ACİL bakın Lütfen

33 haftalık gebeyim bu dediğinizi 1.ayımdan beri hep yaşıyorum, üstüne diş etleriminde şişip kanaması cabası oldu az kaldı diye teselli edip duruyorum kendimi

.ins normal bi durumdur.Gebelikle alakalı deilse gidicem
Geçmiş olsun birhafta kadar önce hamile bir arkadaş aynı sizin problemizle karşılaşmış tükürük yutmaktan tiksiniyorum ve aşırı fazla tiksiniyorum deyip doktoruna sormuş , herkeste olmaz ama bende de var demiş hormonların etkisindendir diye eklemiş...
Araştırmak isterseniz , foruma bakabilirsiniz belki bir çözümü bulunmuştur yorumlarda...

26.haftaya geldim hala oluk oluk çıkarıyorum yediklerimi p tukuruk dediginiz sanırım safra sivisinin agza gelmesi köpük köpük. Hepsi gececek ileri aylarda, üzülmeyin

Teyzem de aynısı olmuştu. Garibim artık peceteler le akraba olmuştu ve yoğurt la geçirdi tüm hamileligini
Yoğurt çorbası,Yoğurtlu bulgur keşkegi,ayran,yayla çorbası, sarımsaklı yoğurt yemekleri ve yoğurt yoğurt yoğurt
Doğuma kadar sürdü maalesef onun ki

Canım bu forumda yine bu ağıza tükürük birikme ile ilgili konu açmıştı bir hamile arkadaş.. olabiliyor hamilelikte

Evet o benim:) suan aynı sıkıntıyla bogustugum için yazmıştım ama çözüm yok malesef.içinizi rahatlatmak isterdim ama 6.haftada başladı tükürük olayım suan 21.deyim değil bitmek azalmadı bile. Çok doktor gezdim prof lara varana kadar. Hatta psikolojiktir deyip gönderenlere kızıp kendim araştırmaya koyuldum özellikle bu konuyla ilgili yabancı makaleleri çok okudum. Bu tamamen gebelikte ki hormonlarla alakali bi durum fakat yapılan araştırmalara göre gebeliğin ilk aylarında bulantı kusma sorununu ciddi şekilde yaşayanlar da (ki buna hiperemesis deniyor.ben de bu teşhisle 12 gün hastanede yattim)görülme olasılığı daha fazla. Geçmişte eğer mide ile ilgili sıkıntı yasadiysaniz reflü gastrit yada helikobakter pilori gibi (malesef bende 3ude vardi) bunlarda artışa sebep oluyor. Yani ağıza gelen safrayla yada midenin bulandiginda ağız da dolan tükürük ile bi alakası yok bu durumun. 5.ayin sonunda tamamen bitebilecegini söyleyen doktorlar da var doğuma kadar devam edebilir diyen de. Internetten buldugunuz her öneriyi denemiş biri olarak sadece çam sakızı çiğnerken kendimi rahat hissediyorum onda da tükürük yok olmuyo çiğnerken yutabiliyorum sadece. Normalde zamanda elimde surekli bir bardak 5 sn.de bir ona tüküruyorum. Sakın Ha arkadaslarin soyledigi gibi peçeteye filan silmeyin ilk ay bunu yaptığım için bütün ağzım dudaklarım yara bere içinde kaldı. Bide onun acisiyla uğraşmayın.

Cok arastırdım bi redavisi yokmus.4. Aydan sonra gecer diyolar .Ins gecer

Cok tesekkür ederim cevabınız icin.Umarım tez vakitte gecer sizinki.Baya olmus.Aynen her 5 sn. Tükürüyorum.Böyle bisey yasayip bu kadar zor olcagini tahmin edemezdim.Saglikla kucaginiza alin.Siz yarilamissiniz :).sevgiler

.Ben kimsenin yaninda da duramamki böyle tükürüklü.Esimden bile cekiniyorum.Cok zor bi durum.ALLAH tüm hastalara sifa versin.Ben bugun yogurt yesem daha yiyemem midem almaz.

26.haftaya geldim hala oluk oluk çıkarıyorum yediklerimi p tukuruk dediginiz sanırım safra sivisinin agza gelmesi köpük köpük. Hepsi gececek ileri aylarda, üzülmeyin
Bende ilk gebeligimde 9. Aya kadar dogumda dahi kustum .Onunla alakali tecrübem var.Ama bu tükürük hayatımı alt üst etti .ALLAH yardımcınız olsun.Sizi anlıyorum.Ben ilk gebeligimde 7.5 ay zofran zydis diye bi ilac kullanmistim.O etki ediyo baya

Bazen sadece o yutamadigim tükürük kusturuyor. Köpük köpük sadece tükürük. Doktora sorma geregi duymadim hic, klasik hamilelik halleri işte inşallah sizinki de geçer en kisa sürede

