Açıklanamayan infertilite olup tüp bebek

Prograf kullandırıyor benim doktorum canım öyle bir geçmişim yok ama her ihtimale karşı yada serum yapanlar var babanın kanını alıp işlem yapıyorlar
Canım aynı şey bende de var doğal gebelikte hep düşük oluyordu. Son gebeliğimde prograf kullandım fakar bu seferde sansıma dıs gebelik oldu. Ameliyat oldum. Arrık bende tüp bebeğe döneceğim ama bu bağışıklık tedavisi ile ilerlemem lazım. Doktorun kimdi

Canım aynı şey bende de var doğal gebelikte hep düşük oluyordu. Son gebeliğimde prograf kullandım fakar bu seferde sansıma dıs gebelik oldu. Ameliyat oldum. Arrık bende tüp bebeğe döneceğim ama bu bağışıklık tedavisi ile ilerlemem lazım. Doktorun kimdi
Kocaelide Şeyma Fenercioğlu doktorum genetik kaynaklıdır düşükler bence kalitesi düşük sperm filan etkiliyor benimde 1 kimyasal 1 doğal yoldan oldu kalp atışı durmuştu kanamalı düşüğüm olmadı ama her ihtimale karşı 12. Haftaya kadar ilaçlara devam edeceğim 8. Haftadayız şuan çok şükür sıkıntı yok 5. Gün embriyosu 4aa kaliteydi sağlığınızı riske atmayın hiç şimdi ki aklım olsa 2 sene önce yaptırırdım 🥲

Kocaelide Şeyma Fenercioğlu doktorum genetik kaynaklıdır düşükler bence kalitesi düşük sperm filan etkiliyor benimde 1 kimyasal 1 doğal yoldan oldu kalp atışı durmuştu kanamalı düşüğüm olmadı ama her ihtimale karşı 12. Haftaya kadar ilaçlara devam edeceğim 8. Haftadayız şuan çok şükür sıkıntı yok 5. Gün embriyosu 4aa kaliteydi sağlığınızı riske atmayın hiç şimdi ki aklım olsa 2 sene önce yaptırırdım 🥲
Yok canım bizimde bebeğinde kromozomlarına bakıldı. Hepsi normal. Pıhtılasma yok hiç bisey yok. Muhtemelen bağısıklık cunku benim otoimmün hastalığımda var zaten ilaçla basladık ki bu da dıs gebelik oldu. O zaman bebeği tüpe değil rahme yerlestirdiler değil mi? Suan tüp bebekte olan korkum da eğer embriyo 5. Veya 6. Güne gitmezse tüpe koyuyorlarmıs o zaman yine dış gebelik ya olursa

Yok canım bizimde bebeğinde kromozomlarına bakıldı. Hepsi normal. Pıhtılasma yok hiç bisey yok. Muhtemelen bağısıklık cunku benim otoimmün hastalığımda var zaten ilaçla basladık ki bu da dıs gebelik oldu. O zaman bebeği tüpe değil rahme yerlestirdiler değil mi? Suan tüp bebekte olan korkum da eğer embriyo 5. Veya 6. Güne gitmezse tüpe koyuyorlarmıs o zaman yine dış gebelik ya olursa
Koyduğu yeri sormadım valla hiç ilk transfer zaten tecrubem yoktu ama sorun yaşamadım pozitif düşünün pozitif olsun 🥰

Çok tesekkür ederim canım burdan veya özelden yazarsan cok sevinirim. Dış gebelik korkunc bisey Rabbim kimseye yasatmasın. Tüp bebekle ilgili de bunu öğrenmek biraz içimi rahatlatır diye düsünüyorum
Tabiki canım Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah doktor seçiminizi ona göre baya araştırarak yapın sizde olumsuz bir durum yaşamazsınız inşallah bir daha

Bizim de hiçbirşey yok ama gebelik oluşmuyor evlendikten sonra baya uğraş verdik rahim filmi falan çekildim tüpler tıkalıymış sonra ameliyat oldum biraz öyle bekledik yine olmadı en son 4 yıldan sonra aşılama yapmaya karar verdik ilk aşılamam negatif oldu sonra iki ay dinlenme verdik ve ikinci aşılama için adetimi beklerken kendiliğinden hamile kalmışım çok şükür bir kızım oldu şu an 9 yaşında ve sonra dedik belki kendiliğinden olur üç yıl bekledik olmadı tekrar tüp bebek merkezine gittik tekrar bütün tektikler yapıldı hiçbirşey yok yine baya uğraş verdik sonra korona araya girdi baya saldık üstünde durmadık sonra iki aşılama yaptık ikisi de olumsuz sonuçlandı doktor artık tüp bebek önerdi ve bir yıldır üç tüp bebek tedavisi yaptık 1. Tüp bebekte hiç embriyom oluşmadı ne yazık ki 2. de sadece iki embriyom oluştu ikisi transfer edildi gebe kaldım ama maalesef dış gebelik oldu sonra ameliyat oldum tüpüm de alındı sonra üç ay mola verdim 3. tüp bebeğimizi de yaptık yine sadece iki embriyom oluştu ikisi transfer edildi onlar da tutunmamış iki hafta önce negatif sonuçlandı git gide umudum tükeniyor umarım Rabbim hiçbirimizin emeğini boşa çıkarmasın Allahım hayırlı sağlıklı güzel evlatlar nasip eylesin cümlemize inşallah çok zor süreçler ben içine girmeyene kadar bu kadar yıpranacağımı tahmin etmiyordum 🥹 herşeyin sağlıklısı hayırlısı olsun inşallah 🤲

