Acil destek

Lavyer2012

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mart 2014
4.741
5.085
158
Haftaya pazar dugunum var ama nisanlimin ailesi beni cok dusunduruyor. Daha once de yazmistim hic ne yapiyosunuz ne var ne yok diye aramazlar gidip gelmezler. Nisanlim kirk kez kavga eder ancak gelirler. Nisanlim ve benim ailmein maddi durumu gayet yerinde evimiz duzuldu ve needeyse hicbir eksiğimiz yok. Sorun ne mi nisanlimin ailesi ogullarina al kredi kartini git al dmekten baska bisey yapmiyor. Bazi setler alinmakla bitmiyor, onlarin montaji geeekiyor veya uymayan biseye tadilat gerekiyor vs. Nisanlimin ailesi bunlarin hic birine el surmuyor hadi benim babam gidiyo geliyo yaptiriyo ama ona da bir tesekkur bile yok. Sozlenip nisanlanma safhamiz 10 ay oldu. 10 aydir bize gelmelerini saysam bir elin parmagini gecmez. Onda da bizimkiler niye gelmiyolar diye soylenmeye basliyorlar ben nisanlima soyluyorum o da zorla onalri getiriyor. Geldikleei zaman hersey guzel hic sorun yok. Ama babasi kendisini ovmeyi cok seviyor. Benim babam kendisinden hem maddi olarak hem de konum olarak cok cok iyi olmasina ragmen adam geliyor gidene kadar kendini ovuyor ve her sefeeinde de kasete kaydetmis gibi ayni seyleri soyluyor. Bugun evim son kez temizlenip halilarim serilecekti ama banyo ve mutfakta ufak tadilatlar yapilmasi lazimdi onlardan simdiye kadar hic ses cikmadigi ic8n annem babam ben gidip yaptik sabaha tadilat kalmasin diye. Ama saatlerce ugrastik babam dustu vs. Ve benim cok moralim bozuldu onlar rahatca evlerinde otururken benim ailem bunlari yapmak zorunda mi diye. Dusunun ya dugune 1 hafta kalmis bi arayip da nasil yapacagiz yapmamiz gereken bisey var mi bile demiyorlar. Ve bunlara tek gerekce adam disari cikmayi oturmaya gitmeyi sevmiyo o.

önce babana geçmiş olsun, gelip gitmeyi neden bu kadar sorun ettin anlamadım, gelmesinler gitmesinler nolcak ki, zaten düğününüz gelip çatmış, dünülerin çok görüşmesi iyi bişey değil zaten
senin ailen yaptı diye senin ailene teşekkür etmelerini istemeni anlamsız buldum sonuçta onlarda kendi çocukları için yapıyorlar, iki yetişkin olmuşsunuz artık, tadilat işlerine falan neden onlar baksın yani, senin ailen bakıyorsa onların iyiliğinden ama bence nişanlının ailesinden de kendi ailenden gördüklerini hiç bi zaman bekleme derim
bazı insanlar bozuk plak gibi hep aynı şeyleri der, kayınpederinin kötü niyetinden olduğundan şüpheliyim bence huyu öyle adamın
açıkcası yazdıklarında hiç ama hiç kafaya takılcak bişey görmedim, ufacık tefecik şeyleri kafana takıp en tatlı zamanlarını zehir etme, nişanlınıda üzme derim, gerçekten bunlar dert edilcek şeyler değil, önemli olan aranızın güzel olması, o konuda da sıkıntı yok sanırım
Şimdiden mutluluklar dilerim:13:

cnm onların uzakm ollması daha iyi .. her ısınıze karıssalardı daha fena olurdu. sende evlendıkden sonra zaten mesafenı korursun ..

Simdi boyle uzak kalirlar,ama evlenincede evinden cikmamaya calisirlar bugunlerin aksine, o zamanda sen bugunleri hatirlat onlara.

Son düzenleme:
Ben pek bir sorun goremedim. Bu bolumdeki konulara goz at istersen. Neler var... Sukret haline. Her seyiniz tam. Birak uzak dursunlar. Daha iyi.

Evet onunla aramizda sikinti yok. Bizde erkek evi kiz evinden dah cok dusunur daha cok yorulur bisey yapılması gerekiyorsa erkek babasi on ayak olur. Size sacma gelebilir ama bizde bu boyledir. 2 yetiskin olarak kendimiz yapmamizin sebebi su ki nisanlim sehir disinda okumus hep ve burda bir cevresi yok ama babasinin ve babamin cevresi cok neye ne lazim oldu kim yapar kim eder bilirler. Benim babam evimizde resmen hamallik yapti ama onun babasi gezmek icin bile evimize gelmedi. Ev yerlestirirken falan baba cik bi yukari bak cok guzel oldu dedim yorgunum cikamam dedi ki asansorlu binadayiz yani. Evet belki artniyet yok ama kendisini mukemml adleden insanin bu kadar sorumsuz olma hakki da yok diye dusunuyorum.

