- 14 Ekim 2012
- 1.416
- 38
- 88
- Konu Sahibi NickimTam13Harf
-
eskiden, örgünle uğraşacağıma keşke aöf okusaydım derdim, ta ki aileden biri aöf ing. öğretmenliğine başlayana kadar, saçları döküldü garibimin sistemin saçmalığından.
hatta okulda para toplayıp okula dava açmışlar, avukat parası toplamışlar. "abla kafayı yedirtecekler bize, minareyi çalıp türlü türlü kılıfı hazır ediyorlar" der hep.
mesela, diğer bölümlerde 50 ile geçilebiliyorken, onların 70 almaları gerekiyormuş. sadece türkçe derslere çan eğrisi koymuşlar, o da kardan çok zarar getirmiş.
büt yok, yaz okulu yok, ki bu mantıken saçma, 2sinden biri öğrencinin hakkıdır.
1. sınıftan dersleri kalırsa 3e geçemiyorlarmış, 2 den kalırsa da 4e. daha bir çok şey anlattı ama aklımda bu kadarı kalmış.
benim yata yata geçtiğim dersler oldu evet, hiç bir sınav öncesi de bu akrabam gibi stres, gerginlik yaşamadım. nasıl ders çalıştığını gördüm, sanırsınız sil baştan össye hazırlanıyor.
birisi okul mu aöf gibisinden laf etmiş, kendi ayıbı. benim akrabam mesela, bir an önce para kazanabilmek için seçti bu bölümü.
harç miktarı ise dudak uçuklatıyor senelik 1500 lira ödüyormuş
aynı zamanda, eniştemiz, 40 yaşından sonra aöf bölümünden mezun oldu, memur zaten, hemen maaşı da arttı, bilgisi de.
prof. olup karısını döven insanlar varken, kimin haddine okuduğu okula göre insanı küçümsemek? demek ki okuduğunuz okullar işe yaramıyor/yaramamış ki böyle yapıyorsunuz.
bana göre de niye yararlansın ki??????
Parmakların dert görmesin ya...
Sanki millet keyfinden gidip örgün okumuyor, keyif olsun diye uğraşıyor açıköğretimin zırvalıklarıyla...
Aöfde 1500 harç mı varmış
ingilizce öğretmenliğinde okuyor, ayrı bir cumhuriyet diyor. aynen 1500 lira ödedi geçen sene, 2 dönem için, ama 1 dönem için 1050 lira yatıran arkadaşı varmış, alttan dersi kaldığı için köklemişler harcı. bu bölümde okula gidiyorlar, yarı açık yarı örgün.
bence genel olarak herkes konuyu anlamış.açıköğretim öğrencisinin indirime ihtiyacı yok diyenlerin genel fikri sonuçta açıköğretim okuyanların birçoğu çalışıyor çok fazla maddi ihtiyaçları yok.maddi ihtiyaçları yok derken olabilir ama bunun öğrencilikle ilgisi yok demek istiyorum.çalışmıyorlarsa bile çalışabilirler çünkü okula gitmeleri gerekmiyor ve zamanları var.okula mı gidiyorsunuz ki indirimli akbil kullanmanız gereksin mesela siz gezin ya da işe gidin diye indirimli akbil kullanmanız mantıklı mı?değil ki zaten indirimli akbil de veriyorlar yani.
ÖĞRENCİ kimlik kartının mahiyeti nedir sizler için? Ben şuan eğitim görüyorsam, ister 1000 lira ister 5 lira olsun, ben öğrenciysem eğer bunu kim ayırt edebilir? Neye göre sen öğrencisin sen değilsin oluyoruz? Ben öğrenim görüyorsam eğer, ben bir öğrenciyim. Örgün eğitimle araya laf sıkıştıranlar var, zaten öğrenci olanlar değil ki burda derdimiz.
Benim kimliğimin arkasında haklarım yazıyor ise, niye hakkımı almayayım? Ayrıca benim 2 lira fazladan verdiğim para, sizin cebinize mi giriyor anlamadım ?
bir örgün öğretim öğrencisi liseden sonra 4 veya 5 senesini daha eğitime öğretime adar, bu seneleri onun uğruna harcar ve bu süreçte çalışamaz
çalışsa dahi ancak uykusundan, bir arkadaşıyla kahve içeceği vaktinden, izleyeceği sinemadan fedakarlık edip ancak çok çok zorda kalacaksa düzgün bir gelir elde edebileceği bir işte çalışabilir
bu 4 veya 5 yıllık süreçte öğrenciye destek olmak amaçlı, bazı şeylerde indirim uygulanır
ama açık öğretim çalışmaya hiç bir şekilde engel teşkil etmez, bu yüzden çalışmıyorsa kişinin kendi tercihidir, bence belediye veya diğer her hangi bir idare bu gibi kişilere zaten destek olmamalıdır.
