- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.974
- 248
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
çok doğru söylemişsiniz,hepsine katılıyorum bir açıköğretim öğrencisi olarak,fakat ben yaşadığım şehirde henüz bir sıkıntı ile karşılaşmadım
hangi şehirde yaşıyorsunuz??
öğrenci kimlik kartınızda pasonuz yokmu??
ankarada otobüste paso sorarlar sende gösterir öğrenci kartı basarsın
ilginç hakikaten..
Özel halk otobüsleri, ve dolmuşlardan bahsediyorum. Özellikle dolmuşlarda. Eğer ücreti nakit olarak topluyorlarsa mutlaka soruyorlar. Sanırım tesettürle öğrenciliği hala birleştiremeyen insanlar var.
bende aciktan okuyorum.ogrenci pasom var.sıkinti yasamadim hic.minibusler de uniforma sarti oldugu icin de tam veriorum.
Canım bende açıköğretim öğrencisiyim bu zamana kadar bi sorun yaşamadım toplu taşıma araçlarında. Ama diğer bütün söylediklerine katılıyorum. Bize boşuna okuyor muamelesi yapılıyor halbuki bizler örgün öğrencilerinde daha fazla çalışmak zorunda kalıyoruz. Ve benim açıköğretim öğrencisi olarak en çok maruz kaldığım muamele "açıköğretim kolay ya" şeklinde ki muamele. Bu tarz davrananlara kitaplarımı postalamak istiyorum resmen.
seyma aynen düşüncelerimi okumuşsun...en son bi olayımı anlatayım...bi grupla toplandık oturuyoruz yeni tanıştığımız bi grup dini bi sohbetti....
tanışma faslından sonra kimler okuyor kimler ev hanımı falan denildi 15 kşi civarıydık çoğu lisans okuyor zaten iki üç taneside ev hanımı...
bende dedim hem ev hanımıyım hem öğrenciyim dedi gülümseyerk :)
sonra dediler aaaa nasıl okuyorsun hemde çocuğun var dediler okula nasıl gidiyorsun kime bırakıyrsun dediler..yok lisans değil aöf okuyorum dedim....
aynen birbirlerine baktılar ve cevap şu....
'ohooo sen aöf okumayla öğrenci olduğunu mu düşünüyorsun'
nasıl sinirim bozuldu veraynsın edip herşeyi anlattım sizin gibi yata yata sınav geçmiyoruz dedim ( çünkü bi önceki mevzuda hiç çalışmadan geçtim demişti biri)
kitapları yalayıp yutuyoruz ama o bile yemtiyor kaynaklardan çalışa çalışa bi hal olduk ama yetmiyor dedim o bile...
ama kime anlattıysam burun kıvırarak dinlediler..zaten az sonra kalktım onların yanıdan...
böyle işte canım yaa nedense bi aşağılanma durumundayız...
Sizin bu muameleyi görmemiş olmanıza sevindim.
Bir de şu örneği vereyim:
Sınavlara genellikle aynı fakültede giriyorum, fakülte ana yola uzak olduğu için girişte dolmuşlar bekliyor. Biniyorsunuz, öğrenci ücreti uzattığınız an diyorlar ki açıköğretimsen tam vereceksin, örgün eğitimsen kimliğini göster. Zaten dolmuştaki herkes açıköğretimli, çünkü sınavdan yeni çıkmışız. Baktım kimse ses çıkarmıyor, ben de ses çıkarmadım tabi. Her seferinde bu durum aynı. Bir seferlik gelmedi yani başıma bu durum.
Canim sen nerede yasiyorsun dolmus soforleri nerenin ogrencisisin diye soruyorlar.Yukarida da yazdim benim yasadigim sehirde ne dolmus soforleri nede otobus soforleri soruyor hatta ogrenci kimlik karti yada forma bile sormuyorlar.
bizim burda dolmuşlarda öğrenci kıyafetliler hariç diğer herkes tam ücret öder
bu bi yana açık öğretim okumakla memurda olunabiliyor diğer mesleklerde bunun önünde bi kısıtlama yok
ayrıca örgün öğretim okuyanlar yata yata geçmiyor
burslarla kredilerle aileden uzak bi yaşam, kredi alındıysa okuldan sonra iş bulup onu ödeme çabası, her gün evden ayrı yemek parası ,kalacak yer, aileden uzak olmanın psikolojisi,tanımadığın insanlarla bi arada yurtta evde kalıp onların derdini sıkıntısını çekme.. yani sırf harç parası değil bi örgün öğrencisinin verdiği ücret yanında kitapları okulu bitimek için tezler ders notları için fotokopiler stajlar vs..
bu arada açık öğretimde okudum bi zamanlar..
konu sahibinin konunun başında belirttiği hiçbir şeye benzemeyen kitaplar dediği kitaplar aslında çok güzel anlatılmış kitaplar
okurken bazı dersleri araştırırken açık öğretimin o mavi kitaplarından faydalandığım için içeriğini biliyorum bence gayet güzel hazırlanmış ama okuyup çalışmak gerekli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?