eğer en hora geçecek hediye diye sorarsan bebeğin içine giydiği kısa kollu bodylerden al. bir çok mağaza 2li ,3lü paketler halinde satıyor. hiç bir zaman mevsimi yok. yazın tek olarak üste, kışın çamaşır gibi içe giydiriliyor. bol bol kirlenip değiştirildiğinden hiç bir zaman fazlası da olmuyor. ayrıca beden olarak da en az 3-6 ay civarını seçmeni tavsiye ederim. mothercare gibi markaları hariç tutuyorum çoğu markanın beden kalıpları küçük oluyor, yeni doğan bedeniyse ilk 1-2 hafta(zaten yeni doğduğunda göbeği düşmemiş olduğundan pek bir şey giydirilemiyor zıbınla falan idare ediyorsun), 0-3 ay bedenini de 1 aylıkken falan bir kaç haftalığına ancak giydirebiliyorsun. hemen küçülüyorlar. bebek hele de azıcık iriyse daha 1,5 aylıkken 3-6 ay bedenlerini giydirmeye başlıyorsun. ayrıca çoğu kişi de hediye olarak yeni doğan ya da 0-3 ay getiriyor, dolayısıyla 3-6 ay, 6-9 ya da 12 ay hediyeleri daha hora geçiyor. şu anda c&a, mothercare vs gibi bir çok mağazada mevsim sonu indirim var. 15-20 liraya dahi çok şık şeyler alabilirsin. ikinci bir opsiyon da biraz daha bütçen varsa bebek battaniyesi alabilirsin. (yünlü, peluş battaniyelerden falan bahsetmiyorum) pamuklu, çocuğu kundak da yaptığın kalın penye tarzı battaniyeler var. çocuk kustuğunda ya da altını açarken falan ikide bir kirlendiği için onların da hiç bir zaman fazlası olmuyor. hiç bir şey olmasa çocuğu millet kucağına alırken üstleriyle fazla temas etmesin diye milletin omuzuna sermek için falan kullanıyorsun. bana hediye olarak 10 tane gelsin 10una da sevinirdim emin ol. fiyat olarak tek yüzlü ya da iki yüzlü olmalarına göre 20-35 arası değişiyor.
bunlar dışında çocuk için bebe yağı şampuan sabun vs almanı tavsiye etmem. organik bile olsa bebeklerin ilk zaman ciltleri çok hassas olduğundan hiç biri kullanılmıyor, öylece bir kenarda duruyor. ayrıca kim ne marka kullanır da bilinmez.