Çocuk Hastalıkları Acil ateş düşmüyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
tecrübeli anneler ne yapacagım sasırdım
Oglumun atesı 39,7
Dr calpol yazmış. 4 yasında. Kendı dr plus olanı verırdı kılolu oldugu ıcın (26 kg)
Aksam oldugu ıcın baska dr getırdık. O mor olanı vermış

Saat 18 de ibu fort vermıstım.

Gece 3 te calpol verdım(2 ölcek)

Dusmedı

4 saat muhabbetıne veremıyrm ilac

Islak bez uygulama yapıyrm

Önerınız var mı?

Ilık duşa sokuluyor galiba
Bir de kardeşimde eklem yerlerine havluya buz sarıp koymuşlardı hastanede

Dönüşümlü olarak ibu.... calp... verebilirsiniz.4 saatte bir.Duşa sokun tüm bunlara ragmen düşmüyorsa acile gidin

Çocuğun üstünü soyun, ince bol ve pamuklu birşey kalsın üstünde, kalın ve sıkı şeyler giydirmeyin ateşi stabil olana kadar, çocuğun elleri ayakları aniden buz gibi olursa hemen ateşini ağızdan veya kulaktan ölçün, gizli ateş habercisi olabiliyor bu durum ve dışa vuran ateşten daha tehlikelidir gizli ateş.

lilipit çıkış yapmışsınız aklım sizde kaldı, umarım oğlunuzun ateşi düşer, iyi haberlerinizi bekliyoruz.

Acile git hemen.kizimin da atesi dusmeyonce acile gittik orda dustu.havale gecirir Allah korusun hemen acile git.Allah sifa versin

Bizimde ateşimiz vardı şükür üstünü soyup Oda termostanın derecesini düşürdüm ve calpol verdim Şuan üzeri pamuklu ince umarım tekrar ateşimiz çıkmaz

Abla bizimde soğudu sonra vücudu normale döndü dediğin gibi iç ateş mi vardır biz diş çıkarıyoruz saat 02.00 Bu yana huysuz ve mızmızdı ateş düşürücü ilke keyiflendi uyudu şimdi

Bizimde ateşimiz vardı şükür üstünü soyup Oda termostanın derecesini düşürdüm ve calpol verdim Şuan üzeri pamuklu ince umarım tekrar ateşimiz çıkmaz
Çok geçmiş olsun, en korktuğum şey ateş, kızım küçükken 40 derece ateşle 3 defa havale geçirdi, daha çocuğum ateşlendi lafını duyunca kötü oluyorum, benim kızın ateşi de dirençli olurdu, eklem yerlerine ıslak bez koyunca aniden gizli ateşe çevirirdi, elim derece dönmüştü artık, saniye üstünden çekmezdim elimi

Off küçük çocuğu olanlara Allah yardım etsin, hastalıkları insanın ömründen ömür götürüyor

Abla bizimde soğudu sonra vücudu normale döndü dediğin gibi iç ateş mi vardır biz diş çıkarıyoruz saat 02.00 Bu yana huysuz ve mızmızdı ateş düşürücü ilke keyiflendi uyudu şimdi
Normal soğumaysa ve şimdi durumu iyiyse korkma, gizli ateşte eller ayaklar buz gibi oluyor, 39-40 derece ateşi olan çocuğun aniden buz kesmesinden anlarsın zaten bir anormallik olduğunu, ah yavrum o ateş onları öyle bir yoruyor ki düzelince deliksiz uyumak istiyorlar, uyusun evlatcım, diş ateşini tolere eder bebekler, soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonlarında yakalandıkları ateş çok fena

Sağol abla yukarıda bahsetmişsin gizli ateş için bizimde elleri ayakları buz kesildi sonra normale döndü gizli ateş mi ? Bundan sonra çok daha dikkatli olacağım

Anladım sağol abla bundan sonra çok daha dikkatli olacağım

Sağol abla yukarıda bahsetmişsin gizli ateş için bizimde elleri ayakları buz kesildi sonra normale döndü gizli ateş mi ? Bundan sonra çok daha dikkatli olacağım
Aman kuzum, gizli ateşe hepiniz dikkat edin, 38 ila 40 derece arası ateşi varken, 3-5 dakika evvel ölçtüğünüzde ateşi yüksekken aniden elleri ayakları buz keserse ağız veya kulaktan ateşi yeniden ölçün, hani böyle çivi gibi deriz ya elleri ayakları çivi gibiyse gizli ateşten şüphelenin, çünkü ateş normal seyrinde düşerken aniden düşmez, eller ayaklar buz kesmez, hatta bazı çocukların ateşi düşerken terlemesi olur, düşerken terleme normaldir, ondan korkmayın.
Ben çok çektim bilirim, o yüzden direkt suya sokun şunu yapın da diyemiyorum müdahale babında zira ters teper vicdan azabı çekerim, ilaca bazı girişimlerinize rağmen ateş 39 altına düşmüyorsa hemen acile götürün, hepinizin evlatlarına sağlık diliyorum.

