Açıköğretim Öğrencisi Neden Öğrencilere Tanınan Haklardan Yararlanamaz?

akbilim öğrenci. bu zamana kadar da yararlandım öğrenci indiriminden hiçbir sorun yaşamadım.
2.üniversiteyi açıköğretim okuyorum. çok da memnunum.

Ben de açık öğretim öğrencilerine verilen haklara karşıyım şahsen.

Ortada bir öğrencilik yok ki öğrenci hakkı olsun. Üniversite sadece diploma değildir.

Bir çoğu çalışıyor. Çalışmıyorsa da ihtiyacı yoktur da çalışmıyordur. Yoksa lise mezununa da iş çok, olay üniversite diplomasını beklemekte değil.

Ortada bir öğrencilik yok derken her dönem açıköğretim ÖĞRENCİLERİNİN yerine sınav stresiyle yusuf yusuf eden sizsiniz sanırım.

Ben hem örgün hem açıköğretim okudum. Evet diplomayla hiçbişey olmuyor ama örgün de okusanız üniversitedeki öğrendiklerinizle gerçek hayatta çalışma ortamında uygulanan hiçbişeyin de alakası yok. İnsanlar neden deneyimli üniversite mezunu arıyor?
Çünkü deneyim olmadan bu işler öğrenilmiyor ne okursanız okuyun açıktan örgünden fark etmiyor.

Ortada bir öğrencilik yok derken her dönem açıköğretim ÖĞRENCİLERİNİN yerine sınav stresiyle yusuf yusuf eden sizsiniz sanırım.

Tek seferde cevap vereyim.

Orada sandığınız gibi bir aşağılama yok. Yusuf yusuf gibi tabirler çok yersiz olmuş.

Ben örgün okurken, açıktan da ikinci üniversiteyi okudum. Sonra bitirdiğimde istediğim yerde olamayacağımı anladığım için ikisini de bırakıp uzaktan eğitim görüyorum. Bir yandan da çalışıyorum. Üçünü de biliyorum kısaca. Eğitim konusunda ayran gönüllüyüm.

Sadece örgün eğitimde öğrencilik var. Onu da ben yapmadım veya yapamadım bilmiyorum.

Konu sahibinin sosyal hayatını bilmiyorum. Ama açıköğretim öğrencilerinin memur dahi olabilirken,ki onu da geçtim özel sektörde de aynı şekilde, gayet gelirleri varken öğrenciymiş gibi davranmalarına ısrarla karşıyım. Tekrarlıyorum konu sahibinin hayatını bilmiyorum, ama işe gidip gelirken öğrenci akbili kullanan insanlar var.

Yıllık oldukça harç ödeniyor, biliyorum. Örgünden fazla ödüyordum ben hatta. Onu da yol indirimlerine saymak yerine bence çok kolay olmasa da örgüne nispeten kolay yoldan diploma almaya ödemek gerek diye düşünüyorum.

Ortada bi' benim görmediğime emin olduğum bir gerçek var ki, açıköğretim öğrencilerinin çoğu öğrencilik haklarını savunmak dışında öğrencilik falan yaşamıyor.

Açık öğretim öğrencisini bilmem ama başka şehirde okuyan öğrenciler mutlaka parasız kalmıştır,aç kalmıştır..örgün öğrenciliği yaşamadan zorluğunu bilemezsiniz!!....bazen öyle durumlar oluyor ki otobüse binerken beş-on kuruşum eksik oluyor çantamın köşelerinden çıksın diye dua ediyorum..otobüse az para vermekle öğrenci olunmuyor malesef..

Son düzenleme:
Dört yıllık örgün eğitim alan kişilerle kıyaslandığında acikogretimdekileri ben de ogrenciden sayamiyorum. Dusuk puanla tum bolumleri okuyabiliyorlar. Bana kalirsa bu halleri gayet iyi. Bi zahmet parayla okusunlar.

sınav stresi çekiyorsunuz diye öğrenci indiriminden yararlanmanız mı gerekiyor???her gün OKULa mı gidiyorsunuz mesela da indirimli akbile ihtiyacınız olsun?daha çok örnek verilebilir de uzatmıyorum.kaç yaşında çalışan insanlar açıköğretim okuyorlar diye indirimli akbil mi kullanacaklar?müzeye indirimli mi girecekler hiç mantıklı değil.

ben olaya biraz farklı bakıyorum. tamam açıköğretim zordur muhakkak dışardan okumak zor. ama üniversite okumakla aynı değildir. maddi olarak diyorum yanlış anlamayan. şu an bir öğrencinin masrafı en az aylık 400-500 . şehir dışında okumak maddi olarak külfet.
şimdi eşim de açıköğretim okuyor şimdi o da mı öğrenci parası versin yani. adamlar da bunu ayıramadıkları için kabul etmiyor olabilir
çünkü çalışıp açıköğretim okuyan bir sürü kişi var

Benim olduğum şehirde de açık öğretim öğrencilerinden tam ücret alırlar böyle bi iki tartışmaya denk geldim.
Bende açıköğretimliyim,bildiğim için düşünceleri hep tam veririm uğraşamam kimseyle

Bu ara konu örgün açık tartışmasına doğru gider uyarayım

Dört yıllık örgün eğitim alan kişilerle kıyaslandığında acikogretimdekileri ben de ogrenciden sayamiyorum. Dusuk puanla tum bolumleri okuyabiliyorlar. Bana kalirsa bu halleri gayet iyi. Bi zahmet parayla okusunlar.
Biz bedavaya mı okuyoruz?

Evet konu öyle örgüne doğru yol alıp gidiyor malesef. Ben ne diyorum, millet ne anlatıyor.

Lütfen konuyu saptırmayın,
örgün eğitime tek bir laf bile etmedim.

Anlamadıysanız tekrar okuyun, anlamazsanız tekrar okuyun. Gayet açık anlaşılır ve sade bir dille anlattım. Üstüne tekrar açıklama yapma gereği görmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
bence genel olarak herkes konuyu anlamış.açıköğretim öğrencisinin indirime ihtiyacı yok diyenlerin genel fikri sonuçta açıköğretim okuyanların birçoğu çalışıyor çok fazla maddi ihtiyaçları yok.maddi ihtiyaçları yok derken olabilir ama bunun öğrencilikle ilgisi yok demek istiyorum.çalışmıyorlarsa bile çalışabilirler çünkü okula gitmeleri gerekmiyor ve zamanları var.okula mı gidiyorsunuz ki indirimli akbil kullanmanız gereksin mesela siz gezin ya da işe gidin diye indirimli akbil kullanmanız mantıklı mı?değil ki zaten indirimli akbil de veriyorlar yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…