Açıklık kapalılık meselesi

Merhaba kızlar size birşey danışmak istiyorum.7 yıllık bir ilişkim var erkek arkadasım kapan diye cok baskı yapıyor sebebı de bu sekılde daha mutlu olacagımızdan yana aılesı kapalı benım aılem ise annem dahıl hepsi acık ınsanlar ben erkek arkadasımı cok sevıyorum bana deger veren onemseyen ılgılı ve duzgun bır ınsandır kendısı ben bunu kabul ettım fakat suanda ıyımı yaptım kotumu yaptım bılemıyorum ıcımde var fakat tam hazır degılım erkk arkadasım yüzuunden de kapanmak ıstemıyorum cevremdekı tepkılerden de cekınıyorum sımdı bunu kabul etmesem ayrılık olcagı kesın once kabul ettın sımdı yarı yolda bıraktın dıycek haklıda egeer bıterse de sevdgım ınsanı kaybetmıs olacagım bır daha bu vıcdanla nasıl bırını hayatıma sokabılırım bılmıyorm sızın dusuncelerınızı almak ıstıyorum sız olsanız benım yerımde ne yapardınız kafam cok karısık gercekten...

Canım vicdanının sesini dinle iç sesini dinle ve sen kapanmak ıstemedgın ıcın senii bırakacaksa bıtıırcekse ilişkinizi birak bitsin o sana hiç değer vermiyor vermemiş demektır bu zamana kadar.İçinden gelmiyorsa kapanmaa.

Merhaba kızlar size birşey danışmak istiyorum.7 yıllık bir ilişkim var erkek arkadasım kapan diye cok baskı yapıyor sebebı de bu sekılde daha mutlu olacagımızdan yana aılesı kapalı benım aılem ise annem dahıl hepsi acık ınsanlar ben erkek arkadasımı cok sevıyorum bana deger veren onemseyen ılgılı ve duzgun bır ınsandır kendısı ben bunu kabul ettım fakat suanda ıyımı yaptım kotumu yaptım bılemıyorum ıcımde var fakat tam hazır degılım erkk arkadasım yüzuunden de kapanmak ıstemıyorum cevremdekı tepkılerden de cekınıyorum sımdı bunu kabul etmesem ayrılık olcagı kesın once kabul ettın sımdı yarı yolda bıraktın dıycek haklıda egeer bıterse de sevdgım ınsanı kaybetmıs olacagım bır daha bu vıcdanla nasıl bırını hayatıma sokabılırım bılmıyorm sızın dusuncelerınızı almak ıstıyorum sız olsanız benım yerımde ne yapardınız kafam cok karısık gercekten...

Bunu yazan oldu mu bilmiyorum ama başını kapatmak insanın kendisiyle Allah arasında olan bir mevzudur. Sen insanırsan "artık başımı kapatmamın zamanı geldiğine inanıyorum, böyle daha mutlu olacağım ve kendimi huzurlu hissedeceğim, bundan sonra da bu kararım değişmez ve tekrar açılmaya karar vermem" diyorsan evet başörtüsü takmaya hazırsındır ama şimdi sırf erkek arkadaşın ve ailesi istedi diye başını kapatırsan yarın bir gün ayrılırsan açılabilirsin de veya ileride başka biriyle birlikte olursan ve o da "çok kapalı giyiniyorsun benim ortamlarımda ve ailemde böyle olmuyor" derse dekolte de giyebilirsin ve bu örnekler uzar gider. Senin erkek arkadaşını şuna ikna etmen gerekiyor önce, "bu iş onu ilgilendirmez, bu kulla yaratıcısı arasındadır ve üçüncü kişilere bu konuya karışmak yakışmaz, he bir de dinde zorlama yoktur"

Ve sırf bu yüzden senden ayrılmayı göze alıyorsa bence seni yeteri kadar sevmemiştir, şimdi ailesine hayır ben bu kızı böyle sevdim diyemiyorsa yarın bir gün gelinliğini de annesinin istediği gibi seçmene izin verir, evini de annesi döşer, çocuğunu da istiyorsa annesi büyütebilir. Bu işler şimdiden başlar, bence sen gerçekten isteyene kadar başını kapatma, hiç istemezsen hiç kapatmazsın bunun bedelini sen ödeyeceksin kimseyi bağlamaz.

Erkek arkadaşın tek tip düşünceli bir insan sanırım. Herkes söyleyecek zaten ama ben de yazayım, şimdiden böyleyse evlenince bu baskılar daha da artar.

Ya da belki de ailesi açık gelin istemiyoruz demişlerdir. Her türlü allah yardım etsin, nefret ediyorum bu tip şeylerde baskı yapan insanlardan. Sanki sen kapanınca sevabı ona mı gidecek, hey allahım ya.

