Açıköğretim Öğrencisi Neden Öğrencilere Tanınan Haklardan Yararlanamaz?

açıköğretim öğrencisin masrafları ile örgün eğitim gören bir öğrencının masrafları kıyaslanamaz bir kere bu konuda yorum yapmaya bıle gerek yok aslında....açıkögretım ögrencısı bu seneye kadar yılda 2 kere sınava gıren ek olarak 2-3 kıtap alan öğrencidir......
ders çalışma şeklide kıyaslanamaz bence....(her bölüm aynı değil tabi)

şimdi niye böyle bır ayrım yaratmaya çalısıyorsun...bende 2. üni olarak aöf ye yazıldım.bu zamana kadar hiç kimliği kullanma gereksınımı duymadım.....
hem zaten artık akbiller,kartlar var......

tüm yorumları okumadım.

2. üniversitemi açık öğretimden okudum... ama öğrenci olarak kabul gördüm.. otobüs tren fark etmedi...

acaba yaş olarak büyük görünüyor olabilirmisiniz?.

neden derseniz teyzemle bir gün otobüse bindim. yaş olarakta görünüş olarakta benden büyük. ancak ikimizde açıköğretim öğrencisiyiz. adam benim kimliğimi istemedi. ancak teyzemin kimliğini istedi. biraz tartıştılar. teyzemde kimliğini bulamayınca tam para vermek zorunda kalmıştı...

Vay vay vay vay neler neler okudum.. :)

Örgün Üniversite okudum; bitirdim..
Açıköğretim okuyorum şu an ikinci üniversite olarak, KEYİF AMAÇLI. Maaşım artsın bilmemne olsun gibi gayelerim de yok.. Sırf meraktan okuyorum.

Hayatımda ne dolmuşa ne otobüse, ne trene hiçbir şeye binmedim..
Her yere kendi aracımla gittim, pasom masom bi haltım yok haliyle.. Şeklini dahi bilmem.
Çalışmıyorum. O da keyfine..
Ulaşım amaçlı hiçbir indirimi kullanma durumum olmadı ne açıköğretim ne de örgüne yönelik...

Ama değil mi ki ÖĞRENCİ yerine koyup, harç alıyorlar. Değil mi ki ÖĞRENCİ yerine koyup ÖĞRENCİ KİMLİĞİ veriyorlar.. Değil mi ki ÖĞRENCİ yerine koyup SINAV YAPIYORLAR..
İster seve seve, isterse sevmeden o indirimi PAŞALAR GİBİ yapacak kardeşim.
Ha desin kardeş, sen öğrenci değilsin.
Harcın yok, sınav da etmiyoruz..
Bastır paranı direk diploma al.. Eyvallah..

Ama millet burada, onların salak sistemlerini kavramak ve geçmek için kendini yırtarken, bilmem kaç kuruş indirim kimseye batmasın..
Örgün okumakla da adam olunmuyor, inelim artık şu Kaf Dağı'ndan.. Hepsini gördük biliyoruz, örgün okuyanlar coşmuş, bizde biliyoruz onun ne olduğunu, öyle değil o işler.

İşin özü, Açıköğretim Fakültesi öğrencileri; adı üzerinde ÖĞRENCİDİR. Tüm haklardan sonuna kadar yararlanmak ONLARIN DOĞAL HAKKIDIR..

Konu sahibi örgün öğretimle alakalı olumsuz yorum yapmamış ki.. akbilden niye yararlanmayayım.. tek farkımız derse girmiyoruz, onu da evde yapıyoruz.. harç ödedim, haftalarca çalıştığım halde sınava 2 gün kala gecelere kadar ders çalıştım, stresle sınava girdim vs vs..öyle ya da böyle size göre öğrenci sayılır ya da sayılmaz ama açıköğretim okuyan birine o haklar(kartta yazılı) verilmişse sonuna kadar kullanabilir... aöf okuyanın indirime ihtiyacı yok gibi yorumlar okudum, bir çok kişi çalışmadan okuyamadığı için hiç okumamaktansa açıköğretim okuyayım diye düşünmüştür, bu yüzden ihtiyacı olan da var olmayan da..puanı yetmeyenler dışında maddi sebeplerden dolayı okuyamayanların ne suçu var? ayrıca madem parayı bu kadar dert edecektiniz, aöf'den kısadan diplomalı olunacağanı bildiğiniz halde sizde okusaydınız o zaman.. çok şükür kıt kanaat iyi bir üniversitede okuyorum diyeceğinize milletin okuduğu ve sonrasında iş bile ararken zorlanacağı bir okula dil uzatıyorsunuz.. sanki sizin hakkınızı alıp açıköğretimlilere veriyorlar.. ne farkeder ki sizde yararlanın onlarda yararlansın..
ha bu arada ben hem örgün hem açıöğretim mezunuyum.. çalıştığım halde hayatın getirdiği zorluklar yüzünden harç para mı zar zor denkleştirdiğim zamanlarda oldu.. çalışıyoruz diye parayı ödeme gücümüz mutlaka vardır diye birşey yok..

