- 16 Nisan 2010
- 2.287
- 4.008
- 333
- Konu Sahibi Lavyer2012
-
Dun gece nisanlima ailemin söylediklerini anlattim o da annesiyle konusmus ve bu is bozulursa sizin yuzunuzden bozulacak nisanlim sabaha kadar aglamis demis. Sabah gorumcem ve esi geldiler ne deseniz haklisiniz babamin yapisi bu biz onu degistirmeeyiz ama onun adina ozur dileriz sizi cok yalniz biraktik dediler. Sonra hep beraber eve gittik son temizlik yapildi halilar serildi. Biraz once de kayinbabam babami aradi ki yarin size gelecegiz diye. Sukur sonunda nisanlim tavrini koydu da onlarda bi kendine geldi.
Haftaya pazar dugunum var ama nisanlimin ailesi beni cok dusunduruyor. Daha once de yazmistim hic ne yapiyosunuz ne var ne yok diye aramazlar gidip gelmezler. Nisanlim kirk kez kavga eder ancak gelirler. Nisanlim ve benim ailmein maddi durumu gayet yerinde evimiz duzuldu ve needeyse hicbir eksiğimiz yok. Sorun ne mi nisanlimin ailesi ogullarina al kredi kartini git al dmekten baska bisey yapmiyor. Bazi setler alinmakla bitmiyor, onlarin montaji geeekiyor veya uymayan biseye tadilat gerekiyor vs. Nisanlimin ailesi bunlarin hic birine el surmuyor hadi benim babam gidiyo geliyo yaptiriyo ama ona da bir tesekkur bile yok. Sozlenip nisanlanma safhamiz 10 ay oldu. 10 aydir bize gelmelerini saysam bir elin parmagini gecmez. Onda da bizimkiler niye gelmiyolar diye soylenmeye basliyorlar ben nisanlima soyluyorum o da zorla onalri getiriyor. Geldikleei zaman hersey guzel hic sorun yok. Ama babasi kendisini ovmeyi cok seviyor. Benim babam kendisinden hem maddi olarak hem de konum olarak cok cok iyi olmasina ragmen adam geliyor gidene kadar kendini ovuyor ve her sefeeinde de kasete kaydetmis gibi ayni seyleri soyluyor. Bugun evim son kez temizlenip halilarim serilecekti ama banyo ve mutfakta ufak tadilatlar yapilmasi lazimdi onlardan simdiye kadar hic ses cikmadigi ic8n annem babam ben gidip yaptik sabaha tadilat kalmasin diye. Ama saatlerce ugrastik babam dustu vs. Ve benim cok moralim bozuldu onlar rahatca evlerinde otururken benim ailem bunlari yapmak zorunda mi diye. Dusunun ya dugune 1 hafta kalmis bi arayip da nasil yapacagiz yapmamiz gereken bisey var mi bile demiyorlar. Ve bunlara tek gerekce adam disari cikmayi oturmaya gitmeyi sevmiyo o.
Haftaya pazar dugunum var ama nisanlimin ailesi beni cok dusunduruyor. Daha once de yazmistim hic ne yapiyosunuz ne var ne yok diye aramazlar gidip gelmezler. Nisanlim kirk kez kavga eder ancak gelirler. Nisanlim ve benim ailmein maddi durumu gayet yerinde evimiz duzuldu ve needeyse hicbir eksiğimiz yok. Sorun ne mi nisanlimin ailesi ogullarina al kredi kartini git al dmekten baska bisey yapmiyor. Bazi setler alinmakla bitmiyor, onlarin montaji geeekiyor veya uymayan biseye tadilat gerekiyor vs. Nisanlimin ailesi bunlarin hic birine el surmuyor hadi benim babam gidiyo geliyo yaptiriyo ama ona da bir tesekkur bile yok. Sozlenip nisanlanma safhamiz 10 ay oldu. 10 aydir bize gelmelerini saysam bir elin parmagini gecmez. Onda da bizimkiler niye gelmiyolar diye soylenmeye basliyorlar ben nisanlima soyluyorum o da zorla onalri getiriyor. Geldikleei zaman hersey guzel hic sorun yok. Ama babasi kendisini ovmeyi cok seviyor. Benim babam kendisinden hem maddi olarak hem de konum olarak cok cok iyi olmasina ragmen adam geliyor gidene kadar kendini ovuyor ve her sefeeinde de kasete kaydetmis gibi ayni seyleri soyluyor. Bugun evim son kez temizlenip halilarim serilecekti ama banyo ve mutfakta ufak tadilatlar yapilmasi lazimdi onlardan simdiye kadar hic ses cikmadigi ic8n annem babam ben gidip yaptik sabaha tadilat kalmasin diye. Ama saatlerce ugrastik babam dustu vs. Ve benim cok moralim bozuldu onlar rahatca evlerinde otururken benim ailem bunlari yapmak zorunda mi diye. Dusunun ya dugune 1 hafta kalmis bi arayip da nasil yapacagiz yapmamiz gereken bisey var mi bile demiyorlar. Ve bunlara tek gerekce adam disari cikmayi oturmaya gitmeyi sevmiyo o.
