Açık-Kapalı Burun Ameliyatı Hakkında Bilgisi Olanlar Bilgilendirirmisiniz.

Pink7

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2010
2.074
2
116
İstanbul
Arkadaşlar Bir Merakımda Lütfen Açık burun ameliyatı veya Kapalı burun ameliyatı olmuş olan arkadaşlar lütfen bilgilerinizi paylaşırmısınız ne gibi farklar oluyor iyileşme süreci falan.Şimdiden teşekkürler. Ben kapalı burun ameliyatı oldum merakım arasındaki fark nedir.Teşekkürler Şimdiden...

acık ameliyatta burun ucuna daha cok sekil verilme imkanı oluyor.cok hafif belli belirsiz bir iz oluyo ve kapalı ameliyata göre şişlik daha uzun sürüyor ve acık ameliyatta revizyon olasılıgı kapalıya göre daha az oluyormus..kapalı da burun ucunda cok fazla problem yoksa uygulanıyor die biliyorum.ama kapalı yapıp da ii yapan dr lar da vardır mutlaka.
ama bence acık daha ii.

benimde kapalı yapıldı. Burun ucum büyük görünüyo gözüme :s ama bidaha cesaretim yok

benim ameliyatımda kapalı oldu . Açık teknikte dikiş izleri biraz daha belli oluyor ve bi arkadasımın ameliyatı 3 yıl önce olmasına rağmen burun ucundaki şişliği gitmiyor.

aslında ben çok önemsemiyorum ama kız kardeşim sürekli burnunun ucu kötü görünüyo diyince bende takar oldum :s

bende kapalı teknik taraftarıyım ancak bu teknikte doktorun cidden cok becerikli deneyimli olması gerekiyor.

Burnun durumuna göre açık veya kapalı olmasına karar verilmeli bence... Çünkü fazla problemli burunlarda kapalı teknik tam olarak cevap veremiyormuş ve açık tekniğe göre daha zor bir teknik.. Tabii bu doktorla da ilgili biraz.. Kapalı teknikle çok güzel burunlar yapan doktorlar var...

benimde kapalı yapıldı. Burun ucum büyük görünüyo gözüme :s ama bidaha cesaretim yok

Benimde kapalı oldu 3.5 ay oldu hala içindeki ödemler iyileşmedi yaralarım dedim acaba açıkmı olsaydım. Bende burnumun ucundan şuan memnun değilim valla 6 ay dolunca doktorlarım lokalle müdehale ettiklerini söylediler ama korkuyorumm işteeee

benim ameliyatımda kapalı oldu . Açık teknikte dikiş izleri biraz daha belli oluyor ve bi arkadasımın ameliyatı 3 yıl önce olmasına rağmen burun ucundaki şişliği gitmiyor.

3 yılmı amanınnnn valla bu gidişle ben düzeltme falanda yaptıramıcam bu korkuyla

Açık ya da kapalı olunması hastanın tercihi değil diye biliyorum .
Bana doktorum hangiini istersin diye sormadı.
Sorsaydı da , hangisi benim burnum için sağlıklı olacaksa ve sonuç hangisi ile daha iyi alınacaksa onu yapın derdim .

Açık ameliyatlarda sonuç daha iyi alınıyor diye biliyorum.
Bir de sizin burnunuzda soruna göre değişiyor o .
Kapalı ameliyatta halledilecek gibi ise , kapalı olunur .
Ama açık ile halledilecekken , kaplı olunması bence sorun.

TOSY Evet doktorlar sormuyor hangisi olsun yada yapim diyede benim seçtiğim doktorlar kapalıydı ama ne yazıkki çevremde estetik olan az olduğu için kapalıyla açık ameliyatın farkını bilmiyordum hala burnumun içindeki bi dolu yara şişlikle uraşıyorum
Yarında Emre ilhanla görüşücem o da açık yapıomuş valla düzeltme derken burnuma gene kesikler atılırsa olmam hala ara ara canım acıyorr

3,5 ay olmuş ameliyat olalı , daha ödemlerin vardır . Bildiğim kadarıyla 6 ay dolmadan zaten ikinci ameliyatı yapmıyorlar.
Belki geç iyileşeceksindir. Bende öyle olacağım galiba ..
Benim bugün 19. günüm .
Açık oldum . Benim de canım acıyor , içeriden de dışarıdan da şiş burnum .
Dikiş yerlerimde çok acıyor. Hele sabahları kendime gelmem için 2-3 saat gerekiyor .
Daha 1 ay bile olmadığı için avutuyorum kendimi.
Şişlik simetrikte değil bende . Her taraftan başka biriyim bakıldığında ..

