Açık gözeneklerimi takıntı yaptım yardım edin

İlk önce cilt tipimi yazarak başlayayım: Cildim karma. Burnum ve çenem aşırı yağlı. Burun üstümde çok fazla siyah nokta, çenemde de komedon denen küçük, kapalı beyaz noktalar var. Hamilelikten kalma lekelerim de vardı. Cildim hassas, alerjiye yatkın ve ince.
Zamanında drugstore markalar da kullandım, high end denen pahalı markalar da... İçlerinden bir tek Shiseido ürünleri cildimi güzelleştirdi ama onlar da zamanla cebimi yakmaya başladı. Diğerleri ise cildimi yormaktan başka bir şey yapmadı.
Bir gün Kore bakım yöntemlerine denk geldim. Deneyeyim dedim, ne çıkar? O günden sonra araştırmaya koyuldum. Cilt tipime uygun ürünler nelerdir, doğala nasıl dönebilirim?

Şu anda cilt bakım rutinim şöyle: Haftada 2 veya 3 defa Korelilerin 4-2-4 yöntemini kendime uyarlayıp uyguluyorum. Cildime uygun doğal yağ karışımlarıyla 4 dk boyunca yüzüme masaj yapıyorum. Yağlar gözeneklere girerek içerideki kiri yumuşatıyor. Sonra 2 dk boyunca cildime su değdirmeden TTO termal sıvı sabun ya da Loreal saf kil detoks jeli ile masaj yapıyorum (yağı yıkamadan bu adıma geçiyorum). Sonra 2 dk boyunca sıcağa yakın ılık su ile yüzümü duruluyorum. Gözeneklerim iyice açılmışken Aztec Secret Indian Healing Clay ismindeki kil maskemi uyguluyorum. Maske kuruyunca ılık su ile duruluyorum. Sonra 2 dk boyunca soğuk su ile yüzümü yıkıyorum. Bazen bu adım yerine yüzümde buz gezdiriyorum (buzu maden suyu ile hazırlarsanız iyi bir cilt sıkılaştırıcı elde edersiniz). Sonra tonik yerine saf gül suyu uyguluyorum. Üzerine Galactomyces 95 tone balancing essence uyguluyorum (bu ürünü cilt lekelerim için kullanıyorum).

Günlük bakım olarak yüzümü TTO termal sıvı sabun ile yıkıyorum, gül suyu ile tonikliyorum, gündüzleri üzüm çekirdeği yağı sürüp üzerine güneş kremimi uyguluyorum. Geceleri yıkama+gül suyu+mavi anemon çiçeği kremim (bu krem de lekelerim için) .

Ağustosta başladım bu uygulamaya ve cildim çok değişti. Eşim ne yaptın cildine, çok güzelleşti diyor. Siyah noktalarım çok azaldı, çenemdeki komedonlar bitmek üzere ve gözeneklerimin birçoğu görünmez oldu.

Size özellikle TTO sıvı sabun ve yazdığım kil maskesini öneririm. Siyah nokta ve gözeneklerimde işe yarayan bu ikisi oldu.

Düzenli bakım yapmalısınız. Benim tavsiyem Missha da siyah bir maske var yüzüne sürüp kuruyunca alıyorsun tüm kirleri yağı vs emiyor. Üzerine kil maskesi yapsan tertemiz olur gözeneklerin . Günlük cilt bakımı ve bu ritüelleri yapınca zamanla küçülüyor, ben yıllardır yapıyorum. Gül suyunu dolapta beklet soğuk soğuk sık, gözenekleri sıkılaştırır. Yüzüne yağ, yağ içerikli kremler sürme. Su bazlı nemlendirici, gözenek küçültücü serum kullan. Misel sularla makyajını temizle.

Gözenek problemi yaşıyorum ben de. İçleri ne yaparsam yapayım dolu. Siyah noktalar da kocaman sivilcelere dönüyor bazen. Cildim de aslında kuru.

Clinique 'in çok ünlü bir jel nemlendiricisi ben de alerji yapmıştı. Deneme boyuydu. Belki sıcakta falan kalmıştı. Çünkü herkesin bayıla bayıla kullandığı bir nemlendiriciydi. Ama markadan soğuttu beni yine de.

