geçmeden uygulamayınCilt bakımı ilk başta sonrasında dermapen dermaroller gözenekler için iyi geliyor tabii bu tedaviler sonrasında prp ile de destekleyebilirsiniz.Hem göznekleriniz toparlanır hem cildiniz parlar.Ben saçlarım için Mehmet Akgüne gidiyorum Ankaradaysan öneririm.Daha piratik yöntemlerde sunabilir.
Kurumaları için bir dermatoloğa gittinizmi ?merhaba ben dermaroller aldım ama satıcı dediki aktif sivilceleriniz geçmeden uygulamayın
benim hiç bir zaman sivilcem tükenmiyor o yüzden dermarollerı hala kullanamadım .
ne yapmalıyım ?
çookKurumaları için bir dermatoloğa gittinizmi ?
Bol su İçin.. ve düzenli cilt bakımınızı yapın..
Ne kadar yorgun uykum gelmiş olursa olsun makyajımı temizlemeden asla uyumam mesela.. zaten makyajım rimel ve sürmeden oluşur,fondöten vs hiç kullanmam..
Onun dışında yüzüme uygun temizleme jeliyle sabah akşam yıkayıp,ardından nemlendirici sürerim.
Beslenmene de dikkat ettin mi aşarsın bu sorunu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?