Acil anneler yardimmm :-(

Göğsünüzu tam vermemişsiniz
Bebek ucundan almış siz de sorun yapmamışsiniz başta şimdi de ağrıyor
Verebileceğiniz kadar geniş verin kahve bölümün tamamini mumkunse fazlasını verin
Emzirmek asla acı vermemeli doğal olan bu
Acı veriyorsa anında müdahale edilmeli
Annelik böyle falan hikaye sonra bi kopacak o göğsün ucu Allah korusun bi daha hic veremeyeceksiniz aman dikkat

5 günlük anneyim emzirirken göğüs uçların kopuyor acıdan ne yapabilirim lansolin krem kullanıyorum ama faydası yok ağlıyorum acıdan :-(
Gögsünü ıslak bırakma kuru tut gögüs pedi kullan bide sütünü sık ve sür gebeyken kreme baslasaydın keşke acı olmazdı,bide bol bol banyo yap hem gögsüne iyi gelir hemde sütün artar

Bir arkadaş daha söylemiş ama yine de söyleyeyim. Garmastan kremi şiddetle tavsiye ederim. Yalnız emzirmeden önce silmen gerekiyor. Ben acıdan mahfoluyordum zamanında. Garmastan tedavi etti beni. Müthiş bir krem. Lansinoh sadece yumuşatıyor.

5 günlük anneyim emzirirken göğüs uçların kopuyor acıdan ne yapabilirim lansolin krem kullanıyorum ama faydası yok ağlıyorum acıdan :-(

banada lansolın fayda etmemıstı doktor garmastan pomat vermıstı o gecırdı.bır dıger tanıdığımı prof dr e vıtamın kapsulu al del göğsüne sur dedı o gecırdı.ayva cekırdegı jelıde ıyı gelıyomus

Hayrlı ıgurlı olsun bebegin allah analı babalı büyütsün bnde aynı sorunu uasadım cnm okuyankar maşallah diyin bnm bebegm dişli dogdu gögüslerim zatn yara olmştu dişiyle eti kesti cok az ölüyordum ne sürdümse gecmedi karbonat bi cay kasıgı yarım su bardagına kat karıstır iyice gösüne sür iki güne kalmaz gecer ama emzirmedn önce temizle gögüs uçlarını o suyla bi temiz pamkla bebeginin azını sil pamukçuk olmaz cnm allh kolaylık versin

Bir de gogsunde mantar varsa o da biyle agri yapiyor. Ben gunluk 4 kes emziriyosam misal. 2sinde trosyd sürüyodum emzirme sonrasi. 2 sinde de garmastan. Ve mutlaka göğsümü kuru tutuyordum. Fön makinesi tutuyordum hatta. O derece kuru olmasi lazim. Sonra kremimi sürüyordum. Bunları yaparsan bence iyileşir göğsün. Hatta Trosyd kremle bebegin agzinda pamukcuk varsa o da gecer. Allah kolaylik versin tatlim.

Bitkisel bir krem vardı adını unuttum eczaneye söylersen verirler çok iyi geliyor benim ikinci gün birşeyim kalmadı.

Madecascol diye bi krem kullanmıştım ben oda iyi geliyor sürekli kremli dursun sadece emzirince sil veya yıka

Bende ayni sorunu yasadim gogus ucumda cok kucuktu şarjli sut sagma makinasi aldim hem emzirdim hem sagdim cok canim acidiginda sagdigim sutu verdim emzirirken kullanabildigin nemlendirici kremler var lansinoh ismi bide emzirmeden sonra surup iki saat emzirmemen gereken krem var bu kremi sagdigim sutu verdigimde kullanirdim adi garmastan . Cok canim yandiginda da gogus ucu kalkani kullandim bir ogunde sagdigim sutu verdim bir ogunde emzirdim boylece bebegim biberona alismadi . Birazda onun acisina katlanicaksin cunku iyilesene kadar acisini tamamen gecirmiyor hic bi sey sadece gogus kalkaniyla emzirirken yada sagma makinesinde sagarken daha az canin yaniyor benim tavsiyem bu kadar emzirmekten vazgecme sakin sabredersen cok rahat edeceksin emzirmek kadar guzel bi sey yok hicbir sey anne sutunun yerini alamaz