Inanin cok cocuk hayalimdi .Ama bu son diyorum.ALLAH onlari bize bagislasin.Ama böyle hayat berbat geciyo

ben hep 4 çocuk isterdim ilk kızımda hamileliğim de çok zor geçti, doğum zor oldu, kızım da çok zor büyüdü. alerjisi varmış 6 ay anlaşılamadı ve 6 ay boyunca aralıksız 1 saat uyuduğumu hatırlamam 10dk gözümü dinlendirdiysem ne ala. o da perişan oldu bende. tabi alerji teşhisinden sonra da bu durum huy olarak kaldı kızımda. hiç uyumazdı sürekli ağlardı. 3 yaşını doldurdu kreşe başladı herşeyimiz düzene girmeye başladı derken süpriz bir gebelik daha :) şimdi diyorum sanırım bana rahat bir hayat yok :) gerçi bu hamileliğim ilkine göre çok şükür daha rahat. bazen diyorum böyle olma garantisi olsa iki tane daha doğururum diye ama bakalım doğunca nasıl olacak :) ilk kızımda 9 ay öğürdüm herkes acırdı bana ve ben de ağzımdan doğurcam herhalde derdim :) bunda sadece ilk 3,5 ay tükrük bezleri nedeniyle mide yanması ve bulantı yaşadım o da diğerine göre daha tahammül edilebilirdi. bir defa bile öğürmedim. hatta eşim ısrarla cinsiyetinin farklı olduğunu idda etti belirtilere dayanarak ama cinsiyette aynı ben de aynı :) demek kızlar farklı umudum o yönde :)

leblebi, sut, kraker. Ye rahatlarsin..

Valla bnde bu daha kolay gecicek diye olumlu düsünürken sürekki ögürüyo buldum kendimi.ALLAH yavrularinizi size bagıslasın.Benimde hamilelik dogum ve sonrasi hep cok zordu.Ama Annelik duygusu bi o kadar güzel.Cok isterdim bende 4 cocugum olsun.Ama 2 gebelik daha bu sekilde kaldiramam .Kaldiki her günü sayiyorum ne zaman gecicek diye :)

Amin cümlemizin evladını inşallah.. geçip gidiyor hepsi. sizinkide çabucak geçer inşallah. sağlıklı olsunlar da gerisi boş insanlar nelerle uğraşıyorlar gördükçe bu halime şükrediyorum hep.

Arkadaşlar ben de aynı sıkıntıları yaşadım bu gebelikte. Sıfırlanmadı ama oldukca azaldı. Sosyal hayat mahvoluyor, insanlar bilmediklerinden sizi anlamıyor, kıyafetleriniz köpekmişsinizcesine salyalanıyor. Kimse sizi anlamıyor. Her yeri okudum hep çözümü yok, cekeceksiniz yazdı. Size tamamen geçirmese de hafifletecek bulduğum çözümleri yazalım. Umarım biri bile olsa isinizi görür.

1- öncelikle olanaksız görünse de bu isin çözümü o tükürüğü tükürmemek yutmak. Sildikce de tükürdükce de sonu gelmiyor, ve psikolojik olarak igrentiniz artıyor. Çünkü tükürük midenizdeki değisimi asidi nötrlemek icin vücudun gelistirdiği bir savunma. Bu yüzden tükürdükce sonu gelmiyor.silmeyi denedim,igrentim arttı ve yüzüm gözüm tahrişten yara oldu.bilmeyen silip deyip duruyor.

2- o tükürük midenizi düzeltmek icin vücudunuzun savunma mekanizması aslında. Birinci önceliğiniz reflüyü azaltacak bir yol izlemeniz. Siz farkında olmasanız da reflü bu işi tetikliyor. Yediklerinizi reflü karsıtı olarak düzenleyin. Gerekirse rennie talcid gaviscon gibi ilaclardan doktor onayıyla faydalanın.

3- yastığınızı yükseltin.

4- agzınızı mesgul etmek tükürüğünüzü igrenmeden yutmanıza sebep olur. Cekirdek, ceviz, badem,leblebi ufaltılmıs ve son derece yavasca cigneyip agzınızı meşgul edebilecek her şey. Burada anahtar nokta azar azar fare gibi yavaşca ufak parcalar yiyip agzı oyalamak. Meyve olarak sarı- yesil hafif ekşi elma, armut ve ayva oldukca iyi seçenekler.

3- bu da zor bir secenek ama faydası var. Susuz kalmamak. Muhtemelen ictiğiniz suyun bile tadı değişecek ama tükürdükce susuz kalacak, susuz kaldıkca daha da cok mideniz bulanacak. Ben bu süreci litrelerce ayran tüketerek geçirdim. Hem faydalı hem agzınızın bozulan tadını örtüyor. Hala yapay şekerli icecekleri hem istemiyor hem tüketemiyorum. Belki ev yapımı az sekerli soguk komposto.

3- ac kalmayın. Durdukca tükürme ve bulantı hissiniz önlenemeyecek sekilde artıyor. Gece bile kalkıp kuru ekmek, kaşar yiyip ayran içtim. Ama bir lokma.

4- sakız çigneyin. Agzınıza ilk aldığınızda bir tükürük yoginluğu ve bulantı olacak ama tükürerek azimle çigneyin. Uzun bir süre tükürügünüzü yutmanıza ve otalanmanıza yardımcı olacak. Gerektikce sakızınızı yenisiyle değistirin.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama uzun süre gece bile 3-4 kez kustum. Yüzim silmekten zombi filmlerindeki gibi yara oldu. En sonunda uzun araştırmalar ve öneriler dinleyerek bunlardan fayda gördüm. Allah tüm annelere yardımcı olsun evlatlarını kucagına saglıkla almayı nasip etsin.

Canım zofer tablet kullan jinekoloklarda bu ilacı tavsiye ediyolar zaten hep seni rahatlatacağını düşünüyorum

Canım zofer tablet kullan jinekoloklarda bu ilacı tavsiye ediyolar zaten hep seni rahatlatacağını düşünüyorum
Zofran kullanıyorum aynı icerige sahip o bile kesmiyo .Bide kücük kızım var.Ben yemiyorum onada bakamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…