Son düzenleme:

aynen katılıyorum
örgün öğrencinin masrafıyla açıköğretim öğrencisinin masrafı bir mi Allah aşkına
ben eskişehirde yaşıyorum gel de eskilşehire gör bakalım kiralar masraflar nasıl
öğrenciler nasıl geçiniyo
bunların hiçbirine katlanmak zorunda değilsiniz ödev veya proje yapmıyosunuz
sadece siz mi kitap alıyosunuz sanki
bu zaman kadar bende yılda 600e varan harç yatırıyodum bu yıl kalktı harçlar
tez de yazmıyosunuz yılda iki kere sınava giriyosunuz ben kendi adıma 6 kere sınava giriyorum
siz niye böyle ayrıma gittiniz anlamadım
birtakım haklar isteyebilirsiniz tabiki ama kendinizi örgün öğrencinin masrafıyla bir tutamazsınız

açıköğretim öğrencileri müze vs ye de indirimli girebiliyo diye biliyorum
toplu taşıma da indirim yapabilirler ama kartlı sistem yoksa elden para verilen yerlerde normal 10 yaşında öğrencileri bile kimlik olmadan öğrenci saymayanlar var
nası isterlerse öyle davranıyolar bazı şöförler

Son düzenleme:
İzmir deyim öğrenci kimlik kartım var herhangi bir sorun olmadı şimdiye kadar bi yere girerken ama dolmuşta tam ücret veriyorum burda sadece üniformalı öğrenciye indirimli alıyorlar dolmuşta

kimse sizi zorla o okula göndermedi ki.. açıköğretimi belirli kişilere tanımadılar, herkes gidebilir tercih sebebi.. ayrım yapacak olumlu ya da olumsuz durumları sürekli açıklamaya gerek yok, isterseniz sizde gidebilirsiniz, sizde az harç verebilirisiniz, sizde tez hazırlamazsınız vs vs..
böyle ayrımları sıralayacaksak o zaman bölümler arası ayrımlarıda sıralayalım işin içinden çıkamayalım

Son düzenleme:
İnanamıyorum, ne kadar da bencilsiniz. Bilmesem diyeceğim ki, verdiğimiz tam ücretle öğrenci ücreti arasındaki fark sizin cebinize giriyor..

İş kıyaslamaya girerse eğer, her birinizden daha da zor şartlarda okuyan mutlaka birileri vardır. Sizden daha halsizleri var diye o zaman sizler de indirimden yararlanmayın? Sizin de böyle bir hakkınız yok o zaman (!)

Birincisi, ben bir öğrenciyim. Ben her dönem vermek zorunda olduğum, ve girmek zorunda olduğum sınavlara tabi bir öğrenciyim.

Hem evliyim, hem çalışıyorum. Sizin bi yerlerden gelme (aileniz olsun bursunuz olsun) paralarınız var iken, ben hem o parayı kazanıp hem okumaya çabalıyorum. Hem okul derdim var, hem geçim derdim. Geçen dönem harç paramı bile yatıramadım, bu ay bile nasıl denkleştiririm diye düşünüyorum.

Bunlar benim hayat tercihim midir? Evet. Ama sizler de şuan tercihlerinizi yaşıyorsunuz, örgün eğitim okumak mecburi mi? Hayır. Madem o kadar rahat bu açıköğretim, o zaman bırakın okulu AÖF'ten devam edin. Tutan mı var?

Şu yorumun üstüne diyecek söz bile yok, ağzına sağlık.

"asıl" öğrenciler öğrenci indirimi almak için mi okuyor.. ne günahı olsun herkese verilmiş bu hak, senin hakkını çalan yok

öğrenciler öğrenci oldukları için indirimden faydalanabilirler.
Ben şu an öğrenci değilim zaten.Okuduğum okulları merak edersen özelden yazarım.Siz nerde ne okudunuz ne gördünüz bilemem.
Burada asıl sorun şu :açıköğretim fakültesi gerçekte bir okul mudur ki,bu programa dahil olanlar öğrenci olsun???
şimdi yazmışlar o kadar kitap okuyoruz bilmem ne sınavına giriyoruz diye.
Okulda ders verilir değil mi ama açık öğretimde bu yok.Aslında o çok zor sandığınız sınavlar da zor değil çünkü siz birşey öğrenmiyorsunuz ki.
Yani allah aşkına al şu kitabı oku sonra sınava gir, bunu nasıl mantıklı buluyorsunuz.
zaten bu yüzden mühendislik gibi bölümler yok açıköğretimde.
Sırf olabilecek en kolay yoldan benim de bir diplomam olsun diye başvuruyor insanlar.Mezun olunca ne oluyor peki? hiç...
Yani işe alımlarda 1 yıllık tecrübe bile adayları birbirinin önüne alırken bu insan sadece kitap okumuş ve sınava girmiş, sizce şansı olur mu?
Bir kısmı da sırf meraktan, mesela mühendislik okuyor adam felsefe nasıl bişeymiş diyor ve felsefede açıköğretime başlıyor. bu olabilir,mantıklı yani , belli ki kendini geliştirmek istiyor.
Bunların dışında üniversiteye girememiş olanlardan ,eğer bir amca- dayı torpiliyle devlet dairesine girecek ancak aman canım bi de 4 yıllık diploman olaydı denilenler dışında kimse açıköğretimle zaman ve para kaybetmesin.