Normal yaşamanız bunu her annede oluyor. Bize doğum sonrası seminer verildi ve orda en iyi çözüm yine anne sütü dendi. Tani göğüs etrafına süt sürün dendi. Arada ufak çatlaklar oluyordu ama böyle geldim istesinden. 1 ay sonunda azalacak yok olacak o acı. Birde nekadar acırsa acısın göğüsü nasıl vermeniz gerektiğine dikkat edin m sadece ucunu alırsa yara oluşur.

memenın sadece ucunu tutuyordur bebıs
emzırme yastıgı alın bı tane ve gogsun kahverengı kısmını dırek tutturun

Göğüslerini catliycak normaldir emzirmek en az bişey sütünüzü en sağıp göğüs ucunu ovunuz.

Bebek memeyi almadan önce mutlaka nemlendirin kuru kuru vermeyin. Kendi sütünüzü bile şöyle bi sürseniz olur. Bir de eğer bebek emerken acı varsa yanlış pozisyonda emziriyorsunuz demektir. Yara bundan oluyor. Bebeği biraz kaldırın deneyin, biraz sağa, biraz sola yada bebeği göğse tamamen paralel yatırın deneyin mutlaka acısız olduğu bi durum bulacaksınız. Sürekli o şekilde emzirin

Tatlım öncelikle hayırlı olsun.Allah anali babalı büyütsün. Her annede oluyor.yaklaşık bir hafta sürdü bendede.göğsünü sutunle islat sürekli ve purelan diye bir krem vardı iyiydi bebek emsede bisey olmaz.geçmiş olsun.

Ayyyy cok aci bisey o yaaa.. yazilan butun kremleri kullandim sogan suyu vs vs hepsini denedim iyilesemedim.
Her emzirmenden sonra gogus ucunu suyla yika sonra kurula. Iki uc gun icinde iyilesirsin. Ben oyle kurtuldum. Insallah gecer hemen..
Bebegin hayirli olsun:)

Lansinoh 10 numara krem hemen geçiriyor.. İyileşince bebeginizin poposu pişer se orayı da bir gecede geçiriyor.

Canim hayirli olsun bebisin.ben hic krem falan kullanmadim.silikon koruyucu kullandim ne aci hissettim ne de yara oldu.resmini koyuyorum.boyle bisey al.rahatlarsin.gecmis olsun

Eklentiler

• Screenshot_2016-03-20-22-01-30-1-1.webp
    Screenshot_2016-03-20-22-01-30-1-1.webp
    5,4 KB · Görüntüleme: 18
Tahinin ustune cikan yağı surmek de iyi geliyor diye duymuştum.
Ben lansinohtan cok memnun kaldim belki sürüp ustunu hemen ortuyosan fayda etmiyodur. Valla o surecte ne yalan soyleyeyim cogu zaman acik gezdim hava alsin diye kalkan kullanmadim ama o da bu etki icin kullaniliyormus sanırım. Kendi sutumu surerdim cevresine de bir de bi on gun surebiliyor bi durum bebek meme ucunu eziyor damagiyla uc cikarabilmek icin.

not: meme ucu adaptorunu kesinlikle tavsiye ederim ben de iyilesme surecini hizlandiriyor ama her emzirmede kullanmamak gerek demisti doktor cunku bebegin alisma sureci ya meme ucu saskinligi yasayabiliyorlarmis.

Geçmiş olsun canim çok iyi bilirim o acıyı ben de 4 ay çektim ama sana tavsiyem lansinoh kremi surup bol bol havalandırman bide pamuklu iç çamaşırı giymek çünkü ben herşeyi denedim kim ne dediyse yaptim daha kötü oldum eğer gide biliyorsan emzirme eğitmenine git devlet hastahanelerindede oluyor belki yanliş emziriyorsundur. Allah yardimcin olsun.

Back
X