Sizin durumunuz ne oldu acaba.Gectimi tükürük sorununuzEvet o benim:) suan aynı sıkıntıyla bogustugum için yazmıştım ama çözüm yok malesef.içinizi rahatlatmak isterdim ama 6.haftada başladı tükürük olayım suan 21.deyim değil bitmek azalmadı bile. Çok doktor gezdim prof lara varana kadar. Hatta psikolojiktir deyip gönderenlere kızıp kendim araştırmaya koyuldum özellikle bu konuyla ilgili yabancı makaleleri çok okudum. Bu tamamen gebelikte ki hormonlarla alakali bi durum fakat yapılan araştırmalara göre gebeliğin ilk aylarında bulantı kusma sorununu ciddi şekilde yaşayanlar da (ki buna hiperemesis deniyor.ben de bu teşhisle 12 gün hastanede yattim)görülme olasılığı daha fazla. Geçmişte eğer mide ile ilgili sıkıntı yasadiysaniz reflü gastrit yada helikobakter pilori gibi (malesef bende 3ude vardi) bunlarda artışa sebep oluyor. Yani ağıza gelen safrayla yada midenin bulandiginda ağız da dolan tükürük ile bi alakası yok bu durumun. 5.ayin sonunda tamamen bitebilecegini söyleyen doktorlar da var doğuma kadar devam edebilir diyen de. Internetten buldugunuz her öneriyi denemiş biri olarak sadece çam sakızı çiğnerken kendimi rahat hissediyorum onda da tükürük yok olmuyo çiğnerken yutabiliyorum sadece. Normalde zamanda elimde surekli bir bardak 5 sn.de bir ona tüküruyorum. Sakın Ha arkadaslarin soyledigi gibi peçeteye filan silmeyin ilk ay bunu yaptığım için bütün ağzım dudaklarım yara bere içinde kaldı. Bide onun acisiyla uğraşmayın.
Nasıl oldunuz33 haftalık gebeyim bu dediğinizi 1.ayımdan beri hep yaşıyorum, üstüne diş etleriminde şişip kanaması cabası olduaz kaldı diye teselli edip duruyorum kendimi
Aynı bir değişiklik yok. Burdaki bir üye tuzlu suyla gargara önerdi, düzenli olarak yapıyorum ama bir fayda görmedim.Nasıl oldunuz
Okula nasil gidebiliyosunuz masallah.Ben lim hayat bitmis resmen.Bunalıma girdim.Sürekli ögürüyorum.Hamileligimden bi tat alamadımBen 23.haftadayım. malesef hala devam ediyor. Sadece sakız çiğnerken yutabiliyorum. Gün boyu çiğnemek de insanı yoruyor. Şimdilik en azindan okuldayken sakızla zaman geçiriyorum eve gelince bardağa tukurmeye devam
Saglikla kucaginiza alin ins.Az kalmis sizinki.Rica etsem dogumdan sonra durumunuzu bildirirmisinizAynı bir değişiklik yok. Burdaki bir üye tuzlu suyla gargara önerdi, düzenli olarak yapıyorum ama bir fayda görmedim.
Amin inşaAllah. Tabii ki bildiririm.Saglikla kucaginiza alin ins.Az kalmis sizinki.Rica etsem dogumdan sonra durumunuzu bildirirmisiniz
Mrb .Şu anda bu durumu benden baska yasayan bi siz varsiniz sanirim.Ben 16 haftalik oldum ama ne azalma var nede bitiyo.Sizin durumunuz nedirBen 23.haftadayım. malesef hala devam ediyor. Sadece sakız çiğnerken yutabiliyorum. Gün boyu çiğnemek de insanı yoruyor. Şimdilik en azindan okuldayken sakızla zaman geçiriyorum eve gelince bardağa tukurmeye devam
Dogum yaptinizmi acaba33 haftalık gebeyim bu dediğinizi 1.ayımdan beri hep yaşıyorum, üstüne diş etleriminde şişip kanaması cabası olduaz kaldı diye teselli edip duruyorum kendimi
Sizin durununuz nedir acaba gectimi
Arkadaşlar ben de aynı sıkıntıları yaşadım bu gebelikte. Sıfırlanmadı ama oldukca azaldı. Sosyal hayat mahvoluyor, insanlar bilmediklerinden sizi anlamıyor, kıyafetleriniz köpekmişsinizcesine salyalanıyor. Kimse sizi anlamıyor. Her yeri okudum hep çözümü yok, cekeceksiniz yazdı. Size tamamen geçirmese de hafifletecek bulduğum çözümleri yazalım. Umarım biri bile olsa isinizi görür.
