• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil bu bağımlılıktan nasıl kurtulucam :(((((

O kriz gelince yoğurt yiyin, meyve yiyin.
En önemlisi kendinizi iradeli olmaya şartlayın!

kilo vermek motivasyon işi
motivasyonu sağlayabilmekte psikoloji ile alakalı

kilo vermek isteyen birisi terapi almaya başlamış
terapinin ilerleyen seanslarında
kadının zor bir yaşantısı olduğu, etrafındakilere karşı kendisini güçlü hissedebilmek için kilo veremediği değil vermediği ortaya çıkmış
bilinçli yapmıyor tabi bunu
şöyle güçlü hissedicekmiş kendisini, onu da açıklıyordu yazıda
zihninde güçlülüğü kapladığı yer ile eşleştirmiş, ne kadar cüsseli yere basan biri olursa etrafındaki insanlara güçlü olacağını düşünüyormuş
kitapta okumuştum bunu.

uzun zaman kilo verememek yani motivasyonu sağlayamamak psikoloji ile ilgili olabilir
diyetisyen motive konusunda güzel destekleyici ama hala olamıyorsa bunun altına yatan nedeni düşünmek, bulmak onarmak gerekli zemini hazırlayacaktır

Canım bagımlılık bagımlılıktır.
Bu ister yemek olsun, ister bilgisayar olsun, isterse sigara isterse uyuşturucu olsun.
Zararları degisse de özünde hepsi aynıdır. Bence diyetisyenden önce psikologa gitmen lazım.
Cünkü gecenin o saatinde ac oldugun icin yemiyosun. O saatte yemeye saplantın oldugu icin yiyosun. O yüzden önce bu alıskanlıgını yenmen lazım.

bende bekarlıgımdan beri süregelen gece yemek yeme krizleri var..ya lütfen ciddiye alın
gece ekmek yada yemek yemessem ogece sabah edemiyorum gözlerim şişene kadar oturuyorum .o yemek yeme
istegi gelince önüme kimse duramıyo o an k ndimi bile öldürebilirim okadar vahim durumdayımki eşim ilk defa kilo aldın cok ,yakışmıo sana demeye başladı ama yaoamıyorum aglıyorum şuanda çünkü gecenin ilisinde kalkıp bir tabak dolusu yemek ve yarım ekmek yedim anca şimdi rahatladıım inanaın zararlı madde kullananlar istek gelince nasıl olurlar aynen öyleyim napıcamm bana yardım esin yol gösterin ..diyetisyene gitsem bana şunu ye yeme liste vercek e zaten benim.problemimde kendime engel olamama oyüzden gitmiyorum:(
Bende yatmama yakin saatlerde meyve yiyorum beni rahatlattigini hissediyorum sanki. Bir psikolog izledim gecenlerde diyor ki: gece atistirmalari fiziksel ihtiyac kaynakli olmayabilir. Duygusal acliginizin onune gecmek icin once sorunlarinizi yiyerek mi cozmeye calisiyorsunuz bunu dusunun. Bu bana farkli bir bakis kazandirdi size de tavsiye ederim

Bu nasıl iş ya? Anlamadım valla. 0 Zaman gündüz yemeyin. Akşam yemeği yiyip bide üstüne gece mi yiyorsunuz?

bende bekarlıgımdan beri süregelen gece yemek yeme krizleri var..ya lütfen ciddiye alın
gece ekmek yada yemek yemessem ogece sabah edemiyorum gözlerim şişene kadar oturuyorum .o yemek yeme
istegi gelince önüme kimse duramıyo o an k ndimi bile öldürebilirim okadar vahim durumdayımki eşim ilk defa kilo aldın cok ,yakışmıo sana demeye başladı ama yaoamıyorum aglıyorum şuanda çünkü gecenin ilisinde kalkıp bir tabak dolusu yemek ve yarım ekmek yedim anca şimdi rahatladıım inanaın zararlı madde kullananlar istek gelince nasıl olurlar aynen öyleyim napıcamm bana yardım esin yol gösterin ..diyetisyene gitsem bana şunu ye yeme liste vercek e zaten benim.problemimde kendime engel olamama oyüzden gitmiyorum:KK43: aslında çabuk kilo veren biriyim ama tuyamıyorum bogazımı ..yemek yemeden ge
irdigim saatler günler bana boş geliyo ziyan olmuş geliyo gözgöregöre obez oluyorum yardım yalvarırımm:KK43:(( buarada boyum.167 kilom 76 belimde kocaman bir simit var:KK43:
Canım benim de boyum 167, kilom 76 iken dukan diyetine başladım. Şu an beş ay geçti ve 61 kiloyum, üç kilom kaldı. Bu diyette istediğin saatte yiyebiliyorsun üstelik. Bir araştır derim ben. Sağlıklı mı değil mi diye endişelenirsen diye söylüyorum, ben kan testi yaptırdım bütün değerlerim çok iyi. Ömrüm boyunca yakamı bırakmayan kansızlığım bile düzeldi.