İşte burda kusura bakmayın, memlekette bir akıllı siz değilsiniz. Nerden biliyorsunuz aöf diplomasının ne işe yaradığını? Aöf 2 ylllık bitirip de şimdi memur olarak çalışan arkadaşım var. Hem ne torpil, ne de başka birşey. Biz sadece kitap okumuyoruz, "hiç birşeye benzemeyen" kitapları diye de bahsettim üstelik. Ders almadan geçemeyeceğim bir bölüm okuoyrum, bir süre de imkanım dahilinde ders aldım zaten. Gerisini de çeşitli kaynaklardan öğrenmeye çalışıyorum. Madem bilmiyorsunuz, bari susun da biliyor sansınlar.

Bir de şu mühendislik olayına girelim, memlekette bir öğrenci onlar mı var size göre? Allah aşkına biraz mantıklı konuşun, olacak şey var olmayacak şey var.

Bir de şu mühendislik olayına girelim, memlekette bir öğrenci onlar mı var size göre? Allah aşkına biraz mantıklı konuşun, olacak şey var olmayacak şey var.

iyi de şimdi bana niye saldırıyorsunuz,anlıyorum sizi de ama maalesef gerçekler acıdır.

Ben sanıyordum ki aöfle tek derdi olan bir tek şoförler var. Durum cidden vahimmiş.

Harçlar kaldırıldığı zaman ikinci öğretim öğrencileri isyan etmişti çünkü onlar hala harç ödemekte. Birinci öğretim öğrencileri destek olacaklarına dediler ki "daha çok çalışıp daha fazla puanla birinci öğretime yerleşseydiniz o zaman". Bilindiği üzere ikinci öğretime yerleşme puanları aynı bölümün birinci öğretimine bakarak daha düşük. Bunları gördükten sonra aöfle çatışanlara da şaşırmamak gerek.

Saldırmak? Fikirleri beyan etmek ne zamandan beri saldırmak oldu? O zaman sizler de bize saldırıyorsunuz, sonuçta maddi açıdan sizler kadar masraflı öğrenim görmüyoruz.

:)))
ben sana bir akıllı sen misin ,yok sus da adam sansınlar gibi şeyler mi söyledim?
Eğer bu tip şeyler söylersen bu fikir beyanı değil ,saldırmak olur.
Bu kadar hırslanma şimdi istersen......

:)))
ben sana bir akıllı sen misin ,yok sus da adam sansınlar gibi şeyler mi söyledim?
Eğer bu tip şeyler söylersen bu fikir beyanı değil ,saldırmak olur.
Bu kadar hırslanma şimdi istersen......

Sen de o zaman şu şöyledir, bu böyledir diye bilip bilmeden ortaya laf atmayacaksın. Sen benim ne şartlarda öğrenim gördüğümü nerden biliyorsun ki? Ya da bir başkasının?

Örgün eğitimde bile böyle çelişkili durumlar var, kimisi keyifle geçer kimisi emekle. Bilemeyiz. Bu yüzden genelleme de yapamayız değil mi?

yani şimdi sen burda bu konuyu actın iyi güzel de ne yanı sonuc ne .....biz aöf okuyanları bende dahil öğrenci olarak kabul edince aöf bizlerden 20 kurus eksik mi alacak!!!!! bu kadar gerginliğe bile gerek yok ya......
aöf için her sınavda 400 km yol kat edıyorum ilçeden ile sınav için gidiyorum.....aöf nın çok umrunda olsaydık her ilçe de sınav olurdu....her sınav bana 200 liraya mal oluyor...sen 20 kuruşun hesabını yapıyorsun ya......
kurallar varsa var almıyorlarsa almıyor dolmuslar.....mesele bu sekılde başka yerlere gıder......
sabaha kadar konussan örgün okuyanla aöf okuyanın emegını eşitleyemezsın.......
o yüzden gerginleşmenın anlamı yok.....
ben aöf ye haksızlık etmıyorum....keşke kafam önceden dank etseydı de zamanında o kadar çalışıp çabalamazdım direk aöf okurdum....
maalesef sistem bu.bizleri bu hale getirdiler....
bırakın getirenler tartışıp,çözüm bulsunlar.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…