acil bu bağımlılıktan nasıl kurtulucam :(((((

76 yine iyi bu kadar yemeye :)
ben de böyleyim.. 80 i gördüm suan..
uyku saatlerini değiştirmelisin..
spor yapmamız gerek, o zaman hemen yorulup uyuyor insan hiç kalamıyorsun geceye.
ayrıca gizli şeker falan vardır belki.. baktırdın mı ?

Bende gece kalkıp atistiriyorum ama abur cubur asla yemek yiyemem bende kilo almak için yiyorum ama alamıyorum bir kac gun yememege çalış bunyen de alısir

Şekerle ilgili bir probleminiz olabilirmi? Yani çok bilmem ama gece şekerimniz belkide düşüverior bir an yeme ihtiyacı duyuyorsunuz. Bi tetkik yaptırmakta fayda var

benim babam da öyle illaki gece yemek yiyicek öyle yatıcak çok yorgun olduğu geceler unutuyorda yatıyor , bende gece yemek yemeği sevmiyorum yediğim zamanlar sabah yüzüm gözüm şiş kalkıyorum yorgun kalkıyorum çünkü vucut kimyası gce yemek yemeye karşı, doğru değil, sağlık için yemeyin spor yapın , spor yaptıgınında zaten ardınca çok fazla yemek yeme isteği kalmıyo , insanın içi el vermiyor yemeğe çünkü , nasıl zor kalori yakıldıgını görüyorsun.

Bu tam olarak bir huy degil.Yakin bir ablam bu yuzden doktora gitti.O yine gece uyanip ama uyandiginin tam olarak bile farkinda olmayip gidip yemek yiyor ve yatiyordu tekrardan.

Doktora gitmeyi düşündünüz mü bu bir sağlık problemi kan şekeri ile alakalı olabilir

Endokrine git ve seker metabolizmana baksinlar insulin direncin olabilir

Şekeriniz olabilir. Bir dahiliyeye gidip test yaptırın.
Diyabet çok acıktırır insanı surekli yemek ve tatlı krizleriniz olur. Annemden biliyorum.
İhmal etmeyin şrkeriniz varsa ilaçla kendinizi kontrol altına alabilirsiniz, ayrıca diyabet ilacı zayıflatıyor diye de biliyorum.

bence senın sekerınde yada ınsulınınde problem olabılır kendını tutamıyorsan vardır bırseyler bı endokrınolıjıye yada dahılıyeye gıdersen sorununa cozum bulursun.. tecrubeye sabit

gecelerı hiç uyumadan geç yatmayı denesen 1 de yatsan horul horul uyursun sabaha kadar gecede uyanmazsın. bu sekılde alıskanlıgını yenersin belki.

ilmal etme şekerine baktır bencede.

en zor verılen kılo o yandaki simitlerin. 76 kılo olmussun o boya bence fazla kendi sağlıgın için birşeyler yap. zamanla kendıne olan güvenınde kaybolacak iyice üzüntüden daha cok yemege ve kılo almaya devam edeceksın.

alışkanlık olmuş sende.. sigarayı bırakamayanlar gibi. kendini tiryaki olarak düşünüp bu bağımlılığı bırakmaya çalış. diyetisyene gitmiyorum bilerek diyorsun bnece git o bilebir başlangıç en azından sana bir yol gösterir belki psikologa yönlendirir. akşam krizlerini atlatacak hafif şeyler önerir. neden gitmiyorsun ki? boyuna göre kilon çok fazla şuan bu şekilde yemeye devam edersen daha da artacak

Bence doktora gidip horman ve şeker testleri falan yaptır. Spor yapıp bel bölgesi yağlanma varsa onu zayıflat.Yatmadan önce de protein ağırlıklı beslen.

Siz kilo aldıkça eşinizin başka kadınlara yönelme ihtimalini düşünün, bu sizin elinizde

gece yatmadan tok tutucu gıdalar alsan. mesela yoğurda yulaf kepeği ekleyebilirsin. benim de benzer durumum vardı. ilk hamileliğimden kalma bir alışkanlık mutlaka gece kalkar meyve yerdim, sanki şekerim düşmüş gibi hissederdim ikinci bebeğim olunca geceleri meyve için kalkmak zor geldi artık hiç kalkmıyorum.
mutlaka diyetisyene git, senin durumuna özel diyet hazırlayacaktır. gün içinde tarçın çayı içersen o da şekerini ayarlar

uyku probleminizde var mı? çok mu geç uyuyorsunuz. akşam yemeğiyle arası çok geçince haliyle acıkıyorsunuzdur.
eğer uyku problemliyse bence önce onu çözün.

acil şekilde kan testi yaptırmalısınız..açlık ve tokluk kan şekerine bakılmalı..hipoglisemi atakları da aynen bu şekilde oluyor bildiğim kadarıyla..
ben de zayıf olmama rağmen,uyanınca yeme atağı geçiriyordum..bu sebeple doktorum bu testleri istedi..

Muhtemelen karbonhidrat ağırlıklı beslendiğiniz için bu krizleri yaşıyorsunuz.

Öğünlerinizde proteini arttırın, yumurta, peynir, süt, zeytin, kırmızı et, sebze ağırlıklı (patates, havuç hariç) beslenmeye çalışın. Ekmeği mutlaka kepekli ya da tam tahıllı tercih edin, daha uzun süre tokluk sağlıyor. Salata bol bol tüketin, yoğurt aynı şekilde.

Hafif açlık hissettiğinizde ise, badem (çiğ, kavrulmamış olacak), fındık gibi kuruyemiş yiyebilirsiniz. Bir süre böyle beslenin, düzelirsiniz. Hiç bozmayın moralinizi.

bir gece hiç uyumayın gerekirse sabredin yemeyin ertesi günün gecesi zaten uyumak zorunda kalıcaksınız,gece yemek yemek çok zararlı,direk karaciğer yağlanması.

Dahiliye uzmanina gorunun her turlu tahlilleri yaptirin. Sonrasinda psikologa gitmelisin bnce ya da pskiyatra. Sorunun cozumu senin icinde kendin de cozebilirsn ama yapamiyorsan psikolog sart. Yeme dvranisi psikolojiktir genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…