Tamam karışmamaları güzel diyenler olmuş ama umarım evlendikten sonra da aynı tempo devam eder.
Bir de karışmamak ile ilgisizlik farklı şeyler.
Oğulları elin çocuğu değil, kendi çocukları ve kısmetse 1 kez başından geçecek bu günler, ve o evde kendi oğulları yaşayacak.
Tamam karışmasınlar ama ilgi göstersinler. Tabi bu noktada kırılması gereken siz değilsiniz, eşiniz!
Yani bu onların ailevi sorunu, sizin ya da ailenizin uzaktan müdahele etmesine gerek yok.
Kafanıza takacağınız bir şey yok, bir yola girmişsiniz, suyu bulandırmayın, kendi hazırlıklarınızla (maddi&manevi) ilgilenin.
Başkalarını düzeltemezsiniz, siz kendinizi evliliğe hazırlayın.
Ailenizle olan son günlerinizi gerilimli konuşmalar, kritikler ile geçireceğinize mutlu mesut geçirin, sonra özlersiniz bugünleri.
Şimdiden mutluluklar
Sürekli neden gelmeleri gerekiyor anlamadım siz gidiyor musunuz peki pek siz de gitmiyorsunuz gibi sanki hem neden babanız yapıyor tadilatı düşüyor filan ülkede usta mı kalmadı. Kendi eviniz kendiniz yapacaksınız belki de babası bu tür işlerden anlamıyordur olabilir nişanlınız birini tutuversin evdeki tamiratlar için. Eviniz yapılmış istediğiniz alınmış montajı da mı babası yapacak. Ne alaka yani. Zaten çağırdığınızda geliyorlarmış emri vaki gelemezler ki. Övüyorsa övüyor boşverin. Zaten çokta içli dışlı olmasınlar hem merak etmeyin evlenince daha sık görüşürler. Hani bir şeye karışmasalar istediklerinizi almasalar yapmasalar anlarım da herkes bu işleri sevmez beceremez.
arkadaşım benım kayınperedle validede öyleydi
ben tüm isteklerimi eşime anlattım ve biz herşeyi ikimiz yaptık
çok şükür hiç karoşmadılar 1,5 yıldır evliyiz kaynanam evime 3-4 kez ancak gelmiştir
emin ol böylesi daha iyi hem hiç aramasa hemde maddi yönden destek olmasa ne olacaktı?
Oncelikle cok tesekkur ederim. Beni en iyi siz anladiniz sanirim benim de bahsettigim tam olarak ilgisizlik. Tabi ki nisanlim da bu konudan cok rahatsiz cunku kendisi de herseye tek basina kosturuyor. Kimse de ne yaptin ne ettin bizde bir ucundan tutalim demiyor. Ama dunku konusmadan sonra herkes bizi yalniz biraktigini anladi ve bizde biseyler yapalim eksik ne var demeye basladi. Bu sabah dini nikahimiz kiyildi ve kayinbabam da geldi ki normalde olsa o saatte isini birakip da asla gelmez nisanlima sen kendin hallet derdi. Bu konusma herkese iyi geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?