Tabi ki şimdi ki aklımız olsaydı daha erken tüp bebek yapardık çünkü yaş ilerledikçe şansın azalıyor ne yazık ki yumurtaların fazla oluşmuyor oluşan da ya döllenme olmuyor sürekli sil baştan iğne vurulmak zorunda kalıyorsun 1 tane bile embriyo oluşması benim için büyük mucize benim üç tüp bebekte de 5 adet yumurtam toplandı kimisi olgun çıkmadı olgun çıkan da döllenme olmuyor dondurma şansımız hiç olmadı en azından dersin dondurulmuş var tek transfer olursun maalesef onun için gerçekten çok zor 😥 embriyo oluşması bile büyük nimet ben bu tüp bebek süreçlerinde çok şey öğrendim pozitif çıksa bile insan sevinemiyor artık acaba mı diyorsun keseyi görebilecekmiyim falan anlayacağınız tüp bebek yapmak büyük psikoloji istiyor gerçekten Rabbim yar ve yardımcımız olsun bu yolda olan herkesin inşallah Allahım kimsenin emeğini boşa çıkarmasın dilerim dileyen isteyen herkesin kucağını sağlıklı hayırlı güzel evlatlarla doldursun 🤲🥹♥️

Merhaba bende ayni durumdayim dogal yoldan kaliorm ama 2 kurtaj+20 hf dusuk+dis gebelk vr
Sizin son durum nedir
Drum embriolr kalitesiz veya bagisiklik sistemin dusuk dedi.

Merhaba bende ayni durumdayim dogal yoldan kaliorm ama 2 kurtaj+20 hf dusuk+dis gebelk vr
Sizin son durum nedir
Drum embriolr kalitesiz veya bagisiklik sistemin dusuk dedi.
Ben tüp bebeğe baslayacağım galiba canım çünkü ameliyat gecirdim tüpüm alınmadı ama hala risk var tekrarlaması acısından tahmin edersin ki cok yorgunum sende aynı seyleri yasamıssın zaten. Yumurta kalitem yada bağısıklığım sorunlu ama inan çözemedim he tüp bebekle çözülür mü onu da bilmiyorum. Dıs gebelikte ameliyat mı oldun iğne mi yapıldı

Ben tüp bebeğe baslayacağım galiba canım çünkü ameliyat gecirdim tüpüm alınmadı ama hala risk var tekrarlaması acısından tahmin edersin ki cok yorgunum sende aynı seyleri yasamıssın zaten. Yumurta kalitem yada bağısıklığım sorunlu ama inan çözemedim he tüp bebekle çözülür mü onu da bilmiyorum. Dıs gebelikte ameliyat mı oldun iğne mi yapıldı
Cok buyuk gecmis olsn cnm bende ayni durumdayim yorgnluk ve bir bilinmezlik icinde gidiyorum.
Dusukleri olan kisi genetikli tup bebek yaptirmali cnm bence daha fazla kendinizu yormayin ve genetikli tup bebek yaptirin normal degil.
Cunku embriolrn sagliksiz olmasida sozkonusu birde bagisiklik serum tavsiye ediliyor
Rabbim yardimcimiz olsun aminnn
Benim dis gebeligim igne ile dusuruldu ilerlemedi betam ama tupum hasar gormus fakat dr cok riskli degil kalsin dedi ama tup bebek yaptirrsam kapatilcak tupte riske girmiyorlarmis

Cok buyuk gecmis olsn cnm bende ayni durumdayim yorgnluk ve bir bilinmezlik icinde gidiyorum.
Dusukleri olan kisi genetikli tup bebek yaptirmali cnm bence daha fazla kendinizu yormayin ve genetikli tup bebek yaptirin normal degil.
Cunku embriolrn sagliksiz olmasida sozkonusu birde bagisiklik serum tavsiye ediliyor
Rabbim yardimcimiz olsun aminnn
Benim dis gebeligim igne ile dusuruldu ilerlemedi betam ama tupum hasar gormus fakat dr cok riskli degil kalsin dedi ama tup bebek yaptirrsam kapatilcak tupte riske girmiyorlarmis
Bende benimkini alacaklarını düsünüyorum hatta bi doktor neden aldırmadın ki tüpü ameliyatta diye söyledi. Tabiki normal değil bir sorun var bilinmeyen bir de tüp konusu var simdi işler iyice karıstı. İnsallah yumurta kalitemde bisey yoktur diğerleri hi sekilde ilaçla vb önlem alınıyorda o sorun.

Back
X