Açıköğretim MYO'dan tamamlama sistemi nedir nasıl işliyor ? bilgisi olan arkadaşlar

GunesinKizi35

9. takım mezunu
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
3.940
10.153
408
İzmir
kızlar MYO öğrencisiyim 2. sınıfa geçtim bu sene. benim problemim şu abim 2012 dış ticaret mezunu 2 yıllık ve şuan açıköğretim 3. sınıftan işletme öğrencisi olarak devam ediyor. bende bu yıl yani 2013-2014 sezonunda çocuk gelişimi 2. sınıf olacağım yani tahmin edeceğiniz gibi 2 yıllık üniversite okuyorum. şimdi bu abimdeki gibi bir olay bende de var mı ? varsa nasıl ? bilgisi olan arkadaşlarımdan , bacılarımdan, ablalarımdan yardım bekliyorum :26::26:

kızlar MYO öğrencisiyim 2. sınıfa geçtim bu sene. benim problemim şu abim 2012 dış ticaret mezunu 2 yıllık ve şuan açıköğretim 3. sınıftan işletme öğrencisi olarak devam ediyor. bende bu yıl yani 2013-2014 sezonunda çocuk gelişimi 2. sınıf olacağım yani tahmin edeceğiniz gibi 2 yıllık üniversite okuyorum. şimdi bu abimdeki gibi bir olay bende de var mı ? varsa nasıl ? bilgisi olan arkadaşlarımdan , bacılarımdan, ablalarımdan yardım bekliyorum :26::26:

elbette var ama öncelikle son yılını tamamlaman ve geçen sene dahil bu sene hiç bir dersinin alttan kalmaması gerek yani tamamen mezun olman gerek. böylece ister açıköğretimden istersen uzaktan eğitimden tamalama şansın var

canım mezuniyet belgenle aöf bürosuna gidip kayıt olcaksın 205 tl yatırman gerekiyor benim bildiğim kadarıyla..şunuda unutma aöf 1.ve2.sınıfta görmen gereken fakat göremediğin derslerini de alıp(muhasebe,iktisat,hukuk,işletme) 3.sınıfın derslerini de alcaksın bende dikey geçiş yapmıştım..İşinn baya zor olucak sıkı tutup çalışmalısın...

Son düzenleme:
elbette var ama öncelikle son yılını tamamlaman ve geçen sene dahil bu sene hiç bir dersinin alttan kalmaması gerek yani tamamen mezun olman gerek. böylece ister açıköğretimden istersen uzaktan eğitimden tamalama şansın var

canım mezuniyet belgenle aöf bürosuna gidip kayıt olcaksın 205 tl yatırman gerekiyor benim bildiğim kadarıyla..şunuda unutma aöf 1.ve2.sınıfta görmen gereken fakat göremediğin derslerini de alıp(muhasebe,iktisat,hukuk,işletme) 3.sınıfın derslerini de alcaksın bende dikey geçiş yapmıştım..İşinn baya zor olucak sıkı tutup çalışmalısın...

benim şuan alttan kalmış bir dersim var 1.sınıftan ama veririm bu yıl verememe nedenim finaller öncesi ameliyat oldum bütünleme öncesi kum dökmeye başladım yani aksilikler beni buldu sizin anlayacağınız . ama derslerimi verip tam mezun olup mezuniyet belgemi alınca direk olarak 3. ve 4. sınıfı tamamlayabiliyorum yani . çok sevindim cevaplarınıza

hayır aöf ile dikey geçiş yapana almadığı dersleri almak gibi bir durum yok. o normal dgs de var yani aöfde intibak yok
Kasımda direk istenen belgelerle kayıt oluyorsun sınav falan olmadan.
Hee ben anaokulu öğretmenliği istiyorum diyorsan aöfde yok sanırım daha alım onun için dgs girmen daha iyi olur ben sana onu tavsiye ederim. Daha iyi olur çünkü aöfte 2 hakkın olacak işletme iktisat

hayır aöf ile dikey geçiş yapana almadığı dersleri almak gibi bir durum yok. o normal dgs de var yani aöfde intibak yok
Kasımda direk istenen belgelerle kayıt oluyorsun sınav falan olmadan.
Hee ben anaokulu öğretmenliği istiyorum diyorsan aöfde yok sanırım daha alım onun için dgs girmen daha iyi olur ben sana onu tavsiye ederim. Daha iyi olur çünkü aöfte 2 hakkın olacak işletme iktisat

hayır arkadaşım yanlışın var zaten dikey geçişte 2 bölüme geçiş yapabiliyor işletme ve iktisat oyüzden 4 tane dersi almak zorunda muhasebe işletme hukuk ve iktisat bunların yanında 3. sınıfta kaç tane dersi varsa onlarıda almak zorunda, ben dikey geçiş yaptım o yüzden iyi bilirim evet intibak sınıfı yok ama o 4 dersi muhakkak vermek zorunda. yani 3. sınıfa geçiyor ama o derslerin yanında+4 ders oluyor anlatabilmişimdir umarım.

ama dediğiniz gibide bir durum var yani arkadaş anaokulu düşünüyorsa bunun 4 yıllığa tamamlanması aöfde söz konusu değil sadece işletme ve iktisat fakültesine geçiş yapabilir...bu konuda haklısınız. o yüzden sorununu tam anlamamız gerekir yanlış bilgi vermemek için