Açıklama için teşekkür ederim abla hemen bunun ekran görüntüsünü aldım çok sağol benim gibi bebeğini yanlız büyütenler için çok faydalı bir bilgi paylaştığın için allah razı olsun

Ne demek ablacım, ne zaman isterseniz bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım, bebek deyince akan sular duruyor, hele onların minik bedenlerinin hastalıklarına hiç gelemiyorum Ateş bir numaralı düşmanım, nefret ediyorum yüksek ateşten.

Yenıden ılac verdım dusurmeye calısyrm cok ssgol munecim

18 aylık oglum pazar gunu dedıgıb gıbı oldu
Ellerı ayaklar buz gıbı ve tıtrıyordu
Atesı cok yuksek degıldı

Ne yapacagım sasırdım kucagımda sskınlestırmeye calıstım, havale mı gecırıyor acaba dıye dusundum

Havale nasıl anlasılır bılmıyrmda

Sonra tıtremesı durdu atesı 39,7 idi

Bu sefer yanıyordu, ates dusurucu verdım. Düştü ve uyudu. Sabah dr telaşında yasadıgımızı anlatamadım. Kanında yuksek enfeksiyon cıktı. 5 gundur damar yolundan ılac alıyor

Gece bızım yasadıgımız gızlı ates ve havalemıydı acaba

Ateş sıtmayla gelir bazen, ateşi yükselmeye başladığı için sıtma yapmış olabilir, titremesi sıtmadandır büyük ihtimalle, doktor değilim, bulguların neye işaret ettiğini bilemem ama yüksek ateşten çok çeken, kızı 3 defa ateşli havale geçiren bir anne olarak tecrübemi aktarıyorum, Allah kimseyi evladıyla sınamasın, herkesin yavrusuna sağlık versin, havale geçirse anlardınız.

Size yüksek ateşe bağlı havalede olanları yazayım, bu belirtilerin hepsi veya birkaçı görülen çocuklar zaman kaybetmeden acile götürülmelidir:
Çocuğun gözleri kaymış bilinç kaybı yaşıyorsa, vücudunda istemsiz kasılmalar, bilinci yerinde değilken kasılmaların yanında sıçramalar oluyorsa, ağzını kenetlemiş dudaklarının rengi değişmişse hiç beklemeden lütfen acile götürün.

Ateşli havale 37 derece ateşle de görülebilir, 40 derece ateşle de, kimi çocuğun bünyesi 37 derece ateşi bile kaldırmaz, benim kızım 40 derece ateşle havale geçiriyordu

Çocuğunuzun ateşlenmeye başladığını gözle de görebilirsiniz, halsizlik, gözlerde baygın bakışlı bir ifade, huzursuzluk, huysuzluk, öğürme, mide bulantısı, kendini ifade edebilecek yaştaki çocuklar başının ağrıdığını da söylüyor, ateş baş ağrısı da yapıyor çünkü.

Ateşi varsa, hemen üstündekileri çıkarın, ince pamuklu bol birşeyler giydirin, bol bol su ve sıvı şeyler verin, ateşlenen çocuk sıvı kaybı yaşar, kaybedilen sıvının yerine konması önemlidir, mümkünse ılık suyla yıkayın, soğuk değil ılık olsun su, soğuk su ani şok etkisi yaratabilir, hatta yine mümkünse çocuğunuzu oyalayabiliyorsanız küvete, küvet yoksa çocuğunuzun içinde oturup durabileceği bir leğene, bebek küvetine ılık su koyun en azından bir 5 dakika kadar bu suyla oynarken eklem yerlerine, ensesine bu suyla kompresler yapın, iyice kuruladıktan sonra hafif birşeyler giydirin, doktorunuzun verdiği ateş düşürücüyü içirin, ateşi düşmeye başlayan çocuk uyumak ister, yüksek ateşin düşmesi sırasında çocukta terleme olabilir, sık sık üstünü değiştirip terin üstünde kurumamasına özen gösterin, bunları yapmanıza rağmen ateşi çıkmaya devam ediyor veya düşmüyorsa hemen doktora götürün.

Son düzenleme:
Ne guzel bılgıler aktarmıssın Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…