Acil bir diyetisyene gidin ama ozel bir diyetisyen olsun butun tetkikleriniz yapilsin. Kan sekeriniz dusuk buyuk bi ihtimal dustugunde kendine hakim olamiyorsunuz diyetesyene gitmenin amaci da az yemek degil zaten yine ayni ogunler ama hem kan sekerini duzenleyen hemde az kaloriyle beslenmek. Zaten tedavi oldugunuz da iciniz kazinmicak ve geve yemiceksiniz gecmis olsun.

istegi gelince önüme kimse duramıyo o an k ndimi bile öldürebilirim okadar vahim durumdayımki eşim ilk defa kilo aldın cok ,yakışmıo sana demeye başladı ama yaoamıyorum aglıyorum şuanda çünkü gecenin ilisinde kalkıp bir tabak dolusu yemek ve yarım ekmek yedim anca şimdi rahatladıım inanaın zararlı madde kullananlar istek gelince nasıl olurlar aynen öyleyim napıcamm bana yardım esin yol gösterin ..diyetisyene gitsem bana şunu ye yeme liste vercek e zaten benim.problemimde kendime engel olamama oyüzden gitmiyorum:KK43: aslında çabuk kilo veren biriyim ama tuyamıyorum bogazımı ..yemek yemeden ge
irdigim saatler günler bana boş geliyo ziyan olmuş geliyo gözgöregöre obez oluyorum yardım yalvarırımm:KK43:(( buarada boyum.167 kilom 76 belimde kocaman bir simit var:KK43:
Valla aynı ben :KK48::KK48: Bende çabuk kilo veriyorum ama yemeden duramıyorum. Gün içinde fazla yemem ama gece olunca canım ne çekerse hiç üşenmem hazırlar güzelce yerim.
Bi ara ekmek hamurişi yemeyim dedim ama mutsuzluktan öldüm. Zaten çokda sürmüyorki bu diyet denemelerim 1 bilemedin 2 gün anca dayanıyorum.
Bunca yediğim gibi kiloyuda sevmiyorum ne yaman çelişki:KK48:
Bi çaresi varsa bizim bu durumun bende öğreneyim.

Bunun diyetisyenlik bir yanı yok bence.Yetersiz beslenmekten olabildiği gibi kan sekerınden ve en çokta psıkolojık olarak bagımlılık oluşturuyor.Benımkı psıkolojık karnım tok tum gun güzelce yemişim ögunlerımı şekerimn yok vitamın eksıklıgı yok ama yınede yıyorum midem degıl beynım istiyor.
Kilo problemi varsa evet dıyetısyen bunu çözucektır ama gece yeme sorunu için dıyetısyene gitsede uymazki kendide belirtmiş önceki mesajlarında zaten.
Gece yeme sigara gıbı , kan tahlılerınde bır sorun çıkmazsa bunu ancak güzel bir psıkolog çözer olay beyınde :)
Derseniz madem çok biliyosun sen niye yapmıyorsun ben sevıyorum gece yemegı ılerde sıkıntı yaparsa bana dırek gıderım tabıkı psıkologa :)

Bende òyleydim bekarken annem ben yatmadan yatmazdı yemek yemiyim diye her ay 3 kilo 3 kilo alrdm 45 kilodan 60 a çıktım sonra zamanla bıraktm huyumu şimdide iştahsızm 52 kiloyum

Sekerinizi kontrol ettirin be akşamları yemekte kan şekerinizi hızla yükseltip düşürecek yiyecekler yemeyin.

Kilo boy olarak aynı bensin bu kilodan dönüş olmuho allah kolaylık versin bu arada gece yiyosan gündüzden kıs diyeceğim ama ben yapamıyorum bunu başarırsan ne mutlu sana :KK45: benimde en büyük derdim ekmek hastasıyım ama insan vazgeçemiyo alışkanlıklardan

meyveyii hiç sevmem normalde
buakşam yarım elma yedim
geçiştirmek için ama peşine
o tabagı ve ekmegi nöbet geçi
reecektim neredeyse yemeseyim:KK43:
evde normal ekmek bulundurma sür ve yulaf gevreği bulundur kuru kayısı ve incir de ,insüllin direncin olabilir şeker hastası da olabilirsin önce bir doktora git hormon tiroit ve şeker tahlillerini yaptır ,ondan sonra görüşelim çünkü sendeki alışkanlık değil tahminimce şeker ,(şeker dedim diyede korkma kesinlikle)

ay bendede vardı o huy.. sanki bana akşam yemeğinden bile tatlı gelirdi :) ama evlenince bıraktım eşim sayesinde..bir anda kesmek olmaz..yediğiniz miktarları azaltarak başlayın işe..gece yarısı yarım ekmek çoook fazla.. 1-2 dilim ekmek yarım tabak yemek yiyin giderek azaltın.. yapabilirseniz meyveli yoğurtlarla geçiştirin..

yalnız ben gece kabuslar görürdüm çok rahatsız uyurdum.. midem ekşirdi falan.. sizdde olmuyor mu.. rahatsızlık vermiyor mu?

kızlar yorumşarınızı okudum
ben en kısa zamanda diyetisyene
gitmeye karar verdim
sonuçta beniböyle yediren bi
rahatsızlıgım olabilir....
Evet şuan saat gece 03,24
makarna gelip duruyo aklıma
ama durdurdum kendimi bu gece
aksam yemegini aekizde yedik
ondan sonra cok da canim bise
iatemesi hayret yani ama azcik
kuru yemis yedim o ck tokluk