Ateş sıtmayla gelir bazen, ateşi yükselmeye başladığı için sıtma yapmış olabilir, titremesi sıtmadandır büyük ihtimalle, doktor değilim, bulguların neye işaret ettiğini bilemem ama yüksek ateşten çok çeken, kızı 3 defa ateşli havale geçiren bir anne olarak tecrübemi aktarıyorum, Allah kimseyi evladıyla sınamasın, herkesin yavrusuna sağlık versin, havale geçirse anlardınız.
Size yüksek ateşe bağlı havalede olanları yazayım, bu belirtilerin hepsi veya birkaçı görülen çocuklar zaman kaybetmeden acile götürülmelidir:
Çocuğun gözleri kaymış bilinç kaybı yaşıyorsa, vücudunda istemsiz kasılmalar, bilinci yerinde değilken kasılmaların yanında sıçramalar oluyorsa, ağzını kenetlemiş dudaklarının rengi değişmişse hiç beklemeden lütfen acile götürün.
Ateşli havale 37 derece ateşle de görülebilir, 40 derece ateşle de, kimi çocuğun bünyesi 37 derece ateşi bile kaldırmaz, benim kızım 40 derece ateşle havale geçiriyordu
Çocuğunuzun ateşlenmeye başladığını gözle de görebilirsiniz, halsizlik, gözlerde baygın bakışlı bir ifade, huzursuzluk, huysuzluk, öğürme, mide bulantısı, kendini ifade edebilecek yaştaki çocuklar başının ağrıdığını da söylüyor, ateş baş ağrısı da yapıyor çünkü.
Ateşi varsa, hemen üstündekileri çıkarın, ince pamuklu bol birşeyler giydirin, bol bol su ve sıvı şeyler verin, ateşlenen çocuk sıvı kaybı yaşar, kaybedilen sıvının yerine konması önemlidir, mümkünse ılık suyla yıkayın, soğuk değil ılık olsun su, soğuk su ani şok etkisi yaratabilir, hatta yine mümkünse çocuğunuzu oyalayabiliyorsanız küvete, küvet yoksa çocuğunuzun içinde oturup durabileceği bir leğene, bebek küvetine ılık su koyun en azından bir 5 dakika kadar bu suyla oynarken eklem yerlerine, ensesine bu suyla kompresler yapın, iyice kuruladıktan sonra hafif birşeyler giydirin, doktorunuzun verdiği ateş düşürücüyü içirin, ateşi düşmeye başlayan çocuk uyumak ister, yüksek ateşin düşmesi sırasında çocukta terleme olabilir, sık sık üstünü değiştirip terin üstünde kurumamasına özen gösterin, bunları yapmanıza rağmen ateşi çıkmaya devam ediyor veya düşmüyorsa hemen doktora götürün.
Allah kimseyi çocuğuyla sınamasın. Çeken bilir tabiki.. Ağladım okurken, sizin çocuğunuz 3 defa havale geçirmiş. Şimdi iyidir inşallah? Benim kızım 2 defa geçirdi, o anı hatırladıkça kötü oluyorum. Allah şifa versin yavrularımıza
Allah kimseyi çocuğuyla sınamasın. Çeken bilir tabiki.. Ağladım okurken, sizin çocuğunuz 3 defa havale geçirmiş. Şimdi iyidir inşallah? Benim kızım 2 defa geçirdi, o anı hatırladıkça kötü oluyorum. Allah şifa versin yavrularımıza
Amin inşallah Rabbim kimsenin evladına hastalık vermesin, kızım şimdi çok şükür ki iyi, 23 yaşında bir erişkin oldu ama inanın üstünden seneler geçmesine rağmen aynı sizin gibi havale anları aklıma geldikçe elim ayağım buz kesiyor, şimdi bile anne ateşim var galiba deyince sabahı sabah ediyorum, başına gidip ateşini kontrol ediyorum Rabbim sizin yavrunuza da şifa versin