ben hem açık hem örgün üniversite okuyorum, önceden açık öğretimi hep çok basit diye duyardım, kayıt yaptırmadan önce forumları araştırdım baktım çok zor gibi konuşuluyor, ama açık öğretim sınavlarına hep son gecelerde bakıp girdim, sonucta evliyim örgünde okuyorum, buna daha fazla vakit ayıramazdım, bir derste biraz sıkıntım oldu ama onu dahi geçiyorum
hani deniyor ya aöf çok zor, biz çok emek harcıyoruz, ne zor şartlarda okuyoruz falan diye, inanın okuduğum örgün üniversitenin yanında aöf devede kulak bile kalamıyor, sizin zor şartlarınız ülkenin başka sorunlarından kaynaklanıyor, mesela haftalık yasal maksimum çalışma süresinin genelde aşılması ve hatta 1,5 katına falan çıkmasından.
her hafta yaklaşık 600 sayfa okumam var, heleki bu dönem alttan üstten hiç ders almamama ragmen haftada 34 saat dersim var, her gün günlük olarak ödev yapıp saat 00.00 olmadan yolluyoruz, ee biz bi zahmet bi de bu kadar işin arasında işe girip çalışmayalım, bize destek olunsun, ama aöf için aynı şeyleri diyemiyorum malesef. sınavlardan önceki gece kitapları aldım, koyu renk yazılan yerleri altını çize çize okudum dikkatlice, oldu bitti. ne de olsa test, görünce aklına geliyor insanın tanımlar falan
ezbere bile hiç gerek kalmıyor
205 tl ödüyoruz ama bunu bence çok da büyütmeyelim, evet bir külfettir tabiki, lafım yok ama karşılığında kitap alıyoruz
bu dönem tek bir dersim için 14 adet 15-25 tl arasında değişen kitap almam gerekiyor. malesef eğitim maddiyata bakıyor. her gün 4 vesayit gidiş 4 vesayit dönüş okula gidip geldim 2 sene, bu senenin başında mecbur artık evimizi taşımak zorunda kaldık.
aöf için paramızı yatırıyoruz ama derdi tasası cabası yok temiz iş
amacım tabiki aöf-örgün karşılaştırması yapmak değil
sadece örgün öğrencileri ihtiyac duyduğu/duyacağı için onlara bir takım indirimler uygulanıyor, ama aöf öğrencisi buna gerek duymuyor, bunu açıklamak istedim
tabiki indirimli otobüs tarifesine ihtiyaç duymayan, varlıklı örgün öğrencisi de vardır, ona ihtiyac duyan aöf öğrencisi de... ama normal ve genel olanı bence bu gibi hakların örgün öğrencilerine uygulanmasıdır
2 yıl örgün, 2 yıl da açıköğretim okudum. Aradaki farkı net ifade edebilirim.
Örgün eğitimde, şehir dışında yurtta okudum. İnanılmaz masraflı ve stresli bir eğitim süreciydi.
Açıköğretimden devam ederken çok yüksek puanlarla bütünlemeye felan kalmadan bitirdim.
Sadece sınavdan sınava okula gittim aynı zamanda çalışıyordum da. Öğrenci olarak ne masrafı yaptım ki
indirimlerden faydalanayım? ben bütünlemelere bile kalmadan yüksek notlarla geçerken arkadaşlarım aynı sınıfta
3er yıl çaktılar. Açıköğretim zor felan değil o hazırladıkları kitaplar da mükemmel. Kimsenin zoruna gitmesin
bu böyleyken böyle. senelerce aynı sınıfta çakıp düşük puanlarla geçen insanlarla aynı okuldan mezun olmaktan
ben bile utanıyorum. O nedenle yüksek lisans yapıpaçıköğretim etiketinden kurtulmam lazım.
Dört yıllık örgün eğitim alan kişilerle kıyaslandığında acikogretimdekileri ben de ogrenciden sayamiyorum. Dusuk puanla tum bolumleri okuyabiliyorlar. Bana kalirsa bu halleri gayet iyi. Bi zahmet parayla okusunlar.
2 yıl örgün, 2 yıl da açıköğretim okudum. Aradaki farkı net ifade edebilirim.
Örgün eğitimde, şehir dışında yurtta okudum. İnanılmaz masraflı ve stresli bir eğitim süreciydi.
Açıköğretimden devam ederken çok yüksek puanlarla bütünlemeye felan kalmadan bitirdim.
Sadece sınavdan sınava okula gittim aynı zamanda çalışıyordum da. Öğrenci olarak ne masrafı yaptım ki
indirimlerden faydalanayım? ben bütünlemelere bile kalmadan yüksek notlarla geçerken arkadaşlarım aynı sınıfta
3er yıl çaktılar. Açıköğretim zor felan değil o hazırladıkları kitaplar da mükemmel. Kimsenin zoruna gitmesin
bu böyleyken böyle. senelerce aynı sınıfta çakıp düşük puanlarla geçen insanlarla aynı okuldan mezun olmaktan
ben bile utanıyorum. O nedenle yüksek lisans yapıpaçıköğretim etiketinden kurtulmam lazım.
Özel halk otobüsleri, ve dolmuşlardan bahsediyorum. Özellikle dolmuşlarda. Eğer ücreti nakit olarak topluyorlarsa mutlaka soruyorlar. Sanırım tesettürle öğrenciliği hala birleştiremeyen insanlar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?