Son düzenleme:
hayır arkadaşım yanlışın var zaten dikey geçişte 2 bölüme geçiş yapabiliyor işletme ve iktisat oyüzden 4 tane dersi almak zorunda muhasebe işletme hukuk ve iktisat bunların yanında 3. sınıfta kaç tane dersi varsa onlarıda almak zorunda, ben dikey geçiş yaptım o yüzden iyi bilirim evet intibak sınıfı yok ama o 4 dersi muhakkak vermek zorunda. yani 3. sınıfa geçiyor ama o derslerin yanında+4 ders oluyor anlatabilmişimdir umarım.

ama dediğiniz gibide bir durum var yani arkadaş anaokulu düşünüyorsa bunun 4 yıllığa tamamlanması aöfde söz konusu değil sadece işletme ve iktisat fakültesine geçiş yapabilir...bu konuda haklısınız. o yüzden sorununu tam anlamamız gerekir yanlış bilgi vermemek için

bende aöf ile tamamladım hatta bu yıl mezun oldum yanlış bilgi verdiğimi düşünmenizi anlayamadım bilmeyen cahil biri değilim. o dediğiniz dersleri okulda da görmedim.Aöf de de almadım. ( zorunlu dediklerinizi) Aldığım dersler de bunlardı ( işletme bölümü)

3. SINIF
  1. TÜRK VERGİ SİSTEMİ
  2. İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU
  3. FİNANSAL YÖNETİM I
  4. PAZARLAMA YÖNETİMİ
  5. MALİYET MUHASEBESİ
  6. YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

4. SINIF

1. İŞLETMELERDE SOSYAL SORUMLULUK VE ETİK
  2. ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK
  3. DENETİM
  4. SERMAYE PİYASALARI VE FİNANSAL KURUMLAR
  5. STRATEJİK YÖNETİM I
  6. FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ
  7. TÜRKİYE EKONOMİSİ
  8. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
  9. STRATEJİK YÖNETİM II
  10. KÜRESEL PAZARLAMA

kredili sistemde de aynı belki bir iki ders farklılık gösterir. Ben zaten kendisine normal dgs ile öğretmenliği tavsiye ettim

Son düzenleme:
bende aöf ile tamamladım hatta bu yıl mezun oldum yanlış bilgi verdiğimi düşünmenizi anlayamadım bilmeyen cahil biri değilim. o dediğiniz dersleri okulda da görmedim.Aöf de de almadım. ( zorunlu dediklerinizi) Aldığım dersler de bunlardı ( işletme bölümü)

3. SINIF
  1. TÜRK VERGİ SİSTEMİ
  2. İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU
  3. FİNANSAL YÖNETİM I
  4. PAZARLAMA YÖNETİMİ
  5. MALİYET MUHASEBESİ
  6. YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

4. SINIF

1. İŞLETMELERDE SOSYAL SORUMLULUK VE ETİK
  2. ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK
  3. DENETİM
  4. SERMAYE PİYASALARI VE FİNANSAL KURUMLAR
  5. STRATEJİK YÖNETİM I
  6. FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ
  7. TÜRKİYE EKONOMİSİ
  8. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
  9. STRATEJİK YÖNETİM II
  10. KÜRESEL PAZARLAMA

kredili sistemde de aynı belki bir iki ders farklılık gösterir. Ben zaten kendisine normal dgs ile öğretmenliği tavsiye ettim

iyi de muhasebeyi yada o bahsettiğim diğer dersleri bilmeden nasıl bu derslere adapte olabilirki aöf de bunu düşünmüş olacakki o dersleri almayı zorunlu kılmış...ben size cahilsiniz diye bir imada bulunmadım sadece yanlışınız var dedim çünkü benim bildiğim sistem ve gördüğüm sistem bu şekillde ama açıkcası siz nasıl bu dersleri almamışsınız orayı anlayamadım...yani tamam bizde direkt 3 den başladık ama 4 tane ders ilave edildi..gerçekten şaşkınım yani..

acaba siz işletme ve iktisat bölümlerine yakın bir bölümden mi mezun oldunuz mesela işletmenin 2 yılık bölümünden olabilir işte o zaman fark ders almıyosunuz çünkü aöf sizin o dersleri myo da aldığınızı düşenerek sizi bu derslerden sorumlu tutmuyor. bunu belirtmediğiniz için bilemem.

ama arkadaşın durumu farklı anaokul bölümünden geçiş yaparsa o dersleri hiç görmediği için alıcak başka alternatifi yok..

Son düzenleme:
ben turizm-otelcilikten sonra Aöf 3.sınıftan işletmeye geçip bitirdim, fark dersi falan almadım...

Son düzenleme:
dış ticaret mezunuyum. halkla ilişkiler, pazarlama vb bölümlerden mezun olanlarda tanıyorum almadılar fark. direk 3e kayıt olanlar fark falan almıyor

ben uzaktan eğitim halkla ilişkiler okuyorum 2. sınıfı tekrar okudum bu sene geçiyorum 3. sınıfa örgün 2 yıllık halkla ilişkiler bitirip geçtim

Allah allah yaa o zaman bizim günahımız neydi :D
valla ben fark dersleri alarak geçiş yaptım bilemiyorum.. o zaman arkadaş iyice araştırsın kafasını karıştırmak istemem.

Son düzenleme:
Back
X