Burun içine krem yapıyomusun benim içten müdehale olduğu için dikiş kaynıyordu içi yarıklar falan ödemler girmişti birbirine bolca krem kullandım hatta diyorumya hala kullanıyorum dikişlerin gerilmesini önlüyor merhem yapmasam ağlardım hehehe benim ilk ay şişlik resmen geziodu ama şimdi çok şükür durdu o gezintiler ama sanırım bende geç iyileşicem başa gelen çekiiliyor merhem kolik durumundayım bennn halaaa bazen burun kuruluğu yüzünden ameliyattan sonra 1 2 sene merhem kullananlar oluyomuş diye sölemişti doktorlar

açık amelyat daha iyi cnmmm ama kapalı amelyta olupta çok güzel olan burunlarda var...açık ameliyatta şekil verme imkanı daha kolay ve garanti oluyor...o kesilen yerin izide 2 aya geçiyor cnmm..

Kullanıyorum canım .
Antibiotikli bir krem kullanıyorum . Gece yatarken bir de sabah uyandığımda sürüyorum.
Aksi halde , botoxlu gibi her yanım geriliyor !
Benim daha dudaklarım uyuşuk.
Mesela bu sabah dudaklarım slikonlu gibi uyandım :)
Burun ucuma masaj dedi doktor ama dokunamıyorum ki . Taş gibi!
Dikiş yerlerim belirgin , iplerini görebiliyorum. Çok uzun olduğu için ben biraz kestim ucundan .
Kesi yapılan yer zaten hissiz.. Ve çok şiş. En sinir olduğum yerde orası.
Üstelik benim cildimde bozuldu .

Bugün tavsiye edilen Arnica adlı kremi edindim.
Ödem , şişlik ve morluklar için plastik cerrahların önerdiği bitkisel içerikli bir krem.
Onunla burnuma masaj yapmaya başladım. Ödem insin diye.
İşe yarayacak mı bilmiyorum, bakalım ..

TOSY Allahaşkına meraktan çatlıycam bu burun masajını ilk defa kadınlar kulubünde okudum forumlarda bu ödem geçsin diye doktorunuz yapın diyorya bu ödem burun içindeki şişliklerlemi alakalı yoksa bazı burunlarda dışında tümsek falan oluomuş kemikte onun içinmi valla merak ettim iyiceee ???

Şöyle ki canım . Kendimden örnek vereyim .
Benim şu anda burnum özellikle sol taraftan acayip şiş.
Neredeyse göz ucuma kadar ödem var, sertlik.
Sağ tarfta öyle aslında. Burun ucu da şiş. Hatta kanatları da öyle.

Kemiğin olduğu yere iki parmağınla yukarıdan aşağıya şekilde hafif masaj öneriyor doktor.
Ödemin inmesi, azalması için. Alçı çıktıktan sonra bende çok fazla ödem vardı ve 1 hafta da bandajlı gezdim. O da ödemin inmesine sebep.

Yatış şeklide önemliymiş. Ne sağa ne sola yatılacak bir süre. Ödem ne tarafa yatarsan o tarafa gezmesini sağlarmış.

Benim içeriden de şiş burnum. Görebiliyorum hatta etin içe doğru kabarıklığını.
Ama bu masaj içeride ki şişliğide iyi mi onun hakkında bilgim yok canım.

Benim net olarak bildiğim burun dışındaki o bahsettiğin tümsek, şişlik , vs canım.

Tosy çokk çoook çok sağol anladım sonunda bu masajın neden verildiğini burnun baya kemerlimiydi burnu kemerli olanlarada uygulatıolar sanırım benim yok denecek kadar bi kemer vardı atelim çıktıktan sonrada bi şişlik yoktu sanırım ondan bana hiç masaj demedi bi arkadaşıma demiş sen yap diyede bende merak etmiştim.

evet doktor banada sormadı hangi teknikle yapayım istersin diye. Kızlar bi bakın burnumun ucuna alıcı gözüyle yaa kötü mü duruyo bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…