Vallaha tami tamina dusundugumun yazilmis oldugunu gorunce aynen diyip geciyirum vede eklemek istiyorum ki seni sen oldugun icin yani tamamiyle senin dusuncelerinle sevmeyen biriyle yanlis bence. Benim kendi dusuncem yok ben onun icin yasarim hayatimi onaa adarim umrumda deg diyorsanda hayatta basarilar.

Ya ben kapan kapan diye baskı uygulayan kişileri anlamıyorum gerçekten..
Zorlamayla olacak iş değil bunlar..

O istedi bu istedi diye kapanınca ne kadar doğru bir iman yerine getiriliyor ?
İçinde kapanmaya dair hiç bir istek bulunmayan birine kapan kapan diye baskı uygulamak ne kadar doğru bir davranış ? Hem de şart koyarak ..
Allah katında ne kadar doğru ve yerinde bir eylem gerçekleştirmiş olur bu kişi ?

İnsanın içinde olacak, gönülden isteyecek bu meseleyi..
Bu niyette olan insan önce '' RABBİMİZ İÇİN'' diyecek..
Ve uygun bir şekilde de uygulayacak..

He sana kapan dedi, sende ben de kapanmak istiyorum desen, ve bunu gerçekten kalbinden gelerek söylesen neyse..
Adam bunu ayrılık meselesi haline getirmiş..
Onca sene geçmiş birde.. =/

Eğer gerçekten gönülden istiyorsan tabi ki de kapan, ama bunu kendi istediğin için yap.
Başkası için değil..

onun ağzına bakarak kapanırsanız mutlu olamazsınız ki!!!

haşa o Allah'tan daha mı üstünde o dedi diye kapanmak aklınızdan bile geçiyor anlamıyorum..

gereken şeyleri çekinmeden ona da söylersiniz umarım:ssz:

Erkek arkadasinin yaptigi hasa ALlah a şirk kosmak bence ALlah için değil benim için kapan.sende bu yüzden kapanirsan eger bence sende ayni gunaha girmiş olursun

7 Yıl Boyunca Mutluymuş da Evleniceği Zaman mı Mutsuzlaşmış En Baştan Rengini Belli Etseymiş Keşke 7 Yılın Çürümezdi Ömründen Çalmış Senin Resmen Nasıl 7 Yılın Hesabını Verecek Şimdi Sakın İstediklerini Yapmayın Sevap Kazanamazsınız Yani Allah Rızası İçin Kapanmıyorsunuz Çünkü

Bunu şuna benzetiyorum; bir elbise goruyorum cok begeniyorum ve aliyorum. Bi sure sonra elbisenin boyunu kisaltiyorum bole daha guzel olck diyorum.. sonra kollarini kesiyorum.. sonra yakasini falan filan yani demem o ki, erkek arkdsin seni oyle gormus begenmis ama simdi kendi istekleri dogrultusunda degistirmis ve bahaneside boyle daha cok mutlu olucaz demesi.. kapanmak kalpten gelen bisidr bisi diyemem ama bu sekilde olmasi nekadar dogru tartisilir... eskiden kapali bi bayan gordummu dikkatimi cekerdi bi ağırlığı olurdu, suanda oyle kapali bayanlar varki bicok açık bayanlardan dahada açık gibi malesef.. bunhn sebebi bu sekilde olusan ve ailevi baskilardan dolayi olan kapanmalardir die dusunuyorum.. umarim siz onlardan olmazsiniz hakkinizda hayirlisi olsun..

eski bi komşumuz girmiş tesettüre facebook'tan gördüm, hayırladım ettim. annesi de kapalıydı zaten öyle uzak değillerdi yani gerçi ablaları açıktı ama kendi seçmiş saygı duydum.sevgilisi vardı nişanlanacaklardı öyle duymuştum. iki ay geçti geçmedi bi baktım kız açılmış. facebookta damar şarkılar, laf sokan sözler paylaşmalar vs. tam bi rezillik.

kısacası sevgili için kapanılmaz, madara olur insan. koca içinde kapanılmaz, mutsuz olur insan. ancak ve ancak inançları doğrultusunda kapanmalıdır insan.

kapan açıl o senin bileceğin iş arkadaşım ama erkeklerin şu işine sinir oluyorum. gidip açık bayanlarla görüşüp sonradan kapalı istedikleri akıllarına geliyor. tam tersi de benim arkadaşımın başına geldi. çocuk ailesi yüzünden arkadaşımın açılmasını istedi. ve ayrıldılar.

Back
X