• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açıklanamayan infertelite

Mira1818

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
1 Kasım 2018
Mesajlar
100
Emoji Skoru
28
Puanlar
98
Yaş
30
Hanımlar merhaba,
Yaklaşık 1 buçuk yıldır gebelik deniyoruz fakat henüz hiç gebe kalamadım. Yaptırılabilecek tüm testleri yaptırdım ve her şey normal çıktı eşim dahil. Sadece kilom düşük, ve biraz yeme problemim vardı. Az yiyordum protein yemiyordum, canım gün içerisinde çok fazla tatlı çekiyordu böyle her öğün tatlı yiyebilirdim habire uykum geliyordu falan filan. İnternette bayağı araştırma yaptım ve Reddit’te konular okudum insanlarla konuştum. Bağırsak sağlığının, beslenmenin, vücuttaki kortizol seviyesinin, vücuttaki gizli inflamasyonun aslında ferteliteyi etkilediğini gördüm. Bu yüzden beslenme uzmanına başvurdum ve artık yaklaşık üç haftadır düzenli olarak besleniyorum ve en önemlisi sağlıklı yiyorum. Kesinlikle kendimi aç bırakmıyorum, şeker ve gluten yok. Ve vücudumda bunların sonucunda bir takım değişiklikler fark ettim yüzümdeki ve sırtımdaki sivilceler yok oldu kabızlık problemim vardı uzun bir süredir ve artık her gün tuvalete çıkabiliyorum, ha bire bir endişe halindeydim o geçti aç dolaşmıyorum, sabahları çok zor uyanırken artık sabahın altısında uyanıyorum ama öyle zınk enerjik bir şekildeve canım hiç şeker çekmiyor artık normalde 17. 18. gün gibi geç yumurtlarken bu ay 14 15. günler yumurtladım. Kısacası vücudumda olumlu şeyler oluyor. Bu şekilde beslenme düzenine dikkat Edip gebe kalabilen arkadaşlar var mı?
 
Bence çok güzel yolda ilerliyorsunuz, sizi takdir ettim :KK39: Sağlıklı beslenme ile burada gebe kalan birçok arkadaş var, hatta az yumurta rezervi ile. Böyle ilerlerseniz bence olur. Ha birde spor, egzersiz, sadece yürüyüş bile iyi etkiliyor. Bende de sürekli endişe, kaygı hali vardı, yürüyüş ve koşu + egzersiz yaptıktan sonra inanın o kadar sakinim ki şuan. Kendi pozitifliğime kendim bile şaşırıyorum. Eşimle birlikte yapıyoruz, o da sinirli halinden pamuk gibi insana dönüştü resmen. Egzersiz ve koşu ne kadar mucizevi birşeymiş! ve tabii beslenmemize de mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyoruz.
Bende de açıklanamayan infertilite var 1.5 senedir ve hala deniyoruz. Umarım olur bebişlerimiz :KK68:
 
Diyetisyenle ilerlemeniz çok iyi olmuş. Mümkünse eşiniz de başlasın. Umarım yaz bitmeden güzel haberler alırsınız 🧿💕
 
Back
X