Bende chess gibi dusunuyorum ailene neden tsk etsinlerki ailen senin icin yapio sonucta ayrica evlenmeye karar vermissiniz belirli bi olgunluktasiniz ailenin yada nisanlinin ailesinin tadilati yapmasi yada yaptirmasina ne gerek var ben olsam kendim yaptiririm zevk bile alirdim bundan kendi evime yaptiriyorum sonucta . Gelip gitmeye bu kadar takilma ne kadar cok gorusurseniz o kadar cok sorun cikar bu mutku gunlerini zehir etmenin hic anlami yok suan yerinde olsam mutluluktan ayaklarim yere degmezdi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Simdi boyle uzak kalirlar,ama evlenincede evinden cikmamaya calisirlar bugunlerin aksine, o zamanda sen bugunleri hatirlat onlara.

Evden cikmama degil de diyolar ki iste gelirsiniz 3 ay bagda beraber dururuz yok iste aksam yemeklerini bizde yersiniz. Nisanlima da acikca dedim cok beklerler diye.

neden saçma gelsin canım sadece çok dert edecek şeyler değil diyorum, adamın huyu öyleyse ne yapsın, ne sen değiştirebilirsin ne nişanlın, bence size kasten değil muhtemelen kendi evine karşıda öyledir. Mesela benim babam da çok tembeldir, kendi babam benim evime evlendikten aylar sonra geldi, hiç art niyet aramadım huyunu biliyorum çünkü
ayrıca sadece sizde değil genelde kız ailesi daha çok yardımcıdır kızımız rahat etsin diye ama işte kendi kızları yine damada yapıyorum değil kızıma yapıyorum diye düşünmeleri lazım zaten öyle düşünüyorlardır

Son düzenleme:
Evden cikmama degil de diyolar ki iste gelirsiniz 3 ay bagda beraber dururuz yok iste aksam yemeklerini bizde yersiniz. Nisanlima da acikca dedim cok beklerler diye.
Aynen oyle.suna bakkk sizn yerinize plan yapiyolar,en tahammul edemedigim sey var ya,ne gerek var canim her aksam yemege onlara gitmenin ne mecburiyeti var.bosversene,esine simdiden soylemekle iyi etmisin.bosver onlar kendi kendilerine yapsinlar planlarini.ev ayri bark ayri,fazla ic ice olmanin luzumu yok,haftada bir kez gorustun mu tamamdir,farz degilya uzerine allahin her gunu onlarla zaman gecirmek.

canım senin şimdi dert olarak gördüğğün şey var ya
evlenince ödül gibi gelcek
boşver gelip gitmesinler daha iyi

ya hergün gelen ve herşeye karışan bir kv kp olsaydılar
gölge etmesin başka ihsan istemez derdin o zaman da

sen şimdi bunları hiç dert sıkıntı yapma kendine
bak az bir zamanın kalmış

mutlu olmaya odaklan
hayırlı olsun

Evet aynen oyle dusunuyorlar ama bir yerden sonra da insan bir arayip sormaz mi oglunun kuracagi yuvayla ilgilenmez mi diye duaunmefen de eemiyorlar. Babasinin evimizde verdigi paradan baska zerre emegi yok ki onun harcadigi paranin daha fazlasini benim ailem harcadi.

Valla canim nisanlim insallah simdiki akliyla devam eder. Simdi dedigi bu gunlerde senin bu uzuntune sebep olduular onlar da cezasini cekecekler. Onlar nasil gelinimiz deyip aramadi sormadiysa bizde onlara ayda bir gidecegiz bu sefer onlar gelon diye yalvaracaklar diyo. Ama tabi evlenince sonu ne olur bilemem.

Cok tesekkur ederim canim. Ya ben kendi icimde bi sekilde gecistiriyordum ama dunku olay patlak verdi bende. Dun aksam 5 saat annrm babam ve kuvet kenari siliknu iste monte esilecek seyler aspiratr takma vs ile ugrastik. Babam duaunce cok zoruma gitti o da kendi kendine sinirlendi ben kizimi evlendiriyorum da karsi taraf cocugunu evlendirmiyo mu acaba hadi ilgilenip yapalim yaptiralim demiyolar da insan bir eline saglik der bari diye. Ben de nisanlima actim agzimi yumdum gozumu. Cunku yaklasik 1 ay once yine boyle bisey olmustu ve ben konusacagim halledecegim demisti ama ustunu kapatti gitti.