1- öncelikle olanaksız görünse de bu isin çözümü o tükürüğü tükürmemek yutmak. Sildikce de tükürdükce de sonu gelmiyor, ve psikolojik olarak igrentiniz artıyor. Çünkü tükürük midenizdeki değisimi asidi nötrlemek icin vücudun gelistirdiği bir savunma. Bu yüzden tükürdükce sonu gelmiyor.silmeyi denedim,igrentim arttı ve yüzüm gözüm tahrişten yara oldu.bilmeyen silip deyip duruyor.
2- o tükürük midenizi düzeltmek icin vücudunuzun savunma mekanizması aslında. Birinci önceliğiniz reflüyü azaltacak bir yol izlemeniz. Siz farkında olmasanız da reflü bu işi tetikliyor. Yediklerinizi reflü karsıtı olarak düzenleyin. Gerekirse rennie talcid gaviscon gibi ilaclardan doktor onayıyla faydalanın.
3- yastığınızı yükseltin.
4- agzınızı mesgul etmek tükürüğünüzü igrenmeden yutmanıza sebep olur. Cekirdek, ceviz, badem,leblebi ufaltılmıs ve son derece yavasca cigneyip agzınızı meşgul edebilecek her şey. Burada anahtar nokta azar azar fare gibi yavaşca ufak parcalar yiyip agzı oyalamak. Meyve olarak sarı- yesil hafif ekşi elma, armut ve ayva oldukca iyi seçenekler.
3- bu da zor bir secenek ama faydası var. Susuz kalmamak. Muhtemelen ictiğiniz suyun bile tadı değişecek ama tükürdükce susuz kalacak, susuz kaldıkca daha da cok mideniz bulanacak. Ben bu süreci litrelerce ayran tüketerek geçirdim. Hem faydalı hem agzınızın bozulan tadını örtüyor. Hala yapay şekerli icecekleri hem istemiyor hem tüketemiyorum. Belki ev yapımı az sekerli soguk komposto.
3- ac kalmayın. Durdukca tükürme ve bulantı hissiniz önlenemeyecek sekilde artıyor. Gece bile kalkıp kuru ekmek, kaşar yiyip ayran içtim. Ama bir lokma.
4- sakız çigneyin. Agzınıza ilk aldığınızda bir tükürük yoginluğu ve bulantı olacak ama tükürerek azimle çigneyin. Uzun bir süre tükürügünüzü yutmanıza ve otalanmanıza yardımcı olacak. Gerektikce sakızınızı yenisiyle değistirin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama uzun süre gece bile 3-4 kez kustum. Yüzim silmekten zombi filmlerindeki gibi yara oldu. En sonunda uzun araştırmalar ve öneriler dinleyerek bunlardan fayda gördüm. Allah tüm annelere yardımcı olsun evlatlarını kucagına saglıkla almayı nasip etsin.
Tamamen gecmedi özellikle ac olup midem bulanınca oluyor. Yine de artık fino köpeği gibi salyalar akıtarak gezinmiyorum.Sizin durununuz nedir acaba gectimi
Geç olmuş yeni gördüm kusura bakmayın bebekle uğraşmaktan pek vaktim kalmıyorDogum yaptinizmi acaba
Hanımlar 8+4 günlük gebeyim .Aşırı bulantıyla geciyo.Hic bisey yiyemiyorum.Hersey gözümde karardı.Bide bunlar yetmiyomus gibi daha büyük bi sorunum var.Sürekli tükürük var agzimda .Her saniye doluyo agzım.Cok afedersiniz yutamıyorum midem bulanıyo.Napıcam ben hic bi hayatım kalmadı özellikle bu tükürük yüzünden.Bu sorunu yasayan oldumu acaba aranızda
ALLAH bagıslasın gözünüz aydin :).Peki tükürügünüz gectimi.Ben artık dogum sonrasıda böyle olcam derdine düstümGeç olmuş yeni gördüm kusura bakmayın bebekle uğraşmaktan pek vaktim kalmıyorevet 5 ekimde doğum yaptım.
Bulantı benim az ama tükürük sorununu ben de yaşıyorum inanılmaz derecede resmen ağzımdan damlıyor, bebek doğduğunda onda olması gereken tükürük şelalesi bende oluyor şimdiden
:).Cok zor umarım bi an önce biter bu kabus gibi günlerTamamen gecmedi özellikle ac olup midem bulanınca oluyor. Yine de artık fino köpeği gibi salyalar akıtarak gezinmiyorum.
N sakızda cigneyemiyorum malesef.Oda ise yaramadı.Umudumda kalmadı artıkBen şuan 28.haftadayım. malesef hala devam ediyor ama eskisi kadar çok değil. Gün boyu ağzimda sakız var.sakızı çıkardığım anda yine doluyor ağzım ama dedigim gibi eskisi kadar değil azaldı.
Geçti çok şükür :)) merak etmeyin sizinde geçer inşALLAH bagıslasın gözünüz aydin :).Peki tükürügünüz gectimi.Ben artık dogum sonrasıda böyle olcam derdine düstüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?