Benim tek önerim şu, cildiniz gözenekli diye nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Kendi nemlendiricinize ek jel nemlendirici (hydrating) kullanın. Ben şu an himalaya markası kullanıyorum. Hayatımda ilk defa bir ürünü 3. kez alacağım. Gözenekleri doldurmadan nem veriyor. Tavsiye ederim.

Kimyasal Peeling sonrası oluştu doktor fazla derin olmadığını söyledi kremler işe yaramadı

Kimyasal Peeling sonrası oluştu doktor fazla derin olmadığını söyledi kremler işe yaramadı
Fazla derin değilse o zaman bence başka bi doktora veya uzman bi cilt bakım merkezine gidin. Derin olmaması iyi bişey üzülmeyin lütfen, tedavisi mümkün. En kötü ihtimalle lazerle kurtulabilirsiniz ama bunu lütfen doktora yaptırın, ben açıkcası lazeri doktordan başkasına yaptırmazdım. Benimde güneş lekeleri vardı ve derindi, 3 seansta biter diye lazere başladım tek seansta bitti bidaha da çıkmadı. Biraz da cilt yapısına bağlı, benim cildim çok çok hassas ama bir o kadarda hemen kendini yenileyen bi cilt. Üzülmeyin, tek doktorla da kalmayın, eminim birinden biri bi çare bulacaktır ki çaresi olan bi dert. Bende o kadar çok cilt doktoruna gittim ki, hatta bitanesi şöyle yüzüme baktı, sende bişey yok ne kötü durumda olanlar var biliyormusun ama icin rahat edecekse krem yazayım deyip benim derdime uzaktan yakından derman olmayacak olan saçma sapan bi krem yazmıştı bende tabi başka doktora gittim, sonra yine bi başkasına. En son kendim cildime neyin uygun olup olmadığını araştıra araştıra, deneye deneye buldum, ne zaman doktora gitmeyi bırakıp cildime rutin bakım yapmaya ve sürekli orasını burasını sıkıştırıp ellememeye başladım cildim kendine geldi. Şimdi kocaman yara olsada aman geçer diyorum, birkaç uygulama yapıyorum 2 güne bişey kalmıyor

Reactions: K_G
Teşekkür ederim cevap için yaptırdığınız lazer hangisi

Biodermanın gözenek küçültücü gece ve gündüz seti cookk güzel ve gerçekten etkili ayrıca watsons target pro gözenek küçültücü de Çok güzel aynı sorun kız kardeşimde vardı bu ikisi sayesinde gitti gözenekler

Cilt bakımı ilk başta sonrasında dermapen dermaroller gözenekler için iyi geliyor tabii bu tedaviler sonrasında prp ile de destekleyebilirsiniz.Hem göznekleriniz toparlanır hem cildiniz parlar.Ben saçlarım için Mehmet Akgüne gidiyorum Ankaradaysan öneririm.Daha piratik yöntemlerde sunabilir.

Merhaba, benimde gözeneklerim açık. Sözünü ettiğin clinique ürününün tam adını yazabiıir misin? Çünkü sitesine girdin pek çok vesiyonu var. Losyon tonik 1, losyon 2 .... gibi gibi..

ben de aynı dertten muzdaribim
kahve peelingini nasıl yapıcam anlatır mısınız?

merhaba ben dermaroller aldım ama satıcı dediki aktif sivilceleriniz geçmeden uygulamayın
benim hiç bir zaman sivilcem tükenmiyor o yüzden dermarollerı hala kullanamadım .
ne yapmalıyım ?

merhaba ben dermaroller aldım ama satıcı dediki aktif sivilceleriniz geçmeden uygulamayın
benim hiç bir zaman sivilcem tükenmiyor o yüzden dermarollerı hala kullanamadım .
ne yapmalıyım ?
Kurumaları için bir dermatoloğa gittinizmi ?

bu konuda bi çözüm bulabilen oldu mu? gözeneklerim iyice genişledi cilt bakımı yaptırmak bile ters etki yarattı (

merhaba

kahvrengi peeling hıc duymadım ? tavsıye eder mısınız marka vb ?

Dermapen diye bir şey duydum yakın zamanda.
Gözenekleri ciddi anlamda kapatıyor dendi.
Deneyen bir yakınım var. Bir kaç seansta hallediliyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…