Insallah dedigini uygulamaya gecirir.nisanliyken hasret oldugu sensn ya hani,evlendikten sonra herseyi sadece seni dusunerek yapacak gibi konusuyolar ama,evlendiken sonra sen hergun yaninda oluyosun,ozlemi biraz gecmis oluyo,bu kez kiymetsiz ailesi bi anda kiymete biniyo,nasil oluyosa bi donus yapiyolar,insallah esin laflarinin arkasinda durur,ha durmadimi bunun tartismasini yapmakta cekinmem yerinde olsam.hic gorusme demiyorum yanlus anlama bak,ama dedikleri gibi de olmaz yani.madem oyle hic evlenmesin ogullari,bareber yiyip,icip,sarilip yatsinlar ailecek.

Gorumcem bizimle ayni binaya tasindi ve nisanlima heo dedim ki mesafeni koru sen onlara rahat girip cikarsan onlar da bize teklifsiz olur. Ben tesetturluyum ama evde acik giyerim. Ben her dk kapi calacak ust degistirme korkusuyla yasayamam dedim. Sen ablana gidecegin zaman ara musait misin diye sor ki o da bize sorsun dedim. Ilk bas zirp pirt gidiyodu eve bisey birakmaya ugrasa hemen ablasina da gidiyodu. Simdi durum arayarak gidiyor a.a eve her ugradigimizda ariyo abla evde misin diye. Dun gece bana vaadlerde bulunuyo onlara sunu uapacagim bunu yapacagim goreceklr diye. Ben de dedim ablana gitmek ic8n gozun dusuyo yarin da annem de annem diye tutturursun sen dedim.

öncelikle babana geçmiş olsun.çok muhabbet tez ayrılık getirir diye bir laf var çok ta yerinde.Belki aradaki resmiyeti sürdürmek adına sık ziyaretlerden kaçınıyorlardır.bu konularda samimiyetten doğan bir sürü sıkıntılar duyuyoruz.ikincisi kimse senin evinin tadilatını yapmak zorunda değil kusura bakma ki masraftan kaçmayan bir aile demişsin.Hem kredi kartını verip tüm masraflarınızı karşılıyorlar hem de montaj tadilat mı yapıcaklar.yerinizde olsam bu işler için bunu mesleğini yapan kişilerden yardım isterim.Babanızın yaptığı sizin için lütuf olabilir ama onlar için belki de çok gereksiz bir hareket gibi geliyordur.Bence tamirat işlerinizi tamiratçıya yaptırın babanıza değil.Son olarak düğüne bir hafta kalmış insanlar ne yapabilirler bu senin düğünün kimse senin kadar detay düşünmez değer vermez bunu unutma ki bana nişanlınızın ailesi son derece normal geldi kusura bakmayın.

boşver daha iyi.sen de onlara 10 kere çağrılmadan gitme.bunlar sorun olamaz kafana sakın takma.tadilat dediğin şeyleri ustaya yaptırın.onlar öyle dusunuyor olabilir ayrıca herkes sevmez böyle işleri

Şu an her şey gözünüze görünüyor doğal olarak, ama çok problem edecek bir şey yok.
En azından kredi kartı vermişler,o da olmayabilirdi

Ama keşke tadilat işine o kadar girmeseydiniz.
Nişanlınıza söyleseydiniz, bulsaydı yapacak birini.
Biz evin ilk temizliğinde annem-kayinvalidem-bendik, biz çağırmıştık, geç geldi erken gitti.
Eşyalar geldikten sonraki temizlikte bul birini dedim eşime(o zamanki nişanlıma), kimseyi bulamayınca annesiyle yengesi geldiler, annemi hiç karıştırmadım, ben de bi uğrayıp işim var diyerek çıktım.

Her şeyi üstlenirseniz zamanla daha çok içinize oturabilir.

Neden baban yapiyor ki ben babami yerinden oynatmazdim..

Nisanlima derdin tadilat var yarina hallolsun usta mi bulursun gider birlikte mi yaparız ona sen karar ver der konuyu kapatirdim...

Evlenen ikinizsiniz sorumluluk sizde isleri de birlikte görün...

Gelip gitmesinler bosverin uzak olsunlar daha iyi

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…